alekspo_mug 15.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Czy ktoś z Forumowiczów użytkuje może jakiś kocioł z Pleszewa (np. z firm Kotłobud, Kotłospaw, Simar)? Bedę wdzięczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro27 15.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 z tego co słyszałem największą opinią cieszą się kotły z firm Ekomet zPleszewa.Rozmawiałem z ludzmi którzy je eksploatują, są bardzo zadowoleni.Ale wszyscy mieli kotły miałowe nie wiem czy ta firma produkuje kotły typowo węglowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 15.03.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Polecam kotły firmy Simar bo ...to mój kolega ze studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad 16.03.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Polecam!! Kotly firmy LAWA mialowo- weglowe nie wymagaja wkładu kominowego bardzo oszczedne!! Polecam!! Pozdrawiam http://www.kotly-lawa.isnet.pl/kotly-lawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.03.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Czytam, czytam i się smieję...swego czasu handlowałem "Pleszewem" ale Kotlarzem - potem oglšdałem Simar, Ekocentr itp z tego samego miasta - jakbyscie bez tabliczek postawili jeden przy drugim to...dokładnie jeden diabeł. Identyko!Kolory ,drzwiczki,blachy...no może sterowniki trochę inne. I cena. Ba znajomy z tamtych okolic twierdzi że tylko jedna z fabryk produkuje korpusy a reszta je "nazywa"...ale ile w tym prawdy nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alekspo_mug 17.03.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dziękuję wszystkim za informacje. Są one dla mnie bardzo cenne. MałyJest dużo racji w tym, co piszesz. Po analizie wielu ofert stwierdzam, że rzeczywiście modele są do siebie bardzo podobne. Tym, co je zasadniczo różnicuje, jest zazwyczaj cena... I tu zaczynają się dla mnie schody: dlaczego kotły o tej samej mocy, podobnie wyglądające kosztują tak różnie (pomijam różne marże, narzuty, itp.)? Które szczegóły techniczne mają na to wpływ? Na co zwracać uwagę w przypadku kotłów z pozoru takich samych, ale różniących się ceną? (szukam kotła na ekogroszek, z możliwością spalania innych paliw, w tym pelletów; moc 25 kW, z automatycznym podajnikiem, mało palącego, ale z w miarę dużym zasobnikiem na paliwo, itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.03.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dziękuję wszystkim za informacje. Są one dla mnie bardzo cenne. Mały Jest dużo racji w tym, co piszesz. Po analizie wielu ofert stwierdzam, że rzeczywiście modele są do siebie bardzo podobne. Tym, co je zasadniczo różnicuje, jest zazwyczaj cena... I tu zaczynają się dla mnie schody: dlaczego kotły o tej samej mocy, podobnie wyglądające kosztują tak różnie (pomijam różne marże, narzuty, itp.)? Które szczegóły techniczne mają na to wpływ? Na co zwracać uwagę w przypadku kotłów z pozoru takich samych, ale różniących się ceną? (szukam kotła na ekogroszek, z możliwością spalania innych paliw, w tym pelletów; moc 25 kW, z automatycznym podajnikiem, mało palącego, ale z w miarę dużym zasobnikiem na paliwo, itd.) Szczerze? Poszukaj przedstawiciela kilku firm i po prostu oceń je "organoleptycznie". Co do różnicy cen - marża oraz sterowniki. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alekspo_mug 17.03.2006 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dzięki!!! Tak właśnie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 19.03.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 sprawdź również firmę TILGNER, http://www.tilgner.pl albo www. tilgner.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.05.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 w zasadzie to zgłosiłem do moderacji. Trzeba być bardzo intelektualnie powściągliwym by w ten sposób się reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.05.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 w zasadzie to zgłosiłem do moderacji. Trzeba być bardzo intelektualnie powściągliwym by w ten sposób się reklamować. To tylko modlić się o jej szybką (moderacji) reakcję, bo tak na prawdę, to odświeżyłeś reklamę firmy z przed jedenastu lat. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.05.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Moderator trochę zrobił to bezmyślnie bo powinien usunąć tez mój post. Nad moim postem wypowiadał się Mirek z Pleszewa . Zarejestrował się dzisiaj, w głębokim mezozoiku poszukał tematów o kotłach i nastukał 15 pochwalnych postów na temat jednej firmy z Pleszewa. Mirosław Marketingu po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts