Ela_i_Maciek 22.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Ja wybrałbym Jezierskiego. Drewniane odpuściliśmy od razu ze względu na brak ochoty do konserwacji okien co 4-5 lat... Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 22.11.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 tukaj, i tak masz lepiej niż ja - działka malutka 605 m (musieliśmy zostawić część na drogę), a dojazd podobnie jak u Ciebie i trzeba będzie szuflować Grazia, ja też mam okna plastikowe, chociaż drewniane bardziej mi się podobają, ale jak usłyszałam o smarowaniu ich oliwką, to odpuściłam. Jestem realistką i wiem, że nie będę miała na to ani czasu ani ochoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 23.11.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta. Dostałam wycenę igies&igies też drewniane - ponad 40 tys! Ile płaciliście za okna? czy to normalne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 24.11.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta. Dostałam wycenę igies&igies też drewniane - ponad 40 tys! Ile płaciliście za okna? czy to normalne ceny? Witam, Coś mi się wydaje, że ceny okien znacznie wzrosły. Ja zmieściłem się w kwocie 15 000 zł razem z montażem, ale to było dwa lata temu. Grazia poproś o wycenę w Budvarze http://www.budvar.pl/offer.php?id=6&lang=pl. Mają tam markowe okna dwóch firm: Tyssen i Trocal. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 24.11.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Darek, a montowałeś okna zwykłe, czy jakoś wzmacniane? Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 25.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta. Dostałam wycenę igies&igies też drewniane - ponad 40 tys! Ile płaciliście za okna? czy to normalne ceny? Witam, Coś mi się wydaje, że ceny okien znacznie wzrosły. Ja zmieściłem się w kwocie 15 000 zł razem z montażem, ale to było dwa lata temu. Grazia poproś o wycenę w Budvarze http://www.budvar.pl/offer.php?id=6&lang=pl. Mają tam markowe okna dwóch firm: Tyssen i Trocal. pozdrawiam Darek próbowałam już wcześniej znaleźć do nich kontakt, ale coś ta ich strona mi nie "chodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 25.11.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta. Dostałam wycenę igies&igies też drewniane - ponad 40 tys! Ile płaciliście za okna? czy to normalne ceny? Witam, Coś mi się wydaje, że ceny okien znacznie wzrosły. Ja zmieściłem się w kwocie 15 000 zł razem z montażem, ale to było dwa lata temu. Grazia poproś o wycenę w Budvarze http://www.budvar.pl/offer.php?id=6&lang=pl. Mają tam markowe okna dwóch firm: Tyssen i Trocal. pozdrawiam Darek próbowałam już wcześniej znaleźć do nich kontakt, ale coś ta ich strona mi nie "chodzi" Witam, Witam, Grazia jak wejdziesz i odpalisz link, który Ci podałem to wybierz język polski, wtedy wszystko działa, sprawdziłem. Ela i Maciek, nie wiem, o jakie wzmocnienia pytacie?. Okna mam z szybami P4, a okucia Roto WK2. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 26.11.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Pytaliśmy właśnie o to Montowałeś "wzmocnione". Niezłą dostałeś cenę... Do naszego domu okna Jezierskiego w wersji P4/wk2 wyceniono (z montażem) na ponad 40 tys... Oknoplast ok. 8 tys. mniej. pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 30.11.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Pytaliśmy właśnie o to Montowałeś "wzmocnione". Niezłą dostałeś cenę... Do naszego domu okna Jezierskiego w wersji P4/wk2 wyceniono (z montażem) na ponad 40 tys... Oknoplast ok. 8 tys. mniej. pozdr. M Czy dużo macie okien? Bo cena jakaś dużo wyższa od mojej. Jeszcze ze trzy dni pracy i więźba powinna być u nas gotowa już nie mogę doczekać się, gdy wkleję ją na naszym forum. Ograniczyłam się już do trzech firm w sprawie okien: na pierwszym miejscu Jezierski na drugim M&S Okna ewentualnie Oknoplast Kraków, który jest najtańszy Jak idą Wasze prace? pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 30.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Grazia - dużo. Ok. 20 sztuk tyle, że my inny dom budujemy niż wy... tak z sentymentu do Sagi tu piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga70 01.12.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Robi się od tygodnia i już jest cała konstrukcja drewniana ...od poniedzialku dachowka i stan zamkniety bedzie faktycznie zamkniety !!!Pochwale się jak tylko się zrobi pozdro dla wszystkich Sagowiczow !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 02.12.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A u mnie już zrobione płytki w kuchni I na dodatek (aż się boję zapeszyć) podobno w tym tygodniu mam mieć gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 02.12.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Gośka, jak to możliwe, że w tym tygodniu??? Nam w gazowni (w STOENie zresztą też) powiedzieli, że od 15 listopada do 15 marca obowiązuje sezon zimowy i instalacji terenowych nie przeprowadzają.... O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 02.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 A u mnie już zrobione płytki w kuchni I na dodatek (aż się boję zapeszyć) podobno w tym tygodniu mam mieć gaz. Witam, Gośka, gratuluję postępu prac. Napisz jaki piec wybrałaś i czy masz wykonaną kotłownię i instalację co. Z tego co piszesz wnioskuję, że wszystko czeka gotowe na gaz.Ja pierwszą zimę ( jako że miałem już tynki wewnętrzne), paliłem we wkładzie kominkowym. U mnie w przyszłym tygodniu koniec prac z wykonaniem przyłączy wod-kan. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 03.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Gośka, jak to możliwe, że w tym tygodniu??? Nam w gazowni (w STOENie zresztą też) powiedzieli, że od 15 listopada do 15 marca obowiązuje sezon zimowy i instalacji terenowych nie przeprowadzają.... O co chodzi? Witam U mnie "prace terenowe" przeprowadzono koniec września/początek października. Potem trwała papierologia, a wczoraj zrobiono mi instalację w domu I tym sposobem może niedługo zacznę grzać. tukaj, piec mam Vaillanta z zamkniętą komorą spalania, dwufunkcyjny. Instalacja cała zrobiona i zalana już wodą (dlatego tak czekam na gaz, bo boję się mrozów). Teraz tylko podpalać. Do tej pory też ratuję się kominkiem i olejakami. Dobrze, że pogoda jak do tej pory taka łaskawa. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 03.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 No to się jeszcze pochwalę To mój kominek http://img149.imageshack.us/img149/2459/dscn1531hf5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 08.12.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No to się jeszcze pochwalę To mój kominek http://img149.imageshack.us/img149/2459/dscn1531hf5.th.jpg Witam, Gośka bardzo ładny jest Twój kominek, napisz czy wykonałaś wyczystkę. U nas kominkarz narzekał, bo jak twierdził wyczystkę wykonuje się przy budowie kominów. Oczywiście na etapie budowy kominów, ścian ogólnie mówiąc stanu surowego nikt ( a na pewno my ) nie myśli jeszcze o kominku. Do rzeczy wykonawca narzekał, ale otwór wykuł i w tej chwili czekam na zamówione drzwiczki wyczystkowe. W wykończeniu kominka brakuje półki dębowej ( też zamówiona, i małej płyty marmurowej, którą trzeba dociąć w zakładzie - nie trzymała kątów). Chociaż jeszcze niewykończony to też się pochwalę. http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061208.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061207.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061206.jpg pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 08.12.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 tukaj, dziękuję. Twój kominek też mi się bardzo podoba. Jest prosty i elegancki. Z pewnością ma ciekawszy kształt od mojego, ale ja nie przesuwałam komina i musiał być narożny. Wyczystki nie robiłam. W pewnej chwili byłam nawet przerażona, że jej nie ma, ale przy takim kształcie komina jak u mnie wszystkie sadze będą opadały do kominka. Tak zgodnie i niezależnie od siebie "zeznali" wykonawcy budynku i kominkarz. Komin mam systemowy i nic nie spada poza kominek. Na a teraz się jeszcze pochwalę bo muszę Mam gaz Dziś wreszcie gazownia zamontowała licznik i nagazowała budynek. We wtorek ma przyjść serwistant i ruszam z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 08.12.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam, Gośka gratulacje i niech stanie się ciepło!!!. Ciekawy jestem, jaką będziesz miała średnią z rachunków do zapłacenia. Ciekawy jestem, bo masz trochę inny piec. Ja mając piec kondensacyjny w zeszłą zimę miałem do zapłaty 500 zł miesięcznie ( należy jednak pamiętać o temperaturze w zeszłą zimę ( ponad - 20 st. C ). pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 08.12.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam, Gośka gratulacje i niech stanie się ciepło!!!. Ciekawy jestem, jakie będziesz miała średnią z rachunków do zapłacenia. Ciekawy jestem, bo masz trochę inny piec. Ja mając piec kondensacyjny w zeszłą zimę miałem do zapłaty 500 zł miesięcznie ( należy jednak pamiętać o temperaturze w zeszłą zimę ( ponad - 20 st. C ). pozdrawiam Darek Też jestem ciekawa tych rachunków Na szczęście jest dość ciepło, ale mój dom niestety nadal mocno paruje, a ja wkrótce chciałabym kłaść klepkę. Zastanawiam się, czy dam radę osuszyć go w miarę szybko pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts