Reńka1719500453 15.03.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam słonecznie, Budujemy swój pierwszy dom i jak wszyscy mamy dylemat jak urzadzic nasz domek. Forum jest kopalnia inspiracji i pełne przyjaznych ludzi po podobnych "przejściach" więc może ktoś podpowie jakie drewno nadaje sie na podłoge w łazience. Właściwie nie upieram sie że musi byc to drewno. Może coś co je przypomina.. Prosze o zdjęcia i rady Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witaj.ja dopiero za ok miesiac zaczynam budowe domu i nie mam doswiadczenia ,ale moja kolezanka wybudowala sie niedawno i ma w łazience drewnianą podłoge.jest piekna,nie mam zdjec ale moge powiedziec ze jest to drzewo egzotyczne o nazwie" jatoba"-kolor wpadający w czerwien.z tego co wiem to tylko takie -czyli egzotyczne nie boi sie wilgoci,ale jest bardzo drogie i trzeba o nie dbac-olejowac czy cos takiego?.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlik 26.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 jotoba w łazience to nie najlepszy pomysł . Są inne bardziej stabilne . Osobiście proponowałbym teak , lapacho/ipe lub merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 26.03.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 jotoba w łazience to nie najlepszy pomysł . Są inne bardziej stabilne . Osobiście proponowałbym teak , lapacho/ipe lub merbau Jatoba w łazience, to dobry pomysł. Teoretycznie lapacho jest lepsze (twarde, gęste, "stabilne") ale w praktyce najbardziej rozeschnięte (duże szpary) podłogi jakie widziałem z egzotyków, były właśnie z lapacho. I lapacho, jedyne jakie mogę zaproponować z czystym sumieniem - jest w postaci mozaiki przemysłowej; deski nie polecam... . A w łazience stosowałem np. jesion, jatobe, merbau, doussie - lakierowane lub olejowane. Dobrze wykonana podłoga drewniana, sprawdzi się nawet w łazience - woda nie jest dla nich taka straszna. Chyba, że ktoś rozlewa tam wiadro wody każdego dnia. I czeka aż podłoga sama wyschnie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.04.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ja nie mam jeszcze rozeznania co do tego ktore sie nadaje bardziej lub mniej ,moge powiedziec tylko ze jest ladne w polączeniu z jasnymi kafelkami wyglada przepieknie,ale nie wiem czy sama bym sie zdecydowal ,na pewno nie w lazience z ktorej bedą korzystlay dzieci-na gorze -tam to naprawde codziennie moznaby zebrac wiadro wody po kapieli ,ewentualnie w swojej prywatnej na dole.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts