Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O piekny domek i pytanie do " tukaja " jaka typ jest karpiówki chodzi mi o odcien dachówki oraz czy jest angobowana czy nie, ile ci wszło materiału na ten daszek chodzi mi w ogólnej liczbie dachówek i gasiorów. Oraz pytanie dodatkowe z zwiazku podyzszeniem wysokości parteru o 20 cm czy podwyższałeś też poddasze oraz czy zmieniałeś długość krokwi, czy pozostałeś na ilościach określonych w projekcie i szacowałeś wszystko na 300m2 dachu.

pozdrawiam Piotr

Witam,

Typ dachówki to karpiówka angobowana Opal kolor miedziany, ilość liczona zgodnie z projektem 300 m 2, poddasza nie podwyższałem i nie zmieniałem dł. krokwi, il gąsiorów wyliczył dostawca dachówki czyli firma Dach Lux, przy Wale Miedzyszyńskim.

pozdrawiam:

Darek

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ,

Przesyłam obiecane zdjęcia rozwiązania "bidetu" w łazience małżeńskiej.

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/AUT_0316.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/AUT_0317.jpg

i wersja końcowa, przd białym montażem:

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/Obraz047.jpg

pozdrowienia : :p

Darek

Witam,

Piotrze, jak pewnie zauważyłeś ostatnio uaktywniłem się na forum , ale wczesniej nie miałem bladego pojęcia o jego istnieniu. Sami szukaliśmy domów Saga w budowie, odkryliśmy jedną w Węgrowie, drugą w Ożarowie, ale jestem ciekawy jak wygląda twoja budowa, zamieść kilka fotek na forum !!!

pozdrawiam: :p

Darek

Zdjecia są piekne , tez zamierzam zamiescic swoje tylko tak aprpop czy ktos moze mnie poinstruowac jak to sie robi

Witam,

Piotrze musisz zalogować się na serwerze ze zdjęciami, podaję link:

http://photobucket.com/

następnie musisz zgrać zdjęcia z dysku swojego komputera za pomocą narządka na serwerze:

1. określasz ilość zdjęć

2. kolejna czynność to przeglądaj, wczytujesz adres, kopiując - image, opis w descripion, likwidujesz oryginalną nazwę ( w przeciwnym wypadku serwer nie chce wczytać)- Keep original image names

3 Klikasz na przycisk submit

Program wczytuje zdjęcia , kolejna czynność to skopiowanie adresu img do postu i już fotki są na forum, przed wysłaniem skontroluj czy strona na forum się nie rozjechała, może się tak zdarzyć ( ja tak miałem ), wtedy należy je lekko zmniejszyć. W tym celu na serwerze edytujesz zdjęcie i używając przycisku Resize zmieniasz jego rozmiar i powtórnie umieszczasz na forum i wysyłasz.

Czekamy na twoje zdjęcia SAGI.

pozdrawiam :p

Darek

grazia - nie zmieniaj stropu... monolityczny nie będzie się rozwarstwiał, nie będzie pęlkał, będzie bardzo wytrzymały.

a tak na marginesie - w rozmowie z wykonawcą, który dobrze zna biuro J. Charkiewicza, dowiedziałem się, że jeżeli konstruktor z tego biura zamieszcza w projekcie strop monolityczny to zawsze wynika to z głębokiego przemyślenia sprawy i znaczy, że inny strop najprawdopodobniej nie będzie wystarczająco mocny..

wniosek - nie zmieniać...

grazia - nie zmieniaj stropu... monolityczny nie będzie się rozwarstwiał, nie będzie pęlkał, będzie bardzo wytrzymały.

a tak na marginesie - w rozmowie z wykonawcą, który dobrze zna biuro J. Charkiewicza, dowiedziałem się, że jeżeli konstruktor z tego biura zamieszcza w projekcie strop monolityczny to zawsze wynika to z głębokiego przemyślenia sprawy i znaczy, że inny strop najprawdopodobniej nie będzie wystarczająco mocny..

wniosek - nie zmieniać...

Dziękuję za Wasze opinie.

Gemini to piękny dom. Także braliśmy pod uwagę tego rodzaju bryły. Niestety na naszej działce plan zakłada budynek do 1,5 kondygnacji do 9 m wysokości. Dużym plusem jest brak skosów.

pozdrawiam

G.

Jakie kolory dachów kładziecie na Sagi? w projekcie jest czerwony.

Moja działka znajduje się blisko lasu więc z tego co się zorientowałam najlepiej położyć dachówkę błyszczącą, żeby zbyt szybko nie obrosła zielenią.

Podoba mi się tek błyszczący z RuppCeramiki Opal. Intensywny brąz do tego brązowe okna, drzwi....

Gemini to piękny dom. Także braliśmy pod uwagę tego rodzaju bryły. Niestety na naszej działce plan zakłada budynek do 1,5 kondygnacji do 9 m wysokości. Dużym plusem jest brak skosów.

jak to 1,5 kondygnacji???? Nie rozumiem... jak dom może mieć 1,5 kondygnacji. U mnie w gminie jest tak, że zarówno domy z poddaszem użytkowym, jak i typowo piętrowe (jak Gemini właśnie) uznawane są za domy z 2-ma kondygnacjami!

Brak skosów to podstawowy powód rezygnacji z Korony na rzecz Gemini. Koronę mieliśmy okazję widzieć w rzeczywistośni i niestety mocno nas rozczarowała w środku. Z zewnątrz dom robi ogromnie pozytywne wrażenie, ale niestety niski kąt nachylenia połaci dachu odbija się ogromnie wewnątrz (skosy są bardzo niskie...).

Pozdrawiamy

EiM

Jakie kolory dachów kładziecie na Sagi? w projekcie jest czerwony.

Moja działka znajduje się blisko lasu więc z tego co się zorientowałam najlepiej położyć dachówkę błyszczącą, żeby zbyt szybko nie obrosła zielenią.

Podoba mi się tek błyszczący z RuppCeramiki Opal. Intensywny brąz do tego brązowe okna, drzwi....

brzmi super. jeszcze dalibyśmy kremową elewację. Tak właśnie miała wyglądać nasza korona. wydaje nam się, że do Gemini bardziej pasować będzie ceglasta dachówka (tzn. w naturalnym kolorze palonej ceramiki) niż np. kasztanowa.

Pozdrawiamy,

EiM