Edyta B. 03.07.2006 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Burmistrz ma jeszcze tylko 9 dni na odpowiedź na nasze wezwanie. Licze dalej i pamiętam!!!! Odpowiedź już przesądzona w związku z uchwałą Radnych na ostatniej sesji. Czekamy wiec teraz na to aby Pan Burmistrz ze sztabem prawników i doradców ładnie to napisał. Nam aż tak bardzo nie zaleźy na formie, wystarczyłoby poprostu: " Szanowni Państwo Bienicewicz, biorę się w końcu konkretnie za zmianę planu, wyciągam was z kłopotów w które urząd przez swoich niekompetentych urzędników was wpędził, nie będę dalej grał na czas i robił pozornych ruchów, zaprzestanę też iść na rękę Enea-bo przeciez ta inwestycja budowy linii to nie inwestycja lokalna, więc dla mnie dobrem nadrzędnym jest dobro moich mieszkańców. Tak by nam się podobało!!!!!! Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 03.07.2006 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 W odniesieniu do postu powyżej-to taki rozwój sytuacji to może tylko pobożne życzenie-bo mając przed oczyma postanowienie Burmistrza adresowane do Enea odnośnie wydania jej decyzji środowiskowej -to śmiało można odczytac intencje Pana Burmistrza i co jest dla niego dobrem nadrzędnym.A mianowicie w postanowieniu Burmistrz wzywa enea o uzupełnienie raportu o następujące zagadnienia:-zapisy o zbliżeniu linii do zabudowy mieszkaniowej mają byc określone w sposób precyzyjny(Burmistrz wzywa żeby Enea podała odległośc linii od zabudowy, wraz ze szczegółowym okresleniem warunków reazlizacji linii, zabezpieczeń oraz przyszłej eksploatacji oraz opisu oddziaływania jaki linia będzie miała na zabudowę mieszkaniową)-odniesienie się w raporcie do ustaleń jakie zapadły na spotkaniu 12.05.2006 r(to to te gdzie Burmistrz dogadał sie z Enea żeby budowac linie nad dachem)Czy Pan Burmistrz zapomniał, że w planie zagospodarowania jest zapisane , że pod linią jest zakaz przebywania ludzi powyżej 4 godz. na dobę.Dlaczego w takim razie nie napisał , że w kształcie w jakim Enea złożyła ten raport licząc na przychylnośc Burmistrza-nie może on wydać decyzji, bo będzie sprzeczna z prawem.Ponadto w postanowieniu Burmistrz wzywa o przedstawienie rozwiązań alternatywnych , tylko skoro akceptuje w jakiś sposób przebieg linii nad dachem-to po co znajomi z Enea mają w ogóle się tym trudzić.Enea na niniejsze postanowienie może wnieśc zażalenie do samorządowego KOlegium Odwoławczego w ciągu 7 dni.Tylko niby co mieliby przywołać w tym zażaleniu-mój dom to fakt!!!!!!!Niestety próba jego przeoczenia nie wyszła!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester huczny 03.07.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Z tego co rozumiem Burmistrz musi teraz wyleczyć sytuację-tak jak stomatolog zepsutęgo zęba. Nie usunąć bo żyje tylko wyleczyć.I w miare bezboleśnie-bo właścicielom domu już zafundował sporą dawkę bólu.Co do prokuratora to instytucja ta nie jest obca Burmistrzowi, odsyłam na forum Gryfina.Nie komentuję-sami oceńcie sytuację.Tylko czy to nie obciach dla miasta?Bo ja sie wstydzę!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 03.07.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Edyto życząc Radnym i Burmistrzowi waszej gminy zdrowego rozsądku przypomnę: to jest właśnie fragment tego planu (Edyty działka znajduje się na dolnym arkuszu z oznaczeniami, z wyraźnym symbolem RP, i słupem) UCHWAŁA nr XV/212/03 RADY MIEJSKIEJ W GRYFINIE z dnia 4 grudnia 2003 r. w sprawie uchwalenia zmiany w planie ogólnym zagospodarowania przestrzennego miasta i gminy Gryfino obejmującej obszar trasy napowietrznej linii energetycznej 110 kV od Elektrowni Dolna Odra do Chlebowa. http://images3.fotosik.pl/97/8b7d2f6bccb86b2f.jpg Rozdział 2 USTALENIA SZCZEGÓŁOWE § 2. Dla terenów funkcjonalnych określonych niniejszą uchwałą ustala się następujące przeznaczenie : ... 6) RP tereny upraw polowych; 7) RP/EE tereny upraw polowych oraz napowietrznych linii energetycznych; § 4. W granicach terenów funkcjonalnych oznaczonych na rysunku zmiany w planie symbolami EE, NU/EE, P/EE, RP/EE, RZ/EE i S/EE obowiązuje zakaz lokalizacji obiektów przeznaczonych na stały pobyt ludzi. Lokalizacja obiektów innych, niż wymienione w ust. 1, będzie wymagała każdorazowo uzgodnienia z dysponentem linii energetycznej. I to jest właśnie jedno wielkie oszustwo, bo w tym planie nie ma zabudowy zagrodowej Edyty, a pozwolenie na budowę URZĘDNICY WYDALI JEJ PRZED UCHWALENIEM TEGO PLANU Na ostatniej sesji Rada swoją uchwałą uwzględniającą wasz wniosek wezwała burmistrza do usunięcia naruszenia waszych praw, czyli chcąc się dalej upierać i toczyć wojny Panie Burmistrzu trzeba najpierw zmienić plan, i to pełną procedurą, wrysowując na rysunku planu zabudowę zagrodową i dopiero wówczas może Pan próbować zastosować alternatywny przebieg w przestrzeni że się tak wyrażę pionowej i próbować podnieść linię nad domem Edyty. I niech Pan to uzgodni No cóż przesunąć się linii też nie bardzo się da w granicach tego planu, więc też trzeba go zmienić pełną procedurą, i niech Pan spróbuje odsunąć na min. wymaganą odległość a potem uzgodni i wyłoży Chyba że Pan posłucha dobrych rad bo ta cała sytuacja wcale nie jest śmieszna i nawet Pan sobie nie wyobraża jak strasznie kompromitująca, a szczerze powtórzę za mądrymi głosami z całej Polski - WSZYSCY SIĘ DZIWIĄ i żeby mi jakiś mądry energetyk wyjaśnił czemu ta linia włącza się tak daleko do istniejącej rżnąc cały przepiękny teren (między dwoma obszarami Natura - siedliska ptaków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 03.07.2006 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Mam przed soba tekst artykułu, który ukaże się w tym tygodniu w gryfińskim tygodniku. Pan Burmistrz mówi min.coś takiego: "decyzje podjęte na spotkaniu z 12.05.2006 r są wiążace dla Urzędu" Dla przypomnienia to było to spotkanie gdzie Burmistrz i były dyr.Enea-uzgodnili, że wybudują nam linię nad dachem tylko na podwyższonych słupach. Niech się Pan w końcu określi-co jest dla niego wiążące-bo na sesji mydli Pan ludziom oczy, że nadal Pan dąży do zmiany planu, naprawy błędu, ugięcia się Enea-a zaraz póżniej mówi Pan zupełnie coś innego. I do tego niezgodnego z prawem. To czym jest Pan w końcu związany -uchwałą o zmianie przebiegu linii czy cichą zmową z Enea? Bo tych dwóch stanowisk w żaden sposób nie można ze sobą pogodzić. Na pewno jest Pan związany uchwałą z ostatniej sesji więc czekamy w jaki sposób zamierza Pan usunąć to naruszenie. Na pewno nie jest nim podwyższenie słupów. I niech Pan weźmie sobie do serca i głowy rady piszących tu forumowiczów, bo jak narazie Pana obsługa prawna i urzędnicza-wystawia Pana na duże "zdziwienie" w oczach innych. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 http://img150.imageshack.us/img150/9048/46bi.th.jpgChcę pokazać wam te inne warianty przebiegu linii-które sami wyrysowaliśmy Gminie.Linia tak czy inaczej wpina się pózniej w 220 kv(zazanczona na mapie), można więc zrobić to już wcześniej co pokazuje wariant II, albo pójść z linią wg wariantu I(jest to ponad sto metrów od działki, a że za moją działką jest wzniesienie-linia i słup nie będzie aż tak mocno widoczna).Wariant II jest łatwiejszy do zrealizowania przez Urząd bo w wiekszości to tereny Skarbu Państwa-więc Burmistrz nie będzie miał problemu z nie zgodami właścicieli działek.Zaznaczyłam mój dom i przebieg aktualny(ten który wynikł z błędów wszystkich mądrych urzędników -w tym miejscu pozdrawiam-i do zobaczenia bo właśnie idę z kolejnym pismem), zanaczony jest tez dom sąsiadów, którzy za m-c zaczynają inwestycję.Po drugiej stronie drogi na przeciwko mojego domu stoją juz dwa domy-więc jakby Enea próbowała krecić i wciskać ciemnotę-że to tereny rolne-to w żaden sposób to nie przejdzie.Każdy z tych domów żostał(zostanie) wybudowany na podstawie decyzji wydanych przez urząd -I WYDANYCH W CZASIE KIEDY URZĄD WIEDZIAŁ JUŻ O BUDOWIE LINII.Sam urząd wydał dokumenty, które na tym obszarze pozwoliły na realizacje zabudowy mieszkaniowej-czemu więc teraz stara sie jakoś tego nie widzieć????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dodam tylko, że te przebiegi zostały potwierdzone przez autora planu urbanistę Pana Andrzeja Skoroubę, któremu Gmina zleciła analizę zaproponowanych przez nas rozwiązań.I na tym zakończyły sie rozważania na temat innych dróg przeprowadzenia linii.Nikt z urzędu nie zadal sobie trudu, żeby przegadać ten temat konkretnie z Enea i w efekcie dojśc do ustaleń, które satysfakcjonowałyby wszystkie zaiteresowane strony.A enea -MAM TO NA PIŚMIE -WYRAZIłA ZGODę NA ZMIANE PLANU I ROZWAŻENIE INNYCH PRZEBIEGóW LINII.I albo udawała wtedy dobrego wujka i grała na czas, żebyśmy dalej byli uśpieni ich dobrą wolą załatwienia sprawy, albo Urząd po prostu za mało się starał żeby wypracować rozwiązanie jak najbardziej korzystne dla stron-WSZYSTKICH!!!!! I zakończyć ten śmiechu warty bajzel urzędniczy!!!!!Oczywiście wszystko można jeszcze załatwić, tylko wiadomo które strony muszą wyrazić widoczną dobrą wolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 8 dni do odpowiedzi Burmistrza.Rada nadal nie odpowiedziała na nasze skargi na działania ww. Z niecierpliwością czekamy na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Edyta z tej mapki ewidentnie wynika, ze najprostszy jest wariant II. Trzymam kciuki za was i za sąsiadów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Edyta z tej mapki ewidentnie wynika, ze najprostszy jest wariant II. Trzymam kciuki za was i za sąsiadów... My sobie też bardzo życzymy takiego rozwiąznia sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 http://img223.imageshack.us/img223/3138/enea13md.th.jpg To jest właśnie tekst w którym zawarte jest zdanie mówiące o tym, że ENEA zgadza się na przeprowadzenie zmian w Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego. Tu także Enea pisze, że mój dom budowy jest niezgodnie z planem zagosp. przestrzennego-nie dodaje istotnego szczegółu-że wybudowany jest na podstawie WAŻNYCH-PRAWOMOCNYCH-OSTATECZNYCH -DECYZJI ADMINISTRACYJNYCH. Enea wspomina, że ma plan dla linii-tyle, że na podstawie tego planu w obecnym jego kształcie nie dostanie pozwolenia na budowę. Bo w miejscu gdzie stoi mój śliczny domek-jest zakaz, który wyklucza na tym samym terenie istnienia budynków mieszkalnych i linii wysokiego napięcia. I to zapis z tego dokładnie planu-na który Enea tak mocno sie powołuje!!!! Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 04.07.2006 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 http://img312.imageshack.us/img312/1254/plan37cq.th.jpg To jest mój projekt zagospodarownia działki. Wyrażnie widać nieprzekraczalne linie zabudowy, które wyznaczyła mi Gmina w warunkach zabudowy. Nad domem zaznaczyłam linie. Burmistrz i świta mówili wiele razy, że wydali warunki bo dom mógł stanąć np. na krawędzi działki?! Głupie tłumaczenie-trzeba więc było-jeśli działają starannie i profesjonalnie wyznaczyć tą linie zabudowy już zupełnie poza linią wysokiego napięcia- i w warunkach jasno określić-że pół działki będzie w zasadzie nie do użytku, bo za pół roku urząd podejmnie uchwałę na podstawie, której Enea będzie miała na mojej działce wybudowac linie. Na dole mapy którą załączam jest pieczątka Enea-Rejon Wysokich Napięc, która sama uzgodniła mój projekt w tym właśnie miejscu. Jeżeli tak jak mówi Pan Wieczorek procedura dla linii była długotrwała i mocno konfliktowa i wszyscy o niej wiedzieli-to czemu z nikt pracowników Enea, który przybił pieczątkę pod projektem zagospodarowania działki-nie napisał adnotacji-PROJEKT NIE MOŻe ZOSTAć UZGODNIONY, BO PLANOWANY DOM BęDZIE ZNAJDOWAŁ siĘ POD LINIĄ WYSOKIEGO NAPIĘCIA. Tymczasem Enea tłumaczy dziś, że nie wniosła uwag co do kolizji urządzeń istniejących-ale skoro iść za tym co mówi Pan Wieczorek, że Enea tak długo starała sie o ten plan dla linii-to dziwne że żaden bezpiecznik nie zadziałał w głowie tej osoby, która mój projekt uzgodniła. Komuś chyba spadło napięcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 http://img213.imageshack.us/img213/9512/komisjarewizyjna16jz.th.jpg W tym piśmie wnosimy do Komisji Rewizyjnej, żeby nie dopuściła do wydania przez Burmistrza decyzji środowiskowej.Burmistrz na sesji powiedział jasno-DECYZJĘ DLA ENEA WYDAM!!!!!Komisja kontroluje przecież działalność burmistrza pod względem:- legalności, - gospodarności,- rzetelności,- celowości,- terminowości oraz zgodności dokumentacji ze stanem faktycznym. więc na pewno jest właściwa do oceny wydania ww.decyzji w sytuacji gdy zgodnie z uchwałą Rady Miejskiej z ostaniej sesji-sprawa planu dla linii stoi pod ?.Zgodnie z wezwaniem które złożyliśmy Burmistrz ma usunąć naruszenie prawa przez unieważnenie lub uchylenie w całości lub w częsci planu dla linii.Więc jak można wydać decyzję-która za jakiś czas może stać się bezprzedmiotowa.Nie wspomnę oczywiście że sama prognoza złożona przez Enea jest nieprawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 http://img226.imageshack.us/img226/4364/komisjarewizyjna23zt.th.jpg MAM NADZIEJĘ, Że NIE ZANUDZAM WAS TYMI URZĘDOWYMI PAPIERAMI-ALE TO NAPRAWDĘ POKAZUJE-KTO JAK TU GRA. CZAS CHYBA SKOŃCZYĆ TE BRUDNE ZAGRYWKI, BO CENTRALNIE WIDAĆ KOMU NALEŻY SIĘ CZERWONA KARTKA A to pismo, które przesłała nam Gmina-informuje, że Enea jest w stanie rozważyć inne przebiegi linni( dziwne!!! w prognozie ani słowa o jakiś alterantywach-wręcz autor stawierdza ich brak)> Enea wyraża tez chęć zawarcia porozumienia z Gminą w sprawie zmiany przebiegu linii. I ostatnie zdanie że będziemy o wszystkim informowani na bieżąco. I spójrzcie na datę tego pisma 30.03.2006 r. a wniosek o wydanie decyzji środowiskowej Enea złożyła 10.03.2006 r.(o czym Burmistrz nie raczył nas powiadomić). O spotkaniu z 12.05.2006 r. tez zapomniał. Jeśli to wszystko poukładać-to widac wprost, że Burmistrz świadomie działa na naszą szkodę, zataja informacje istotne, a przesyła - no właśnie co to ma być???? A Enea raz mówi, że można, później, że nie. Panowie mamy to wszystko na piśmie. Dokumenty mówią same za siebie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 05.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Edyto dzięki za skany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 http://img143.imageshack.us/img143/2812/komisjarewizyjna32lm.th.jpgA tu wnosimy o odpowiedź na nasze skargi na działanie Burmstrza - jak widać jest się na kogo i na co skarżyć.Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 05.07.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 EdytoWszystko to co się działo do tej pory w waszej sprawie to ...brak mi słów, a chciałam coś napisać o moralności, ale ...Popatrz na daty:31.03.2006 – burmistrz informuje Was że ENEA przedłożyła Gminie projekt porozumienia w sprawie zmiany trasy i rozważy inne propozycje przebiegu trasy, a o szczegółach gmina będzie rozmawiać z ENEA. Zwróć szczególną uwagę, że mowa jest cały czas o zmianach trasy a nie zmianach (podwyższenie słupów) w istniejącym planie. Powiało optymizmem, a dalej14.04.2006 - Urząd Regulacji Energetyki przesyła pismo do gminy, w którym informuje, że gmina wysunęła propozycję przeprowadzenia zmian w Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego dot. Linii 110kV a ENEA wyraziła na to zgodę. I jak widzisz tu już niestety nikt nie mówi o zmianie trasy linii, tylko o zmianie planu (podwyższenie słupów-linia nad domem-ew. wywłaszczenie?)12.05.2006 – słynne już spotkanie: przedstawiciele ENEA wraz z dyr. Wieczorkiem, Burmistrz, asystent Burmistrza p. Jadwiga Szulc, p.Naczelnik Wydziału Planowania Przestrzennego Ewa Kubiak, kier. Ref. PPiAG p.Krzysztof Czosnowski, Naczelnik Wydziału Architektury i Budownictwa Starostwa p. Magdalena Łozińska-Różak , prawnicy - na forum jest protokół z tego haniebnego spotkania – gdzie dyrektor ENEA p. Wieczorek zarządza że nie będzie zmiany trasy, słupy będą podwyższone bo można się podeprzeć odpowiednią decyzją środowiskową którą wyda burmistrz, nawet pada teki sformułowanie „ważną kwestą jest jednolite stanowisko stron w tej sprawie” no i przyjęcie wariantu wywłaszczeniowego12.06.2006 – wezwałaś gminę do usunięcia naruszenia twoich praw29.06. 2006 – Rada Miasta i Gminy Gryfino uwzględniła wasz wniosek o usunięcie naruszeń waszych prawOczywiście w międzyczsie realizowane jest przygotowywanie przez Burmistrza wydania odpowiedniej decyzji środowiskowej, ale raport będzie musiał być wyłożony do publicznego wglądu – sama jestem ciekawa co tam będzie….Także Edyto od początku było wiadomo do czego to wszystko zmierzaTylko o co tu chodzi????Teraz Burmistrz jest zobowiązany do usunięcia naruszenia waszych praw. I za chwilę się okaże KTO U WAS RZĄDZI - RADNI CZY ENEA I BURMISTRZ KTÓRY JEST ORGANEM WYKONAWCZYM, o czym cały czas zapomina POCZEKAMY RAZEM Z TOBĄ NA ODPOWIEDZI RADNYCH Z KOMISJI REWIZYJNEJ DO KTÓRYCH SKIEROWAŁAŚ PISMA A ja pozwolę sobie nawiązać do tego pisma Urzędu Regulacji Energetyki z dn. 14.04.2006stan faktyczny sprawy jest następujący:istnieje prawomocny, uchwalony , i zaskarżony przez p.Bieńcewicza, z zaskarżeniem utrzymanym w mocy uchwałą Rady Miasta i Gminy z dnia 29.06.2006 uwzględniającą usunięcie naruszenia Waszych praw Plan Zagospodarowania Przestrzennego przewidujący budowę dwutorowej napowietrznej linii 110kV nie uwzględniający terenów zabudowy zagrodowj pod planowanym przebiegiem linii - 4.04. 2003 - wydane zostały warunki dla zabudowy siedliskowej, a plan został uchwalony 4.12.2003. 19.10.2004 nie kto inny jak urzędnicy wydali wam pozwolenie na budowę i decyzja jest prawomocna - o tym zdecydował sąd - DOM BUDUJESZ ZGODNIE Z PRAWEM!!!A z tego co mi wiadomo nie jest to jedyna istniejąca zabudowa zagrodowa powstała pod planowaną linią od czasu uchwalenia planu.Powoływanie się przez ENEA na podjętą przez Radę Gminy uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia tego planu w świetle prawa nic nie znaczy ponieważ tylko uchwalony i obowiązujący plan miejscowy zagospodarowania przestrzennego jest aktem prawa miejscowego i rodzi skutki prawne. Przykładem może być podjęta przez Radę i nierealizowana uchwała o zmianie tego właśnie planu i kto wie czy decyzje o pozwoleniu na budowę w tym rejonie nie są nadal wydawane przez urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Mam nadzieję, że Radni staną na wysokości zadania-w piśmie do rady napisałam, że powinni czuć na sobie odpowiedzialność.Bo to oni w ubiegłym roku podjęli uchwałę o zmianie przebiegu linii i to jednomyślnie.Sytuacja od daty podjęcia tej uchwały ogrooomnie się zmieniła- a mianowicie mój dom jest już wybudowany-i oni otworzyli mi do tego drogę.Uważam, że przy podniesieniu ręki, nad uchwałami, niekorzystnymi dla nas-głęboko sie zastanowią.I górę nie wezmą tu jakieś dowody wdzięczności, ukłony, zobowiązania wobec Burmistrza- tylko czysto ludzkie spojrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Odpowiedź Komisji Rewizyjnej naturalnie zamieszczę na forum.Pokaże to ocenę przez nią działań Burmistrza, który jak widać mocno się pobubił i poukładał z silniejszymi-zamiast bronić słabszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta B. 05.07.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 A sam Pan Burmistrz ma jeszcze 7 dni na usunięcie naruszenia.Czyli zostało mu dokładnie 168 godz- a czas leciiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts