Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sie poznaliście

Aggi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aggi - moze testuje ten toster zeby dojsc do perfekcji w tostów robieniu, po czym zaprosic Ciebie i olśnic :D :D :D

eee długi już wie, ze to syzyfowa praca ze mną, poza tym aktualnie jestem olśniona i już na kolejne olsnienie miejsca mi nie starczy :wink: :wink:

Aggi - a w jakiej materii jesteś olśniona?

Aggi - moze testuje ten toster zeby dojsc do perfekcji w tostów robieniu, po czym zaprosic Ciebie i olśnic :D :D :D

eee długi już wie, ze to syzyfowa praca ze mną, poza tym aktualnie jestem olśniona i już na kolejne olsnienie miejsca mi nie starczy :wink: :wink:

żołądkowo olśniona - tosty mi nie wchodzą :wink:

żołądkowo olśniona - tosty mi nie wchodzą :wink:

tylko tosty od Dłguiego :wink:

no wlasnie - nigdy nie zostalo wyjasnione w jakim to celu te podróże były.... :(

długi we wspomnianym dziurawym przyodziewku i z żółtym kubłem w dłoni (pustym wprawdzie, ale obierki były poprzyklejane od środka), udał sie był z kurtuazyją wizytą za miasto do mamaggi i tattaggi. 8) Taksówką, jak to juz zostało nadmienione. Ekonomiczniej byłoby wybrac się tam za pomocą PKP, niemniej jednak długi zestawił zapewne w wyobraźni padający śnieg i swoje klapki na bosych kopytkach i uznał roztopnie, że kontekst ten nie jest najciekawszy :wink: :lol: :lol: :lol:

Długi!!!!!!

Nie daj sie prosić! :p :p

Opowiedz nam ta historię... :lol: :lol: :lol:

....Albowiem mieszkał w Kaznowie, niedaleko Ostrowa Lubelskiego.

Jak będę następnym razem przejeżdżał przez Kaznów to zapytam o Stefana. Długi - pozdrowić go od Ciebie?? :D :lol: :wink:

Umknal mi watek Stefana w opowiesci Dlugiego. :(

Czuje ze duzo trace .czy Ktos moglby mnie przekierowac do odcinka o Stefanie ? Bo nie moge znalezc... Dziekuje..:)

...

Umknal mi watek Stefana w opowiesci Dlugiego. :(

Czuje ze duzo trace .czy Ktos moglby mnie przekierowac do odcinka o Stefanie ? Bo nie moge znalezc... Dziekuje..:)

http://www.stefan.pl/ ...a sztefek ciągle młody :)

Wojna podjazdowa CZ2

………………Ponieważ Aggi w początkowym okresie bywała w domu bardzo rzadko, chyba czuła się troszeczkę skrępowana moją obecnością , nie mieliśmy zbyt wielu okazji do pogadania i … na szczęście do konfliktów. Obserwowałem ją ukradkiem , poznając jej zwyczaje jak myśliwy tropiący bardzo płochliwą zwierzynę. Wpadała czasami wieczorem prosto z zajęć zmęczona do nieprzytomności , i zawsze potwornie głodna po czym przyrządzała sobie tą obrzydliwą kukurydzę z puszki z masełkiem i biegła na dworzec wracając pod opiekuńcze skrzydła mamy.

Z dnia na dzień wyglądała coraz gorzej . Te podkrążone oczy , blada cera.Marszczące się coraz bardziej…………………………………… spodnie.

Postanowiłem troszkę o nią zadbać i na początek odkarmić . Aby nadać temu wydarzeniu odpowiednią rangę zrzuciłem najwygodniejsze na świecie choć leciutko już nadgryzione zębem czasy zielone dresy i założyłem bardziej godny przyodziewek. Stanąłem przy kuchni i odliczając minuty do powrotu Aggi ze szkoły zacząłem przygotowywać kolację . po głowie plątała mi się jakaś piosenka tak natrętnie ,że zacząłem sobie podśpiewywać

Nie, nie możesz teraz odejść

Bierzesz mi ostatnią wodę

Żar pustyni pali mnie

Bezlitosna płowa pustka

Mam spękane suche usta

Pocałunek mój to krew

Kiedy cała jestem głodem

Twoich oczu, dłoni twych

Mów, powiedz, że zostaniesz jeszcze

Nim odbierzesz mi powietrze

Zanim wejdę w wielkie nic

Czy to pod wpływem tej piosenki czy z jakiegoś innego zupełnie mi nieznanego powodu zacząłem analizować swoje zamiary i uczucia wobec Aggi ,przecież ja tak naprawdę w ogóle jej nie znałem a już na pewno nic mnie z nią nie łączyło……………………….

Jestem rozpalonym lodem

Zrobię wszystko, tylko bądź

Bądź, zostań jeszcze chwilę, moment

Płonę, płonę, płonę, płonę...

Zimnym ogniem czarnych słońc

Popatrz listki takie młode

Nim jesieni rdza i śmierć

Bądź - proszę cię na rozstań moście

Nie zabijaj tej miłości

Daj spokojnie umrzeć jej

Stałem tak mieszając mięsiwo na patelni a w głowie wirowała mi karuzela kolorowych myśli i choć niektóre z nich wywlekały na twarz dość obleśny uśmieszek to wnie stawiałem im zbytniego oporu. Spojrzałem na zegarek i ucieszyłem się bardzo wiedząc ,że za chwilę przyjdzie kiedy nagle……….w dole brzucha poczułem dziwne ciepło ………………..nigdy nic takiego wcześniej nie odczuwałem…………………………… . A może to jednak jest …………??????????

CDN

...przyrządzała sobie tą obrzydliwą kukurydzę z puszki z masełkiem

Z dnia na dzień wyglądała coraz gorzej . Te podkrążone oczy , blada cera.Marszczące się coraz bardziej…………………………………… spodnie.

:o :-? :evil:

kukurydzki były pyszne!!!! takie mini kolby, mniam

co do reszty.... pffffffffff akurat!!!!

(...) Aby nadać temu wydarzeniu odpowiednią rangę zrzuciłem najwygodniejsze na świecie choć leciutko już nadgryzione zębem czasy zielone dresy i założyłem bardziej godny przyodziewek. Stanąłem przy kuchni i odliczając minuty do powrotu Aggi ze szkoły zacząłem przygotowywać kolację . po głowie plątała mi się jakaś piosenka tak natrętnie ,że zacząłem sobie podśpiewywać

Bierzesz mi ostatnią wodę

Żar pustyni pali mnie

Bezlitosna płowa pustka

Mam spękane suche usta

Pocałunek mój to krew

Nie, nie możesz teraz odejść.....

(...)

I tu sobie wyobraziłam długiego, w tym dresie, przy garach i śpiewającego głosem Hanny Banaszak.....http://manu.dogomania.pl/emot/blee.gif