planner 14.03.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 czy ktos docieplal silikat styropianem ?? widze ze glownie to jednak wełna .... dlaczego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 14.03.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 I owszem 15 cm, i wiem że kilka osób tak robiło.Jest kilka wątków na forum o mitycznej przepuszczalności pary wodnej przez ściane silikat + wełna.Łącznie z podaniem badań naukowych które stwierdziły przepuszczalność na poziomie max 4%. Stąd wniosek że i tak musisz mieć dobrą wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.03.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 JA i dobrze mi z tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 14.03.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Mam też styropian i bardzo dobrą wentylację. Żadne odoychanie ścian jej nie zastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.03.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 I ja tak zamierzam. Wolę zainwestować w rekuperator niż w wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.03.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Mam też styropian i bardzo dobrą wentylację. Żadne odoychanie ścian jej nie zastąpi Z tym oddychaniem ścian to jak z żyłami wodnymi. Proponuję nie zaczynać bo pojawi się koci ogon w towocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts