Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM MARZEń POD LINIą WYSOKIEGO NAPIęCIA - w nr 4/06

Recommended Posts

• Odpowiedzi 909
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja tez pozdrawiam kolezanke ... :lol:

na stresy to najlepiej rano wypić

- butelkę czerwonego wina

- butelkę białego

- Baileysa

- Black&White

- Wild Turkey

- Absoluta

- trochę walium.....tu ostroznie ...

- pojarać jointa....tu bardzo ostronie

no i mamy luzik do konca dnia :wink:

probowałes?! :o no wiesz nie spodziewalam sie tego po Tobie :D

hmmm...a moze urzednikom nalezalo by takie cus sprezentowac...by sie machneli ze 2 x i od razu przychylniej do swiata nastawili ;)

Edyto B. czy bylabys tak mila i dala mi na priv nazwisko tej pani naczelnik? :wink:

No to ja tez pozdrawiam kolezanke ... :lol:

na stresy to najlepiej rano wypić

- butelkę czerwonego wina

- butelkę białego

- Baileysa

- Black&White

- Wild Turkey

- Absoluta

- trochę walium.....tu ostroznie ...

a na koniec Jack Danielsa pozdrawiam

Oj nie poddawajcie się! Nie rezygnujcie z tego miejsca! To WY macie rację i prawo powinno stać po Waszej stronie!

A odszkodowanie za stracony czas i nerwy, za brak kompetencji zapyziałych urzędasów-nieuków a i owszem!!! Ale takie solidne, coby na domek letniskowy w jakimś urokliwym miejscu starczyło. Tam będziecie mogli się odstresowywać po tej sprawie... :) :lol: :wink: :D

Proponuję do protestu dopisać:

Ponadto uważam, że osoby odpowiedzialne za powstałą sytuację powinny ponieść srogie konsekwencje za brak kompetencji w czynnościach będących ich codzienną pracą!

Posłałem protest na wszystkie wymienione maile - POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE!!!

probowałes?! :o no wiesz nie spodziewalam sie tego po Tobie :D

hmmm...a moze urzednikom nalezalo by takie cus sprezentowac...by sie machneli ze 2 x i od razu przychylniej do swiata nastawili ;)

Edyto B. czy bylabys tak mila i dala mi na priv nazwisko tej pani naczelnik? :wink:

Pani nazywa się Magdalena Łozińska-Różak. Sory, ale nerwy to mi juz puszczają.

Jeszcze to babsko ma na tyle tupetu, że mówi,że jestem nie wychowana, że piszę to co piszę w postach.

To cała prawda-i wydaje mi się,że i tak pokazuję nadmiar wysokiej kultury, bo z takimi to trzeba inaczej...

Ona ma posiadłość w bliskiej odległości od mojej działki, codziennie więc przejeżdża i zagląda, jakie postępy w budowie domu pod planowaną linią WN, na którą sama dała pozwolenie. Aż swędzi mnie łapka za każdym razem jak ją widzę, by w kierunku jej autka posłać jakiś poroterm, który został z budowy.

W czasie kiedy sprawa wyszła na jaw wytępowałam o pozwolenie na inną inwestycję.

Delikatnie Pani Naczelnik powiedziała, że jeśli złożę zażalenie do Wojewody na jej wstrzymanie mojej budowy -TO WCALE NIE MUSI TAK łATWO WYDAć MI TEJ DRUGIEJ DECYZJI.

Miałam w nosie jej gadki i dobrze, że nie dałam się zastraszyć(mimo, że mówiła, że zażalenie nic tu nie da), Wojewoda okazał się jak na razie jedynym mądrym w sprawie i podtrzymał ważność moich decyzji-BO JAK TO UZASANIł INWESTOR NIE MOżE PONOSIć ODPOWIEDZIALNOśCI ZA BłęDY URZęDNIKóW.

Pozdr.Edyta

Urzędy z pewnością wiedzą o kogo chodzi, bo sprawa jest na tapecie od przeszło roku, a ja z rozpędu pominęłam nasze nazwisko i miejscowość, w której toczy się ten dramat.

Jeśli możecie to dopiszcie Edyta i Arek Bienicewicz z Gryfina.

Teraz to już na pewno nie będzie wątpliwości o kogo chodzi. :roll:

Selimm masz rację, bo tak naprawdę to tylko Burmistrz ma tu narzedzie jakim jest zmiana planu i tym samym danie ENEA innej drogi do zrealizowania inwestycji.

Tylko, że on nie pali się wcale do tej zmiany.

Dokładnie 10 marca ubiegłego roku Rada Gminy podjęła uchwałę o przystąpieniu do zmiany planu- WSZYSCY RADNI PODNIEśLI łAPKI JAK JEDEN Mąż I BYLI NA TAK.

Tyle tylko, że na tym się skończyło, bo do tej pory nic nie zrobiono, nawet studium dla tego terenu.

Tłumaczą, to tym, że nic nie mogą zrobić bez zgody ENEA, a z tą nie moga się skontaktować od jakiś kilka m-cy.

Dziwne, co?mój mąż sam wybrał się do jednego z jej dyrektorów i wcale nie umawił się wcześniej na wizytę.

Myślę poprostu, że Burmistrz wcale nie chce tego zrobić(dlaczego, to dla mnie ogroooomna tajemnica?). Nie chce mi się pomieścić w głowie, że dąży do wywłaszczenie własnych mieszkańców-bo jego postępowanie na to wskazuje-jak to inaczej wytłumaczyć?

CZEMU DO CHOLERY NIC NIE ROBI!!!!

Z tymi ulotkami to swietny pomysł i na pewno jeśli w końcu nie weźmie się w garść akcję taką mu zgotujemy. Taki "wiec wyborczy".

Jeśli nie radzi sobie z problemami niech ustąpi ze stanowiska, bo to chyba zachowanie mało godne gospodarza miasta.