Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Trojmiasto

Recommended Posts

Witam, śledzę te forum od dłuższego czasu, czytałem porady i przestrogi, niestety ale i mnie sięgnęła przykra niespodzianka z nierzetelnym wykonawcą. ostrzegam przed firmą WINPLAST ze STAREGO MIASTA. zamówiłem u nich okna, owszem po długim oczekiwaniu dostarczono, lecz z uszkodzeniami, nie takimi uszczelkami, i nie kompletne, prośby, listy nic nie pomagają, nie poprawiają usterek, wzięli kasę i cisza, ni widu ni słychu. Ostrzegam, to bardzo nie rzetelny wykonawca, kłamczuch, można nawet powiedzieć że oszust. pozdrawiam i nie życzę nikomu interesów z tą firmą. Pozdrawiam

witam

musze przyznać że jestem bardzo ostrożny w polecaniu kogokolwiek gdyż uważam że moje wrazenie niekoniecznie mogą podzielac inni, w poszukiwaniu okien poprosiłem w kilku miejscach o ofertę , w większości były to miejsca wskazane na forum, ku mojemu zaskoczeniu koszt okien znacznie przekraczał moje załozenia i przy okazji dowiedziałem sie że część okien jest niestandartowa ( i tu moje zdziwienie - co jest standartem a co nie zależy od producenta) do tego zachciało mi sie koloru innego niz biały, skończyło się na tym że przez przypadek zanlazłem firmę KARO ze Stawigudy/ olsztyńskie dla której standartem jest każdy wymiar, a ponadto dają najdłuższą gwarancje na rynku jaki znalazłem 7 lat, co do terminowości to wykonali okna szybciej niż uzgodniony termin, ponadto jest możliwość wzięcia kompleksowej uslugi z montażem uważam że jest to optymalne rozwiązanie gdy producent daje gwarancję na produkt wraz z usługą Myslę ze jest godna polecenia http://www.karo.pl

• 1 month później...
  • 10 months później...

Witam,

Ja polecam MS Okna (http://www.ms.pl) . Mamy je prawie 2 lata i jesteśmy bardzo zadowoleni (odpukać - oby nie zapeszyć i aby tak dalej :)

Zdecydowałam się na okna tytanowe z zabezpieczeniami antywłamaniowymi i szybami.

Poza tym okna te mają naprawdę ładne profile (w porównaniu do innych, które oglądałam, a było tego trochę, bo jestem okropnie grymaśna :) Aż szkoda było je zakrywać, dlatego też zrezygnowałam z rolet w domu na rzecz żaluzji.

Zakup przebiegł naprawdę bez problemu (wycena, pomiary, okna dostarczono w wyznaczonym terminie) i co ważne montaż też fachowo, solidnie (okna mają specjalne rygle umieszczane w murze, więc zależało nam na dobrym montażu) poza tym szybko i czysto. Nawet mój mąż nie miał do czego się przyczepić, a lubi mieć wykonane wszystko idealnie :)

Już dzieliłam się opinią na białej liście wykonawców - korzystaliśmy z usług P. Tomasza Szczerbaka przy zamawianiu okien (obecnie salon sprzedaży Gdańsk, ul Jankiela - wiem, bo zamawiamy obecnie wyroby z granitu też w MS).

Pozdrawiam

• 1 year później...
  • 2 years później...
  • 3 years później...

Nie wiem czy nie za wcześnie ( bo jeszcze nie zamówione i nie zamontowane ) ale na ten moment poleciła bym firmę Wikęd z Luzina. Przedstawiciel zajechał do nas na budowę, bardzo sympatyczny, rzeczowy, podesłałam wymiary i dostałam bardzo atrakcyjną wycenę. O dziwo 8 tysięcy taniej niż w firmie Drutex, i drugi plus dla Wikędu że nie ma dla nich rzeczy nie możliwych do wykonania ( chodzi o gabaryty okien ) Drutex wymaga wzmocnień dla dużych szkleń inaczej nie daje gwarancji, z Wikędem nie ma tego problemu. Oczywiście przed podjęciem ostatecznych decyzji muszę sprawdzić najlepiej te okna w naturze u kogoś :) No i ogólnie poczytać opinie. Ponoć wybór okien nie jest prostą sprawą. W sumie nie analizowałam jeszcze ofert innych firm w okolicy ale te dwie jakoś najczęściej się słyszy.

pozdrawam

Nie wiem czy nie za wcześnie ( bo jeszcze nie zamówione i nie zamontowane ) ale na ten moment poleciła bym firmę *** Przedstawiciel zajechał do nas na budowę, bardzo sympatyczny, rzeczowy, podesłałam wymiary i dostałam bardzo atrakcyjną wycenę. O dziwo 8 tysięcy taniej niż w firmie D**, i drugi plus dla *** że nie ma dla nich rzeczy nie możliwych do wykonania ( chodzi o gabaryty okien ) D*** wymaga wzmocnień dla dużych szkleń inaczej nie daje gwarancji, z Wikędem nie ma tego problemu. Oczywiście przed podjęciem ostatecznych decyzji muszę sprawdzić najlepiej te okna w naturze u kogoś :) No i ogólnie poczytać opinie. Ponoć wybór okien nie jest prostą sprawą. W sumie nie analizowałam jeszcze ofert innych firm w okolicy ale te dwie jakoś najczęściej się słyszy.

pozdrawam

Twój post zostawię jako przestrogę dla potencjalnych kupujących.

Raz: porównanie do jednego z liderów rynku ceny i mówienie, że jest znacznie tańszy bardzo źle wróży. Już ta firma do której się odnosisz robi tanio - a jak ktoś chce jeszcze bardziej "oszczędzić" to już zupełnie musi to być szajs.

Dwa: "nie ma rzeczy niemożliwych". Oznacza ni mniej, ni więcej, jako PROSZENIE SIĘ O KŁOPOTY. Nie dalej jak rok temu był na tym forum post opisujący okna z tej firmy i problemy z nimi (wynikały tylko i wyłącznie z przewymiarowania). Zakładam że ten post przeczytają szefowie działu okien - to zakodujcie sobie, że to jest BARDZO ŹLE ODBIERANE wśró fachowców i nie tylko nie zyskacie uznania, a wręcz je stracicie.

Twój post zostawię jako przestrogę dla potencjalnych kupujących.

Chyba jako przestrogę dla spamerów?

Inny post z dzisiejszego dnie tego samego osobnika radośnie ogłasza:

Właśnie jesteśmy na etapie budowy fundamentów.

...i dlatego nagle po zarejestrowaniu się wychwalam mało znaczącego producenta okien? Litości :(