tukaj 13.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam, Dzięki za opinie, coraz bardziej dom nabiera swojego końcowego wew, wyglądu - klimatu. Chociaż do końca jeszcze ogrom prac, to każdy postęp cieszy, aktualnie zaczęliśmy montaż drzwi wew, zaraz potem listwowanie parkietów: http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/20070001-1.jpg pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga100 15.05.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czy ktoś mógłby mi podać przybliżone ilości materiałów(w szczególności cegieł) potrzebnych do wybudowania sagi- wydaje mi się że dane przedstawione w kosztorysie na str.internetowej nie są pełne z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 17.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witajcie Dawno mnie tu nie było, ale w majowy wekend pozwoliłam sobie na trzy dni rowerów na Mazurach. Przydaly się bardzo. Z frontu robót, to muszę się pochwalić, że pożegnałam już ekipę wykończeniowców. Teraz nic nie robię, tylko sprzątam. Ma wpaść jeszcze parkieciarz, żeby po malowaniu trzeci raz zalakierować schody i salon. Już trzeci tydzień czekam na szklarza, który nie może się do mnie wybrać, żeby zamontować jedne drzwiczki, które niestety pękły. To najbardziej niesłowny wykonawca, z jakim miałam do czynienia. Ale tak naprawdę, to już można mieszkać. Teraz trzeba się zabrać za ogród, bo wygląda jak księżyc. Boję się jednak, że w tym roku, to będę miała tylko kwiatki w doniczkach. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.05.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Gosia, Darek, jak my wam zazdrościmy!! Wizja prac wykończeniowych nas WYKAŃCZA W przyszłym tygodniu startujemy z instalacjami: najpierw rekuperator, potem wod.-kan., potem elektryk. Potem tynki i wylewki, potem kaloryfery (plus poprawki tynkarskie w miejscach kucia na kaloryfery), a potem coś jeszcze... Ile tego jest. W życiu bym się nie spodziewał... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.05.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ela i Maciek, nie łamcie się. To co najciekawsze dopiero przed Wami Wykończeniówka naprawdę jest wykańczająca, ale jaka potem satysfakcja. Czy macie już jakiś przewidywany termin zakończenia robót? pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 22.05.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witajcie Dawno mnie tu nie było, ale w majowy wekend pozwoliłam sobie na trzy dni rowerów na Mazurach. Przydaly się bardzo. Z frontu robót, to muszę się pochwalić, że pożegnałam już ekipę wykończeniowców. Teraz nic nie robię, tylko sprzątam. Ma wpaść jeszcze parkieciarz, żeby po malowaniu trzeci raz zalakierować schody i salon. Już trzeci tydzień czekam na szklarza, który nie może się do mnie wybrać, żeby zamontować jedne drzwiczki, które niestety pękły. To najbardziej niesłowny wykonawca, z jakim miałam do czynienia. Ale tak naprawdę, to już można mieszkać. Teraz trzeba się zabrać za ogród, bo wygląda jak księżyc. Boję się jednak, że w tym roku, to będę miała tylko kwiatki w doniczkach. pozdrawiam gośka Witam, Moje gratulacje, wykonałaś Kawał Roboty i to w tak krótkim czasie, ( jeśli się nie mylę to niewiele dłużej niż rok?) - Jeszcze raz gratuluję i jestem pełen podziwu. Gośka niech Ci się mieszka jak najwygodniej, napisz jak sobie poradziłaś z przyłączem energetycznym, czy też musisz jeszcze korzystać z pomocy sąsiedzkiej?, mam nadzieję, że nie. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 23.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Dziekuję Darku za miłe słowa Faktycznie budowę zaczęłam 29 marca ubiegłego roku. Z prądem jest lepiej, ale nie idealnie. Mam swoje przyłącze budowlane z mocą taką, jaka miała być dla prądu stałego. Nie wiem, czy uda mi się na tym przekazać dom, ale mam już swój licznik. Na razie geodeta robi inwentaryzację powykonwaczą. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 31.05.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Gosia, Darek, jak my wam zazdrościmy!! Wizja prac wykończeniowych nas WYKAŃCZA W przyszłym tygodniu startujemy z instalacjami: najpierw rekuperator, potem wod.-kan., potem elektryk. Potem tynki i wylewki, potem kaloryfery (plus poprawki tynkarskie w miejscach kucia na kaloryfery), a potem coś jeszcze... Ile tego jest. W życiu bym się nie spodziewał... M Witam, Nie zazdrośćcie nam bo to jak Sami zauważyliście jest wykańczające ( z całą pewnością finansowo ), pocieszam się, że nie jestem sam i czeka to każdego kto zaczął budowę, chyba że zdecyduje się na sprzedaż niezakończonej budowy, czego Wam nie życzę. Oglądałem Waszą Chatę - super, idziecie jak burza, oby tak dalej, trzymam za Was kciuki. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 01.06.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dzięki za słowa otuchy! Właśnie rozpoczęliśmy prace wewnątrz. Najpierw przewody powietrzne do rekuperatora, potem elektryk i hydraulika, potem tynki, potem ogrzewanie, potem WYKOŃCZENIA. Zdaje mi się, że nasz ambitny plan zamieszkania na swoim przed Gwiazdką może nie wypalić... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 04.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam, Coś cisza zapadła w naszym wątku, Gośka może się już przeprowadziła , Grazia i inni " Nowi" budowniczowie Sagi mocno zajęci pracą, Piotr nie odzywa się od miesięcy,sam nie wiem co o tym sądzić. My odebraliśmy po niewielkich poprawkach prace parkieciarskie i mogę powiedzieć, że jesteśmy zadowoleni z efektów, a oto one: http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1673.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1671.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1672.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1675.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1680.jpg http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_1700.jpg Teraz zaczniemy malować, robić szafy wnękowe, kuchnię, taras i schody wejściowe, ogrodzenie z wiatą śmietnikową i całą resztę prac o których jeszcze nie pomyśałem, a na pewno się pojawią. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 05.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witajcie Darku nadal tutaj zaglądam, ale faktycznie zostało nas jakoś mało Grazia przestała się odzywać, Piotr znikł już dawno, a Nowi pewnie zajęci budowaniem Twój parkiet wygląda pięknie. Przy okazji podejrzałam dokładnie, jak wygląda salon z wykuszem, bo ja swój salonowy zlikwidowałam. Co do przeprowadzki, to czekam na koniec roku szkolnego, a na razie żyję na dwa domy. Nie jest to łatwe, ale pocieszam się, że już niedługo. pozdrawiam serdecznie gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.06.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja też tu zaglądam... Właśnie zrobili nam elektrykę. Teraz ogrzewanie + część hydrauliki, a potem tynki. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.06.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Ja też tu zaglądam... Właśnie zrobili nam elektrykę. Teraz ogrzewanie + część hydrauliki, a potem tynki. Pozdrawiam, Maciek To miło, bo wiem, że budujecie Gemini. Widzę, że też nie ociągacie się z pracami i domek rośnie jak na drożdżach. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 06.06.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam wszystkich, Miło jest zobaczyć, że suniecie do przodu. mieliśmy trochę przerwy w budowaniu. Chcieliśmy, żeby tynki, szlichty przeschły. Teraz specjaliści robią nam poddasze w karton-gipsie. Potrwa to około 3 tygodni. Za dwa tygodnie prace ma zacząć glazurnik. Nie mamy niestety jeszcze elewacji ani ogrodzenia, czyli z zewnątrz nic się nie zmienia od czasu wstawienia stolarki. Mamy za to jeden wielki postęp. Mamy psa!!! pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 06.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Gosia, dzięki! Wszyscy mówią, że tak szybko nam idzie, a ja mam wrażenie, że na budowie NIC SIĘ NIE DZIEJE!!! Jak przygotowałem zgrzebny harmonogram prac, wyszło mi, że możemy zapomnieć o wprowadzeniu się przed Gwiazdką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 06.06.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam, Podziwiam Was wszystkich, którzy budujecie w zawrotnym, przynajmniej dla mnie tempie. Gratuluję Wam takiego ciągu do budowania, ale zarazem zastanawiam się nad jednym, czy nie macie żadnych obaw, co do faktu, iż nowo wybudowany w stanie surowym dom pracuje i osiada na fundamentach i ławach, a raczej razem z nimi. Ponadto więźba dachowa też nie jest jeszcze stabilna i przynajmniej dla mnie kłopotliwe byłoby robienie prac związanych z karton - gipsem. Może mam jakieś mało popularne spojrzenie na te sprawy, ale czytałem, że dom osiąga pełną stabilizację na gruncie po 1-1,5 roku. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.06.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Darek, też męczyły nas te wątpliwości. Rozmawialiśmy z naszym inspektorem, kierownikiem i murarzami. Wszyscy stwierdzili, że osiadanie zależy od gruntu, na którym posadowiony jest dom. U nas suchy piasek bez przewarstwień na głębokość kilku metrów. Czyli można szybko. Gorzej, gdyby okazało się, że któraś część domu stoi na innym gruncie. Wtedy faktycznie należałoby wstrzymać się jeden sezon i zobaczyć, jak budynek zachowuje się. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witajcie Widzę, że grupa się znowu uaktywniła Wrócili starzy znajomi Grazia, jakiego psa macie? Ja mam już dwa (rodezjana i jamnika). Pilnują domu jak podwórzowe burki Maciek, po moich doświadczeniach też mi się wydaje, że termin świąteczny jest mało realny, ale to trochę zależy od tego, do jakiego stanu chcecie się wprowadzić. Ja zaparłam się, żeby zrobić prawie wszystko, bo prowizorki są najtrwalsze. I prawie mi się udało. Brakuje mi tylko barierki na schodach. Darku, wiem, że domy osiadają, ale z drugiej strony popatrz, jak szybko się teraz buduje wielkie domy. Liczę się z tym, że kargongipsy popracują i porobią się pęknięcia, ale tego się nie uniknie. Za parę lat trzeba będzie odnowić. A poza tym u mnie w podłożu też piękny piaseczek. pozdrawiam Wszystkich serdecznie gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 08.06.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Marzy nam się wprowadzka na "gotowe"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 10.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Marzy nam się wprowadzka na "gotowe"... No to chyba potrwa to troszkę dłużej niż do świąt. Chyba, że macie wykończeniówkę rozpisaną logistycznie co do dnia, ale u mnie niestety były poślizgi, pomimo dość dobrze przemyślanego planu. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts