Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Coś mało dzieje się w naszym wątku, Grazia, Gośka i Piotrze czy już tutaj nie zaglądacie?, Marta super, że się uaktywniłaś i nie zostałem osamotnionym Sagowiczem. No ja to mogę powiedzieć, że w temacie Sagi to się doktoryzuję - niestety tyle trwa moja budowa, ale za to wszystkiego dopilnowałem i wiem, czego mogę oczekiwać w przyszłości. Widzę Marta, że sporo zmieniliście, częściowo inspiracje zaczerpnęliście chyba z Korony

( balkonik nad wykuszem), wole oko też jakby większe podobne do tego w Koronie. Jedno pytanie czy dach lukarny balkonowej nie jest bardziej wyciągnięty w porównaniu z pozostałymi?. Ciekaw też jestem, czy zostawicie okienko z widokiem na schody w salonie, u nas przetrwało do chwili decyzji o umiejscowieniu kominka, a że tutaj nie trzymaliśmy się projektu, to okienko przepadło a wyszło jak widać na zdjęciach. Okno wyłukowne do garażu też nie wytrzymało próby czasu - producent nie poradził sobie z jego wygięciem ( tłumaczył, że przy wybranym przez nas profilu 6 komorowym jest to niemożliwe), zresztą drzwi wejściowe też zmieniliśmy na jednoskrzydłowe( dzięki temu jest miejsce na szafę w wiatrołapie, a że z naświetla też zrezygnowaliśmy, to drzwi i okienko do garażu są o prostych nadprożach.

Marta z ciekawością będę śledził Twoja budowę, bo jedynie Ty zamieszczasz zdjęcia. Życzę wytrwałości, zacięcia i powodzenia na froncie budowlanym i nie tylko.

pozdrawiam:

Darek

Witam,

Dzięki za ciepłe słowa, mam nadzieję, że wytrwamy w tym mozole pracy. Przy okazji Darku muszę powiedzieć,że masz pięknie wykończony domek, u nas to wszytsko będzie tak wyglądało pewnie po 5 latach od zamieszkania, bo przewiduje plan minimum, zeby się wprowadzić, a potem powoli reszta pierdółek.

My zostawiliśmy drzwi dwuskrzydłowe, bo takie bardziej mi się podobają, mam nadzieję, że mimo to zmieści się szafa wnękowa w wiatrołapie, najwyżej będzie trochę mniejsza :roll:

Okno w garażu od razu wyprostowaliśmy, bo i drzwi są proste. Okienko w salonie ma póki co zostać na stałe, ale coraz mniej mi się podoba, zwłaszcza że jest po łuku a innych takich bajerów nie mamy, wszystko z kantami.

Wole oko powiększaliśmy, żeby okno było większe, a z tym dachem to wiem że też był powiększany ale chyba dookoła całego domu krokwie były dłuższe. Czy przy balkonie jest dłuższy niż przy reszcie ścian, musiałabym się przyjrzeć :o

Koronę 2 wybudował mój brat, więc może nieco inspiracji też zaczerpnięta stamtąd, ale balkon jakoś tak pasował mi tam naturalnie.

Pozdrawiam serdecznie

Marta

Witam,

Wiesz Marta , ja dla odmiany miałem zamiar wykończyć wszystko w chacie przed przeprowadzką, powiem więcej chcialem też mieć śliczną trawkę i zagospodarowany ogród. Niestety nie wszystko udalo mi się zrealizować i chyba przeprowadzę się do jeszcze nie w pełni wykończonej Sagi, ale robię co w mojej mocy, by tych niewykończonych rzeczy było jak namniej. Aktualnie czekamy na poprawki ( nieznaczne w kuchni), no i na blaty. Oto kilka fotek. Zrobiliśmy praktycznie tak jak wcześniej zamieszczałem w prezentownym projekcie.

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_5707.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_5705.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_5696.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g200/tukaj/IMG_5706.jpg

Jak zauważyłaś zlikwidowaliśmy spiżarnię i wykonaliśmy rozgraniczający murek ( kuchnię od salonu ). W ten sposób kuchnia jest lekko odseparowana od salonu, a oto nam chodziło.

pozdrawiam:

Darek

Piękna ta wasza kuchnia, zazdroszcze, że już niedługo się wprowadzacie i tak mało pracy wam juz zostało. Mebelki bardzo ładne i kuchnia bardzo przytulna, ja wymyśliłam sobie kuchnie raczej nowoczesną i wyspę na środku kuchni, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. A propos kuchni to mam pytanie o czas realizacji mebli kuchennych, kiedy zamawialiscie i ile musieliście czekać, no i jeżeli możesz to zdradź cenę, ja to wyliczyłam, że u nas to chyba ze 30 000 taka kuchnia ze sprzętem będzie kosztować i mnie to przeraża :o .

My do przeprowadzki zakładamy plan minimum, jedna łazienka na dole i kuchnia wykończona, meble jakie mamy i może trawa zasiana, ale niekoniecznie. Nie mamy na razie ogrodzenia i podejrzewam, ze zrobimy je dopiero po przeprowadzce. Łazienkę przy sypialni też zostawiamy na później, a córka ma dopiero 7 miesięcy, więc swojej łazienki jeszcze nie będzie potrzebowała.

Pozdrawiam i czekam może na dalsze zdjęcia, jak się wybiorę na działkę to zaraz wkleję kilka nowych fotek.

MArta