Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

No u nas duzymi krokami zbliza sie pozwolenie na budowe - ma byc na koniec marca.

Wiec jak dobrze pojdzie i powlaczymy z kredytami, wykonawacmi i t d to na poczatku maja START! Oj bedzie się działo.

Poki co siedzimy i wybieramy kolory scian, kafelki... Kłocimy sie co będzie gdzie stalo i t d...

Czy to normlane na tym etapie!? :)

pozdrawiam

JacekW

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Właśnie zakupiliśmy projekt Korona z tej samej pracowni architektonicznej. Po sąsiedzku stoi Saga i prezentuje się pięknie! Bardzo przytulny, ciepły, ładny dom. Taki DOMOWY po prostu :).

Zanim dokonaliśmy ostatecznego wyboru projektu mieliśmy "krótką listę", na której znalazła się właśnie "Saga" i "Korona". Wygrała Korona, bo:

1. jest nieco większa

2. pozwala na bardziej swobodną aranżację wnętrza (szczególnie to wolne pomieszczenie nad garażem, które dodatkowo powiększymy obniżając strop garażu, co zmniejszy nieco straty z tytułu skosów)

3. bo ma zadaszony tarasik z tyłu

4. bo ma tylko 1 wykusz.

Tak, czy siak - Saga to naszym zdaniem bardzo fajny projekt. Życzymy powodzenia w budowie! (sobie też :) - zaczynamy po wakacjach).

Pytanie: z czego planujecie budowę swoich domków? My zastanawiamy się, czy nie wybrać silikatów.

Witam,

będziemy budować SAGĘ i jesteśmy zainteresowaniem obejrzeniem jej na żywo. Budujemy się w Latchorzewie, więc poprosimy o kontakt lub namiar, gdzie można obejrzeć taki domek. Widziałam, że olmiś tu się buduje, ale niestety coś program nie chce mi wysłać poczty.

Z góry dziękujemy

Witaj,

mu na połaciówki nie zdecydujemy się ze względu na skos. Bez lukarny albo wolego oczka wychodzenie z wanny stanie się nieco kłopotliwe. Lukarna / oczko zapewnia nieco inne położenie stropu i tym samym pozwoli wstać w wannie.

U mnie wanna jest umiejscowiona i tak trochę w bok od oczka, więc mam nadzieję, że jakoś się zmieścimy. W najgorszym wypadku trzeba będzie zgiąć kark :wink:

• 2 weeks później...
Czy projekt już kupiliście? Jakie zmiany?

Nie wiem, czy to pytanie do mnie, bo od naszej "rozmowy" minęło dużo czasu :roll: ale co mi szkodzi odpowiedzieć.

:wink: Projekt kupilismy już dawno. 4.04 mamy zacząć budowę. Wszystko gotowe :D

Oprócz likwidacji wolego oczka drobne zmiany - kuchnia zamykana suwanymi drzwiami, drzwi z garażu przez kotłownię, likwidacja spiżarki w kuchni, zmniejszenie łazienki na dole na rzecz miejsca na szafę, z którego zrolbimy spiżarkę. Zlikwidowaliśmy też wykusz w salonie na rzecz dużego okna tarasowego. I to by było chyba wszystko. Teraz tylko zaczynać.

A na jakim etapie Wy jesteście. Wasz domek też mi się bardzo podobał, ale dla mnie trochę za duży i nie wszedłby na moją działkę.

Pozdrawiam

gośka