Piotr Marmurowicz 05.04.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Tak ale to nic jedna pozycja i to jeszcze oszczedna w zdjęcia , brak np przudu domku jak rzowiązano sprawę z wolim okiem przy tej dachówce pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 05.04.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Piotr, puściłam Ci info na priva Ja właśnie między innymi z powodu problemów z dachówką zrezygnowałam z oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.04.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Czyli skosy to idealne miejsce na łóżko, biurko, szafkę pod telewizor, etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 06.04.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Piotr, puściłam Ci info na priva Ja właśnie między innymi z powodu problemów z dachówką zrezygnowałam z oka. o jakich problemach z dachówką piszesz? jak dotąd mam zakupiony projekt i najchętniej niczego bym nie zmieniała g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.04.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Piotr, puściłam Ci info na priva Ja właśnie między innymi z powodu problemów z dachówką zrezygnowałam z oka. o jakich problemach z dachówką piszesz? jak dotąd mam zakupiony projekt i najchętniej niczego bym nie zmieniała g. Może problemy to za duże słowo, ale widziałam kilka fotek z wykończenia tego oka dachówką i prawda jest taka, ze tak naprawdę podobało mi się tylko to obłożone karpiówką (a ta jak wiadomo jest najdroższa ), albo obniżone oko (co nie ma sensu, bo źle doświetli ), które wtedy można w miarę ładnie obłożyć inną dachówką. Oczywiście wszystko jest kwestią gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek1970 06.04.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Jakoś mało popularny ten projekt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 07.04.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 są jeszcze przynajmniej dwa tematy o projekcie Saga. Niewiele osób buduje ten dom, ale trochę buduje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.04.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja buduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 07.04.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 gdy zamawiałam projekt, powiedziano mi, że na dachu ma być karpiówka. Nie wiem jeszcze z jakimi kosztami w związku z tym trzeba się liczyć, ale czy wiecie procentowo o jakiej mowa różnicy, tzn. zwykła dachówka a karpiówka? w przypadku kiedy tego wolego oka zabraknie, dom na pewno zmieni nieco swój wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 09.04.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 gdy zamawiałam projekt, powiedziano mi, że na dachu ma być karpiówka. Nie wiem jeszcze z jakimi kosztami w związku z tym trzeba się liczyć, ale czy wiecie procentowo o jakiej mowa różnicy, tzn. zwykła dachówka a karpiówka? w przypadku kiedy tego wolego oka zabraknie, dom na pewno zmieni nieco swój wygląd No niestety zmieni Mi też bardzo podoba się to oko, ale tylko przy karpiówce. Z tego, co ja się już orientuję karpiówki kładziesz na metr około dwa razy więcej niż innej dachówki. Rachunek jest prosty - dach dwa razy droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 10.04.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Jak sie nie mylę sam materiał liczyć trzeba około 50 zł do 60 zł za m2 bez jakichkolwiek rynien itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 10.04.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 A trzeba przyznać że wole oko to jest to co w tym domku wyróżnia go. To jest to piękno i cały zachwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 10.04.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Gosiu 57, dlatego nie ma wolego oka na zdjeciach, no a ja juz myslałem że coś tu nie gra faktycznie karpiowka to optymalne i najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 10.04.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 No właśnie, to oko jest śliczne, ale tak naprawdę podoba mi się tylko przykryte karpiówką. Przy innych dachówkach zaczynają się schody (spłaszczanie oka, kosze i sama jeszcze nie wiem co), dlatego (choć z bólem serca) zrezygnowałam z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 12.04.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 a czy próbowaliście to wole oko zamienić na jeszcze jedną lukarnę, identyczną do pozostałych? Ciekawe jak to będzie się reprezentowało. Po świętach powinnam mieć wycenę tego domu. Wtedy będę się zastanawiać nad ewentualnymi zmianami dachu. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 13.04.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 a czy próbowaliście to wole oko zamienić na jeszcze jedną lukarnę, identyczną do pozostałych? Ciekawe jak to będzie się reprezentowało. G. Taki pomysł nie przyszedł nam do głowy, ale już po adaptacji widzieliśmy SAGĘ z lukarną w tym miejscu. Wydaje mi się, że na mojej niewielkiej działce lepiej będzie się prezentowała z połaciówką, bo lukarna wygląda potężniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 13.04.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A może ktoś ma jakieś uwagi co do innych rozwiazań w tym domku. Ja np. zrezygnowałem z skrytki w kuchni, i pod schodami robię skrytkę. Uważam tez ze warto zastanowić sie nad scianą odgradzającą salon od klatki schodowej, przy pomocy jakiegoś podciągu można w ten sposób umiescić inny typ schodów w tej klatce . Oczywiście nie mamy wówczas skrytki pod schodami ale mamy bardzo duża przestrzeń z shodami w salonie ( tylko z tym to trochę zabiegów konstrukcyjnych , trzeba mieć wizję i itd ) Ja sam nie podjąłem sie tego zadania. pozdrowionka dla inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 13.04.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Na to pytanie musicie sobie odpowiedzieć sami. Ja wychodzę z zalożenia że przestrzeń jest jak najważniejsza,w koncu mieszkam w domu a nie na zewnatrz patrząc na niego. W konsekwencji istotne tez jest miejscowienie mebli. Myśle, że każda kobieta uwielbia przemieszczanie mebelków zakup nowych itd. i co wówczas zdani jestesmy tylko na taki roztaw jaki pozwalaja nam skosy, a przecież zamierzamy mieszkać w nim do końca ży.......a ( chyba że nowy postawimy ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Marmurowicz 13.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Pamietajcie też jezeli chcecie stosować rolety to albo o podniesieniu wysokości na rolete albo zastosowanie specjalnych nadproży. Bo bez tego to okienko wam sie zmniejsza od 16 do 20 cm a to duzo swiatełka mniej bedzie wchodzic do domku!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 13.04.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jesteśmy jeszcze przed adaptacją i tak naprawdę najchętniej nie zmieniałabym niczego. Niestety najprawdopodobniej zrezygnujemy z wolego oka. Piękne schody w salonie dobrze się prezentują, mogą dać fajny efekt (widziałam kilka zdjęć z takich realizacji) - warte przemyślenia . Piotr Marmurowicz: zrezygnowałeś ze spiżarni w kuchni i zrobiłeś ją pod schodami? zależy co chcesz zmieścić w tej spiżarni. Myślałam o schowaniu tam może lodówki/zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts