retrofood 18.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam. Co się stało, skšd tak długa przerwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkuk 20.10.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Czy Pani Edyta i dziecko są zdrowi ??? Pozdrowienia z Kamionek dla całej rodzinki ! W wolnej chwili proszę spróbować jeszcze skontaktować się z tygodnikiem "Chwila dla Ciebie" Pomagają ludziom. Przykłady: http://www.kamionki.snap.pl/DSC_3346.JPGhttp://www.kamionki.snap.pl/DSC_3347.JPGhttp://www.kamionki.snap.pl/Magda.pdf Krzysztofhttp://www.kamionki.snap.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 23.10.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Przepraszamy za długie milczenie, ale czas mamy mocno napięty i naładowany stresem.Nie jesteśmy jeszcze szczęsliwymi rodzicami i pojawiły się nowe kompilkacje.Wierzę, że wszystko w końcu dobrze ułoży się dla mojej rodziny.O tym co nowego w sprawie domu napiszę wieczorem.Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 życie przynosi wiele niespodzianek, czasem niestety niemiłych, stąd ta długa przerwahttp://forumprawne.org/images/smiles/serce.gifEdyto i Arku co u Was, napiszcie co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 02.11.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Wszystkich śledzących temat przepraszam za zaniedbanie w kontynuacji historii(żałuję, ze to nie ja jestem śledzącym temat-a głównym bohaterem).Sądząc po ilości wejść dużo osób interesuje sie co dalej.W sprawie dla mnie najważniejszej-nadal w nerwach czekamy na malucha.W sprawie domu dużo nic nie znaczących faktów min.-uchwała Rady Gminy skierowana przez Wojewodę i Ministra Środowiska do Rady do rozpatrzenia w sprawie złożonej przez nas skargi.Oczywiście Rada po raz kolejny odmówiła jej uwzględnienia.To chyba nikogo nie dziwi.-odnośnie deyzji środowiskowej-tu cisza. Czemu?bo nadal nie wiadomo kt decyzje dla Enea ma wydać. Czy Burmistrz czy Wojewoda. Ten ostatni skierował zapytanie do Ministra Srodowiska w tym temacie.-co się zaś tyczy studium, to tak jak pisała wczesniej Edyta z wiadomości jeszcze nie pełnych uzyskanych w urzędzie-teraz juz wiadomo w 100 %, że:nasz dom ani sąsiadów na mapy nie został naniesiony, linia przebiega torem nad dachem, a projektanci studium pomimo zapisów opinii Komisji nie zamieścili zapisów odnośnie linii 110 kv.Dalej widać tkwią w stanie amnezji liniowej.Przenieśli linie w zakresie z planu, zaś w części opisowej znów stosowane przez urząd zagrywki.Wszystko to na pewno będą zawierały nasze wnioski do studium. Na koniec w tym miejscu wraz z końcżącą sie kadencją Pana Burmistrza chciałbym wykrzyczeć y Burmistrzowi Piłatowi słowa że przez tego człowieka moja rodzina przeżywa ten straszny horror.Gdyby tylko ten człowiek chciał wszystko mogłoby się juz dawno zakończyć. Miał do tego i instrumenty i środki prawne, poparcie rady.Nie! wolał doprowadzić do sytuacji, że o mało nie strciliśmy dziecka, a na pewno stacilismy tyle radości jaką niesie za sobą budowa domu.Tylko czy człowieka o tak grubej skórze w ogóle to rusza? Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 02.11.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Edyto i Arkuz całego serca życzę WAM usłyszenia tego długo wyczekiwanego słodkiego pierwszego krzyku i oczywiście upragnionego gniazdka JESTEŚCIE WSPANIALIhttp://images3.fotosik.pl/229/9414d84e63c94efdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 03.11.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Edyto i Arkujeśli studium poszło do uzgodnień i opiniowania bez waszych siedlisk - czyli tak jakby nie było waszych domów, a jak nie ma tam domów to nie ma problemu - to napiszcie do wszystkich "uzgadniaczy", bo to jest naruszenie prawa, najlepiej dołączcie mapę z Naturą tą od Przewodniczącego Państwowej Rady Ochrony Przyrody z wrysowaną linią planowaną i istniejącą i waszymi siedliskamiCzy Wojewoda zajął już jakieś stanowisko w sprawie Waszych skarg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 05.11.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Pan Wojewoda znów przesunął termin odpowiedzi -podobno wg ostatniego pisma ma odpowiedzieć do 19 listopada.skąd ta zwłoka z m-ca na m-c.A w studium jest dokładnie tak jak pisałerm wyżej. Na opracowaniach graficznych nie ma budynków.Czy to nie jest wprowadzanie w błąd uzgadnaijących. Przecież instytucje uzgadniające nic nie wiedzą, że Gmina najpierw wydaje warunki zabudowy na budowę domów(za co pobiera opłatę), a póżniej udaje, jak już człowiek dom wybuduje, że go nie ma.Czy co jakiś czas nie przeprowadza się inwentaryzacji w terenie??????O niczym innym nie marzymy tylko o świętym spokoju przed tym ważnym momentem w życiu naszej rodziny.Szkoda, ze te wszystkie ...urzędowe bezkarnie zakłócają tą radość.Jak tylko usłyszymy te upragnione krzyczenie małego człowieka to dam znać i wyprawię wirtualne pępkowe.Nie życzliwych nie zapraszamPozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisss 06.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Przejeżdzałem niedawno koło Waszego pięknego słynnego już domku i żal serce ściska gdy pomyślę że ci bezduszni urzędasy chcą poprowadzic linię110 kV centralnie nad dachem.W oddali widac linię 220 kV.Słupy w kształcie litery T przeznaczone dla linii dwutorowej a wykorzystany jest tylko jeden tor linii.Jak widac ENEA ma jeszcze duuuże rezerwy mocy . Pozdrawiam Nie dajcie się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisss 06.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Arek!Czy czasem nie zostało Wam trochę ulotek :10 przykazań Burmistrza Piłata :Ludzie napewno chętnie by poczytali w szczególności przed wyborami . 10 Przykazań Burmistrza H.Piłatasurowo przestrzeganych przez Radnych Gryfina: * J.Bieleckiego, * K.Fischbacha, * L.Karzyńską-Karpierz,* E.Kasprzyk, * M.Matuszewskiego, * A. Raka, * I.Sochaja, * S.Strzelczyka, * Z.Trzepacza 1. Słuchaj Burmistrza swego, Pana jedynego.2. Nigdy nie zapominaj kto tu rządzi i ma władzę, dobrze ci radzę.3. Takie podejmuj uchwały, by ludziom życie rujnowały.4. Nie słuchaj petentów, używaj wykrętów.5. Kiedy petent prosi, mów - niech się wynosi.6. Kiedy płacze i błaga - pogoń bo przeszkadza.7. Gdy stawia dom w Gryfinie - nad dachem poprowadź mu linię.8. Niech dostanie białaczki, czy też może raka - MOJA WOLA BURMISTZA JEST WŁAŚNIE TAKA.9. l nie słuchaj opinii, że jesteśmy coś winni.10. Koniec i basta!!! tak właśnie ma działać moja Rada Miasta. Ten Burmistrz i Rada ludziom nie pomaga Dziś My jesteśmy ofiarami takiego działania jutro WY doświadczycietakiego traktowaniaNiech się w końcu KTOŚ obudzi, w naszym mieście krzywdzą ludzi. E.A. Bienicewicz, A.P. Kowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 07.11.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 http://img457.imageshack.us/img457/3623/studium15711qf8.th.jpgTo mapa ze studium-sam nie jestem specjalistą w zakresie urbanistyki i do nie specjalistów napiszę najprościej jak się da-bo fachowcy db wiedzą co z czym się je.Burmistrz wysłał do organów i instytucji uzgadniających projekt studium - w takiej to postaci- wyrysowana jest projektowana linia 110 kv, nie naniesiona została nasza zabudowa, ani dom sąsiadów(w którym mieszkają- są zameldowani-a sam budynek znajduje się w stefie planu dla linii).Działki sąsiadujące z naszą maja wydane warunki zabudowy-a pomimo to w przypadku tych wszystkich działek gruntu-istnieje zapis RP-czyli tereny rolne.Więc jest to jawne wprowadzanie instytucji ww. w błąd. Uzgadniają coś co mija się daleko ze stanem faktycznym. Bo wyrysowana w studium linia nie przechodzi jak widać przez tereny rolne, a tereny na których jest zrealizowana zabudowa siedliskowa, czy też będzie- na podstawie wydanych przez Burmistrza Miasta i Gminy Gryfino Henryka Piłata warunków zabudowy. W części tekstowej studium nie ma zapisów odnośnie nowej 110 kv, a strefy oddziaływania linii w naszej Gminie dzielą się na 3 grupy:-stefa dla 400 kv-strefa dla 220 kv-stefa dla 220 kv.A gdzie 110 ?Zgodnie z opinią Komisji Urb.-Archit. w części dotyczącej kierunków rozwoju elektroenergetyki miały zostać wprowadzone zapisy dot. linii 110 kv na terenie gminy Gryfino-których brak.Mapa studium nie pokrywa sie także w zakresie terenów Natury 2000 i obszarów z Shadow List, które wskazane zostały wg najbardziej aktualnego stanu przez przewodniczącego Państwowej Rady Ochrony Przyrody.Troche dużo tych uchybień, niedopatrzeń w tak ważnym dokumencie.Co na to wszystko uzgadniający??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justuna 07.11.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Poprostu blady strach.... nie do wiary! współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.11.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Arekco to za linia z lewej strony tej planowanej niebieskiej 110 kV nad waszymi domami?????? Jeśli to jest istniejąca 110 kV to ja jeszcze czegoś takiego w życiu nie widziałam!!!!!!!!!!!O co tu chodzi??? Trzecia linia wn??? Żeby tak blokować tereny rozwojowe miasta??? budować nad domami i rżnąć wartościowy krajobraz??Kto to wymyślił? i ENEA chce to realizować?? Panie Dyrektorze Departamentu Infrastruktury Ryszardzie Bąk - trudno w to uwierzyć, to wygląda na jakiś przekrętURZĘDNICY - ŻYCZĘ WAM ODROBINY ZDROWEGO ROZSĄDKU, BO TO WSZYSTKO MACIE TERAZ UZGODNIĆ ALBO ZAOPINIOWAĆ - A PLAN JEST ZASKARŻONY!!! ZOSTAŁ SPORZĄDZONY Z NARUSZENIEM PRAWA PRZEZ BURMISTRZA HENRYKA PIŁATA KTÓRY WSZYSTKO CHCIAŁ ZROBIĆ ŻEBY WYDAĆ ENEA POZWOLENIE NA BUDOWĘ, A JAK ZORIENTOWAŁ SIĘ ŻE SĄ KŁOPOTY TO SZYBKO ZNALAZŁ PRETEKST PRZED WYBORAMI ŻEBY ZRZUCIĆ TO NA WOJEWODĘ ZACHODNIOPOMORSKIEGOPanie Wojewodo, naprawdę czasem warto pogrozić palcem, to u wielu ludzi budzi szacunek, a to przekładanie terminu na odniesienie się do skarg Państwa Bienicewicz nie najlepiej świadczy o Pańskim urzędzienie wspomnę już o urbanistach którzy opracowują to studium, żenujące, taki projekt będzie wyłożony do publicznego wglądu? Już teraz Edyto i Arku szykujcie skargę na urbanistów do Izby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 07.11.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 To zupełny odjazd liniowy. Czytałem gdzieś, ze jednym ze skutków mieszkania przy liniach WN są skłonności do samobójstw.Może ktoś kto tu tak nakombinował, naplątał niech sobie palnie w łeb.Bo skoro istnieją już w okolicy inne linie 110 kv i 220 kv-gdzie prawa do terenów enea ma już zagwarantowane-to kto wymyślił i kto pozwolił na takie rozwiązanie dla planowanej linii.Nie chcę używać tu określeń dla tychże osób-ale wiadomo o co chodzi...Pokazywaliśmy Wam zdjęcia domu i okolicy.I wierzcie mi miejsce jest I klasa i gdyby nie ta kupa kłopotów przez niedouczonych urzędasów-mógłbym powiedzieć, że buduję dom naszych marzeń w wymarzonym miejscu.Bo mieszkać zaraz przy mieście i patrzeć jak rano na działkę wpada stado saren , a bażanty i kuropatwy to części goście - to czego chcieć więcej...Jak widać dział planowania nie zadał sobie trudo, żeby pomysleć, że zabudowa za jakiś czas posunie się właśnie w tym kierunku.I tak przez swe nieudolne działanie zmajstrowali na tym samym obszarze i dom mieszkalny i linie. Ale to już wszyscy wiecie.Nie zamierzamy jednak-nikomu schodzić z drogi. Kontynuujemy budowę, dom z dnia na dzień pięknieje i za jakiś czas wpowadzę się tam z rodziną.Póki co latam jak nakręcony-pomiędzy fachowcami-składami budowlanymi-szpitalem.Dobrej nocy ! Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 08.11.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Arek co z Edytą??? I dla porównania wszystkim zainteresowanym w tym uzgadniaczom studiumobszary Natura2000, projekt studium z przebiegiem planowanej linii nad domem Edyty i Arka i ich sąsiadów i dokładny przebieg tej linii nad działkami http://images1.fotosik.pl/247/21bdd043b3e374fdm.jpghttp://images1.fotosik.pl/247/f331ea81c1d88acem.jpg http://images3.fotosik.pl/238/e0934a274fb87380m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 15.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Arek macie już jakąś odpowiedź od Wojewody Zachodniopomorskiego Pana Roberta Krupowicza? Obiecał że na wasze skargi odpowie chyba do 19 listopada?Napiszcie skargę na Jeleniogórskie Biuro Planowania i Projektowania Sp. z oo, 58-500 Jelenia Góra ul. Mickiewicza 26, gł. ------------Post usunięty zgodnie z Regulaminem Forum------------------ do: Pan Marek Wiland Przewodniczący Zachodniej Okręgowej Izby Urbanistów z siedzibą we Wrocławiu ul. Oławska 2, 50-123 Wrocław skarga do Okręgowego Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej na tak opracowany projekt Studium miasta i gminy Gryfino który poszedł do uzgodnień i opiniowania z przekrętami - uzgadniacze i opiniujący nie wiedzą że pod planowaną linią wysokiego napięcia jest istniejąca zabudowa mieszkaniowaoraz napisz skargę do izby na urbanistów gminnej komisji urbanistyczno-architektonicznej - Małgorzatę Cymbik i Andrzeja Skrouba którzy pozwolili na to aby taki projekt studium skierowany został do opiniowania i uzgadniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek B. 15.11.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Trochę zaniedbuję temat-ale dzieje się i brak mi dnia, żeby wszystko objąć.Sprawa dla mnie pierwszego rzędu-natura płata nam figla, przez co dalej w stanie stresu.Efekt brania leków przez 3 m-ce zatrzymał akcje porodową-bardzo skutecznie, na tyle, że jesli do poniedziałku(20 listopada) sprawa sie nie rozwiąże sama-pomoc lekarzy będzie niezbędna.W sobotę minął termin.Nie chcę mówić-jak ten stres dał nam w kość. Jedno jest pewne w poniedziałek, może wtorek będę szczęsliwym ojcem.Oczywiście obecność przy porodzie obowiązkowa-tu Edyta nie odpuści.Zaraz po powrocie dam znać. W temacie budowy-poinformowałem instytucje uzgadniające studium - min.Wojewodę, Zarząd Woj., ABW, Starostę itd o pominiętych-celowo! przez opracowujących studium i niewygodnych dla urzędu faktach związanych z linią i zabudową.Wojewoda póki co milczy-do 19 ta cisza milczenia zgodnie z ostatnim pismem ma końcu zostać przerwana.To już najwyższy czas na zajęcie stanowiska.To co wiem z urzędu wojewódzkiego-to tyle, że nadal nie wiadomo-kto ma wydać decyzję środowiskową dla Enea. Sprawa nadal jest w ministerstwie środowiska. To Minister ma określić właściwość organu.W odpowiedzi na naszą skargę w opinii Pana Ministra, właściwym do wydania decyzji jest Burmistrz-czy Pan Henryk Piłat?????????????????Okaże się w drugiej turze wyborów.Póki co społeczność gryfińska w części jednak złapała się na kiełbasę i piwo i obietnice przedwyborcze.Ja dość dobrze poznałem styl Pana Burmistrza i wiem jakiego pokroju jest człowiekiem. On sam pewno też - do tego dzień po II turze ma sprawę w sądzie o zakup najdroższego na moment zakupu samochoodu w samorządzie.Mimo to Pan Piłat jak widać ma się dobrze, a funkcja Burmistrza jak widac bardzo mu się spodobała.Szkoda słów.Skargi Dusiu na fachowców od studium wskazane, tym bardziej-że członkowie Komisji świetnie orientują się w sprawie kolizji. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 16.11.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Arek napisaliście skargę na urbanistów? Jeśli tak to pokażcie nam.Czy coś przyszło Wojewody ?Jeżeli kolejny raz Wojewoda Zachodniopomorski Pan Robert Krupowicz, przesunie termin odpowiedzi na wasze skargi albo odpowiedź będzie taka że wszystko jest ok albo coś w tym stylu to napiszcie skargę do Ministra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 27.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html?id=320604& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 No cóż......przynajmniej się pan burmistrz nie wywinie Ale co z Edytą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts