Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W SADZIE 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m41a48951a557d

Znalazłam takowy domek. Jak na razie jedynym minusem jaki dostrzegam jest liczba okien połaciowych (którą można trochę zredukować, myślę). Reszta to plusy. To co mi się podoba:

-wejście i do domu i część tarasu pod daszkiem

-pomieszczenie nr 7 które można przerobić na suszarnię

-kominek na środku.

Jednak projekt raczej nie jest zbyt popularny, więc pewnie ma jakieś wady. Bardzo proszę o ich wskazanie:)

Zwróc uwagę, że bryła rozrzeźbiona i skomplikowany dach = nie będzie tani, partacka ekipa wiele może zepsuc. Co do funkcjonalności trudno się wypowiedziec nie znając Twoich potrzeb.

Zastanawia mnie położenie kominka. Siedzisz sobie przy ogniu, nastrój magiczny a tu nagle wzrok pada na niedomyte gary z kolacji. No chyba, że jesteś pedantką i kuchenny nieład nie zakłóci Twojego relaksu.

Na poddaszu jedna łazienka na trzy sypialnie - nie będzie kolejki do porannego siusiania? Sypialnia nr 6 już mała, skosów dużo, to samo w pomieszczeniu 7 (pytanie, jaka wysokośc ścianki kolankowej). Warto o tym pamiętac, dopasowując pokoje do potrzeb użytkowników.

No i jeszcze jedno, garderoba na poddaszu tylko przy sypialni małżeńskiej. Reszta domowników skazana na szafy, chyba, że pokombinowac coś z przeznaczeniem pokoi 6 lub 7. Ogólnie na górze ustawienie ścian można pozmieniac, bo są to głównie działówki.

Poza tym bez uwag. Ogólnie OK.

Jeżeli chodzi o skomplikowany dach - liczę się z kosztami, bo dwuspadowe mi się nie podobają.

Kuchnia - wydaje mi się że dosyć łatwo ją oddzielić i nie patrzeć na gary z salonu.

Rodzinę mamy 3 osobową, więc o kolejce do siusiania nie ma mowy. Dwoma dużymi pokojami się dzielimy, mały przeznaczymy na gabinecik. Jak wspomniałam z 7-emki zrobiłabym suszarnię.

• 1 year później...

Witam właśnie jesteśmy na etapie kupowania projektu,bardzo podoba nam się ten dom i na 99% jesteśmy na niego zdecydowani.Czy ktoś go buduje?Bardzo proszę też o wypowiedż na temat tego projekty jakie zmiany byście nanieśli,co o nim sądzicie.Dziękuję Aga

A oto link do stronki z projektem

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41a48951a557d