Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY JEST MOZLIWOSC KORZYSTANIA Z INTERNETU NIE MAJĄC TELEFON

KAJA75

Recommended Posts

WITAM

PYTANKO CZY JEST MOZLIWOSC KORZYSTANIA Z INTERNETU BEZ POSIADANIA W DOMU TELEFONU.

PROSZE O INFORMACJE NA JAKIEJ ZASADZIE EWNETUALNIE COS TAKIEGO DZIALA I JAKIE SA KOSZTY Z TYM ZWIAZANE(I CZY WSZEDZIE MOZNA COS TAKIEGO ZROBIC)

[małą antenkę . koszt jaki musiałem ponieść to karta do kompa 200 zł. aquote=tomasz1974]ja uzywam internetu radiowego. mam na dachu ntenę i kabel dawał admin. miesięcznie płacę 45 zł. internet całą dobę i serwis darmowy. prędkość zadowalająca. jestem zadowolony.

Jaki operator, czy prędkość zadowalająca w każdym regionie.

Wiesz coś więcej?? :wink:

U mnie sieć osiedlowa, całkowicie niezależna od sieci telefonicznej, modem niepotrzebny, tylko karta sieciowa. I oczywiście podłączenie kablowe. Tu gdzie mieszkam (Gdynia) firmę tworzy kilku chłopaków w wieku circa 22-24 lata - koszt miesięczny 50PLN, żadnych limitów - idzie jak burza, 3 komputery w domu na routerze.

Skoro jestes z dużego miasta, to na pewno w okolicy cos kombinują, popytaj...(np. w sklepach komputerowych...)

A radiowe łącze to na pewno gdzieś tam macie.

Aha - jeszcze UPC - telewizja kablowa, usługa Chello.

Można też mając komórkę wykupić jakiś pakiet czy coś podobnego z dostępem do internetu. Mój znajomy płaci ok.50 zł. miesięcznie. Nie jest może jak neostrada 512 ale biega po internecie swobodnie. Nie znam więcej szczegółów bo takie informatyczne nowinki przyswajam dosyć ciężko. :lol: :lol:

Ja na razie jestem na Neostradzie, ale miałem propozycję przejścia na internet radiowy. Warunki następujące: na starcie 400zł za montaż (bez karty sieciowej tę trzeba kupić sobie samemu 10-20zł),a następnie abonament co miesiąc 60zl za 128kB albo 80 za 256kB. Podobno dobrze wszystko działa.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...