radzik26 14.03.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witam serdecznie.Mam pytanie zamowilem wlasnie projekt i czekam na jego odbior. Czy teraz musze udac sie z nim do geodety aby naniosl na mapke czy do jakiegos projektanta aby go adoptowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 14.03.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witam serdecznie. Mam pytanie zamowilem wlasnie projekt i czekam na jego odbior. Czy teraz musze udac sie z nim do geodety aby naniosl na mapke czy do jakiegos projektanta aby go adoptowal? geodeta wykonuje dla Ciebie mapkę do celów projektowych - trwa to ok 2 tygodni i kosztuje 450-600 złotych jak już będziesz miał mapke to udaj się do architekta na adaptację projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 17.03.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 geodeta wykonuje dla Ciebie mapkę do celów projektowych - trwa to ok 2 tygodni i kosztuje 450-600 złotych jak już będziesz miał mapke to udaj się do architekta na adaptację projektu A Ty skąd wiesz takie rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.05.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 odpowiada ci dobrze to po co zadajesz głupie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 geodeta wykonuje dla Ciebie mapkę do celów projektowych - trwa to ok 2 tygodni i kosztuje 450-600 złotych jak już będziesz miał mapke to udaj się do architekta na adaptację projektu A Ty skąd wiesz takie rzeczy? Pod warunkiem, że masz Warunki zabudowy lub plan zagospodarowania z gminy. Musisz wiedzieć jakie są zasady budowania, żeby zaadaptować projekt ( do tychże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.05.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 mam pytanieprojekt zagospodarowania terenu wykonuje architekt tak? i on jest zawarty w projekcie, tak? czy jeszcze wykonuje się inny oddzielnie po uzyskaniu pozwolenia na budowe. jeśli tak to kto go wykonuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 mam pytanie projekt zagospodarowania terenu wykonuje architekt tak? i on jest zawarty w projekcie, tak? czy jeszcze wykonuje się inny oddzielnie po uzyskaniu pozwolenia na budowe. jeśli tak to kto go wykonuje??? Po kolei: Punkt A: Najpierw warunki zabudowy lub plan zagospodarowania z gminy ( opis warunków jakie musi spełniać budynek stawiany na tej działce: odległości, wysokość, nachylenie dachu etc, etc, etc) Punkt B Potem geodeta ( robi "mapę do celów projektowych") Punkt C Potem architekt ( na tejże mapie (punkt A) adaptuje projekt do warunków zabudowy (punkt B) i robi zagospodarowanie terenu - np. śmietnik) W zaadoptowanym projektem uderzasz po pozwolenie na budowę. To tak w telegraficznym skrócie - to się w przyrodzie nie dzieje. Zajrzyj na "dokumnty własne" i "Prawo i pieniądze" tam jest dużo o poszczególnych czynnościach i co po czym, za ile i dlaczego tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.05.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 oj dzieki! rozwiane zostały moje wątpliwości... ja juz mam pozwolenie na budowe własnie czekam na uprawomocnienie a juz myslałem że kolejne 6stówek mi pęknie czyli za adaptacje projektu, zmiany w nim i projekt zagosp. terenu zapłaciłem 1150zł to niźle....!! pozdro i jeszcze raz dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 oj dzieki! rozwiane zostały moje wątpliwości... ja juz mam pozwolenie na budowe własnie czekam na uprawomocnienie a juz myslałem że kolejne 6stówek mi pęknie czyli za adaptacje projektu, zmiany w nim i projekt zagosp. terenu zapłaciłem 1150zł to niźle....!! pozdro i jeszcze raz dzieki! No to masz to za sobą :) Gratki I miłego budowania P.S. że tez mi się nie trafiają tacy klienci .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts