gośka57 28.03.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 My budujemy właśnie z nimi, więc za jakiś czas będziemy mogli podzielić się inforamcjami na temat tej firmy. Do tej pory wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 28.03.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 My budujemy właśnie z nimi, więc za jakiś czas będziemy mogli podzielić się inforamcjami na temat tej firmy. Do tej pory wszystko ok. Ooooo.... Ja też się do nich przymierzam! Gdzie budujecie? Czy prównywaliście wycenę którą wam zaproponowali (ile? może być na priv) z innymi wykonawcami? Ja od nich otrzymałem już propozycję, ale wydaje mi się wysoka i chciałbym poznać waszą opinię. Czy możemy liczyć, że będziecie na bieżąco dzielić się doświadczeniami ze współpracy z tą firmą? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.03.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 My budujemy właśnie z nimi, więc za jakiś czas będziemy mogli podzielić się inforamcjami na temat tej firmy. Do tej pory wszystko ok. Ooooo.... Ja też się do nich przymierzam! Gdzie budujecie? Czy prównywaliście wycenę którą wam zaproponowali (ile? może być na priv) z innymi wykonawcami? Ja od nich otrzymałem już propozycję, ale wydaje mi się wysoka i chciałbym poznać waszą opinię. Czy możemy liczyć, że będziecie na bieżąco dzielić się doświadczeniami ze współpracy z tą firmą? Pozdrawiam, Maciek Budujemy w Warszawie. Wyceny porównywaliśmy, ale wycena wycenie nie równa. Każda obejmuje coś trochę innego. Ta nie była najtańsza, ale bardzo precyzyjna (przynajmniej tak mi się wydaje), a wykonawca nie żałował czasu, żeby mi wszystko wyjaśnić. Wolę wziąć trochę droższego, gdzie wiem, co mnie czeka, niż takiego, który nie precyzuje, a potem będę zaskakiwana. Jak do tej pory wszystko jest ok., ale teraz się zacznie najważniejsze. Wrażeniami się podzielę. Jak by co, to będę miała straszaka Próbuję wysłać wiad. na priv, ale mam jakieś problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 28.03.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 gośka, jak mówiliśmy o Sadze w Rembertowie, mówiłaś, że masz niedaleko... budujesz może tam?? Ja mam działkę 100 m od tego domu, który pojechałaś oglądać. Ja też spotkałem się z panem (Pan Jan) z DQM. Bardzo miło i rzeczowo sobie pogadaliśmy. Czekam na info o waszej wycenie - najbardziej interesują mnie stałe elementy - typu roboty fundamentowe, ściany, ułożenie dachu, etc... wyobrażam sobie, że materiały możemy wybrać zupełnie inne... ale ciekawi mnie też propozycja, którą dostaliście na cały dom. Pozdrawiam serdecznie,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.03.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ela_i_Maciek wysłałam Wam wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 31.03.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Hallo Hallo ten domek jest naprawde ładny, w następnym poście wyslę zdjecia z swojej realizacji. Ale nie ukrywam, że chciałbym wymienić swoje doświadczenia z innymi inwestorami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 01.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 grazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek1970 02.04.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Projekt już jest zamówiony ,ale chętnie dowiedziałbym się coś o nim ,może ktoś już ten dom zbudował?Porady i zdjęcia mile widziane .Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 03.04.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja również poszukuje zdjec z realizacji tego domku lub innych doświadczeń w tej inwestycji . jak sie troszeczke odkpie z nadmiaru pracy to przesle Ci zdjecia z realiazacji nistety do poziomu dachu z deskowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 03.04.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 "Marek 1970" również ma ten domek na mysli. I co nikt go jeszcze nie stworzył co jest grane . Ponownie prosze o wymianę doswiadczeń jezeli ktoś ma w tym wzgledzie jakieś doświadczenie pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 03.04.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Hej a ja juz stawiam ten domek ( niestety od dwóch lat ), w chwili obecnej jest po deskowaniu. Jak wyrobie sie to troche zdjec wam pokaże pozdrawiam i równiez oczekuje na różne sugestie inwestycyjne w tym wzgledzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 03.04.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Hej Witam wszystkich Ja tez buduje domek SAGA metodą gospodarczą i chetnie po wymieniam sie uwagami co do projektu z wami. w chwili obecnej mam domek przykryty deskowaniem i czekam dalej na cieple dni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 03.04.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Hej Witam wszystkich Ja tez buduje domek SAGA metodą gospodarczą i chetnie po wymieniam sie uwagami co do projektu z wami. w chwili obecnej mam domek przykryty deskowaniem i czekam dalej na cieple dni pozdrawiam Bardzo interesuje mnie, czy podnosiłeś poddasze? Czy już widać, jak dużo zabiorą skosy? Gdzie budujesz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 04.04.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Tak podniosłem pddasze, o około 30 cm i teraz jest to czego oczekiwałem bo tak faktycznie mogę stać bez schylnia się przy scianie w odległosci około 70 cm. Niestety poniesienie poddasza wiązało się z faktem iż parapet okna mam na wysokści około 1,40m wiec należy zrobic przy lukarnach małe co nie co, a wiec mały zagłębiony parapecik na zewnątrz dachu ( pamętajmy że nie mamy przerywanego dachu a wiec krokwie pod oknem kończyły sie własnie na nim ) . Wole okno stwarza mniejsze problemy, bo poziom posadzki możemy podnieśc poprzez 2 schody wewnątrz jednego z pomieszczeń lub umieścić w samej łazience wannę w tym miejscu Pod oknem. Nie zapomij równiez o koniecznym wzmocnieniu scian żelbetowymi słupami w odległości między sobą okolo 1,5m do 200 m w celu przenoszenia odpwiednich obciążeń. Moja chatka to okolice Poznania. MottoEtap projektu to pikuś przy realizacji zacznają sie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 04.04.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. To znowu mam o czym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 04.04.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 czy ktoś posiada zdjecia z realizacji tego domku czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 04.04.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 To dziwne sama wiem o trzech SAGACH budujących się w W-wie, widziałam jedną przy trasie na Gdańsk, słyszę, że dużo się ich buduje, a fotek nie ma Fotki z częściowej realizacji SAG możesz znaleźć tu http://www.dqm.pl/kroniki.php (budowa Marki i Józefów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 04.04.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jak myślicie, dlaczego moja pani architekt stanowczo odradzała "dodanie cegły" na całym obwodzie ściany kolankowej...? Czy to naprawdę tak bardzo wpływa na obciążenia przenoszone z dachu (i na jego konstrukcję w ogóle)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 04.04.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Mi z kolei odradza to wykonawca. Mówi, że dom straci sylwetkę i trzeba będzie robić niezbyt ładne parapety zewnętrzne przy lukarnach (to zresztą potwierdza Piotr Marmurowicz). Z kolei Piotr pisze, ze po podniesieniu może stanąć w odległości 70 cm od ściany. To w jakiej przed podniesieniem Czy tam będzie się można wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 05.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Jezeli masz sciane kolankową ogółem bez lukarn na wysokości 80 cm to jak pieknie to pokazuje projekt w rzucie poddasza ( przerywana linia) to miejsca gdzie osięgnieto wyniki wysokości założony czyli okolo 2,50 jest tak faktycznie niewiele w pokojach, chyba że na klatce ale tam nikt nie przebywa. Poza tym projektant szedł po łatwiźnie w zakresie projektowania górnych pomieszczeń bo najpierw zrobił sobie więźbe i ułożenie poszczególnych słupów a potem stosownie do potrzeb stworzył sciany działowe i tak np. powstały garderoby. Niestety zewnętrzny parapet oczywiście to jest kwestia gustu. Przy założeniu 80 cm sciany kolankowej wyprostowany (Wysokośc około 1,8m )jesteś w odległośco około 1,7 - 2 m od sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts