Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tukaj, i tak masz lepiej niż ja - działka malutka 605 m (musieliśmy zostawić część na drogę), a dojazd podobnie jak u Ciebie i trzeba będzie szuflować :-?

Grazia, ja też mam okna plastikowe, chociaż drewniane bardziej mi się podobają, ale jak usłyszałam o smarowaniu ich oliwką, to odpuściłam. Jestem realistką i wiem, że nie będę miała na to ani czasu ani ochoty. :oops:

W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta.

Dostałam wycenę igies&igies też drewniane - ponad 40 tys!

Ile płaciliście za okna? czy to normalne ceny?

Witam,

Coś mi się wydaje, że ceny okien znacznie wzrosły. Ja zmieściłem się w kwocie 15 000 zł razem z montażem, ale to było dwa lata temu.

Grazia poproś o wycenę w Budvarze http://www.budvar.pl/offer.php?id=6&lang=pl. Mają tam markowe okna dwóch firm: Tyssen i Trocal.

pozdrawiam :D

Darek

W ferno design słyszałam o takiej usłudze, jak serwisowanie okien drewnianych na życzenia klienta, tzn. smarowanie ich według potrzeby przez producenta.

Witam,

Coś mi się wydaje, że ceny okien znacznie wzrosły. Ja zmieściłem się w kwocie 15 000 zł razem z montażem, ale to było dwa lata temu.

Grazia poproś o wycenę w Budvarze http://www.budvar.pl/offer.php?id=6&lang=pl. Mają tam markowe okna dwóch firm: Tyssen i Trocal.

Darek

próbowałam już wcześniej znaleźć do nich kontakt, ale coś ta ich strona mi nie "chodzi" :roll:

Witam,

Darek

próbowałam już wcześniej znaleźć do nich kontakt, ale coś ta ich strona mi nie "chodzi" :roll:

Witam,

Witam,

Grazia jak wejdziesz i odpalisz link, który Ci podałem to wybierz język polski, wtedy wszystko działa, sprawdziłem.

Ela i Maciek, nie wiem, o jakie wzmocnienia pytacie?. Okna mam z szybami P4, a okucia Roto WK2.

Pozdrawiam :D

Darek

Pytaliśmy właśnie o to :)

Montowałeś "wzmocnione". Niezłą dostałeś cenę... Do naszego domu okna Jezierskiego w wersji P4/wk2 wyceniono (z montażem) na ponad 40 tys... :-? Oknoplast ok. 8 tys. mniej.

pozdr.

M

Czy dużo macie okien? Bo cena jakaś dużo wyższa od mojej.

Jeszcze ze trzy dni pracy i więźba powinna być u nas gotowa :D

już nie mogę doczekać się, gdy wkleję ją na naszym forum.

Ograniczyłam się już do trzech firm w sprawie okien:

na pierwszym miejscu Jezierski

na drugim M&S Okna

ewentualnie Oknoplast Kraków, który jest najtańszy

Jak idą Wasze prace?

pozdrawiam

G.

A u mnie już zrobione płytki w kuchni :D I na dodatek (aż się boję zapeszyć) podobno w tym tygodniu mam mieć gaz. :D

Witam,

Gośka, gratuluję postępu prac. Napisz jaki piec wybrałaś i czy masz wykonaną kotłownię i instalację co. Z tego co piszesz wnioskuję, że wszystko czeka gotowe na gaz.Ja pierwszą zimę ( jako że miałem już tynki wewnętrzne), paliłem we wkładzie kominkowym. U mnie w przyszłym tygodniu koniec prac z wykonaniem przyłączy wod-kan.

Darek

Gośka,

jak to możliwe, że w tym tygodniu??? Nam w gazowni (w STOENie zresztą też) powiedzieli, że od 15 listopada do 15 marca obowiązuje sezon zimowy i instalacji terenowych nie przeprowadzają....

O co chodzi?

Witam :D

U mnie "prace terenowe" przeprowadzono koniec września/początek października. Potem trwała papierologia, :evil: a wczoraj zrobiono mi instalację w domu :D I tym sposobem może niedługo zacznę grzać.

tukaj, piec mam Vaillanta z zamkniętą komorą spalania, dwufunkcyjny. Instalacja cała zrobiona i zalana już wodą (dlatego tak czekam na gaz, bo boję się mrozów). Teraz tylko podpalać. 8) Do tej pory też ratuję się kominkiem i olejakami. Dobrze, że pogoda jak do tej pory taka łaskawa.

pozdrawiam

gośka

No to się jeszcze pochwalę :wink:

To mój kominek

http://img149.imageshack.us/img149/2459/dscn1531hf5.th.jpg

Witam,

Gośka bardzo ładny jest Twój kominek, napisz czy wykonałaś wyczystkę. U nas kominkarz narzekał, bo jak twierdził wyczystkę wykonuje się przy budowie kominów. Oczywiście na etapie budowy kominów, ścian ogólnie mówiąc stanu surowego nikt ( a na pewno my ) nie myśli jeszcze o kominku. Do rzeczy wykonawca narzekał, ale otwór wykuł i w tej chwili czekam na zamówione drzwiczki wyczystkowe. W wykończeniu kominka brakuje półki dębowej ( też zamówiona, i małej płyty marmurowej, którą trzeba dociąć w zakładzie - nie trzymała kątów). Chociaż jeszcze niewykończony to też się pochwalę.

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061208.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061207.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20061206.jpg

Darek

tukaj, dziękuję. Twój kominek też mi się bardzo podoba. :D Jest prosty i elegancki. Z pewnością ma ciekawszy kształt od mojego, ale ja nie przesuwałam komina i musiał być narożny. Wyczystki nie robiłam. W pewnej chwili byłam nawet przerażona, że jej nie ma, ale przy takim kształcie komina jak u mnie wszystkie sadze będą opadały do kominka. Tak zgodnie i niezależnie od siebie "zeznali" wykonawcy budynku i kominkarz. Komin mam systemowy i nic nie spada poza kominek.

Na a teraz się jeszcze pochwalę :wink: bo muszę :wink: Mam gaz :lol: Dziś wreszcie gazownia zamontowała licznik i nagazowała budynek. We wtorek ma przyjść serwistant i ruszam z ogrzewaniem :D

Witam,

Gośka gratulacje i niech stanie się ciepło!!!. Ciekawy jestem, jaką będziesz miała średnią z rachunków do zapłacenia. Ciekawy jestem, bo masz trochę inny piec. Ja mając piec kondensacyjny w zeszłą zimę miałem do zapłaty 500 zł miesięcznie ( należy jednak pamiętać o temperaturze w zeszłą zimę

( ponad - 20 st. C ).

Darek

Witam,

Gośka gratulacje i niech stanie się ciepło!!!. Ciekawy jestem, jakie będziesz miała średnią z rachunków do zapłacenia. Ciekawy jestem, bo masz trochę inny piec. Ja mając piec kondensacyjny w zeszłą zimę miałem do zapłaty 500 zł miesięcznie ( należy jednak pamiętać o temperaturze w zeszłą zimę

( ponad - 20 st. C ).

Darek

Też jestem ciekawa tych rachunków :roll: Na szczęście jest dość ciepło, ale mój dom niestety nadal mocno paruje, a ja wkrótce chciałabym kłaść klepkę. Zastanawiam się, czy dam radę osuszyć go w miarę szybko :roll:

pozdrawiam

gośka