Olmiś 10.05.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Czy ktoś buduje - budował dom SAGA z pracowni APA Charkiewicz?Chetnie dowiem się o doświadczeniach, uwagach , zmianach.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 12.05.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Oj coś nie ma szczęścia ta pracownia. Pytałem o Zacisze i też cisza. Kompletne zacisze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 12.05.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Oj coś nie ma szczęścia ta pracownia. Pytałem o Zacisze i też cisza. Kompletne zacisze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 16.05.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Wg projektu Korona II z tej pracowni miałam budować dom ale nie dostałam pozwolenia. Taki dom będzie budować MONCIA która niestety ostatnio nie zagląda na forum. Ale domki są ładne SAGA też mi się podoba. Ja niestety mam ograniczenia w zabudowie i musiałam wybrać projekt o mniejszej powierzchni zabudowy. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 16.05.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Też jestem zainteresowany tym projektem i chyba już zdecydowany jego zakupem. Czy ktoś może powiedzieć jaki może być orientacyjny koszt budowy ?Pozdrowienia dla wszystkich budujących się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 17.05.2003 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Ja dopiero będę zaczynał - i to wyjdzie w praniu. Wg. kosztorysu w projekcie - ok. 320 tyś. (łącznie z drzwiami, wykładzinami, płytkami itp...) Ale dużo zależy od standardu wykończenia. Przypadkiem trafiliśmy taki domek w stanie surowym otwartym - właściciel powiedział, że kosztowało go do tej pory 110 tyś (ściana trójwarstwowa z BK + wełna) i 60 tyś dach - karpiówka w koronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 17.05.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Przypadkiem znalazłem taki dom w swojej okolicy (akt. stan surowy otw.) i nawet go zwiedzałem. Generalnie jest OK, minimalne zmiany w stosunku do projektu, ale sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 17.05.2003 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Przypadkiem znalazłem taki dom w swojej okolicy (akt. stan surowy otw.) i nawet go zwiedzałem. Generalnie jest OK, minimalne zmiany w stosunku do projektu, ale sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 17.05.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Dzięki za cenną informację. Ja miałem szacunkową wycenę z biura projektowego i tam wyliczyli 317 000 bez instalacji. Dzisiaj dałem do wyceny do firmy budowlanej, z której usług prawdopodobnie będę korzystał. Ciekaw jestem ile zaśpiewają. Projekt jest OK tzn. odpowiada naszym potrzebom. Duży salon i gabinet ew. biblioteka na dole, garaż na dwa samochody, na górze 3 sypialnie w tym jedna z własną łazienką ( małżeńska ) i oddzielna łazienka dla pokoi dziecięcych ( wszystkie sypialnie z własnymi garderobami ). No i dość duże pomieszczenie ( 8m2) na górze na dodatkowe potrzeby. I całość na niecałych 180 metrach. Czy ktoś zauważył jakieś braki lub błędy w projekcie? Na co warto zwrócić uwagę w trakcie budowy?Trochę mnie przeraża dość skomplikowany dach ( lukarny + bawole oczko ). Podobno to wymusza zastosowanie droższego pokrycia tzn. łuski. Czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 17.05.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Dzięki za cenną informację. Ja miałem szacunkową wycenę z biura projektowego i tam wyliczyli 317 000 bez instalacji. Dzisiaj dałem do wyceny do firmy budowlanej, z której usług prawdopodobnie będę korzystał. Ciekaw jestem ile zaśpiewają. Projekt jest OK tzn. odpowiada naszym potrzebom. Duży salon i gabinet ew. biblioteka na dole, garaż na dwa samochody, na górze 3 sypialnie w tym jedna z własną łazienką ( małżeńska ) i oddzielna łazienka dla pokoi dziecięcych ( wszystkie sypialnie z własnymi garderobami ). No i dość duże pomieszczenie ( 8m2) na górze na dodatkowe potrzeby. I całość na niecałych 180 metrach. Czy ktoś zauważył jakieś braki lub błędy w projekcie? Na co warto zwrócić uwagę w trakcie budowy?Trochę mnie przeraża dość skomplikowany dach ( lukarny + bawole oczko ). Podobno to wymusza zastosowanie droższego pokrycia tzn. łuski. Czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 18.05.2003 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 I tak i nie. Wole oko najlepiej wychodzi z karpiówki - ale i zdecydowanie najdrożej. Da się zrobić przyzwoite oko z dachówki zakładkowej - ceramika lub beton, a nawet z blachodachówki. Tylko trzeba dobrego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 18.05.2003 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 I tak i nie. Wole oko najlepiej wychodzi z karpiówki - ale i zdecydowanie najdrożej. Da się zrobić przyzwoite oko z dachówki zakładkowej - ceramika lub beton, a nawet z blachodachówki. Tylko trzeba dobrego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 25.08.2003 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 czy nikt nie buduje domu Saga??http://www.apa-domy.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.01.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Hej Olmis,I jak, budujesz SAGE??? Strasznie mi sie ten domek podoba. Tylko troche boje sie kosztow. Dach z wolim okiem podobno jest dosc drogi... Daj znac jak Ci idzie i czy robiles jakies zmiany w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 14.03.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Nie wiem czy kogo to jeszcze interesuje, ale ja buduję Sagę w Szczecinie. Jestem na etapie wykończeniówki i elewacji. Zrobiłem sporo przeróbek w rozkładzie wewnętrznym.Zainteresowanym służę radš.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 15.03.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 hej martwist,Rzucilbys mi na priva rzuty wnetrz po zmianach - bylbym baaardzo wdzieczny.Kiedy sie wprowadzasz? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 15.03.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 hej martwist, Rzucilbys mi na priva rzuty wnetrz po zmianach - bylbym baaardzo wdzieczny. Kiedy sie wprowadzasz? Pozdro. Moze wrzuc gdzies na www. A jesli nie - to ja tez poprosze na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 16.03.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 OK, dajcie mi kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 22.03.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Jeśli można to i ja poproszę. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martwist 22.03.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 No to poszło. Brakuje mi tylko emila do ZLU.Comments? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts