Luiza82 16.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Garderobahttp://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/029.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 16.03.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 I rozprowadzenie ciepłego powietrza do pokojów na górze i na korytarz.http://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/048-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 16.03.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 To tyle u nas z nowości, jak będą płyty na pewno wkleje nowe zdjęcia. Na działce aktualnie panuje straszny bałagan, więc trzeba go posprzątać, bo bardzo razi. Jak zrobią kominek też postaram się coś wrzucić na forum. Darek, a co u was? Mieszkacie już? Co wam jeszcze zostało? Czy macie już jakąs łazienkę skończoną? Masz zdjęcia łazienki na dole? I blat w łazience małzeńskiej robił ci płytkarz, czy panowie od karton gipsu? Czy jest on jakoś wzmocniony? Obłożysz go płytkami czy czymś innym?Do nas płytkarz ma wejśc pod koniec czerwca, nie mogę się już doczekać.My planujemy raczej nowoczesny wystrój wnętrz, choć na początku nie będziemy inwestować w nowe meble. Wstawimy co będziemy mieli, a z czasem w miarę przypływu gotówki kupimy jakieś ładne mebelki. Mam też pytanie, ile czekaliście na montaż mebli kuchennych od dnia zamówienia? Pozdrawiam wszystkich budujących!!!!Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 27.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 To tyle u nas z nowości, jak będą płyty na pewno wkleje nowe zdjęcia. Na działce aktualnie panuje straszny bałagan, więc trzeba go posprzątać, bo bardzo razi. Jak zrobią kominek też postaram się coś wrzucić na forum. Darek, a co u was? Mieszkacie już? Co wam jeszcze zostało? Czy macie już jakąs łazienkę skończoną? Masz zdjęcia łazienki na dole? I blat w łazience małzeńskiej robił ci płytkarz, czy panowie od karton gipsu? Czy jest on jakoś wzmocniony? Obłożysz go płytkami czy czymś innym? Do nas płytkarz ma wejśc pod koniec czerwca, nie mogę się już doczekać. My planujemy raczej nowoczesny wystrój wnętrz, choć na początku nie będziemy inwestować w nowe meble. Wstawimy co będziemy mieli, a z czasem w miarę przypływu gotówki kupimy jakieś ładne mebelki. Mam też pytanie, ile czekaliście na montaż mebli kuchennych od dnia zamówienia? Pozdrawiam wszystkich budujących!!!! Marta Witam, Niestety jeszcze nie mieszkamy, cały czas coś nam przeszkadza w postępie prac, zwykle jest to brak kaski. Łazienki praktycznie mamy skończone , pozostał biały montaż ( prawie wszystko mamy), ale w łaziecnce małżeńskiej musimy wykonać prace stolarski , takie jak półki, uchylny kosz na brudną bieliznę , itp - szukamy wykonawcy ( ostatecznie będziemy to robili po przeprowadzce). Blat zamówiłem w Artstone - firma kamieniarska przy trasie Katowickiej ( w sąsiedztwie Interstone - hurtownia kamieni, gdzie kupiłem materiał). Po przycięciu i obróbce sam ten blat ( zarówno jak i parapety) przywiozłem a panowie od praktycznie wszystkich prac wykończeniowych go położyli. Dodam że płyta jest od spodu zazbrojona ( pewnie inaczej bym jej nie przywiózł w jednym kawałku), pod marmurem mam blat betonowy wcześniej wylany. Nad blatem jest rządek glazury i lustro ( przy okazji zrobię zdjęcie), na zdjęciu nie ma jeszcze doklejonej blendy marmurowej, która zasłania widoczną część płyty betonowej. Na meble do kuchni czekaliśmy jakieś 8 tygodni. Gratuluję postępu prac no i bardzo solidnego wykonania ( te ruszty pod karton gips robią wrażenie). Życzę utrzymania tempa. pozdrawiam: Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam, przesyłam kilka fotek kominkahttp://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/100_1764.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 http://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/100_1765.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 http://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/100_1813.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 http://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/100_1814.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 http://i427.photobucket.com/albums/pp358/domzalska/100_1767.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 20.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dekory i dół kominka są z piaskowca, jest on teraz dużo jeśniejszy, bo jest suchy, a na zdjęciach był jeszcze mokry i ma dziwny kolor. Reszta to marmur i płyta. Wkład mamy z firmy Hajduk, jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Kominek montowała nam firma Mikołajczyk- zdecydowanie NIE POLECAM. Bardzo trudna współpraca i partactwo, a ceny jak z kosmosu. Poza tym mamy skończoną podbitkę i płyty kartonowo gipsowe na poddaszu, wkrótce zamieszcze jakieś zdjęcia. Powoli posuwamy się na przód.Darek wklej jakieś zdjęcia z postępu prac i to lustro w łazience. U nas płytkarz ma sie pojawić pod koniec czerwca, nie mogę się już doczekać, teraz planujemy zakupić drzwi wejściowe i kaloryfery. Pozdrawiam serdecznie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobas 03.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 WitamWreszcie ruszyłem (przypomnę buduje w okolicach Wołomina). Były i są jeszcze problemy z gruntem, niestety teren z wysoką wodą gruntową. Ale myślę, że będzie ok. Podoba mi się strasznie twoja Saga, Marta. Chętnie obejrzałbym ją z bliska. Moja kolorystyka bedzie identyczna, brązowy dach, okna, niestety bez "oka". Chętnie spotkałbym się z kimś budującym i porozmawiał o budowie, problemach, sugestiach itp..Pozdrawiam wszystkichRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kuleczka 06.05.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, właśnie zaczęliśmy budowę SAGI. Wasze domki są przepiękne jak oglądam zdjęcia to nie mogę się doczekać kiedy na mojej działce stanie takie cudo, na chwilę obecną mamy dopiero wylane ławy fundamentowe więc do końca daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobas 06.05.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja jestem na identycznym poziomie prac. Ciekaw jestem jak obecny kryzys wpłynie na koszty budowy. Ekipę mam do SSO za 45 tys., materiały są tańsze od tych z ubr., zobaczymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 07.05.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam nowych członków forum i gratuluję rozpoczęcia prac. Ja sama pamiętam jak niedawno zaczynaliśmy budowę Sagi i też nie mogłam się doczekać kiedy już coś będzie widać. Co prawda do końca jeszcze daleko, ale dom już stoi, trzeba go TYLKO wykończyć. Odzywajcie się i komentujcie postępy prac na budowie, razem będzie nam raźniej. Zrobas, jeżeli masz ochotę tłuc się taki kawał i oglądać nasz dom na żywo, to nie ma sprawy, możemy się umówić na jakiś termin, najlepiej w weekend. Ja za wybudowanie domu do sso dałam 37 tyś., ale to było w 2007 r. więc myślę, że twoja kwota nie jest wygórowana. Kuleczka, gdzie się budujesz? Darek, a co u ciebie, pewnie już dawno mieszkasz i cieszysz się urokami własnego domku. Jak będziesz miał chwilę to wrzuć może jakieś zdjęcia postępu prac. U ciebie to już się człowiek czuje jak w domu a nie jak na budowie. Teraz z nowości u nas - mamy zakupione kaloryfery, ale nie są jeszcze zamontowane. Jesteśmy już po pierwszym spotkaniu w sprawie zakupu pieca, teraz czekamy na wycenę, a potem na kaskę . Przymierzamy się do pieca Vaillanta eco compact z wbudowanym zasobnikiem 100 l. Podobno jest super. Podobno. Myślimy też nad drzwiami wejściowymi, mam upatrzone, ale zastanawiamy się nad firmą wykonawczą. Ja będę miała drzwi jak w projekcie, 2-skrzydłowe. Chciałam wrzucić kilka fotek z poddasza, ale aparat mi sie skopsał, bo nie chce się włączyć. Jak małżonek naprawi, to wrzucę. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na fotki od Was, fundamenty też są ciekawe!!! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 07.05.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Darek , mam pytanko, jakiej firmy masz płytki w kuchni? Ja muszę właśnie jakieś wybrać, twoje bardzo mi się podobają. Ja też chcę beżowe, jasne. Czy widać na nich brud? Bo ja do fanatyków mopa nie należę. Dzięki i pozdrawiam.Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kuleczka 07.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam, Odpowiadając na Twoje pytanie Marta buduję w okolicach Mińska Mazowieckiego (Targówka) tj. ok. 45 km od Warszawy. Właśnie przywieźli mi blaszany garaż na graty na budowie. Jutro kończą stawianie bloczków na środę musimy zapewnić pustaki i tu mamy mały dylemat już wcześniej zdecydowaliśmy się na U-220 zgodnie z projektem ale w ostatniej chwili rozważamy również Protherm 25 do jutra musimy się zdecydować aby towar w środę znalazł się na budowie. Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 09.05.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Cze, Ja też miałam takowy garaz, ale juz zwiniety i przeniesiony, zeby nie straszyl. Czy planujecie jakies zmiany w domu? Jesli tak to jakie? My kilka zrobilismy i nie zalujemy ( przynajmniej na razie ) . My budowalismy z maxów tez chyba 25-tek i nie narzekam. Daj znac jak idą postępy na budowie. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kuleczka 09.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam, Praca wre, bloczki postawione, izolacja zrobiona w poniedziałek wypełnianie i ubijanie fundamentów. My również wprowadziliśmy parę zmian:1. najważniejsze to brak wolego oka,2. dodaliśmy trochę okien na poddaszu,3. zrezygnowaliśmy ze spiżarni,4. wejście do kotłowni robimy z garażu,5. zmieniliśmy ustawienie łazienki na dole,6. zrezygnowaliśmy z wykuszu na wprost kuchni na rzecz dużego podwójnego okna (ala drzwi tarasowe),7. wyjście tarasowe przesunięte na drugą ścianę,8. wyrzucamy wszystkie garderoby,9. wejście do łazienki na górze zostaje przeniesione z pokoju do przedpokoju,10. drugą łazienka na górze przerabiamy na pralnio-suszarnię,11. prawie zapomniałam - podniesienie poddasza. Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobas 10.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My od poniedziałku zaczynamy fundamenty. Ściany planuję budować z BK 24cm + styropian 15. Czym robicie/robiliście izolację? Papa?dysperbit?folia? czy inne?? Proszę o poradę. Mam wysoko wodę gruntową. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza82 11.05.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam,Szkoda że zrezygnowaliście z wolego oka, ale rozumiem tą decyzję, bo jest ono bardzo drogie i bardzo kłopotliwe. Sama nie wiem czy bym się zdecydowała drugi raz na takie rozwiązanie, jednak jak juz je mam, to mi się podoba. Ile okien dodaliście na poddaszu i gdzie? Pewnie w miejsce wyrzuconych garderób? My też nie mamy spiżarni, ale za to pod schodami mamy schowek, uważam, że przydatny. Czy wy też planujecie takie rozwiązanie? My też wejście do kotłowni mamy z garażu i i zamienilismy łazienkę z kotłownią, także mamy małą kotłownię, a większą łazienkę na dole. My też nie robiliśmy wykuszu w salonie, mamy zwykłe podwojne okno. Nie wiem czy macie wyjscie na taras z jadalni czy tam gdzie jest przewidziany kącik kanapowy w projekcie wy macie okno balkonowe? U nas pralnio-suszarnia będzie na strychu, obok łazienki dzieci.O ile podnosiliście poddasze, my o jeden pustak. Ławy izolowaliśmy na pewno dysperbitem, ale nie pamiętam czy coś tam jeszcze szło, czy tylko to.Gratuluje wam postępu prac, teraz z każdym dniem Wasz domek bedzie rósł jak szalony!!! U nas na razie posucha, nic się nie dzieje. JAK TYLKO BĘDĘ MOGŁA WRZUCE NOWE FOTKI. Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts