PawełS 15.03.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam.Wiem, że temat drewnianych podłóg układanych na legarach przewijał się przez to forum już wilokrotnie, ale na żadnym nie znalazłem potrzebnej mi informacji. A mianowicie układam podłogę na legarach. Na to mam zamiar położyć płytę OSB. I tu pojawia sie mój problem. Po wypoziomowaniu legarów i położeniu płyty stwierdziłem, że legar nie przylega całą swoją powierzchnią do płyty. Odchyłki są niewielkie, ale chciałbym je jakoś wypełnić i właśnie nie wiem czym??? I czy w ogóle mogę kłaść płytę bezpośrednio na legary czy powinienem ją kłaść np. na piankę montażową. Pomóżcie.PawełS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 15.03.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 dociagnij wkręty,bezposrednio na legary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.03.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 masz legary ? i bezposrednio na nie przykreszasz OSB ? tak ? jesli tak to dobrzy ny nylo podlozyc kawalki, twardego filcu, czy jakiejs pianki, celem lepszzego wygluszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 21.03.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Zastanawiam się jaka powinna być minimalna grubość legarów ułożonych na poddaszu? Czy 50 mm + 32 mm deski podłogowej świerkowej lub sosnowej ułożonej na stropie terriva wystarczy Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 21.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 to zalezy ile masz miejsca (wys.pomieszczen) i jaką bedziesz stosował izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 22.03.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 od podłogi będę miał 2,6 m. a za izolacje na stropie będzie robiła folia 0,2 mm, dalej filc, legary i deski całość strop 25 cm + podłoga 8-9 cm. nie wiem czy coś takiego może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 22.03.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a pod tym stropem masz pomieszczeni ogrzewane czy nie ?? jesli tak to po co ta folia ??. Jesli legary beda ezec na stropie, to beda podparte cala powierzchnia, wiec nie robi roznicy jakiej beda grubosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 22.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 pod spodem są pomieszczenia ogrzewane (parter domu jednor.), na poddaszu ww rozwiązanie z legarami. Sugerowałem się z tą folią tym, że pod styropian i wylewkę należy położyć folię. Rozumiem że twoim zdaniem filc + legary wysokości 5 cm + deski 3,2 cm wystarczą w zupełności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 22.03.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 nad pomieszczeniem ogrzewanym, folie daje sie ale na styropian. nierozumiem tez pomyslu z legarami i wylewka ?albo legary albo wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 22.03.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 nad pomieszczeniem ogrzewanym, folie daje sie ale na styropian. nierozumiem tez pomyslu z legarami i wylewka ? albo legary albo wylewka invx NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!! jakbym siebie słyszał serdecznie pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 22.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Wyraziłem się nieprecyzyjnie, mam strop terriva. jeśli kładłbym deski to żeczywiście bez wylewki tylko jak napisałem powyżej czyli: strop terriva + filc + legary 5 cm + deska. Jak to wygląda teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 22.03.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 teraz to wyglada OK i legary ukladaj w poprzek belek terrivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 23.03.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Dzięki za informacje, bardzo mi pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts