Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pan Wieczorek od jutra przestanie byc szefem szczecińskiego oddziału ENEA

Może Pan Wojewoda tu zadziałał-Edyta zawiadomiła go przecież o tych wszystkich wałkach jakie chce zrobić Enea-a protokół ze spotkania pokazuje wprost-centralnie-że to właśnie Pan Wieczorek i ten gryfiński Burmistrz, aż iskrzą jak linia-żeby Edzi walnąć linię nad dachem.

Edyta chyba się nie obrazisz za Edzie????

A ten pan mecenas, który reprezentował enea-jak dobrze pamiętam-wymuszał z lekka-LEKKO MóWIąC -na starostwie wydanie dla Enea pozwolenia.

CZY RZUCIł JUż PRAWNICZYM OKIEM NA Tą CIEMNą SPRAWKę JAKIś KARNISTA?

JEśLI NIE TO PILNIE POSZUKIWANY!!!!

O NAZWIE KLUBU DALEJ MYśLę...

MAGDUSIA :D

• Odpowiedzi 909
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

SPECEM OD PRAWA KARNEGO NIE JESTEM, ALE TAK SOBIE SIEDZIMY Z NASZYM PRAWNIKIEM, KTóRY SPECJALIZUJE SIę W PR. GOSPODARCZYM-WIęC KARNISTA TEż Z NIEGO żADEN, ALE MOżE ZADZIAłAł BY TU

Art. 231. § 1. KK

Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej,podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie i wyrządza istotną szkodę,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Przepisu § 2 nie stosuje się, jeżeli czyn wyczerpuje znamiona czynu zabronionego określonego w art.

Edyto

Może jakiś energetyk albo projektanci studium wytłumaczą tobie jaki jest sens prowadzenia tej linii, rżnie te piękne tereny ale co obsługuje??? tak dla twojej wiedzy, bo w końcu tam mieszkasz

A najlepiej będzie jak postarasz się w gminie o fragment projektu studium który będzie obejmować tę feralną projektowaną i istniejące linie (oczywiście masz prawo)

i zwrócisz się z tym pytaniem do nowego dyrektora szczecińskiego oddziału ENEA, bo w ustaleniach obowiązującego planu zagospodarowania przestrzennego województwa zachodniopomorskiego nie ma takiej inwestycji o znaczeniu ponadlokalnym - to może jest to lokalna inwestycja? to w takim razie po co ona jest wam w gminie potrzebna?

Prąd energetycy mówili, że jest potrzebny do zasilenia prawobrzeża Szczecina-w żadnym przypadku-to nie jest Gmina Gryfino!!!!!

Tym bardziej może dziwić postępowanie Pana szanownego Burmistrza-przeciez to nie w jego Gminie mieszkańcy i wyborcy maja taki spadek napięcia, że niedługo przyjdzie im siedzieć przy świeczkach.

Natomiast to w jego Gminie - mieszkańcy i jego wyborcy przez jego dotychczasowe postępowanie są już tak naładowani, że ta linia nad dachem Panie Burmistrzu jest naprawdę zbędna.

I w tym miejscu to nie wiem czy lepiej byłoby tak :lol: , czy tak :(

19 dni, czas upływa...

Ciekawe na jakim etapie jest jest Pan burmistrz w kwestii tego wezwania.

Może tak jak całą resztę pism wrzuca juz mechanicznie do niszczarki, albo wsadza gdzies na dnie do szuflady-i zajmuje się sprawami"bardziej"ważnymi.

W chińskiej wyszukiwarce, gdy wpisze się -prawa człowieka-to nic się nie wyświetla.

Gdyby tak wpisać na gryfinskiej stronie-ochrona praw i interesów mieszkańca GRYFINA przez Burmistrza-to tez nic by nie wyszło.

Dobiega końca dzień 18 na odpowiedź Burmistrza na złożone wezwanie.

Bardzo ciekawe co tym razem odpisze Pan Burmistrz(jesli w ogóle), a także na całą serię innych pism, którą złożyłam w tym tygodniu.

