Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie o zdjecia na forum

zielonooka

Recommended Posts

Zadałam to pytanie w watku "Żółta kartka", zostalo zamkniete wiec pozwalam sobie zadac je tutaj.

Abstrachujac od calej checy jaka ma teraz miejsce

prosze o wyjasnienie kwesti zdjęć na forum - ktos zamieszcza swoja fotke (np w watku "gęby") albo fotke swojej rodziny (lub domu) gdzies na forum

czy nie jest to jednoznaczne ze zgadza sie i na komentowanie np swojej budowy lub urody własnej?

drugie pytanie - czy kopiujac taki post(wraz ze zdieciem) i np. cos komentujac (nie zakladam, ze akurat zlosliwie!) popełnia sie przestępstwo?

dziekuje za odpowiedz Redakcji

( w regulaminie odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłam)

to jest w porządku. Ale kopiowannie tego zdjęcia i umieszczenie w swoim albumie na innym serwerze jest paskudne.

Potem to zdjęcie jest ciągane po całym forum bez wiedzy i zgody autora i nic nie daje skasowanie linku do niego we własnym albumie.

mam nadzieję, że jasno wytlumaczyłam 8)

dziekuje teraz zrozumialam

z wczesniejszych wypowiedzi redakcji wynikalo ze przestepstwem jest umieszczenie gdzies na forum nie swojego zdjecia

- bez wyjasnienia czy wezmie sie je bezposrednio z watku gdzie wlasciciel zdjecia sam wlasnorecznie je wstawil

czy skopiuje bez zgody na własny serwer i wstawiane w momencie jak wlasciciel zdjecie usunął z forum - co jest rownoznaczne z tym ze nie chce by ktokolwiek je widzial

(ps. z drugiej strony uwazam ze wstawiac cokolwiek nalezy sie liczyc ze ktos to skopiuje i bedzie potem sie tym"bawił" :-? i dlatego rozwaznie wklejac np. swoje podobizny) nawet nie wiem jak to jest prawnie (bo ze etycznie nie ok to rozumie sie samo przez sie)

mam nadzieję, że jasno wytlumaczyłam 8)

Bardzo przejrzyscie to Pani ujęła.

Ja na ten przyklad jestem tak przystojny i piekny, ze nie mam odwagi nawet umiescic swojej facjaty(nie mowiac o reszczcie) na widok publiczny , bo potem nie moge sie opedzic od tej rozhisteryzowanej tluszczy.

Chetnie za to prezentuje swoje wdzieki na priva i prowadze intymna korespondencje ze swoimi wielbicielami. Dziele sie ze wszystkimi moim nieprzecietnym urokiem nie tylko z gornych partii i rajcuje mnie, jak roznej masci zboczency slinia sie na widok mojego czaru, ktory rozsiewam

Zielonooka napisala

czy nie jest to jednoznaczne ze zgadza sie i na komentowanie np swojej budowy lub urody własnej?

O urodzie wlasnej juz napisalem, natomiast budowy jestem bardzo proporcjonalnej i mocnej , zeby nie powiedziec slusznej.

Uwielbiam exhibicjonistyczny wewatek "Dzien Geby" i podziwiam odwaznych , pokazujacych swoj przychowek, w tym nieruchomy tez, kilkudziesieciu tysiacom przypadkowych ludzi .

Uwielbiam pchac sie w klopoty zwlaszcza przy moim bezkonfliktowym charakterze, ktory odziedziczylem po inkasencie choleryku /albo mężu byznesmenie- nie pamietam/.

Nie zal mi glupcow, podzielam poglady i dzialania goscia , ktory podpisuje sie kilstupidy i niejakiego domka.

Glupote trzeba tepic a nie ubolewac nad nia i nie pochylac sie nad darciem szat oraz spazmowaniem rozrabiajacych i nachalnych baranow.

Ciekawe ile osob na forum spotkal jeszcze taki straszny afront ?

Normalny czlowiek jak dostaje po ryju to sie nie pcha tam gdzie bija.

Normalny bokser tez jak ma okazje to leje po ryju.

Proste - jakos nie mam dzisiaj wspolczucia dla glupoty.

Gość M@riusz_Radom
to jest w porządku. Ale kopiowannie tego zdjęcia i umieszczenie w swoim albumie na innym serwerze jest paskudne.

Otóż jest to jak najbardziej LEGALNE pod warunkiem, że nie zmieniasz "formy i treści".

Otóż jest to jak najbardziej LEGALNE pod warunkiem, że nie zmieniasz "formy i treści".

ale publikowanie z tego serwera bez zgody autora to juz nie, prawda?

Mariusz, to mogę na swojej stronie zebrać zdjęcia z netu i zrobic galerię? Z podpisem oczywiście to z tej strony to z innej?

chyba nie bardzo 8)

Majeczko podrzuce Ci swoje. Niech swiat zobaczy i oszaleje

:wink:

ja już szaleje z niecierpliwości :D

Pytanie nie jest o zdjęcie modelu kolejki wąskotorowej z domu obywatela X, tylko o wizerunek i zagwarantowane prawo do jego ochrony w Konstytucji RP (rozdział II) oraz w co najmniej 3 ustawach, o zdrowym rozsądku nie wspominając. 'Wklejanie' nieautoryzowane jest przetwarzaniem danych osobowych.

"Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej"

http://ww2.tvp.pl/5467,20050817236533.strona

Gość M@riusz_Radom
Mariusz, to mogę na swojej stronie zebrać zdjęcia z netu i zrobic galerię? Z podpisem oczywiście to z tej strony to z innej?

chyba nie bardzo 8)

Oczywiście, że możesz ;) Nie możesz ich tylko odsprzedawać ani przypisywać sobie ich autorstwa