Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM MARZEń POD LINIą WYSOKIEGO NAPIęCIA - w nr 4/06

Recommended Posts

• Odpowiedzi 909
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Selimm masz rację, bo tak naprawdę to tylko Burmistrz ma tu narzedzie jakim jest zmiana planu i tym samym danie ENEA innej drogi do zrealizowania inwestycji.

Tylko, że on nie pali się wcale do tej zmiany.

Dokładnie 10 marca ubiegłego roku Rada Gminy podjęła uchwałę o przystąpieniu do zmiany planu- WSZYSCY RADNI PODNIEśLI łAPKI JAK JEDEN Mąż I BYLI NA TAK.

Tyle tylko, że na tym się skończyło, bo do tej pory nic nie zrobiono, nawet studium dla tego terenu.

Tłumaczą, to tym, że nic nie mogą zrobić bez zgody ENEA, a z tą nie moga się skontaktować od jakiś kilka m-cy.

Dziwne, co?mój mąż sam wybrał się do jednego z jej dyrektorów i wcale nie umawił się wcześniej na wizytę.

Myślę poprostu, że Burmistrz wcale nie chce tego zrobić(dlaczego, to dla mnie ogroooomna tajemnica?). Nie chce mi się pomieścić w głowie, że dąży do wywłaszczenie własnych mieszkańców-bo jego postępowanie na to wskazuje-jak to inaczej wytłumaczyć?

CZEMU DO CHOLERY NIC NIE ROBI!!!!

Z tymi ulotkami to swietny pomysł i na pewno jeśli w końcu nie weźmie się w garść akcję taką mu zgotujemy. Taki "wiec wyborczy".

Jeśli nie radzi sobie z problemami niech ustąpi ze stanowiska, bo to chyba zachowanie mało godne gospodarza miasta.

Moze nie chce nic robić bo czeka prawie na same wybory i "jak zagłosujecie na mnie to ja wam załatwie"? ;-)

Pogadać z lokalną prasą - może też cos drukną, wywiad jaki zrobią....

Witam

Jestem z bliskich okolic Gryfina i znam bohaterów tej historii.

Nie jestem tak elegancki jak Edyta(bo to fajna babka z klasą) i powiem tyle, że do tych wszystkich tych Biurw (bardzo dobre okreslenie z postów powyżej)-trzeba przemówić ciut innym językiem.

Bo z kulturą to se mozna startować ale do ludzi kulturalnych-a nie do buraków.

To co oni robią, a raczej nie robią w tej sprawie to normalne jaja.

Burmistrz stawia tylko na efekty specjalne-pokazy fajerwerków na dni Gryfina, kolejne boisko za kilka milonów(tak jakby miała w Gryfinie wyrosnąć drużyna na następny mundial).

Afera za aferą,szemrane przetargi, tak w ogóle ma zarzut prokuratora bo zafundował sobie autko za jakieś 7 stówek , jakim nie jeżdzi nawet marszałek województwa.

Może właśnie takie pospolite ruszenie i ośmieszenie przed wyborami zdopinguje go działania i przestanie sobie lecieć w ...

Zbierajmy pomysły, może trzeba zrobić taki SUPER, NIEELEGANCKI APEL DO BOGA MIASTA I MOżE BAł SIę BEDZIE KOMPROMITACJI-BO Z TEGO COWIEM SZYKUJE SIE NA DRUGą KADENCJę

JUż JA ZAJMę SIę ZAśMIECENIEM MIASTA

To są na pewno ograniczone typy z poparciem jakiegoś ugrupowania i czyje sie jak rybki w wodzie.. tylko zdaje mnie się że tej wody zacznie ubywać.... może się podusza.....chociaż takie typki, zawsze wylądują na 4 łapki..... wolałbym, żeby spadłu na łeb... i może szyję....pozdrawiam Edyta B. trzymajcie się....

ps... a miałem nadzieje, że po kazdych wyborach się coś zmieni.... ale może mam coś z dziecka...... ufność i nadzieja..... echhhh

Nieee-długo nas czekają powazne zmiany

Jak Endrju zostanie wicepremierem to na stanowisku ministra finansiery nastapi zmiana ....zostanie nią ta pani co ma coś w oczach :x

Wy juz teraz do niej piszcie ...bo jak ona tam wpadnie i tymi kurwikami popatrzy na nich , to bedzie niezły pasztet

Przeczytałem artykuł i szlak mnie trafia. Nie jestem prawnikiem, ale zrozumiałem jedno- zawinili niekompetentni pracownicy starostwa, gminy, Enei. I co- zamiast wyciągnąć wobec nich konsekwencje począwszy od wywalenia na zbity pysk z roboty, wymienione urzędy ich bronią, usiłując przerzucić odpowiedzialność na inwestora, mającego wszystkie papiery w porządku. To jest chore.

TRZYMAJCIE SIĘ !

I od tego są konkretne przepisy prawa karnego:

Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej,

podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie i wyrządza istotną szkodę,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Przepisu § 2 nie stosuje się, jeżeli czyn wyczerpuje znamiona czynu zabronionego określonego w art. 228.

Z tego co piszesz, wyrażenie zgody na budowę pod planowanym przebiegiem linii elektrycznej, spełniało znamiona czynu karnego- zaniedbania obowiązków- w ten sposób, że wydano Ci decyzję o pozwoleniu na budowę, nie sprawdzając założeń planu zag. przestrzennego, który przewidywał w miejscu posadowienie domu - linię energetyczną.

Wniosek o objęcie ściganiem składasz w najbliższym komisariacie policji lub prokuraturze rejonowej, kierujesz go przeciwko osobie, która podpisała się na pieczątce. Postepowanie jest darmowe, publicznoskargowe.