Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piotr, puściłam Ci info na priva :)

Ja właśnie między innymi z powodu problemów z dachówką zrezygnowałam z oka.

o jakich problemach z dachówką piszesz? :o

jak dotąd mam zakupiony projekt i najchętniej niczego bym nie zmieniała

g.

Może problemy to za duże słowo, :wink: ale widziałam kilka fotek z wykończenia tego oka dachówką i prawda jest taka, ze tak naprawdę podobało mi się tylko to obłożone karpiówką (a ta jak wiadomo jest najdroższa :-? ), albo obniżone oko (co nie ma sensu, bo źle doświetli :-? ), które wtedy można w miarę ładnie obłożyć inną dachówką. Oczywiście wszystko jest kwestią gustu :wink:

gdy zamawiałam projekt, powiedziano mi, że na dachu ma być karpiówka.

Nie wiem jeszcze z jakimi kosztami w związku z tym trzeba się liczyć, ale czy wiecie procentowo o jakiej mowa różnicy, tzn. zwykła dachówka a karpiówka?

w przypadku kiedy tego wolego oka zabraknie, dom na pewno zmieni nieco swój wygląd :cry:

gdy zamawiałam projekt, powiedziano mi, że na dachu ma być karpiówka.

Nie wiem jeszcze z jakimi kosztami w związku z tym trzeba się liczyć, ale czy wiecie procentowo o jakiej mowa różnicy, tzn. zwykła dachówka a karpiówka?

w przypadku kiedy tego wolego oka zabraknie, dom na pewno zmieni nieco swój wygląd :cry:

No niestety zmieni :( Mi też bardzo podoba się to oko, ale tylko przy karpiówce.

Z tego, co ja się już orientuję karpiówki kładziesz na metr około dwa razy więcej niż innej dachówki. Rachunek jest prosty - dach dwa razy droższy.

a czy próbowaliście to wole oko zamienić na jeszcze jedną lukarnę, identyczną do pozostałych?

Ciekawe jak to będzie się reprezentowało.

G.

Taki pomysł nie przyszedł nam do głowy, ale już po adaptacji widzieliśmy SAGĘ z lukarną w tym miejscu. Wydaje mi się, że na mojej niewielkiej działce lepiej będzie się prezentowała z połaciówką, bo lukarna wygląda potężniej.

A może ktoś ma jakieś uwagi co do innych rozwiazań w tym domku.

Ja np. zrezygnowałem z skrytki w kuchni, i pod schodami robię skrytkę. Uważam tez ze warto zastanowić sie nad scianą odgradzającą salon od klatki schodowej, przy pomocy jakiegoś podciągu można w ten sposób umiescić inny typ schodów w tej klatce . Oczywiście nie mamy wówczas skrytki pod schodami ale mamy bardzo duża przestrzeń z shodami w salonie ( tylko z tym to trochę zabiegów konstrukcyjnych , trzeba mieć wizję i itd ) Ja sam nie podjąłem sie tego zadania.

pozdrowionka dla inwestorów

:wink: :wink:

Na to pytanie musicie sobie odpowiedzieć sami. Ja wychodzę z zalożenia że przestrzeń jest jak najważniejsza,w koncu mieszkam w domu a nie na zewnatrz patrząc na niego. W konsekwencji istotne tez jest miejscowienie mebli. Myśle, że każda kobieta uwielbia przemieszczanie mebelków zakup nowych itd. i co wówczas zdani jestesmy tylko na taki roztaw jaki pozwalaja nam skosy, a przecież zamierzamy mieszkać w nim do końca ży.......a ( chyba że nowy postawimy )

pozdrawiam :p

Jesteśmy jeszcze przed adaptacją i tak naprawdę najchętniej nie zmieniałabym niczego. Niestety najprawdopodobniej zrezygnujemy z wolego oka.

Piękne schody w salonie dobrze się prezentują, mogą dać fajny efekt (widziałam kilka zdjęć z takich realizacji) - warte przemyślenia 8) .

Piotr Marmurowicz: zrezygnowałeś ze spiżarni w kuchni i zrobiłeś ją pod schodami? zależy co chcesz zmieścić w tej spiżarni. Myślałam o schowaniu tam może lodówki/zamrażarki.