Oczywiście powiadomiłam o każdym z nich Pana Wojewodę i Marszałka .

Pozdrawiam i oczywiście na bieżąco będę pisać co w sprawie.

Edyta

Zamieściłam mapę z przebiegiem linii i miejsce gdzie stoi mój dom.

Tereny w koło mojego domu domu to w zasadzie działki rolne w głównej mierze nieużytki.

Jak widać są one rozległe.

Ciężko więc uznać, że nie ma możliwości przesunięcia linii.

Sama Enea potwierdziła taką możliwość (zamieszczę skan tu na forum z pismem od nich).

Dlaczego więc w tej zafałszowanej prognozie napisane jest, że nie ma innej alternatywy dla przeprowadzenia linii.

Więc Enea sama sobie przeczy?

To zdjęcia mojego domku i okolicy.

W koło jak widać-otwarta przestrzeń, żadnej zabudowy.

Trudno więc pogodzić sięz faktem,że ktoś mając w nosie moje zdrowie, pieniadze-chce na siłe budować mi linie nad dachem.

Na drugim zdjęciu od góry wyraznie w tle widać linię-to wspominana już przeze mnie 220 kv.

Linia,którą Bumistrz i szefostwo Enea chce pomimo wszystko, i z użyciem wszystkich mozliwych metod przeciągnąć mi nad dachem-WłąCZA SIę PóżNIEJ WłAśNIE W Tą 220 KV.

PANOWIE Z ENEA WOLą WIęC NA SKRóTY-ABY ZMNIEJSZYć KOSZTA INWESTYCJI-A MąDRE GłOWY Z DZIAłU PLANOWANIA I PAN PROJEKTANT PLANU-PRZYłOZYLI RęKę DO TEGO ZAMYSłU.

LUDZIE BEZ WIZJI!!!!TEREN JEST NA PRAWDę śWIETNY I JAK MOżNA BYłO UCHWALIć COś -CO TAK SKRZANI TAKA OKOLICę.

CIEKAWE JAKICH ARGUMENTóW UżYł INWESTOR, żE PRZEKONAł URZąD-NA TAKI PRZEBIEG!

JAKIE TO ARGUMENTY-?BO NASZE NIE TRAFIAJą DO TYCH SAMYCH LUDZI JUż OD PONAD ROKU!

POMIMO, żE:

-MóJ DOM TO JUż NIE TYLKO PROJEKT NA PAPIERZE-TO FAKT-ON JUż STOI(LINIA DOPIERO JEST PROJEKTOWANA)

-W KOłO MOJEJ POSESJI JEST CAłA MASA GRUNTóW-NIE ZABUDOWANYCH!!!!PRZEZ KTóRA LINIA MOGłABY PRZEBIEGAć, W TYM GRUNTY NALEżąCE DO SKARBU PAńSTWA

-RADNI PODJęLI UCHWAłę-W CELU ZMIANY PRZEBIEGU LINII

-AKTUALNIE TWORZONE JEST STUDIUM DLA CAłEJ GMINY, WIęC MOżNA WYRYSOWAć INNY PRZEBIEG LINII

-ZARóWNO GMINA JAK I ENEA TO JEDNOSTKI, KTóRE DYSPONUJą FUNDUSZAMI, ABY NAPRAWIAć TAKIE WłAśNIE SYTUACJE

-NO I PAN BURMISTRZ CIESZY SIę SZCZEGóLNą SYMAPTIą BYłEGO JUZ DYREKTORA ENEA-W KOńCU DAł ZAROBIć TEJ FIRMIE OGROM KASY.

NASZA GMINA WYGRAłA KONKURS NA NAJLEPIEJ OśWIETLONA GMINę W POLSCE.

TROCHę TO śMIESZNE, żE W GMINIE NAJLEPIEJ OśWIETLONEJ-W GłOWIE KIEROWNIKA URZęDU PANUJą ZUPEłNE CIEMNOśCI-CO DO OCHRONY PRAW, DOKłADNIE PRAW WłANSOśCI MIESZKACóW MIASTA.

I POWIEDZCIE MI DRODZY FORUMOWICZE- GDZIE TU LOGIKA, ROZSąDEK?

DLA MNIE NAPISZę TO WPROST-TO SZCZYT DEBILIZMU, WYOBRAżNI, GłUPOTY!!!!!!

I MOżE JESTEM JUż NUDNA-

ALE DOOKOłA JAK WIDAć NA FOTKACH WSZEDZIE TRAWKA, TRAWKA, TRAWKA

W DOść BLISKIEJ ODLEGłOśCI 220 GDZIE ENEA MUSIAłA JUż PRZECIEż ZAGAWANTOWAć SOBIE PRAWA DO TERENóW

I MOżE JESTEM śLEPA

ALE JA WIDZę CAłą MASę MOżLIWOśCI PRZESUNIęCIA LINII

I MOżE JESTEM UPATRA JAK OSIOł

ALE JAK MOżNA POGODZIć SIę, żE PRZY ISTNIENIU TYCH WSZYSTKICH MOżLIWOśCI URZęDASY CHCą KONIECZNIE PODNIEść MI LINIE NAD DACHEM, I WYMAGAJą żEBYM JESZCZE ZROZUMIAłA SYTUACJę.

I MOżE JESTEM NAIWNA?

ALE WIERZę, ZE JESLI SPRAWA TRAFI DO SąDU -SPOJRZY ON NA TE WSZYSTKIE OKOLICZNOśCI I PANOWIE Z ENEA ZNóW WRóCą DO PUNKTU WYJśCIA.

TYLE, żE JEśLI ZALEZY IM NA CZASIE TO PROCESY SąDOWE NA PEWNO NIE PRZYśPIESZą ROZPOCZęCIA INWESTYCJI!!!!!!!!!!!!!!

A Z NASZEJ STRONY ENEA MOżE SPODZIEWAć SIE TYLKO STANOWCZEGO NIE!!!-CO DO ICH PROPOZYCJI LINI NAD DACHEM, ZA DACHEM, W OGóLE NA MOJEJ DZIAłCE.

I KAżDA Z TYCH DRóG NA PEWNO SPOTKA SIę Z NASZYM SPRZECIWEM-BO TA CZY INNA POSTAć PRZEPROWADZENIA INWESTYCJI PRZEZ MOJą DZIAłKę WYMAGA MOJEJ ZGODY-PANOWIE Z ENEA ZAPEWNE O TYM WIEDZą.

URZĘDNICY - WY WSZYSCY, KTÓRZY TERAZ PEWNIE URUCHOMILIŚCIE JUŻ SZTABY PRAWNIKÓW, ŻEBY EDYTĘ I JEJ RODZINĘ USZCZĘŚLIWIĆ DWUTOROWĄ LINIĄ WYSOKIEGO NAPIĘCIA 110 Kv NAD ICH JEDYNYM W OKOLICY DOMEM

CZY W TYM CO CHCECIE IM ZROBIĆ

/POMIJAJĄC JUŻ KOMPLETNE ŁAMANIE PRAWA PRZEDE WSZYSTKIM CZŁOWIEKA, BEZSENSOWNE NISZCZENIE KRAJOBRAZU I ZAGROŻENIE POBLISKIEGO OBSZARU NATURA 2000/

JEST JAKIŚ SENS???? I ZDROWY ROZSĄDEK????

COŚ TAKIEGO TO KRYMINAŁ I NA PEWNO KTOŚ ODPOWIE ZA TĄ AROGANCJĘ I GŁUPOTĘ A MOŻE I KORUPCJĘ BO NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH NIE WYMYŚLIŁBY CZEGOŚ TAKIEGO

A JEŚLI NIE MACIE WYOBRAŹNI, ŻE TAKA LINIA TO NIE CIENKA KRESKA NA MAPIE KTÓRĄ MACIE PRZED OCZAMI TYLKO POTENCJALNA KOSZMARNA RZECZYWISTOŚĆ I BEZMYŚLNIE PRZYSTAWIACIE TE SWOJE PIECZĄTKI - UZGADNIAM BEZ UWAG - TO Z UMYSŁOWYMI RACZEJ NIE MACIE WIELE WSPÓLNEGO

Edyto trzymam za was kciuki, śliczny ten wasz domek i w przepięknym miejscu

Jeśli Gmina Gryfino startowałaby w konkursie na szczyt głupoty, absudrdu, lekceważenia interesów mieszkańców, przedkładnia dobra tych od których dóbr-może się jakiś spodziewać(ENEA)-a także nie ludzkiego, hamskiego i okrutnego traktowania ludzi-na pewno zajęłaby pierwsze miejsce.

A w jury mogłliby siedzieć sami głupcy, i inne osoby upośledzone-bo to że sprawę można załatwić pozytywnie dla Bienicewiczów zauważyłby każdy-tylko czemu nie widzi tego Burmistrz i ENEA?

No bo jak można uzasadnić to-że próbuje się ludziom wcisnąć linię nad chatę-a nie chce się jej przeprowadzić dalej-gdzie nie ma żadnego domu.

Tu nie ma problemu-że zdejmie się linię z dachu jednemu-po to żeby uraczyć nią innego właściciela domu.

Jakie więc hamulce powstrzymują Burmistrza żeby linię znad dachu domu mieszklnego-przesunąć na rosnące tam trawsko.

Koniki polne nie koniecznie muszą odczuwać oddziaływanie linii.

Niech mnie ktoś oświeci????????

I tak podsumowując to działane Burmistrza.

To nie chce mi się wierzyć, że uważa on, że ten cały horror, który się toczy przed jego oczami, a którego nie chce -mimo, że może zakoczyć -przysporzy mu poparcie w wyborach.

Po co komu taki Burmistrz-który tylko rozdaje obietnice, a gdy dochodzi do realizacji-po prostu się odwraca plecami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przypomina mi sie pewna myśl-czyja?nie mam pojęcia, która brzmi tak:

"Mądry zrozumie w lot, głupcowi potrzebny młot"-

może co nie którym trzeba wbić do głów, co piwinni zrobić, a wybić raz na zawsze-to co zrobić chcą!!!!!!!

oczywiście wiadomo kogo autor miał na myśli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/url]

Jeszcze 16 dni zostało Burmistrzowi do odpowiedzi na nasze wezwanie.

A w dniu dzisiejszym otrzymaliśmy z Zachodnipomorskiego Urzędu Wojewódzkiego informację na piśmie o przekazaniu naszej skargi na działanie Burmistrza-(znane już wszystkim forumowiczom) do wiadomości Przewodniczącego Rady Miejskiej- i ciekawe co na to Rada- RADA KTÓRA JEST ORGANEM STANOWIĄCYM i KONTROLNYM w gminie!!!!!

pozdrawiam Edyta

WIEM OD ZNAJOMEJ, KTóRA PRACUJE W URZęDZIE-CO PRAWDA NIE W DZIALE PLANOWANIA-ALE W URZęDZIE!!!, żE MóWI SIę JUż GłOśNO, żE BURMISTRZ CHCE DOPROWADZIć DO NASZEGO WYWłASZCZENIA I żE DECYZJę DLA ENEA NA PEWNO WYDA.

W TEN OTO SPOSóB ZACZęłAM NOWY TYDZIEń- JAK WIDAC ZNóW MOCNO WALECZNY I OWOCNY W PISMA.

JESLI BURMISTRZ JEST TAK PEWNY SWEGO I Z JAKIS POWODóW UWAżA, żE TEN JEGO PLAN ZRUJNOWANIA NAM żYCIA PRZEJDZIE, TO NIECH TYM MłOTEM O KTóRYM PISZE SYLWEK, KTOś MU WBIJE-żE ISTNIEJą TEZ INSTYTUCJE MIęDZYNARODOWE-KTóRE CHRONIą TAKICH JAK JA PRZED TAKIMI JAK ON!!!!!!!

A JA W SYTUACJI JAKIEJ STAWIA MNIE URZąD SKORZYSTAM Z WSZYSTKICH MOżLIWYCH śRODKóW ODWOłAWCZYCH.