Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM MARZEń POD LINIą WYSOKIEGO NAPIęCIA - w nr 4/06

Recommended Posts

• Odpowiedzi 909
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytałam artykuł i podziwiam za siłę walki, zaś z drugiej strony - nie lepiej wziąć odszkodowanie- ale takie konkretne i mimo wszystko wybudować się tam gdzie gmina wie gdzie co będzie stało? Rozmawialiśmy z mężem o tym artykule i my walczylibyśmy o jak największe odszkodowanie. Przecież ten ciągnący się proces głównie Was bije po kieszeni. Obawiam się że niestety w naszym kraju nie wygracie tej walki. Szkoda zdrowia. Ale to moje skromne zdanie i bedę trzymała za Was kciuki.

Za odpowiednie odszkodowanie to bym się zgodził tak wydatkix3

Ogólnie dość trudna sytuacja nawet wrogowi niezyczyłkbym tego

Walczcie o kasę bo tak blisko linii to niechciałbym mieszkać

Dowiedzie sie za co przy wywłaszczeniu najwięcej płacą - bo słyszałem że za drzewka owocowe jest kupa kasy

W okolicach Konina gdy planowano nową odkrywke dla kopalni węgla brunatnego to wszyscy sadzili drzewka owocowe bo przy wywłaszczeniu za nie najwięcej płacono - ale w Polsce wszystko się zmienia więc sprawdzicie to

Aż się nie chce wierzyć, że aż taka beszczelność jest możliwa... Próbowaliście zainteresować sprawą telewizję (kamery zazwyczaj 'dobrze' działają na urzędników)? A może jakaś gazeta lubiąca afery (mój ojciec po którejś z kolei nieudanej interwencji w straży miejskiej zadzwonił podając się za reportera Super Expressu z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego nie reagują - i zareagowali natychmiast). Chyba warto by było wysyłać te interwencje do urzędów faksem - podobno papier ma tam znacznie większą wagę niż e-mail (nie mogą go tak po prostu wyrzucić do kosza, w przeciwieństwie do maila). No, i zatkanie faksu na pół dnia może być trochę uciążliwe ;)

Powodzenia!

u mnie też poszło..... potem jeszcze z domu wyślę......

ale mam propozycję... trzeba wysyłać w wolne dni od pracy. przeciez te urzędasy wtedy leżą do góry jajcami, i pozapychac im te skrzynki...

a dobra propozycja o faxach... pokończyć im papier w faxach, tonery, pamięci faxów.... nękac dranciuchów i tyle..... pasibrzuchy....

i przypomniec im, że wybory już tuż tuż.....