Magda.m145 21.06.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Pan Wieczorek od jutra przestanie byc szefem szczecińskiego oddziału ENEA Może Pan Wojewoda tu zadziałał-Edyta zawiadomiła go przecież o tych wszystkich wałkach jakie chce zrobić Enea-a protokół ze spotkania pokazuje wprost-centralnie-że to właśnie Pan Wieczorek i ten gryfiński Burmistrz, aż iskrzą jak linia-żeby Edzi walnąć linię nad dachem. Edyta chyba się nie obrazisz za Edzie???? A ten pan mecenas, który reprezentował enea-jak dobrze pamiętam-wymuszał z lekka-LEKKO MóWIąC -na starostwie wydanie dla Enea pozwolenia. CZY RZUCIł JUż PRAWNICZYM OKIEM NA Tą CIEMNą SPRAWKę JAKIś KARNISTA? JEśLI NIE TO PILNIE POSZUKIWANY!!!! O NAZWIE KLUBU DALEJ MYśLę... MAGDUSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.m145 21.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 SPECEM OD PRAWA KARNEGO NIE JESTEM, ALE TAK SOBIE SIEDZIMY Z NASZYM PRAWNIKIEM, KTóRY SPECJALIZUJE SIę W PR. GOSPODARCZYM-WIęC KARNISTA TEż Z NIEGO żADEN, ALE MOżE ZADZIAłAł BY TUArt. 231. § 1. KK Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej,podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie i wyrządza istotną szkodę,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.§ 4. Przepisu § 2 nie stosuje się, jeżeli czyn wyczerpuje znamiona czynu zabronionego określonego w art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 22.06.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Pan Burmistrz ma jeszcze 20 dni na usunięcie naruszenia wszystkim forumowiczom ślędzącym temat życzę miłego dniaEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 22.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 EdytoMoże jakiś energetyk albo projektanci studium wytłumaczą tobie jaki jest sens prowadzenia tej linii, rżnie te piękne tereny ale co obsługuje??? tak dla twojej wiedzy, bo w końcu tam mieszkaszA najlepiej będzie jak postarasz się w gminie o fragment projektu studium który będzie obejmować tę feralną projektowaną i istniejące linie (oczywiście masz prawo) i zwrócisz się z tym pytaniem do nowego dyrektora szczecińskiego oddziału ENEA, bo w ustaleniach obowiązującego planu zagospodarowania przestrzennego województwa zachodniopomorskiego nie ma takiej inwestycji o znaczeniu ponadlokalnym - to może jest to lokalna inwestycja? to w takim razie po co ona jest wam w gminie potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 22.06.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Prąd energetycy mówili, że jest potrzebny do zasilenia prawobrzeża Szczecina-w żadnym przypadku-to nie jest Gmina Gryfino!!!!! Tym bardziej może dziwić postępowanie Pana szanownego Burmistrza-przeciez to nie w jego Gminie mieszkańcy i wyborcy maja taki spadek napięcia, że niedługo przyjdzie im siedzieć przy świeczkach. Natomiast to w jego Gminie - mieszkańcy i jego wyborcy przez jego dotychczasowe postępowanie są już tak naładowani, że ta linia nad dachem Panie Burmistrzu jest naprawdę zbędna. I w tym miejscu to nie wiem czy lepiej byłoby tak , czy tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 23.06.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 19 dni, czas upływa...Ciekawe na jakim etapie jest jest Pan burmistrz w kwestii tego wezwania.Może tak jak całą resztę pism wrzuca juz mechanicznie do niszczarki, albo wsadza gdzies na dnie do szuflady-i zajmuje się sprawami"bardziej"ważnymi.W chińskiej wyszukiwarce, gdy wpisze się -prawa człowieka-to nic się nie wyświetla.Gdyby tak wpisać na gryfinskiej stronie-ochrona praw i interesów mieszkańca GRYFINA przez Burmistrza-to tez nic by nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 24.06.2006 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Dobiega końca dzień 18 na odpowiedź Burmistrza na złożone wezwanie.Bardzo ciekawe co tym razem odpisze Pan Burmistrz(jesli w ogóle), a także na całą serię innych pism, którą złożyłam w tym tygodniu.Oczywiście powiadomiłam o każdym z nich Pana Wojewodę i Marszałka .Pozdrawiam i oczywiście na bieżąco będę pisać co w sprawie.Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 24.06.2006 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Pan Wieczorek od jutra przestanie byc szefem szczecińskiego oddziału ENEA Czy ktoś może ma wiedzę kto zastąpi Pana Wieczorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 http://img147.imageshack.us/img147/2792/mapka11pz.th.jpg http://img92.imageshack.us/img92/6604/mapka27iv.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Zamieściłam mapę z przebiegiem linii i miejsce gdzie stoi mój dom.Tereny w koło mojego domu domu to w zasadzie działki rolne w głównej mierze nieużytki.Jak widać są one rozległe.Ciężko więc uznać, że nie ma możliwości przesunięcia linii.Sama Enea potwierdziła taką możliwość (zamieszczę skan tu na forum z pismem od nich).Dlaczego więc w tej zafałszowanej prognozie napisane jest, że nie ma innej alternatywy dla przeprowadzenia linii.Więc Enea sama sobie przeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 http://img463.imageshack.us/img463/8490/dscn16760rh.th.jpg http://img150.imageshack.us/img150/3559/dscn16808vd.th.jpg http://img371.imageshack.us/img371/9724/dscn16814lp.th.jpg http://img422.imageshack.us/img422/6353/dscn16827zi.th.jpg http://img58.imageshack.us/img58/3654/dscn16830il.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 To zdjęcia mojego domku i okolicy.W koło jak widać-otwarta przestrzeń, żadnej zabudowy.Trudno więc pogodzić sięz faktem,że ktoś mając w nosie moje zdrowie, pieniadze-chce na siłe budować mi linie nad dachem.Na drugim zdjęciu od góry wyraznie w tle widać linię-to wspominana już przeze mnie 220 kv.Linia,którą Bumistrz i szefostwo Enea chce pomimo wszystko, i z użyciem wszystkich mozliwych metod przeciągnąć mi nad dachem-WłąCZA SIę PóżNIEJ WłAśNIE W Tą 220 KV.PANOWIE Z ENEA WOLą WIęC NA SKRóTY-ABY ZMNIEJSZYć KOSZTA INWESTYCJI-A MąDRE GłOWY Z DZIAłU PLANOWANIA I PAN PROJEKTANT PLANU-PRZYłOZYLI RęKę DO TEGO ZAMYSłU.LUDZIE BEZ WIZJI!!!!TEREN JEST NA PRAWDę śWIETNY I JAK MOżNA BYłO UCHWALIć COś -CO TAK SKRZANI TAKA OKOLICę.CIEKAWE JAKICH ARGUMENTóW UżYł INWESTOR, żE PRZEKONAł URZąD-NA TAKI PRZEBIEG!JAKIE TO ARGUMENTY-?BO NASZE NIE TRAFIAJą DO TYCH SAMYCH LUDZI JUż OD PONAD ROKU!POMIMO, żE:-MóJ DOM TO JUż NIE TYLKO PROJEKT NA PAPIERZE-TO FAKT-ON JUż STOI(LINIA DOPIERO JEST PROJEKTOWANA)-W KOłO MOJEJ POSESJI JEST CAłA MASA GRUNTóW-NIE ZABUDOWANYCH!!!!PRZEZ KTóRA LINIA MOGłABY PRZEBIEGAć, W TYM GRUNTY NALEżąCE DO SKARBU PAńSTWA-RADNI PODJęLI UCHWAłę-W CELU ZMIANY PRZEBIEGU LINII-AKTUALNIE TWORZONE JEST STUDIUM DLA CAłEJ GMINY, WIęC MOżNA WYRYSOWAć INNY PRZEBIEG LINII-ZARóWNO GMINA JAK I ENEA TO JEDNOSTKI, KTóRE DYSPONUJą FUNDUSZAMI, ABY NAPRAWIAć TAKIE WłAśNIE SYTUACJE-NO I PAN BURMISTRZ CIESZY SIę SZCZEGóLNą SYMAPTIą BYłEGO JUZ DYREKTORA ENEA-W KOńCU DAł ZAROBIć TEJ FIRMIE OGROM KASY.NASZA GMINA WYGRAłA KONKURS NA NAJLEPIEJ OśWIETLONA GMINę W POLSCE.TROCHę TO śMIESZNE, żE W GMINIE NAJLEPIEJ OśWIETLONEJ-W GłOWIE KIEROWNIKA URZęDU PANUJą ZUPEłNE CIEMNOśCI-CO DO OCHRONY PRAW, DOKłADNIE PRAW WłANSOśCI MIESZKACóW MIASTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 I POWIEDZCIE MI DRODZY FORUMOWICZE- GDZIE TU LOGIKA, ROZSąDEK?DLA MNIE NAPISZę TO WPROST-TO SZCZYT DEBILIZMU, WYOBRAżNI, GłUPOTY!!!!!!I MOżE JESTEM JUż NUDNA-ALE DOOKOłA JAK WIDAć NA FOTKACH WSZEDZIE TRAWKA, TRAWKA, TRAWKAW DOść BLISKIEJ ODLEGłOśCI 220 GDZIE ENEA MUSIAłA JUż PRZECIEż ZAGAWANTOWAć SOBIE PRAWA DO TERENóWI MOżE JESTEM śLEPAALE JA WIDZę CAłą MASę MOżLIWOśCI PRZESUNIęCIA LINIII MOżE JESTEM UPATRA JAK OSIOłALE JAK MOżNA POGODZIć SIę, żE PRZY ISTNIENIU TYCH WSZYSTKICH MOżLIWOśCI URZęDASY CHCą KONIECZNIE PODNIEść MI LINIE NAD DACHEM, I WYMAGAJą żEBYM JESZCZE ZROZUMIAłA SYTUACJę.I MOżE JESTEM NAIWNA?ALE WIERZę, ZE JESLI SPRAWA TRAFI DO SąDU -SPOJRZY ON NA TE WSZYSTKIE OKOLICZNOśCI I PANOWIE Z ENEA ZNóW WRóCą DO PUNKTU WYJśCIA.TYLE, żE JEśLI ZALEZY IM NA CZASIE TO PROCESY SąDOWE NA PEWNO NIE PRZYśPIESZą ROZPOCZęCIA INWESTYCJI!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 25.06.2006 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 A Z NASZEJ STRONY ENEA MOżE SPODZIEWAć SIE TYLKO STANOWCZEGO NIE!!!-CO DO ICH PROPOZYCJI LINI NAD DACHEM, ZA DACHEM, W OGóLE NA MOJEJ DZIAłCE.I KAżDA Z TYCH DRóG NA PEWNO SPOTKA SIę Z NASZYM SPRZECIWEM-BO TA CZY INNA POSTAć PRZEPROWADZENIA INWESTYCJI PRZEZ MOJą DZIAłKę WYMAGA MOJEJ ZGODY-PANOWIE Z ENEA ZAPEWNE O TYM WIEDZą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 25.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 URZĘDNICY - WY WSZYSCY, KTÓRZY TERAZ PEWNIE URUCHOMILIŚCIE JUŻ SZTABY PRAWNIKÓW, ŻEBY EDYTĘ I JEJ RODZINĘ USZCZĘŚLIWIĆ DWUTOROWĄ LINIĄ WYSOKIEGO NAPIĘCIA 110 Kv NAD ICH JEDYNYM W OKOLICY DOMEM CZY W TYM CO CHCECIE IM ZROBIĆ /POMIJAJĄC JUŻ KOMPLETNE ŁAMANIE PRAWA PRZEDE WSZYSTKIM CZŁOWIEKA, BEZSENSOWNE NISZCZENIE KRAJOBRAZU I ZAGROŻENIE POBLISKIEGO OBSZARU NATURA 2000/ JEST JAKIŚ SENS???? I ZDROWY ROZSĄDEK????COŚ TAKIEGO TO KRYMINAŁ I NA PEWNO KTOŚ ODPOWIE ZA TĄ AROGANCJĘ I GŁUPOTĘ A MOŻE I KORUPCJĘ BO NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH NIE WYMYŚLIŁBY CZEGOŚ TAKIEGO A JEŚLI NIE MACIE WYOBRAŹNI, ŻE TAKA LINIA TO NIE CIENKA KRESKA NA MAPIE KTÓRĄ MACIE PRZED OCZAMI TYLKO POTENCJALNA KOSZMARNA RZECZYWISTOŚĆ I BEZMYŚLNIE PRZYSTAWIACIE TE SWOJE PIECZĄTKI - UZGADNIAM BEZ UWAG - TO Z UMYSŁOWYMI RACZEJ NIE MACIE WIELE WSPÓLNEGO Edyto trzymam za was kciuki, śliczny ten wasz domek i w przepięknym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester huczny 26.06.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Jeśli Gmina Gryfino startowałaby w konkursie na szczyt głupoty, absudrdu, lekceważenia interesów mieszkańców, przedkładnia dobra tych od których dóbr-może się jakiś spodziewać(ENEA)-a także nie ludzkiego, hamskiego i okrutnego traktowania ludzi-na pewno zajęłaby pierwsze miejsce. A w jury mogłliby siedzieć sami głupcy, i inne osoby upośledzone-bo to że sprawę można załatwić pozytywnie dla Bienicewiczów zauważyłby każdy-tylko czemu nie widzi tego Burmistrz i ENEA?No bo jak można uzasadnić to-że próbuje się ludziom wcisnąć linię nad chatę-a nie chce się jej przeprowadzić dalej-gdzie nie ma żadnego domu.Tu nie ma problemu-że zdejmie się linię z dachu jednemu-po to żeby uraczyć nią innego właściciela domu.Jakie więc hamulce powstrzymują Burmistrza żeby linię znad dachu domu mieszklnego-przesunąć na rosnące tam trawsko.Koniki polne nie koniecznie muszą odczuwać oddziaływanie linii.Niech mnie ktoś oświeci???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester huczny 26.06.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 I tak podsumowując to działane Burmistrza.To nie chce mi się wierzyć, że uważa on, że ten cały horror, który się toczy przed jego oczami, a którego nie chce -mimo, że może zakoczyć -przysporzy mu poparcie w wyborach.Po co komu taki Burmistrz-który tylko rozdaje obietnice, a gdy dochodzi do realizacji-po prostu się odwraca plecami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester huczny 26.06.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Przypomina mi sie pewna myśl-czyja?nie mam pojęcia, która brzmi tak: "Mądry zrozumie w lot, głupcowi potrzebny młot"- może co nie którym trzeba wbić do głów, co piwinni zrobić, a wybić raz na zawsze-to co zrobić chcą!!!!!!! oczywiście wiadomo kogo autor miał na myśli [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 26.06.2006 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Jeszcze 16 dni zostało Burmistrzowi do odpowiedzi na nasze wezwanie. A w dniu dzisiejszym otrzymaliśmy z Zachodnipomorskiego Urzędu Wojewódzkiego informację na piśmie o przekazaniu naszej skargi na działanie Burmistrza-(znane już wszystkim forumowiczom) do wiadomości Przewodniczącego Rady Miejskiej- i ciekawe co na to Rada- RADA KTÓRA JEST ORGANEM STANOWIĄCYM i KONTROLNYM w gminie!!!!!pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 26.06.2006 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 WIEM OD ZNAJOMEJ, KTóRA PRACUJE W URZęDZIE-CO PRAWDA NIE W DZIALE PLANOWANIA-ALE W URZęDZIE!!!, żE MóWI SIę JUż GłOśNO, żE BURMISTRZ CHCE DOPROWADZIć DO NASZEGO WYWłASZCZENIA I żE DECYZJę DLA ENEA NA PEWNO WYDA.W TEN OTO SPOSóB ZACZęłAM NOWY TYDZIEń- JAK WIDAC ZNóW MOCNO WALECZNY I OWOCNY W PISMA.JESLI BURMISTRZ JEST TAK PEWNY SWEGO I Z JAKIS POWODóW UWAżA, żE TEN JEGO PLAN ZRUJNOWANIA NAM żYCIA PRZEJDZIE, TO NIECH TYM MłOTEM O KTóRYM PISZE SYLWEK, KTOś MU WBIJE-żE ISTNIEJą TEZ INSTYTUCJE MIęDZYNARODOWE-KTóRE CHRONIą TAKICH JAK JA PRZED TAKIMI JAK ON!!!!!!!A JA W SYTUACJI JAKIEJ STAWIA MNIE URZąD SKORZYSTAM Z WSZYSTKICH MOżLIWYCH śRODKóW ODWOłAWCZYCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts