Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dostałem taką wycenę od fachowca z Turka (Wielkopolska nie Finlandia)

no i cholera jasna całośc robocizny plus VAT 7% wychodzi 29 tys. zł, to nawet jak na naszą kochaną Wielkopolskę bardzo drogo.... chyba...

proszę o wskazanie ewidentnych nadużyć i prób ściągnięcia za dużej kasy z gościa który pracuje całe dnie i nie ma czasu nawet kibelka zainstalowac

chyba chce mnie oskubać (CENY NETTO tylko robocizna) firma na fakture plus 7%

WYKONANIE TYNKU GIPSOWEGO M2 14

WYKONANIE WYLEWKI(JASTRYCH) M2 15

UKŁADANIE PŁYTEK M2 31

WYKONANIE SUFITÓW NA PODDASZ UM2 35

MALOWANIE FARBĄ EMULSYJNĄ M2 5

WYKONANIE DOCIEPLENIA(WEŁNA I STYROPIANM2 8

MONTAŻ UMYWALKI I ZLEWOZMYWAKA SZT 50

MONTAŻ SEDESU SZT 50

MONTAŻ I ZABUDOWA BRODZIKA SZT 180

MONTAŻ KABINY PRYSZNICOWEJ SZT 90

MONTAŻ I ZABUDOWA WANNY SZT 390

MONTAŻ BOJLERÓW SZT 80

MONTAŻ WKŁADU KOMINOWEGO SZT 300

WYKONANIE KANALIZACJI W BUDYNKU ! KPL 950

WYKONANIE INST.GAZOWEJ WEWNĘTRZNEJ KPL 850

WYKONANIE INST. C.O. PKT 130 1 950,00 zł

WYKONANIE INST.WODNEJ WEWNĄTRZ ! PKT 120 1 920,00 zł

WYKONANIE INST. ELEKTRYCZNEJ PKT 25 1 625,00 zł

UZBROJENIE TABLICY ROZDZIELCZEJ KPL 490 490,00 zł

I GŁÓWNEJ SZYNY WYRÓWNAWCZEJ

UZBROJENIE TABLICY LICZNIKOWEJ KPL 230 230,00 zł

KOPANIE ROWÓW POD INSTALACJE+INSTALACJA MB 25 25,00 zł

MONTAŻ GNIAZD I WYŁĄCZNIKÓW SZT 7 385,00 zł

MONTAŻ OPRAW OSWIETLENIOWYCH SZT 15 150,00 zł

DOPŁATA ZA OGRZEWANIE PODŁOGOWE M2 45 720,00 zł

UKŁADANIE COKOLIKA MB 10 200,00 zł

GRANICA KOLORÓW ( PRZY MALOWANIU MB 2 2,00 zł

WSTAWIENIE DZRWI SZT 95 760,00 zł

ZABUDOWA SPIŻARNI KPL 200 200,00 zł

domek 110 m.

z góry dzięki za uwagi

P

Biorąc pod uwage jakie koszty my ponieśliśmy przy domku ok. 140 m2 to moim zdaniem wcale nie chcą Cię oskubać a wręcz bym powiedział że to tanio. Przykładowo moje ceny które uważam za bardzo przystepne:

1. Tynki gipsowe 400m2 - 8000

2. Posadzki maszynowe 100m2 - 3000

3. Skrzynka el. rozdzielcza - 2000

.... itd

Gdybym wszystko skrupulatnie wyliczył byłoby duzo więcej niz u Ciebie :wink:

To daj mi namiary na tych gości.JA CHCĘ BY ROBILI U MNIE.Ceny jak najbardziej normalne.

Jak stargujesz się o 10-15% to będziesz miał to szczęście,że jedna ekipa robi Ci wszystko.A jeśli są jeszcze z "polecenia" lub maja jakąś renomę na rynku..to ja bym brał w ciemno...

najtaniej to to nie jest...

ale jesli jedna "dobra" (?) ekipa to (calosciowo 29tys) jest to ciekawa propozycja i tak...

Jesli bedziesz mocno cial koszta i kazdorazowo wyszukiwal najtansza ekipe to pewnie znajdziesz taniej, lecz ryzyko calkiem spore ze nawet i tak zaplacisz wiecej :-?

To dziwne ale na male robotki za 500- 1000zl strasznie ciezko znalezc kogokolwiek, a co dopiero fachowca - i pozniej dziesiatki telefonow, umawian sie, tlumaczen, wysluchiwan jak to ciezko maja a za 500 zl w dwa dni to on i tak nie bedzie pracowal

tak a propos szukam w ok. Poznan, Buk elektryka na sprawdzenie i dokonczenie.......

pzdr

Spisz na to umowe. Licz skrupulatnie metry i punkty. Negocjuj rabat od całości w %.Moim zdaniem uczciwy gość ,że potrafił tak wszystko wycenić.

Daj na priv. co to za firma z Turku bo ja właśnie z Turku.

może mnie podliczenie wszystkiego tak załamało.. 29 000 zł plus vat za wsio

no ale gdyby targować to z czego???

myślałem że chcą mnie oskubać z kłaków w portfelu...

a Turku jest w Findlandi, a Turek jak to mówią w dalekiej rodzinie koło Lichenia :wink: a ja wyglądam jak Turczanin?????

co do namiaru to facet mieszka na takim osiedlu domków... słoneczna ileś tam, jak da mi telefon wyśle na priv

Urodziłem się i mieszkałem przez 20 lat w Turku, stąd też wiem jak powinno się poprawnie odmieniać nazwę mojej rodzinnej miejscowości. ;-)

Daj namiar adresowy to spróbuję sprawdzić czy ich znam i może ktoś coś o nich wie spośród moich znajomych. Prześlij na priv'a nazwisko szefa to spróbuję coś wywęszyć na jego temat.

P.S. Nie Turczanin tylko Turkowianin i jest to zdecydowanie bliżej Konina wzgl. Koła aniżeli Lichenia.

Pozdrawiam.

Jeden punkt wodno-kan - góra 80-90 zł.

Punk CO jeśli z instalacją grzejnika to OK. Jeśli bez to też 80-90 zł.

Instalacja gniaza elektrycznego (wyłączniaka) - 5 zł.

Jak zwał, tak zwał ...

Pomyśl czy wielu z tych rzeczy nie dałbyś rady zrobić samodzielnie, wtedy wyniesie to o wiele mniej pieniążków, może tylko będzie wymagało więcej czasu, ale chyba warto.

Przecież zamontowanie sedesu, to nie jest aż takie duże wyzwanie .....

Mój mąz będzie samodzielnie budował dom z Ytonga, więc wykończeniówka to już dla mnie pestka :lol:

Pozdr

Jak zwał, tak zwał ...

Pomyśl czy wielu z tych rzeczy nie dałbyś rady zrobić samodzielnie, wtedy wyniesie to o wiele mniej pieniążków, może tylko będzie wymagało więcej czasu, ale chyba warto.

Przecież zamontowanie sedesu, to nie jest aż takie duże wyzwanie .....

Mój mąz będzie samodzielnie budował dom z Ytonga, więc wykończeniówka to już dla mnie pestka :lol:

Pozdr

Napisz później jak tam będzie u niego z "nocna werwą"..jak chłop wszystko będzie robił sam to dla Ciebie może czasu zabraknąć [big :):):)]

Toż eksploatować będziemy się obydwoje, więc czasu będziemy razem spędzać dużo. Fakt werwy może potem brakować, ale coś za coś... :lol:

Jestem kobietą, ale przymocować sedes czy przykręćić zaworek to sama potrafię, trudności mogą tylko sprawiać jakieś prace wymagające dużo siły. Dlatego dziwi mnie autor postu, że zleca takie drobiazgi fachowcom, ale może nie ma czasu..... Przecież to sama radość budować czy instalować coś dla siebie. A potem jak duma rozpiera... :p

nie no sedesy iitp...to zrobi mi szwagier, za flaszke ewentualnie za 2 ze mną :lol: :lol:

chodziło mi tylko o ogólne ceny i potwierdzenie że jest ok

jak dowiem się o dokładne nazwisko gościa prześlę na priv

a słyszał ktoś o nie jakim drewturze czy drewbudzie ze Słodkowa, kiedyś zrobili ładne schody sąsiadom i mam tam jechać

tomstor a pamiętasz kiedyś była dyskusja w mediach jak sie właściwie ten Turek wymawia :) i ten Turczanin tez był omawiany a dla rodziny z Kłodzka co przyjeżdza to my jesteśmy koło Lichenia a nie koło Konina swoją drogą piękna budowla tam stoi...

Na pewno znajdziesz w okolicach Turku tańszego wykonawcę jastrychu, u nas to max 10zł/m2, a po targach nawet taniej.

Pozdrawiam Wszystkich Turkowian, pracuję, uczyłem się, właśnie w Turku.:)

Gratuluje dobrego samopoczucia! :)

Dzięki, mąż właśnie się już rozgrzewa i robi przysiady. Musi mieć siłę i kondycję , przecież czeka na niego ponad 1000 bloczków :wink:

Gratuluje dobrego samopoczucia! :)

Dzięki, mąż właśnie się już rozgrzewa i robi przysiady. Musi mieć siłę i kondycję , przecież czeka na niego ponad 1000 bloczków :wink:

No to ma 10Ton przed sobą....I jeszcze harce pamiętaj :):):):):):)