Edyta B. 14.06.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziś do Urzędu Wojewódzkiego dzwonił jakiś człowiek z ENEA z zapytaniem co z tym"szemranym" wnioskiem.Czyli widać liczą na to, że dostana uzgodnienie w tej zafałszowanej postaci.Panowie, a co z kolizją?????no tak, w prognozie o tym ani słowa, więc może myśleliście, że jakoś się uda!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 15.06.2006 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 skeślam w kalendarzu natępy dzień-czyli urzędowi zostało ich jeszcze 27 na zajęcie stanowiska odnośnie wezwania, które złożyłam.Życzę wszystkim miłego dnia Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hongi 15.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Serdecznie współczuje i wiecie co , aż mnie coś w środku ściska jak w tym naszym kraju porządnym ludziom kłody pod nogi rzucają . A później się dziwią że wszyscy którzy mogą ,uciekają za granicę w pogoni za lepszym bytem . Już czas najwyższy aby urzędnicy odpowiadali za swoje błędy bo przecież ktoś jest winien , tylko kto? (my wiemy , a oni?). Pozdrawiam i cały czas obserwuję sytuację , jak coś wyjdzie nie tak urządzimy strajk , zgłaszam swoją obecność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 15.06.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Serdecznie współczuje i wiecie co , aż mnie coś w środku ściska jak w tym naszym kraju porządnym ludziom kłody pod nogi rzucają . A później się dziwią że wszyscy którzy mogą ,uciekają za granicę w pogoni za lepszym bytem . Już czas najwyższy aby urzędnicy odpowiadali za swoje błędy bo przecież ktoś jest winien , tylko kto? (my wiemy , a oni?). Pozdrawiam i cały czas obserwuję sytuację , jak coś wyjdzie nie tak urządzimy strajk , zgłaszam swoją obecność Dzięki Hongi i trzymam za słowo, obym nie musiała, ale jesli jednak coś wyjdzie nie tak, z winy tych"winnych", dam znać kiedy szyc transparenty. pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 15.06.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Na stronie 5 zamieściłam protokół ze spotkania Pana Burmistrza, przedstawicieli ENEA, starostwa powiatowego. Opisywałam juz usatlenia z tego spotkania, zreszta protokół mówi sam za siebie.Na przedostatniej stronie tegoż protokołu-gdzie tryskający z zadowolenia Burmistrz-moge sobie tylko wyobrazić(bo niestety znów nas nie pproszono) jak przybija sobie z Panem Wieczorkiem-dyrektor Enea tzw PIąTKę, popiera rowiązanie enea, żeby wybudować mi linie nad dachem, tyle, że na podwyższonych słupach.Znależli sposób jak nałjatwiej załtawić problem kolizji, pomimo że Burmistrz obiecywał coś zupełnie innego.Na tymże spotkaniu pada zdanie Burmistrza, uwiecznione w protokole-że dla podparcia tego współnego, świetnego i satysfakcjonujacego go pomysłu-żeby Bienicewiczom zafundować linie nad dachem nalezy podłączyć odpowiednią decyzję środowiskową. Czy miał Pan Burmistrz wypowiadjąc te słowa na myśli tą fałszywą prognozę, która lezy w Urzędzie. Zakładam, nie-jestem pewna!!!! że tak-bo przeciez znał Pan juz jej zapisy od ponad 1,5 m-ca.Czy to jest ta prognoza, która miała mnie przekonać, że to raj mieszkac pod linią????Jakoś mnie nie przekonało, może bardziej zamurowało, gdy ją zobaczyłam. Tam nie ma ani słowa o pozytwnym wpływie linii na zdrowie i życie człowieka, bo ani słowa nie ma tam że istnieje jakakolwiek kolizja.Wręcz przeciwnie enea pisze, że trasa linii jest poza wszelką zabudową mieszkaniową i została wybrana dlatego w takiej postaci bo przebiega przez tereny, gdzie nie znajdują się budynki mieszkalne. Czy mam przez to rozumieć, że Burmistrz popiera działania, które polegają na łamaniu przepisów prawa?Wezwałam, go do odmowy Enea wydania takiej decyzji jako sprzecznej z prawem i całą pewnością naruszającą moje interesy.Ma podstawy, żeby to zrobić-a co zrobi to na pewno tu na forum opiszę, jak tylko Burmistrz odpowie.Na jedno pismo , które złożyłam 16.10.2005 r na odpowiedź nie mogę doczekać się do dziś. Czyżby urząd nie odpisyawał na pisma w teminach przewidzianych w przepisach administracyjnych???jest przecież zobligowany przepisem, a tym czasem w Gryfinie w urzedzie rządzą sie innymi prawami, albo działają w ogóle poza ich granicami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 16.06.2006 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 NA USUNIęCIE NARUSZENIA POZOSTAłO JESZCZE 26 DNI.PRZYPOMINAM-TAK Z SAMEGO RANA!!!!!!POZDRAWIAM EDYTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 16.06.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 EdytoSprawdź jeszcze czy do Starostwa Powiatowego w Gryfinie - Starosta Gryfiński - Ewa De La Torre nie wpłynął już wniosek ENEA o wydanie pozwolenia na budowę a Pani Naczelnik Wydziału Architektury i Budownictwa Starostwa Powiatowego Magdalena Łozińska-Różak która brała udział w tym słynnym spotkaniu na szczycie tylko czeka na odpowiedni moment..........oczywiście masz prawo do takiej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 16.06.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 EdytoSprawdź jeszcze na jakim etapie jest STUDIUM Nie musisz podawać ciągle podstwy prawnej jak będziesz chciała np ksero z opracowywanego studium, bo psim obowiązkiem urzędników jest znać przepisy prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 16.06.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Zaraz będę miała gościa z prasy, właśnie jest u Burmistrza.Zaraz po wizycie napiszę Wam- jak Burmistrz tłumaczył swoje stanowisko.pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 16.06.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Panie Wojewodo Województwa Zachodniopomorskiego Robercie Krupowicz JEŻELI TA DECYZJA PRZEJDZIE, A EDYTA ZŁOŻYŁA PANU SKARGĘ NA ŁAMANIE PRAWA PRZEZ BURMISTRZA MIASTA I GMINY GRYFINA PANA HENRYKA PIŁATA, TO BĘDZIE TO OZNACZAĆ ŻE PAN TEŻ JEST W TO ZAMIESZANY - A WÓWCZAS MY FORUMOWICZE, NIE TAKIE ŚMIECI, GÓWNIARZE I GŁUPCY, ZA JAKICH CO NIEKTÓRZY NAS UWAŻAJĄ, ZROBIMY WSZYSTKO ŻEBY SPRAWĄ TĄ ZAINTERESOWAŁ SIĘ PROKURATOROsobiście liczę na to, że Pańskie słowa, które cytuję poniżej, poparte będą czynami"Dołożę także wszelkich starań, by cztery zasady, wymienione przez premiera Kazimierza Marcinkiewicza w expose z 10 listopada 2005 roku: uczciwość, jawność, honor i skromność były wyznacznikami postępowania wszystkich urzędników zatrudnionych w ZUW. Do tych czterech zasad dodać chcę rzetelność, sprawne działanie administracji rządowej oraz merytoryczne przygotowanie do rozwiązywania problemów. Tylko wtedy, gdy trzymać się będziemy tego jasnego i prostego kodeksu postępowania, możliwe będzie efektywne działanie na rzecz naszego wspólnego dobra. Czego sobie i Państwu życzę." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 16.06.2006 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wracam własnie ze spotkania z Redaktorem Warszawskiej gazety-nie napiszę jakiej z wiadomych powodów.Ale z wielka chęcią napiszę wam co powiedział Pan Burmistrz-POWIEDZIAł, żE LINII NIE ZMIENI, BO NIE MOżE-A NIE MOżE, BO ENEA SIę NIE ZGADZA(TO śPIEWKA , O KTóREJ WAM JUż PISAłAM)-NIE MOżE TEż BO PLANóW NIE WOLNO ZMIENIAćnaprawdę ma on wszytkich za głupców! w takim razie plany obowiązywałyby dożywotnio-Panie Burmistrzu!!!-raz na zawsze!!!!proszę więc może wytłumaczyć, jakim więc cudem przeszła uchwała o zmianie planu odnośnie budowy linii, tą, która Gmina podjęła w grudniu 2003 r - w samym tytule-NAZYWA SIę ZMIANą!!!a dokładnie Uchwała nr XV/212/03 Rady Miejskiej w Gryfinie z dnia 4 grudnia 2003 r. w sprawie uchwalenia zmiany w planie ogólnym zagospodarowania przestrzennego miasta i gminy Gryfino obejmujacej obszar trasy napowietrznnej linii energetycznej 110 kv od Elektrowni Dolna Odra do Chlebowa.Więc co?zmieniono plan-przeciez zgodnie z pana teorią dożywotności aktów prawa miejscowego to nie możliwe!!!!!!Moja teoria na ten temat jest taka-że kieruje Pan się innymi powodami, ale naturalnie nie umieszczę ich na forum...Acha! Pan Redaktor powiedział też, że przeprosił Pan już nas 17 razy!!!!Tak Pan dokładnie liczy? , ja nie pamiętam ani razu i tak na prawdę wcale mi na tym nie zależy-proszę wybaczyć, ale zamiast przeprosin proszę w końcu zerwać pakty z kimś spoza (enea), a pomóc mieszkańcom swojego miasta, którym swoim dotychczasowym postępowanim wyrządza Pan ogromną krzywdę.Zawiezliśmy Redaktora na wizje lokalną- pokazaliśmy mu te "niemożliwośći" w terenie. Za naszym domem ogromne obszary nieużytków, a pan mówi, że nie można przesunąć linii...Zrobię zdjęcię i zamieszczę na forum-pokaże Wam forumowicze te rozległe obszary, przez które linia mogłaby byc przeprowadzona, gdyby tylko Burmistrz chciał.ZBULWERSOWANA I OSZUKANA MIESZKANKA GRYFINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 17.06.2006 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 DNI 25.CZEKAMY PANIE BURMISTRZU.CZEKAMY I żąDAMY NAPRAWIENIA WASZYCH BłęDóW.NIE PRZEPROSIN-A W KOńCU DZIAłANIA- NIE NA RZECZ ZNAJOMYCH Z ENEA-TYLKO NASZą!!!!!!!CZY BOI SIę PAN, żE ODETNą MU PRąD? CZY MOżE BOI SIę PAN CZEGO INNEGO????I DLATEGO DOGADAł SIę ZA NASZYMI PLECAMI Z ENEA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 18.06.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 24 dni zostało jeszcze Burmistrzowi na odpowiedź na nasze wezwanie.czekamy-my najbardziej zainteresowani i dopingujące grono forumowiczów , jak myslę, też ciekawe odpowiedzi, bo jak widać po liczbie wejść na ten temat-wiele osób śledzi -Tę POżAL SIę BOżE AFERę URZęDNICZą !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 18.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 EdytoCzekamy oczywiście razem z tobąA ja zwracam uwagę projektantom Studium... na "Okresową ocenę planu zagospodarowania przestrzennego województwa zachodniopomorskiego 2002-2006" - 2-torowa linia 110kV Dolna Odra - Chlebowo (gm. Gryfino), wcięcie w istniejący ciąg liniowy 110 kV - nie ma ustalenia czy linia ma być nad ziemią czy pod ziemią, a wszystkie zapisy Studium będą skutkować obowiązkiem zgodności przyszłych planów miejscowych ze Studium. Szczególnej analizie poddane powinny być uwarunkowania wynikające z faktu istnienia na terenie gminy obszarów NATURA 2000- obszarów specjalnej ochrony ptaków - PLB 320004 "Jeziora Wełtyńskie" i PLB 320003 "Dolina Dolnej Odry"- specjalnego obszaru ochrony siedliskowej - PLH 320020 "Wzgórza Bukowe"i planowanej linii 110 kVZ przygotowywanych dokumetów (aktualizacja planu województwa) wynika że projektowana linia 110 Kv jest przewidywana, ale nikt nie ma prawa zmusić projektanta aby wykonał opracowanie pod inwestora, niezgodnie ze sztuką, a inwestor nie ma prawa narzucić rozwiązania KAŻDEGO przyszłego przedsięwzięcia w tak ważnym dokumencie jakim jest Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania.A ja osobiście namawiam mieszkańców Gryfina aby czynnie włączyli się w tworzenie tego bardzo ważnego dokumentu bo gmina w której mieszkacie jest przepiękna a sprawy konfliktowe, które występują zawsze!!, nie były rozwiązane bez waszego udziału - bo pretensje możecie mieć wówczas tylko do siebie I PANIE MARSZAŁKU WOJEWÓDZTWA ZACHODNIOPOMORSKIEGO - jak to się stało, że przyjęte w planie województwa, a nie realizowane (wariantowe): linia 110 kV Dolna Odra – Myślibórz wraz z GPZ Banie lub linia 110 kV Myślibórz - Dębno ZASTĄPIONE ZOSTAJĄ NOWYM I ZUPEŁNIE INNYM PRZEBIEGIEM LINII - czy wystarczył wniosek iwestora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 18.06.2006 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Tą ostatnią informację Dusi wydrukuję i pokaże jutro mądralom w Urzędzie, którzy już teraz jak jeden mąż powtarzają śpiewkę Burmistrza, że nie można zmienić przebiegu linii.Po co więc została podjęta uchwała, w której urząd przystąpił do uchwalenia zmiany w planie zagosp. przestrzennego w taki sposób by linia przebiegała za moją działką.Czyżby Burmistrz chciał sobie kupić ciszę przed wyborami, nie chciał by kolejna afera wyszła poza urząd.Ale wyszła!!!!i juz na pewno nie zostanie załtawiona po cichu.Chyba, że Burmistrz nie zamierza już kandydować, albo uważa, że ma małe sznase i sprawę zostawi do rozwikłania następcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kobiety górą!!! Trzymam kciuki za taki finał, który będzie dla Was najmniej stresujący i najbardziej satysfakcjonujący!!! Z takim wsparciem wszystko się uda!! Brawo dziewczyny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 18.06.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kobiety górą!!! Trzymam kciuki za taki finał, który będzie dla Was najmniej stresujący i najbardziej satysfakcjonujący!!! Z takim wsparciem wszystko się uda!! Brawo dziewczyny!!! MUSI SIę UDAć-NIE DOPUSZCZAM INNEJ MOżLIWOśCI!!!!!!! DLA MNIE BęDZIE TO WIELKA RADOść I SPEłNIENIE MARZEń O WłASNYM DOMU, CHOć RODZąCYCH SIę W WIELKICH BóLACH, A DLA WSZYSTKICH INNYCH,KTóRZY śLEDZą Tą HISTORIę- PRZYKłAD, żE MOżE WARTO CZASEM STANąć DO WALKI, NIE ODPUSZCZAć ,NIE DAć SIę ZASTRZASZYć BO TAKIM URZęDNIKOM-JAK CI W GRYFINIE TO NA PEWNO BARDZO NA RęKę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 18.06.2006 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 DODAM JESZCZE-BO URZąD CZYTA FORUM-żE NIE UDAłO WAM NAS SIę ZMęCZYć,ZNIECHęCIć, NIE POPADLIśLI TEż W DEPRESJę, NIE ZAMIERZAMY ENEI POZWOLIć NA ZAJęCIE DOMU-POMIMO, żE W URZęDZIE GłOśNO SIę MóWI-żEBURMISTRZ DOGADAł SIę JUż Z ENEA I PLANU NIE ZMIENI. WRęCZ PRZECIWNIE-WASZE DOTYCHCZASOWE POSTęPOWANIE-DOPROWADZIłO DO TEGO, żE WALCZYć O TEN DOM BęDZIEMY JESZCZE BARDZIEJ, JESZCZE MOCNIEJ, A NIE KORZYSTNE DLA NAS ROZSTRZYGNIęCIA BęDZEIMY ZASKARżAć, ZASKARżAć, ZASKARżAć. CIEKAWE TYLKO CZEMU W URZęDZIE JESTEśCIE TACY TWARDZI-A NA ULICY POTRAFICIE TYLKO SPUśCIć GłOWę. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 18.06.2006 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 CZY TO ABY NIE WSTYD??????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 19.06.2006 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Jeszcze 23 dni Burmistrz ma na to, aby wyjść z całej afery twarzą!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts