Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Interesuje mnie parapet o grubości 3 cm, kolor botticino.

Wszędzie w cenach 340-350 netto/m2, a tu nagle w sklepie niedaleko 264 netto.

Parapety wyglądają ładnie, czy może byc jakiś haczyk w tak niskiej cenie?

A może cena wcale nie jest niska?

Po ile wy kupowaliście?

https://forum.murator.pl/topic/50146-kupowa%C5%82-kto%C5%9B-ostatnio-parapety-z-konglomeratu-marmurowego/

Cześć,

Wczoraj dokupowałem jeden parapet 180x30x2 w sprawdzonej firmie (wszystkie parapety tam kupiłem i było OK) i zapłaciłem 150zł.

Pozdrawiam

Andrzej

Sprawdź Granmar w Borowej Górze k. Serocka http://www.granmar.info/index.php - kupowaliśmy tam wszystkie parapety, ładne i dobrze zrobione, cena za 4,6 m2 botticino w standardowej obróbce ok 1500 PLN.

Pozdrawiam,

Maciek

Andrzej - Ty brałeś 2 cm, ale widzę, że też b. tanio. Niemniej dość daleko :D

Maciek - kierunek sprawdzę, tylko, to co podałeś to netto czy brutto? I jest to cena bez montażu?

KrzysiekSw w przypadku boticino normalną ceną w okolicach Warszawy to 300 zł/m2 netto. Jest jeden dostawca oferujący boticino w cenie 264 zł/m2. Cena ta dotyczy konglomeratu o grubości 3 cm. Masz racje wygladaja ładnie, chociaż czasami zdarzają się niedoróbki w postaci niezbyt dobrze wypolerowanej powierzchni. Trzeba zwracać uwagę na ten szczegół, ktróry muszą poprawić.

Pozdrawiam

Krzysiek

..ja parapety kupowałem w .... Jachran :-? ???? ( tak chyba się nazywają, przy Warszawskiej na wysokości Sztucznych Kwiatów i Apteki ).

Negocjacja i "-" Vaaaaaaat :wink: dawało niezłą cenę !

Ale oczywiście trzeba porównać konkretne wyroby ( czego nie wiem i wpuszczać w malyny Ciem nie bedem :D )

Pozdro

J

Cena była brutto, bez montażu - ten miałem kompleksowo u moich robotników - za cenę, której sami sobie nie mogli potem wybaczyć (nie doliczyli się paru okien) :wink:

Pozdrawiam,

Maciek

KrzysiekSw w przypadku boticino normalną ceną w okolicach Warszawy to 300 zł/m2 netto. Jest jeden dostawca oferujący boticino w cenie 264 zł/m2. Cena ta dotyczy konglomeratu o grubości 3 cm. Masz racje wygladaja ładnie, chociaż czasami zdarzają się niedoróbki w postaci niezbyt dobrze wypolerowanej powierzchni. Trzeba zwracać uwagę na ten szczegół, ktróry muszą poprawić.

Pozdrawiam

Czyli rozumiem tatko, że nie należy się bać za niskiej ceny?

Krzysiek

..ja parapety kupowałem w .... Jachran ???? ( tak chyba się nazywają, przy Warszawskiej na wysokości Sztucznych Kwiatów i Apteki ).

Negocjacja i "-" Vaaaaaaat dawało niezłą cenę !

Ale oczywiście trzeba porównać konkretne wyroby ( czego nie wiem i wpuszczać w malyny Ciem nie bedem )

Pozdro

J

Oni sie nazywają Jachon, byli rzekomo w szoku, co do ceny, jaką znalazłem, ale fakt - próbowali podjąć wyzwanie, być może dogadam się z nimi.