tukaj 08.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 O piekny domek i pytanie do " tukaja " jaka typ jest karpiówki chodzi mi o odcien dachówki oraz czy jest angobowana czy nie, ile ci wszło materiału na ten daszek chodzi mi w ogólnej liczbie dachówek i gasiorów. Oraz pytanie dodatkowe z zwiazku podyzszeniem wysokości parteru o 20 cm czy podwyższałeś też poddasze oraz czy zmieniałeś długość krokwi, czy pozostałeś na ilościach określonych w projekcie i szacowałeś wszystko na 300m2 dachu. pozdrawiam Piotr Witam, Typ dachówki to karpiówka angobowana Opal kolor miedziany, ilość liczona zgodnie z projektem 300 m 2, poddasza nie podwyższałem i nie zmieniałem dł. krokwi, il gąsiorów wyliczył dostawca dachówki czyli firma Dach Lux, przy Wale Miedzyszyńskim. pozdrawiam: Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 08.05.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Czy ktoś buduje lub budował Sagę i mógłby podzielić się ze mną doświadczeniami i radami, będę bardzo wdzięczna Witam Cię zerknij na moje odpowiedzi ( posty od tukaja), zamieścłem też trochę zdjęć Sagi, Pozdrawiam: Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 08.05.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam , Przesyłam obiecane zdjęcia rozwiązania "bidetu" w łazience małżeńskiej. http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/AUT_0316.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/AUT_0317.jpg i wersja końcowa, przd białym montażem: http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/Obraz047.jpg pozdrowienia : Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 08.05.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 czy nikt nie buduje domu Saga??http://www.apa-domy.com.pl/ Witam, Odyłam do swoich postów ; Pozdrawiam: Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 09.05.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Malonka czy wybudowałaś ten domek w okolicy Poznania czy nie. Bo ja go stawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 09.05.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Czy ktoś jeszcze sie odzywa na tym forum, właśnie wpadłem na te posty i sam buduje Sage i chetnie pooglądał bym wasze osiągniecia budowlane. na tym forum lub prywatnie. Wszystkie dane na mój temat w profilu autora , lub moich postach pozdarwiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 09.05.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam, Piotrze, jak pewnie zauważyłeś ostatnio uaktywniłem się na forum , ale wczesniej nie miałem bladego pojęcia o jego istnieniu. Sami szukaliśmy domów Saga w budowie, odkryliśmy jedną w Węgrowie, drugą w Ożarowie, ale jestem ciekawy jak wygląda twoja budowa, zamieść kilka fotek na forum !!! pozdrawiam: Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 11.05.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zamieszcze tylko niech ktos mi powie jak obsluguje sie ten link ze zdjeciami bo ja go nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 11.05.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zdjecia są piekne , tez zamierzam zamiescic swoje tylko tak aprpop czy ktos moze mnie poinstruowac jak to sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 11.05.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Zdjecia są piekne , tez zamierzam zamiescic swoje tylko tak aprpop czy ktos moze mnie poinstruowac jak to sie robi Witam, Piotrze musisz zalogować się na serwerze ze zdjęciami, podaję link: http://photobucket.com/ następnie musisz zgrać zdjęcia z dysku swojego komputera za pomocą narządka na serwerze: 1. określasz ilość zdjęć 2. kolejna czynność to przeglądaj, wczytujesz adres, kopiując - image, opis w descripion, likwidujesz oryginalną nazwę ( w przeciwnym wypadku serwer nie chce wczytać)- Keep original image names 3 Klikasz na przycisk submit Program wczytuje zdjęcia , kolejna czynność to skopiowanie adresu img do postu i już fotki są na forum, przed wysłaniem skontroluj czy strona na forum się nie rozjechała, może się tak zdarzyć ( ja tak miałem ), wtedy należy je lekko zmniejszyć. W tym celu na serwerze edytujesz zdjęcie i używając przycisku Resize zmieniasz jego rozmiar i powtórnie umieszczasz na forum i wysyłasz. Czekamy na twoje zdjęcia SAGI. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 12.05.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam Ludziska zdecydowałem sie na sage w odbiciu lustrzanym Poproszę o info na temat budowy kosztów problemów Pozdrawiam io czekam na odzew Witaj Ja właśnie taką sagę buduję, odsyłam do swoich postów, jast tam kilka fotek z budowy. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 13.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Ja również odsyłam do swoich postów pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 13.05.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Dzieki za informacje. Niestety teraz przez jakiś czas nie bede obecny na forum ale mysle ze jakis czas znowu sie pokażepozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 17.05.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam, w końcu otrzymałam wycenę postawienia Sagi - stan surowy otwarty z więźbą - 41 500. Co o tym sądzicie? Wykonawca proponuje zastąpienie tego stropu, który jest przewidziany w projekcie na Teriva. Jaka jest Wasza opinia? pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 17.05.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 grazia - nie zmieniaj stropu... monolityczny nie będzie się rozwarstwiał, nie będzie pęlkał, będzie bardzo wytrzymały. a tak na marginesie - w rozmowie z wykonawcą, który dobrze zna biuro J. Charkiewicza, dowiedziałem się, że jeżeli konstruktor z tego biura zamieszcza w projekcie strop monolityczny to zawsze wynika to z głębokiego przemyślenia sprawy i znaczy, że inny strop najprawdopodobniej nie będzie wystarczająco mocny.. wniosek - nie zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.05.2006 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Tukaj, mam pytanie. Czy planujesz saunę gotową, czy będziesz robił "na wymiar"? Masz może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 18.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 grazia - nie zmieniaj stropu... monolityczny nie będzie się rozwarstwiał, nie będzie pęlkał, będzie bardzo wytrzymały. a tak na marginesie - w rozmowie z wykonawcą, który dobrze zna biuro J. Charkiewicza, dowiedziałem się, że jeżeli konstruktor z tego biura zamieszcza w projekcie strop monolityczny to zawsze wynika to z głębokiego przemyślenia sprawy i znaczy, że inny strop najprawdopodobniej nie będzie wystarczająco mocny.. wniosek - nie zmieniać... Dziękuję za Wasze opinie. Gemini to piękny dom. Także braliśmy pod uwagę tego rodzaju bryły. Niestety na naszej działce plan zakłada budynek do 1,5 kondygnacji do 9 m wysokości. Dużym plusem jest brak skosów. pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 18.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Jakie kolory dachów kładziecie na Sagi? w projekcie jest czerwony. Moja działka znajduje się blisko lasu więc z tego co się zorientowałam najlepiej położyć dachówkę błyszczącą, żeby zbyt szybko nie obrosła zielenią. Podoba mi się tek błyszczący z RuppCeramiki Opal. Intensywny brąz do tego brązowe okna, drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Gemini to piękny dom. Także braliśmy pod uwagę tego rodzaju bryły. Niestety na naszej działce plan zakłada budynek do 1,5 kondygnacji do 9 m wysokości. Dużym plusem jest brak skosów. jak to 1,5 kondygnacji???? Nie rozumiem... jak dom może mieć 1,5 kondygnacji. U mnie w gminie jest tak, że zarówno domy z poddaszem użytkowym, jak i typowo piętrowe (jak Gemini właśnie) uznawane są za domy z 2-ma kondygnacjami! Brak skosów to podstawowy powód rezygnacji z Korony na rzecz Gemini. Koronę mieliśmy okazję widzieć w rzeczywistośni i niestety mocno nas rozczarowała w środku. Z zewnątrz dom robi ogromnie pozytywne wrażenie, ale niestety niski kąt nachylenia połaci dachu odbija się ogromnie wewnątrz (skosy są bardzo niskie...). Pozdrawiamy EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 18.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Jakie kolory dachów kładziecie na Sagi? w projekcie jest czerwony. Moja działka znajduje się blisko lasu więc z tego co się zorientowałam najlepiej położyć dachówkę błyszczącą, żeby zbyt szybko nie obrosła zielenią. Podoba mi się tek błyszczący z RuppCeramiki Opal. Intensywny brąz do tego brązowe okna, drzwi.... brzmi super. jeszcze dalibyśmy kremową elewację. Tak właśnie miała wyglądać nasza korona. wydaje nam się, że do Gemini bardziej pasować będzie ceglasta dachówka (tzn. w naturalnym kolorze palonej ceramiki) niż np. kasztanowa. Pozdrawiamy, EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts