Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM MARZEń POD LINIą WYSOKIEGO NAPIęCIA - w nr 4/06

Recommended Posts

Tak trzymać Edyto- ludzie bierzcie z tej kobiety przykład. Przez urzędasa rezygnować z marzeń, niby z jakiej racji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty zrezygnujesz, a ten piękny urzędnik (a właściwie to jest ich wielu, a w ogóle to oni są wszędzie) nieświadomy swoich błędów dalej będzie sobie pracował.

Pajo

• Odpowiedzi 909
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozumiem Cię kroyena. Też się zastanawiałam czy w takiej sytuacji nie poszukać działki bez słupów w bliskiej okolicy. Zbierać papiery i szukać nowej działki, żeby potem przez resztę życia oglądać te słupy i przypominać sobie...

Z jednej strony człowiek nie chce dać za wygraną bo nie on zawinił, ale z drugiej... no właśnie co ważniejsze?

Osobiście chyba bym zaczęła iść w kierunku nowej działki, ale to moje rozważania :roll:

Edyto trzymaj się!!! I nie daj się zaślepić emocjom!!!

Moi drodzy cisza w eterze, nic nowego się nie wydarzyło. Pan burmistrz spotyka się już drugi miesiąc z prezesem ENEA. Obiecał do 15 maja ruszyć tą sprawę do przodu ( tylko nie określił roku, z ja się nie spytałam). Jak taki człowiek się nie wstydzi. Ja bym na jego miejscu czuła się nieskuteczna, nieefektywna, niekompetentna.

Edyta

NOWE WIEśCI- TAKIE, żE W GłOWIE SIę NIE MIEśCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A mianowicie- po raz kolejny w konspiracji zorganizowano spotkanie na szczycie-nie jak sie okazuje tylko z Enea-lecz w szerszym gronie -Dyrekcja URE, przedstawiciele Starostwa i prawnicy wymienionych.

Niestety nie uznano za stosowne, żeby uczestniczył w nim najbardziej zainteresowany...

I podjęto decyzje, może raczej dogadano się, za moimi plecami-w sposób rzecz jasna zabezpieczający interesy ww.-LECZ NIE MOJE!!!!!!

Brak mi słów !!!!!!!!!! Oni wszyscy mają sie chyba za Bogów, niszczą kawał życiorysu-ot tak, bo tak wygodniej, na skróty...

Co z tego, że ta budowa to spory już kawał czasu -bo ponad 2 lata, spora suma pieniędzy i cała masa marzeń, energii tam zostawionej.

Jak widać mało to ich obchodzi-skoro podjęto decyzję, że :

-NIE BęDą ZMIENIAć PLANU-BO PROśCIEJ I łATWIEJ JEST PODWYżSZYć TE CHOLERNE SłUPY I BUDOWAć SIE NAD MOIM DACHEM.

NATURALNIE WIEDZą, żE SPOTKAJą SIE Z MOIM SPRZECIWEM-WIęC WTEDY PóJDą W PROCEDURę WYWłASZCZENIA.

JEST TO OSTATECZNE STANOWISKO ENEA-A BURMISTRZ WCALE SIę NIE SPRZECIWAł-WRęCZ BARDZO MU TO PODPASOWAłO.

Mam przed soba protokół z tego spotkania i Burmistrz sam nawoływał do tegoż wariantu.

Po co więc to zwodzenie, obietnice, ugoda, uchwała o zmianie linii tak, że będzie przebiegała poza moją działką.Żeby teraz mógł nas poświęcić i załatwić sprawę tak-że bedzie miał ją po prostu z głowy. Dalej będzie mógł nic nie robić, rozdawać obietnice na prawo i lewo, a wszelkie jego działania to tylko to tylko zwykłe efekciarstwo.

Ma w nosie interesy swoich mieszkańców-czego jestem na pewno przykładem.

Nie ma słów jak strasznie mi przykro, że przyszło mi w takich okolicznościach budować dom.

Co wy na to drodzy forumowicze????powtórzę pytanie z Muratora-jakie prawa ma jednostka w tym państwie-jak widać-to w zderzeniu z całą tą urzędniczą machiną-ŻADNE!!!!!

Wydali mi pozwolenie na budowę domu pod linią wysokiego napięcia, a teraz wydali na mnie wyrok...

Edyta[/url]

Protokół ze spotkania Burmistrz przesłał wszystkim tylko nie mi, także nie uzyskałam go wcale w Gminie.

Kiedy dziś chcieliśmy go wydobyć-to niestety okazało się to niemożliwe-bo rzekomo nie został autoryzowany przez stony uczestniczące w spotkaniu.

Same kłamstwa...normalnie jest mi nie dobrze kiedy o tym myślę.

Pozwolę sobie jeszcze przytoczyć kilka fragmentów ze spotkania

...mam nadzieję, że wspólne stanowisko Enea i Gminy(chodzi o te wyższe słupy) będzie łatwiejsze do zakceptowania przez Państwa Bienicewiczów.

Myslę, że zmiana realizacji linii, jej podwyższenie, zastosowanie większych izolatorów, aby zapewnić im bezpieczeństwo, które będzie wiązało się z pewnymi nakładami finansowymi zostanie wzięte przez nich pod uwagę...-to słowa radcy prawnego Enea.

Nie wiem chyba powinniśmy być im jeszcze wdzięczni, że tak myślą o naszym bezpieczeństwie :oops:

Przecież to PARANOJA-w koło mojej posesji są ogromne tereny nieużytków-a oni na siłe wchodzą mi linia nad dach.

Szkoda, że zapomnieli jak juz tak bardzo przejeli się naszym losem-o spadku wartości nieruchomości. Ciekawe czy któryś z tych PANÓW MĄDRYCH chciałby mieć dom pod linią.

GDZIE JAKIEś LUDZKIE SPOJRZENIE NA SPRAWę. WYBUDOWAłAM DOM PO TO BY SZCZęSLIWIE W NIM MIESZKAć, A NIE żEBY BYł TRAGEDIą MOJEGO żYCIA!!!![/i]

NO I WNIOSKUJę, żE CAłA TA BANDA NIE UMIE CZYTAć, ALBO TAK SłABO DOCIERA DO NIEJ PRZECZYTANY TEKST-BO JAK WIDAć WASZE PROTESTY W OGóLE NIE ZOSTAłY WZIęTE POD UWAGę PRZY ROZPATRYWANIU SPRAWY.

JA WAM BARDZO ZA NIE WSZYSTKIE DZIęKUJę, ZA TO żE PRZEZ CHWILę MIAłAM POCZUCIE TAKIEJ SOLIDARNOśCI I ZROZUMIENIA.

:evil:

Edyto a powiedz , nie myslalas faktycznie o jakims programie w TV? Typu "Interwencja" czy ten z Jaworowicz...?(nie pamietam tytułu... :-? )

bo ja w takiej sytuacji juz bym próbowała wszystkiego...

trzymam kciuki - uwierz że naprawde czasem (szkoda że nie zawsze) z takimi ludzikami z "władzy" da sie wygrać :evil:

Czego Ci zycze . Tobie rzecz jasna wygranej a Panu Burmistrzowi wylecenia ze świstem z ciepłej posadki :evil:

Dobija mnie takie traktowanie ludzi, te mądre głowy na szczycie mają poprostu za nic takich małych ludków jak my.

Niestety nie mamy żadnych znajomych wśród władzy(chyba szkoda, bo tylko tacy załatwiane maja sprawy w naszej Gminie-SZYBKO I BEZ BóLU).

Nie mamy też w naturze dawania łapówek.

Mamy natomiast w swoim charakterze wiarę i upór.

Dopóki ten dom stoi na pewno z niego nie zrezygnuję.

Jak widać na dzień dzisiejszy sprawa na pewno zakończy się w sądzie, bo nie zgodzę się dobrowolnie na wywłaszczenie.

Panowie z enea niech wsadzą sobie w cholewki teksty o dbaniu o moim bezpieczeństwie przez podwyższenie słupów. To, że dogadali się z Burmistrzem-niech nie będą wcale pewni, że na ich układy pójdą sędziowie NSA(bo tam na pewno skończymy)- NIKT PRZECIEż NIE JEST GłUPI-JAK MOżNA KOGOś WYWłASZCZAć GDY ISTNIEJą INNE MOżLIWE DO PRZEPROWADZENIA DROGI TEJ LINII.

Przed nami jak widać długa i trudna droga, ale wierzę, nawet nie wiecie jak bardzo tego chcę żeby tam zamieszkać.

Może ta budowa faktycznie nie jest warta, aż takich poświęceń-ale jestem osobą okroopnie upartą i nie odpuszczam tak szybko.

Zresztą w tej kwestii wszyscy ci z Was którzy wybudowali swoje domki dobrze możecie wczuć się w moją sytuację.

Telewizję naturalnie jesli tylko zainteresuje się sprawą zaproszę na 100 %.

No i proszę o doping-na pewno się przyda.

Gorąco pozdrawiam E.

Podziwiam cię ja bym tego nerwowo nie wytrzymała. Czy wyżej czy obok te druty to i tak będziesz je codziennie widziała. Mieszkając w tej gminie będziesz musiała mieć kontakt z tymi urzędasami. Chyba faktycznie wzięłabym kasę i wyniosła gdzieś daleko w inne piękne miejsce. Nie chcę cię dołować ale to nie na moje nerwy. Asia :)

BYCIE BURMISTRZEM??????

PATRZąC NA OBECNEGO-TO NIE PODZIęKUJę- JETEM ZA UCZCIWA I ZA LUDZKA-TU TRZEBA MIEć NIE GRóBą SKóRę ALE PANCERZ,

NIE UCZUCIA,A ZIMNą KALKULACJę-CO MI SIę OPłACA,

NIE SERCE DLA LUDZI, KTóRZY POTRZEBUJA POMOCY- TYLKO STAWIAć NA PIERSZYM MIEJSCU UKłADY I SZEMRANE INTERESY DLA KOLESI.

Z GóRY MóWIę, żE NIE MAM SZANS-JEśLI KRYTERIUM WYBORU BYłYBY TE CECHY-TO ODPADAM.

A KTOś GO W KOńCU WYBRAł!!!!!!!!!

MAM TYLKO NADZIęJę, żE WSZYSCY OSZUKANI A JEST ICH TROCHę(PRZEZ MOJą SPRAWę NASłUCHAłAM SIę DOść O JEGO POCZYNANIACH) STANą NA WYSOKOśCI ZADANIA I NIE POZOWOLą, żEBY ZNóW ZASIADł NA CIEPłEJ, DOBRZE PłATNEJ POSADCE I PRZYNOSIł WSTYD SWEMU MIASTU.