JacekWx 25.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Jeśli nie zmieniałeś/zmniejszałeś otworu na drzwi i zrobiłeś zgodnie z projektem, to uważam że cena jaką dostałeś na drzwi jest b. dobra. Najniższą cenę jaką dostałam na drzwi do Sagi to 8500 z montażem. Co do bramy garażowej, to w Krispolu dostałam 7500, natomiast w Hormannie 7900. Jaki kolor okien zamówiłeś do swojej Sagi? My także już zamówiliśmy okna w kolorze złoty dąb. pozdrawiam No witam! Drzwi wejsciowych nie zmienialem - teraz troche zaluje... Ale licze ze w tych 6000 się zmieszcze - musze sie zmiescic... co do bramy no to powoli zaczynam sie godzic z mysla i z ta cena.. mialem nadzieje ze zmieszcze sie w 10-11 (drzwi + brama) ale widze ze plonne nadzieje. Okna wybralismy w kolorze zloty dab dwustronne, profil Veka. Z zaluzjami zewnętrznymi antywalamaniowymi koszt calej stolarki 20 kzł z montazem. jestem juz po spotkaniu z hydraulkikiem, mam dylemat czy robic w miedzi czy w plastiku podobno koszt miedzi znacząco wyższy... co o tym sązicie. Prognozowany koszt Wod-Kan + CO z piecem gazowym... 30 kzł. Czy macie moze jakies opinie co do pieca kondensacyjnego? ...zaczelo sie ;/ wykonczeniowka... pozdrawiam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 25.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam, Gośka z dylematem odnośnie lakieru czy oleju spotykam się nie pierwszy raz. Olejowane parkiety są śliczne, i jak się zorientowałem nie wszystkie olejowane parkiety wymagają częstej konserwacji - podobno zależy to od tego czy olej jest naturalny czy syntetyczny. Ten ostatni daje wizualne efekty jak naturalny a zachowuje się ( to znaczy parkiet) jak lakierowany. Drzwi, niestety stanowią ogromny wydatek na etapie wykończania chaty, ale i tu można znaleźć złoty środek. Ja odszukałem małą firmę, robi solidne drzwi za rozsądną cenę ( wykonane są z klejonego drewna sosnowego i są obłogowane [3mm] dębem], wszystko Ok, ale mój wybór musi jeszcze zaakceptować moja Żonka. podaję namiary: http://www.zbydrew.pl/ Jeśli chodzi o rozwiązanie dostępności do baterii nawannowej ( wannę mam jedną w łzience z wolim okiem), to obrazują to poniższe zdjęcia: http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/a1af0d72.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/Obraz044.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/4f0181e1.jpg Jest to typowa rewizja, umożliwiająca dostęp do baterii nawannowej z korytarza. Jacku, co prawda mam piec kondensacyjny jednofunkcyjny Vaillanta 24 kW z zasobnikiem 150l z pogodówką, jak dotąd, pracuje bezawaryjnie i jestem zadowolony, jednakże nie mam wielkch doświadczeń związanych z rzeczywistym użytkowaniem tago pieca, jeszcze nie mieszkam i nie wim jak będzie się spisywał w rzeczywistych warunkach ( np, przy poborze ciepłej wody, czego ze zrozumiałych względów jeszcze nie wykorzystuję). Natomiast mogę stwierdzić, że w chwili obecnej mam zdjęte wszystkie grzejniki i ogrzewam dom samą podłogówką i jest ona w zupełności wydolna ( przy ustawiniu pogodowgo sterownika w pozycji połowicznego grzania mam temperaturę 19 st. C. Instalację wew. wod-kan, i co łącznie z podłogówką - 5 obiegów, kaloryferami, zaworami i oczywiście koniecznymi urządzeniami w kotłowni, mieszacze i takie tam, wykonałem za kwotę około 34 tys. zł. Nie zdecydowałem się na wykonanie instalacji w miedzi z powodów, o których pisałeś, ale nie żałuję ( oczywiście cała kotłownia tzn., rurarz i piony co wykonane są w miedzi) pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekWx 25.01.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Jacku, co prawda mam piec kondensacyjny jednofunkcyjny Vaillanta 24 kW z zasobnikiem 150l z pogodówką, jak dotąd, pracuje bezawaryjnie i jestem zadowolony, jednakże nie mam wielkch doświadczeń związanych z rzeczywistym użytkowaniem tago pieca, jeszcze nie mieszkam i nie wim jak będzie się spisywał w rzeczywistych warunkach ( np, przy poborze ciepłej wody, czego ze zrozumiałych względów jeszcze nie wykorzystuję). Natomiast mogę stwierdzić, że w chwili obecnej mam zdjęte wszystkie grzejniki i ogrzewam dom samą podłogówką i jest ona w zupełności wydolna ( przy ustawiniu pogodowgo sterownika w pozycji połowicznego grzania mam temperaturę 19 st. C. a jak wygląda zużycie gazu za ten okres (na miesiąc)? Instalację wew. wod-kan, i co łącznie z podłogówką - 5 obiegów, kaloryferami, zaworami i oczywiście koniecznymi urządzeniami w kotłowni, mieszacze i takie tam, wykonałem za kwotę około 34 tys. zł. no wlasnie - 5 obiegów; czy masz do tego jakeis zaawansowane sterowanie czy też zostawiasz sobie ten temat na pózniej. Też rozważam montaż 'inteligentnego' sterowania i zastanawiam sie nad kosztem i zasadnością tej instalacji - wykonawca odwodzi mnie od tego pomysłu - mowi, że ma regulować sobie podzioelnikami na kaloryferach....!? Nie zdecydowałem się na wykonanie instalacji w miedzi z powodów, o których pisałeś, ale nie żałuję ( oczywiście cała kotłownia tzn., rurarz i piony co wykonane są w miedzi) pozdrawiam Darek Dziekuje Darku za informacje. Właśnie ślęcze nad jakimś zgrubnym kosztorysem i mocno rozważam za i przeciw każdego z rozwiązń ogrzewania. Pomysł ekogroszku raczej upadnie boi ma być u nas lada moment gaz - wiec wybór nasuwa sie sam. Natomiast (coś chyba słabo szukam) ale nie znalazlem nigdzie zestawienia kosztów użytkowania kotła kondesacyjnego i zwykłego pieca gazowego - może jesteś w posiadaniu takich danych? Jaki jest faktyczny zysk / oszczędności?! pozdrawiam JacekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.01.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 tukaj, sprytnie masz rozwiązaną tą rewizję, ale u mnie nie wchodzi to w grę. W tym miejscu mam rozdzielnię ciepła. Wanny mam niestety w obu łazienkach i w obu będzie problem Drzwi nadal szukam, bo mam wzory, które preferuję, a nie każda firma je robi. A te co robią, do tanich nie należą POcieszam się, że to ostatni tak duży wydatek, chociaż z tych mniejszych też niezłe kwoty się zbierają. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 29.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Drzwi wejsciowych nie zmienialem - teraz troche zaluje... Ale licze ze w tych 6000 się zmieszcze - musze sie zmiescic... co do bramy no to powoli zaczynam sie godzic z mysla i z ta cena.. mialem nadzieje ze zmieszcze sie w 10-11 (drzwi + brama) ale widze ze plonne nadzieje. Okna wybralismy w kolorze zloty dab dwustronne, profil Veka. Z zaluzjami zewnętrznymi antywalamaniowymi koszt calej stolarki 20 kzł z montazem. J. Założyłam, że do końca tego miesiąca MUSZĘ zamówić drzwi wejściowe. Ciągle waham się, czy wybrać drewniane-z zabezpieczeniami, czy fornirowane-antywłamaniowe. Dzisiaj myślę, że te drugie. Drewno jednak pracuje i może się nieco zniekształcić. Ceny jednych i drugich, to ok. 8500 z montażem. Brama garażowa: koleżanka wynalazła prywatnego wykonawcę. Bardzo konkurencyjne ceny. Może zrezygnować z marki.... U nas też będzie złoty dąb obustronny profil Shuco jednak bez żaluzji, ale z szybami i okuciami antywłamaniowymi. Podobny koszt. pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekWx 29.01.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Założyłam, że do końca tego miesiąca MUSZĘ zamówić drzwi wejściowe. Ciągle waham się, czy wybrać drewniane-z zabezpieczeniami, czy fornirowane-antywłamaniowe. Dzisiaj myślę, że te drugie. Drewno jednak pracuje i może się nieco zniekształcić. Ceny jednych i drugich, to ok. 8500 z montażem. Ja namierzylem firmę, która wykona mi drzwi wejściowe drewniane z podwójną uszczelką i systemem antywłamaniowycm za 4800 + 250 montaż (oczywiście idąc za radą Darka as well 'Tukaj' będę jeszcze negocjował). Brama garażowa: koleżanka wynalazła prywatnego wykonawcę. Bardzo konkurencyjne ceny. Może zrezygnować z marki.... z marki nie wiem czy warto rezygnować, bo to jednak jest stara prwawda życiowa, iż cena odzwierciedla jakość. Ale rozumiem dylemat, i sam często-gęsto szukam oszczędności nie tam gdzie trzeba - niniejszym nie jestem w tej materi najlepszym doradcą... Ja czekam na wycene bramy, szacunki mowią o c.a 7kzł z silnikiem, sterowaniem i montażem. Ale to będę wiedział za kilka dni. Ale jeśli mógłbym proisić o namiar na tą firmę celem porównania ofert/negocjajji lepszej ceny to byłbym zobowiązany. Z kolejnym etape startujemy 2 kwietnia i już nie odpuszczamy wykończeniówki do samego końca... mojego albo jej! pozdrawiam serdecznie... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 29.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jacek Wx dzisiaj oglądałam drzwi antywłamaniowe, czyli w środku metal od zewnątrz fornir - wyglądały nieźle i cena całkiem konkurencyjna, bo 6tys. Może drewno jednak się zdeformuje... Brama Wiśniowski - 7 tys. To po dzisiejszych wojażach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 29.01.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja wczoraj dostałam pierwszą wycenę na 25 tys., na drzwi Stolmaxu, ale jedna z forumowiczek odradzała mi tę firmę. Teraz myślę, co dalej. Wpadła mi dzisiaj ulotka firmy drew-poland od drzwi wewnętrznych. Ciekawe wzornictwo i szeroki wybór materiałów z których produkują. Czy macie opinie na ich temat: http://www.drew-poland.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja wczoraj dostałam pierwszą wycenę na 25 tys., na drzwi Stolmaxu, ale jedna z forumowiczek odradzała mi tę firmę. Teraz myślę, co dalej. Wpadła mi dzisiaj ulotka firmy drew-poland od drzwi wewnętrznych. Ciekawe wzornictwo i szeroki wybór materiałów z których produkują. Czy macie opinie na ich temat: http://www.drew-poland.pl ? Całkiem fajnie wygladają te drzwi, ale tanie to one nie są. Podejrzewam, że jest to cena bez ościeżnić (bo wszędzie tak podają). A ościeżnice bardzo podnoszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 30.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Całkiem fajnie wygladają te drzwi, ale tanie to one nie są. Podejrzewam, że jest to cena bez ościeżnić (bo wszędzie tak podają). A ościeżnice bardzo podnoszą cenę. oglądałam dzisiaj znowu dewro. Fajne. Poprosiłam o wycenę konkretnych modeli i wyszło od 1800 do 2270 bez klamek. Myślałam, że 1600 to drogo Gosia. Pisałaś, że potrzebujesz 17 sztuk do swojej Sagi. U nas wyjdzie 14. Dostawiałaś jakieś ścianki? to tak z zwykłej ciekawości. W końcu też nie będziemy mieli spiżarki. Ta przestrzeń..... szkoda ją ograniczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Całkiem fajnie wygladają te drzwi, ale tanie to one nie są. Podejrzewam, że jest to cena bez ościeżnić (bo wszędzie tak podają). A ościeżnice bardzo podnoszą cenę. oglądałam dzisiaj znowu dewro. Fajne. Poprosiłam o wycenę konkretnych modeli i wyszło od 1800 do 2270 bez klamek. Myślałam, że 1600 to drogo Gosia. Pisałaś, że potrzebujesz 17 sztuk do swojej Sagi. U nas wyjdzie 14. Dostawiałaś jakieś ścianki? to tak z zwykłej ciekawości. W końcu też nie będziemy mieli spiżarki. Ta przestrzeń..... szkoda ją ograniczać. U mnie wyszło 17 skrzydeł, bo zamykam kuchnię suwanymi drzwiami chowanymi w ścianę (2 skrzydła) i zlikwidowałam wprawdzie spiżarkę w kuchni, ale kosztem dolnej łazienki i wnęki na szafę wygospodarowałam spiżarkę (a może garderobę ) w holu. Drzwi dewro najbardziej mi się podobają. Byli u mnie na pomiarze, ale wycenę miałam mieć na poniedziałek, a nie mam jej do tej pory. A ja od początu trzymam się zasady, że jeżeli nie są słowni na etapie wyceny, to odpuszczam, bo boję się, że potem może być jeszcze gorzej. Pewnie pan uznał, że nie ma co sobie nami głowy zawracać, bo pojechaliśmy do niego prosto z budowy, na której robiliśmy porządki, więc możesz się domyślić jak wyglądaliśmy No i efekt jest taki, że (pomimo ostrzeżeń) zdecydowałam się na Stolmax. Zobaczymy jak się spiszą. Może będę miała szczęście. A tak z fronu robót, to jutro kończą mi montować kuchnię i przyjeżdża parkiet. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 30.01.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, Trochę się opuszczam z zaglądaniem na forum, bo jestem na szkoleniu tak zwanym PMI cokolwiek miałoby to znaczyć. To już druga edycja, a muszę jeszcze przejść następne dwie by uzyskać jakiś tam pierwszy stopień - certyfikat. Ale do rzeczy, parkiet już mam w chacie, i teraz czekam na wykonawcę. Drogi jeszcze nie utwardziłem, i aby dowieźć parkiet musiałem zamówić spychacz do odśnieżenia, nieoceniony okazał się znów Pan Kadej z Wawra, który przyjechał i wykonał to za jedną piątą ceny, jaką oferowały inne firmy (np., Byś), Jako, że zlecam wykonanie parkietu i schodów jednej firmie, to w chwili obecnej czekam na pomiary niezbędne do wykonania schodów. Byłem dzisiaj na budowie i zbadałem niezbędne parametry ( temperatura powietrza 18 st. C, wilgotność 40%, co według specjalisty z Forum - Boorga , są to optymalne warunki do układania parkietu, pragnę przypomnieć, że takie warunki osiągnąłem przy samym ogrzewaniu podłogowym i zdjętych grzejnikach - napawa mnie to optymizmem w aspekcie płacenia rachunków za gaz w przyszłości, kiedy założę wspomniane grzejniki). Jednakże nie mamy jeszcz pewności, co do sposobu ułożenia parkietu, byliśmy z żonką w chacie i próbowaliśmy coś ułożyć, oto efekty: http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20070127.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20070126.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20070125.jpg Po naszych układankach skłaniamy się do ulożenia parkietu w podwójną jodełkę. Co do drzwi wew, to decyzja jeszcze nie zapadła i ciągle szukamy. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Tukaj, mi dziś parkiecarz uświadomił, że powinnam zaraz po nim montować drzwi, żeby on potem mógł ładnie dopasować cokoły i zalakierować wszystko razem. I tak już wiem, że to się nie uda i będę miała "przestój technologiczny" Zainteresowało mnie to odśnieżanie. W którym miejscu budijesz. Bo my tak jakoś chyba po sąsiedzku pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 30.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam, wiadomość na skrzynkę prywatną. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 31.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja namierzylem firmę, która wykona mi drzwi wejściowe drewniane z podwójną uszczelką i systemem antywłamaniowycm za 4800 + 250 montaż (oczywiście idąc za radą Darka as well 'Tukaj' będę jeszcze negocjował). z marki nie wiem czy warto rezygnować, bo to jednak jest stara prwawda życiowa, iż cena odzwierciedla jakość. Ale rozumiem dylemat, i sam często-gęsto szukam oszczędności nie tam gdzie trzeba - niniejszym nie jestem w tej materi najlepszym doradcą... Ja czekam na wycene bramy, szacunki mowią o c.a 7kzł z silnikiem, sterowaniem i montażem. Ale to będę wiedział za kilka dni. Ale jeśli mógłbym proisić o namiar na tą firmę celem porównania ofert/negocjajji lepszej ceny to byłbym zobowiązany. Z kolejnym etape startujemy 2 kwietnia i już nie odpuszczamy wykończeniówki do samego końca... mojego albo jej! pozdrawiam serdecznie... J. ha,ha,ha... to i ja mam na 2 kwietnia umówionych tynkarzy pomyślałam, że tak będzie bezpiecznie. Pod koniec lutego elektryka, następnie hydraulika i okna, drzwi.... Brama garażowa dopiero z końcem kwietnia, po tynkach i wylewkach. Na firmę od bram, którą koleżanka wynalazła nie mam namiaru, ponieważ tak, jak Ty JacekWx boję się eksperymentować z nieznanymi producentami i w konsekwencji zamówię najtańszą z markowych. Wiśniowski 7090 pelna opcja. Darek, czy to jest jesion? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 31.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam, Grazia wybierając parkiet, mieliśmy na uwadze tylko klepkę dębową i taką wybraliśmy. Nasze rozterki dotyczyły natomiast rozmiaru parkietu i z tym mieliśmy pewne kłopoty. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dwa rodzaje klepki; 22/60/360 [mm] - do salonu, oraz 22/60/300[mm] na resztę powierzchni podłóg. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 31.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witajcie Muszę się komuś pochwalić - mam już kuchnię. Parapetówę można urządzać Jutro wchodzi parkieciarz. Dziś wreszcie dostałam wycenę dewro na 33 700 (po rabacie), ale to już i tak musztarda po obiedzie, bo drzwi już mam zadatkowane. Swoją drogą dziwne zwyczaje z tymi drzwiami - firmy każą sobie płacic za całość drzwi jeszcze przed zamontowaniem (a przecież w czasie montażu mogą wyjść usterki niewidoczne gołym okiem), a w dewro to nawet na siedem dni przed odbiorem (czyli kupujemy kota w worku ). Dziwi mnie to tym bardziej, że dom wybudowałam, płacąc za wszystko po wykonanej pracy. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 01.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie Muszę się komuś pochwalić - mam już kuchnię. Parapetówę można urządzać Jutro wchodzi parkieciarz. Dziś wreszcie dostałam wycenę dewro na 33 700 (po rabacie), ale to już i tak musztarda po obiedzie, bo drzwi już mam zadatkowane. Swoją drogą dziwne zwyczaje z tymi drzwiami - firmy każą sobie płacic za całość drzwi jeszcze przed zamontowaniem (a przecież w czasie montażu mogą wyjść usterki niewidoczne gołym okiem), a w dewro to nawet na siedem dni przed odbiorem (czyli kupujemy kota w worku ). Dziwi mnie to tym bardziej, że dom wybudowałam, płacąc za wszystko po wykonanej pracy. pzdr gośka Nie dało rady inaczej wynegocjować? 33 700 to chyba duużo? Jeszcze nie jestem uświadomiona w tym temacie, ale wydaje mi się, że dużo. Czy stolmax miał podobną ofertę. Dostałam pierwszą wycenę z drew-poland, na 21000. Drzwi wejściowe wycenili mi na 5700, ale procedura taka, że jeszcze muszą potwierdzić tą wycenę u producenta. Miało nie być wielkiej różnicy, a tu 7800-8200! całą noc nie mogłam spać, bo myślałam o tych drzwiach wejściowych. No ale cóż chyba tak mają kosztować. Kupuję także drzwi wzmocnione/antywłamaniowe z garażu do wiatrołapu, czy to nie przesada? Gośka57 to weekend zapowiada Ci się imprezowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 01.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witajcie Muszę się komuś pochwalić - mam już kuchnię. Parapetówę można urządzać Jutro wchodzi parkieciarz. Dziś wreszcie dostałam wycenę dewro na 33 700 (po rabacie), ale to już i tak musztarda po obiedzie, bo drzwi już mam zadatkowane. Swoją drogą dziwne zwyczaje z tymi drzwiami - firmy każą sobie płacic za całość drzwi jeszcze przed zamontowaniem (a przecież w czasie montażu mogą wyjść usterki niewidoczne gołym okiem), a w dewro to nawet na siedem dni przed odbiorem (czyli kupujemy kota w worku ). Dziwi mnie to tym bardziej, że dom wybudowałam, płacąc za wszystko po wykonanej pracy. pzdr gośka Nie dało rady inaczej wynegocjować? 33 700 to chyba duużo? Jeszcze nie jestem uświadomiona w tym temacie, ale wydaje mi się, że dużo. Czy stolmax miał podobną ofertę. Dostałam pierwszą wycenę z drew-poland, na 21000. Drzwi wejściowe wycenili mi na 5700, ale procedura taka, że jeszcze muszą potwierdzić tą wycenę u producenta. Miało nie być wielkiej różnicy, a tu 7800-8200! całą noc nie mogłam spać, bo myślałam o tych drzwiach wejściowych. No ale cóż chyba tak mają kosztować. Kupuję także drzwi wzmocnione/antywłamaniowe z garażu do wiatrołapu, czy to nie przesada? Gośka57 to weekend zapowiada Ci się imprezowo.... Ta wycena z dewro to już z rabatem 11%. Ze stolmaxu wyszło 24 800 i ryzykujemy Poza tym podobno mają być wcześniej niż dwroo, a mi zależy na czasie. Imprezki w ten weekend jeszcze nie będzie, bo moja ekipa u mnie mieszka Ale jak już mi położą parkiet, to może jeszcze przed lakierowaniem uda się coś zrobić Taka imprezka z tańcami byłaby nawet wskazana, bo jak coś się ma rozejść, to lepiej przed cyklinowaniem i lakierowaniem. pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 05.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Juz prawie trzy tygodnie układają nam dach a jeszcze nie ma nawet połowy pokrycia no ale Darek pisałeś, że u Ciebie 3 miesiące układali więc nie jest chyba tak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts