Piotr Marmurowicz 04.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Mam uprzejmę pytanie do forumowiczów : Czy ktoś realizował projekt domu " SAGA " z pracowni architektonicznej " APA" jeżeli tak to proszę o pozostawnienie kontaktu lub sugestii o tym projekcie. Dziekuję za wszelkie informacje w tym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msado 19.07.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam czy możecie podzielic się info natemat materiałow: z czego budowaliście i czy macie rady dla rodziny budującej Sagę ??? Dzieki za wszystkie dobre rady Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 16.10.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Czekam na pozwolenie na budowę SAGI. Czy bardziej doświadczeni inwestorzy zechcieliby napisać, jakim sposobem budowali (firma, rodzina, znajomi) i ile to wyszło. A może możecie polecić jakąś firmę. CZekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 18.10.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Gośka57, wysłałam ci info na priva Pozdrawiam, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.10.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Cześć akacja!Próbpwałam Ci wysłać info, ale nie jestem pewna, czy poszło. Dopiero debiutuję na forum i jeszcze nie wszystko potrafię. jeśli nie otrzymałaś, napisz. Spróbuję jeszcze raz.Dzięki za pomoc i pozdrawiamGośka57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.10.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witam msado! Czy zacząłeś już swoją budowę. My ruszamy na wiosnę. Może się odezwiesz i poradzisz coś mniej doświadczonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msado 23.10.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witam msado! Czy zacząłeś już swoją budowę. My ruszamy na wiosnę. Może się odezwiesz i poradzisz coś mniej doświadczonym Witam, Proponuję srócić garaż bo jest zdecydowanie duży biorąc po uwage 2 samoch, zrezygnowaliśmy z 2 wykuszy. Podnieśliśmy poddasze o 1 wys. suporexu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.10.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Msado, dzięki za błyskawiczny odzew . Duży garaż to mi się przyda, bo mam aż pięć rowerów, kosiarka, narzędzia, więc myślę, że zagospodaruję. Czy położyliście już dach i czy pokoje na poddaszu nie są zbyt ciemne? Niektórzy twierdzą, że będą słabo doświetlone Czy budujecie gospodarczo, czy z firmą? Chętnie wysłucham wszystkich rad. Pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 02.11.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 i może się podzielić spostrzeżeniami? Proszę o wszelkie wskazówki http://www.domoweklimaty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.11.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 15 połaci dachowych, 3 kominy... mozna by zjechać do 12 i 2 kominów, ten przy kuchni chyba nie jest niezbędny. Przestrzeń pod schodami można by zabudować i byłby pawlacz, a nie Bardzo Trudne Miejsce do Sprzątania Podatne na Kurz. Nie jestem przekonany o słuszności takiego położenia głównego komina. Blokuje on jakiekolwiek ruchy w celu pozyskania pokoju dla np. 3. dziecka, a nigdy nic nie wiadomo. Poza największym grzechem wymienionym na Sczycie, projekt w sumie ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 02.11.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Kroyena, dzięki za opinię. Przestrzeń pod schodami da się zabudować i powstaje b. ładny schowek (widzielismy). O kominach nie pomyślałam Dachu faktycznie się trochę boimy, ale podoba nam się rozkład pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.11.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Zjedziesz w dół o 3 połacie dachowe, jak zrezygnujecie z naczółków na lukarnach, a zrobicie je po prostu dwuspadowe. Dekarz mniej weźmie za dach, niż murarz za dolepienie szczytów lukarnom. Ale musicie to sobie wyrysować w elewacjach i odpowiedzieć na pytanie czy takie coś Wam odpowiada. A potem wykonawca niech się zaoferuje co do róznicy w cenach. Nie chodzi tu o dachówkę bo powierzchniowo wyjdzie podobnie (odpady ze skosów daszków pokryją różnicę w twierdzeniu Pitagorasa, czy jakieś innego Greka ), ale o koszta więźby lukarn, gontów i orynnowania (przecież rynienki na lukarnach są wskazane co by zacieków na elewację nie było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 23.11.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witam Proszę aby ktos napiasał cos o kosztach budo Sagi Mam na to 300 tys styknie??????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopia 27.11.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Tez prosze zdjcie podoba mi sie ten domek!!Konkretnie: Saga, korona II, Aura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qweer 01.12.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Akacjo, zastanawiam się nad tym projektem, jest bardzo ładny, czy nie zechciałabyś wysłać mi tego samego ci Gośce 57 na mojego priva? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekWx 16.01.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 No nam tez sie Saga podoba i na dniach mamy zamiar kupić ten projekt.Nigdzie jednak nie moge znalezc zdjęc z realiacji. Moze komus juz udala sie ta sztuka!?Byłbym zobowiązany za wszelkie info.Dokonaliśmy już pewnych zmian w pierowtnym projekcie o zgode na które będziemy występowali do APA'y.Głowne to wydłużenie garażu, usunięcie spiżarni z kuchni i zmiana w przedsionku.tu taki maly szkic...przed http://www.netday.pl/~jacekwx/albumy/dzialka/saga/saga.jpg i po http://www.netday.pl/~jacekwx/albumy/dzialka/saga/saga_new.jpg pozdrawiamJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekWx 07.02.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam!Ja buduje Sage!I szukam kontaktu z kims kto też wybral ten projekt i bierze sie za jego realizacje na wiosne 2006.Chętnie wymienie się doświadczeniami i wrazeniami na temat tego projektu.Może ktoś już wybudował Sagę i może udostęnić zdjęcia, jakieś uwagi uzytkowe, realizacyjne. Bardzo prosze o kontakt.pozdrawiamJacekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA_ 08.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mi się podoba siostrzany projekt z tej firmy: KORONA II ( ale kilka innych też). Mam wjazd na działkę od strony południowej, więc właśnie mi bardziej pasuje ten układ pomieszczeń, proponowany w Koronie. Ale projekty są bardzo podobne Też chcemy zacząć na wiosnę 2006, ale..czy to się uda...? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 08.02.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Witaj! Ja też będę budowała SAGĘ. Wszystko już gotowe, czekam na wiosnę. Niestety doświadczeń jeszcze nie mam, bo dopiero będę budować. Zmiany zrobiliśmy kosmetyczne - usunięcie wykusza w salonie, likwidacja oka na rzecz połaciówki, przejście do garażu przez kotłownię, likwidacja spiżraki w kuchni, zmniejszenie łazienki na parterze, powiększenie wnęki na szafę i umiejscowienie w niej spiżarki. Jak to się sprawdzi, zobaczymy za jakiś czas Pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 19.02.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam Ludziska zdecydowałem sie na sage w odbiciu lustrzanym Poproszę o info na temat budowy kosztów problemów Pozdrawiam io czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts