dominika_10 14.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam serdecznie:) Nie wiem jak zacząć bo historia Naszej budowy (całej 4 osobowej rodzinki) trwa juz dobre kilka lat. Nie dlatego że budujemy etapami lecz dlatego że cały czas zastanawiamy się czy wyprowadzenie z miasta na obrzeża w sytuacji kiedy jest dwójka dzieci, ma sens. Jak już podejmiemy decyzję zaczynają sie zastanawianki (córka chodzi na szereg zajęć poza-lecyjnych) a synek do przedszkola. Ale ponieważ nasze mieszkanko zrobiło się zdecydowanie za małe, a mieszkania w okolicy kosztują majątek, postanowiliśmy zająć się budową tym bardziej że ziemie mamy już od 3 lat i w okół naszego dziewiczego do niedawna kawałka ziemi powstają jak grzyby po deszczu kolejne śliczne domeczki z masą dzieciaczków w wieku naszych pociech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_10 15.03.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam znowu, Dzisiejszy dzień przyniósł nowe niespodzianki. Gdyby nie to że ten zapis jest formą "prawdziwego pamiętnika" w życiu nie przynałabym się nikomu że dwa projekty które kupliśmy i cieszyliśmy się z nich "jak dzieci" okazały się kompletnym niewypałem. Ponieważ Nasz Pierwszy Super Architekt udzielał nam porad PO a nie PRZED zakupem projektu, zrobiliśmy podwójną, PODWÓJNA gafę. Nie będę się nad tym dalej rozwodzić bo szkoda nerwów . Fakt faktem że wczoraj wieczorem po wizycie u nowego (drugiego) architekta, zaczeliśmy poszukiwania projektu od nowa. Trwało to calusieńką noc. Mądrzejsi o sugestie Architekta (drugiego), jego wytyczne, wskazówki itd. wybraliśmy projekt DL 124 FISTASZEK. Wybraliśmy to troszke za dużo powiedziane tym razem ja się uprałam i chyba na tym, stanie )))) Mam nadzieję że ten projekt okaże się ostatnim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_10 23.03.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Niestety mój upór spotkał się z jeszcze większym uporem mojego męża, który pod wpływem architekta nr dwa, stwierdził że salon jest zdecydowanie za mały. No i znowu utkwiliśmy w punkcie "zero". Najpierw kłótnia potem trochę łez, później przeprosiny i zaczynamy od początku. Dwie noce poszukiwań no i mamy nowy pomysł tym razem nazywa sie DOM W GROSZKU i już chyba, mam nadzieję, wierzę w to że będzie to ostatni projekt domku w Naszym teraźniejszym życiu. Projekt jest już kupiony, architekt poinformowany i zgodny z naszą decyzją. Swoją drogą ciekawę kiedy pojawią się nastepne łzy rozpaczy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts