sebo8877 10.02.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No własnie pisalismy z RS-em w tym samym czasie dzieki Bogu żyje i wychodzi na prostą !!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 11.02.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam wszystkich serdecznie, Czyli: MACIEJON, BRZOZA, GREGOR 456, BARU, ANETAS, DAKAR, BETI, SEBO8877, KUBOLOTEK, ANIKA, RS, MAJKA. Czytam ze zima daje w kosc co niektorym ale to wszystko hartuje Wiem ze cos niedobrego przytrafilo sie jednemu z wyzej wymienionych "pdkarpacian" to przykre, ale cos sie zaradzi... Ja pracuje usilnie nad nowa strona internetowa na ktora juz dzis wszystkich serdecznie zapraszam: http://republika.pl/siedlisko2005/ Sa tam wreszcie naprawde duze zdjecia wiec Maciejon mozesz wreszcie zobaczyc troche wiecej detali Strona ma troche bledow za ktore przepraszam ale wciaz ja udoskonalam. Pozdrawiam, i do nastepnego "postu" MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.02.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 um mnie OK, ja małopolska, ale dziękuję hrabio za troskę Nie jedzie ktoś z Was do Kraka w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.02.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 - naszej drogi nie ma na wykazie odśnieżania Jedną sprawą jest umieszczenie ulicy na wykazie (jeśli nie jest wyasfaltowana - mogą odmówić - u mnie tak było), ale każdą ulicę która należy do miasta/gminy mają obowiązek odśnieżać "interwencyjnie" - u mnie tak jest - dzwonię od urzędu miasta, zgłazam i przyjeżdżają. Za pierwszym razem jak marudzili, powiedziałam, że mam chorą, starszą matkę - i nie chcę być w ich skórze, jak pogotowie ratunkowe się do niej nie dostanie na czas. Poskutkowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 11.02.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Natka! Tak było jeszcze zeszłej zimy, ale teraz... - patrz powyżej niestety Znalazło się kilka agrumentów "przeciw". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 12.02.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Natka! Tak było jeszcze zeszłej zimy, ale teraz... - patrz powyżej niestety Znalazło się kilka agrumentów "przeciw". podobno od środy już ma być przedwiośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Brzoza nam się rozchorował ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.02.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Brzoza walnij jakiegos grzańca i pod pierzynkę Szybkiego powrotu do zdrowia!!! Wiosna, wiosna cieplejszy wieje wiatr ... już niedługo Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 MonteChristo: Jak zacząłem oglądać Twoje zdjęcia to nie mogłem skończyć - dużo tego i fajnie sie ogląda. Widać na nich ogrom przedsięwzięcia, starannie dobrane materiały i dużą kulturę techniczną wykonawstwa. A sama okolica i działka - po prostu urokliwe Brzoza: Wracaj szybko do zdrowia Majka: Właściwie to szkoda, ze taka zasłużona Forumowiczka nie z podkarpacia. Ale Małopolska to blisko nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 14.02.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Witam.Mam prośbę, może ktoś mi pomoże. W tamtym roku miałem kryty dach blachodachówką i wydawało się że jest ok, ale niestety nie jest tej zimy mam pełno śniegu na strychu. Zawiewa wokół kominów i w innych miejscach a najgorsze to że nad lukarną a tam się nie dostane, gdyż strop mam wylewany. Nie mam pojęcia jak, albo czym uszczelniać te dziury. Moi fachowcy tak spaprali robote że szok.Przestrzegam przed fachowcami z Jeżowego firma nazywa się DachKol. Jeszcze jedna sprawa poszukuje dobrych tynkarzy w rozsądnej cenie może ktoś ma jakieś namiary i doświadczenia.Pozdrawia.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 14.02.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Moi fachowcy tak spaprali robote że szok. Przestrzegam przed fachowcami z Jeżowego firma nazywa się DachKol. Ja też miałam firmę do krycia dachu z Jeżowego, tylko troszke inaczej się nazywała - Dachstyl I zrobili dobrze, przy jednym kominie była nieszczelność, ale zaraz po interwencji telefonicznej przyjechali i poprawili. I teraz jest wszyskto w porządku. A co do tynków to miałam robione tradycyjne cementowo-wapienne wykonane przez murarzy którzy stawiali mi dom, a później zacierane gładzią gipsową przez panów z wykończeniówki i mam wrażenie że jedna robota była dwa razy robiona. Więc do tego etapu nie podaję namiarów. Brzoza życzę ci dużo zdrowia. MonteChristo a mi to najbardziej podobał się nieproszony gość. Choć reszta również ujmująca. Jak się dowiedziałam co się stało to aż mi nogi podcięło. Strasznie mi przykro. I jeśli jestem w stanie jakoś pomóc to pomogę. Baru ja mam podobnie z drogą, tzn działkę mam oddaloną od drogi o jakieś 80 m. Dojazdem jest pas ziemi o szerokości 3m, której właścicielem jest osoba prywatna, ja również pozostawiam 3 m od granicy jako dojazd do pozostałych działek położonych za mną. Służebność przejazdu mamy wpisaną w KW. Nikt nikomu za to nie płaci. Jak trzeba było utwardzić, sama musiałam sobie zorganizować transport gruzu i rozprowadzenie go, jak śnieg pada sama się martwię czy wyjadę, naszczęście zima mnie oszczędza i jak do dzisiaj jest spokojnie. Anika jak tam przeprowadzka, mogę odwiedzić w nowym miejscu? Ja wiem co to znaczy przeprowadzka służbowa. Przeżyłam to w 2003 r. Po wszystkich pokojach szukałam moich papierów. Bo panowie jedno pudło tu zostawili inne gdzie indziej. Panowie z mojego działu ograniczyli się tylko do ustawienia szaf i biurek na swoje miejsce, i było "a ty Anetka zajmij się resztą" No i siedziałam i układam papiery w szafach, a później tylko się pytali "Anetka a gdzie jest protokół taki a taki", " a nie widziałaś czasem mapy.." itd. Nigdy więcej przeprowadzki służbowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 14.02.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Maciejon: dzieki wielkie za docenienie przedsiewziecia. Musze wyznac ze to bardzo wiele lat ciezkiej wspolnej naszej pracy, tzn. mojej i zony. A szczegolnie dachowka kosztowala nas mase zdrowia bo nikt nie chcial sie za to wziasc i wszyscy tylko mowili: "... ta panie, cos pan to kupil? co pan chcesz kosciol budowac? jeszcze zielona? a czego zielona?..." tego typu teksty... Ale musze powiedziec ze twoj dom tez robi ogromne wrazenie, a twojej okolicy tez nic nie brakuje i dzialke masz chyba wieksza niz nasza no i masz gdzie poplywac! Jedno pytanie jak u Ciebie z mediami? czy mozesz napisac jakie posiadasz? chyba ze to tajemnica i jezeli tak to uszanuje i nie bede "namolny" Brzoza: nie znam detali ale wracaj do zdrowia bo wiosna tuz tuz AnetaS: wiedzialem ze zwierzatko sie spodoba ale jakbys uslyszala i zobaczyla jak sie "zlosci" gdy sie za blisko podchodzi to "ciary przechodza po plecach" decybeli tez w pluckach nie brakowalo - no coz w koncu sie domyslila (lasica) ze my nie chcemy dziczyzny na obiad a tylko pomoc wydostac sie z "zakleszczenia" WojciechB: przykro ze nie moge ci nikogo polecic ale u mnie Mnicha i Mniszke" kladli ludzie z Nowego Sacza "spece" tylko od ceramiki. A co do tynkowania to mamy to daleko przed soba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 15.02.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 MonteChristo: Nasza działka ma "tylko" 35 arów. Twoja jednak większa i to sporo . Co do mediów to mamy wszystko, łacznie z kanalizacją burzową (deszczową). (Dokładniej - to prawie wszystko, bo brakuje telewizji kablowej ) wojciechb: U mnie maszynowe tynki gipsowe kładała jakaś ekipa z Rzeszowa. Płaciłem 20 zł/m2 (materiał i robocizna). 400m2 zrobili w tydzień (tylko ściany). Z jakości byłem bardzo zadowolony a teraz napiszę "jestem zadowolony". Jest w tym jednak i moja wina. Zaplanowaliśmy ościeżnice w drzwiach wewnętrznych na szerokosc muru. W związku z tym powiedziałem im, by nie tynkowali tej części, którą przykryje oscieżnica. W konsekwencji na rogach przejśc przez ściany nie dawali kątowników. Wszytko wydawało się ok. Teraz, mierząc grubość ścian dla wykonania ościeżnic okazało sie, że są róznice w grubości rzędu 0.5 cm. Gdybym polecił tynkowanie wszystkiego czyli z kątownikami, byłoby ok. Jeżeli byłbyś zainteresowany ta ekipą - napisz. Zdobędę kontakt (ma go mój generalny wykonawca) i prześlę Ci na priv'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.02.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Kochani informuję skrzetnie że skończyłem sufity - zostało mi jeszcze zaszpachlować łaczenia - oraz zaślepić obniżenia i włozyć lampeczki. Teraz przychodzi czas na schody - dziś zwożę materiał znaczy sie stal W sobotę spawam - i pytanie do WAS Czy gdzieś w rzeszowie ktos zna wypożyczalnię sprżetu - gdzie mógłbym wypożyczyc spawarke na 220 lub jeszcze lepiej MIGOMAT na 220 - jezeli macie jakiś wiesci pomożcie. Witam Cie serdecznie wojciechb - co do ekipy to mogę Ci polecic jedna ale musisz rzucić ile masz tych tynkow i kiedy mialoby to byc. najlepiej walnij info na priv-a. Ekipa 2-3 osobowa z przybyszówki - Co do cen to napewno się dogadasz. Solidni i warci polecenia. MonteChristo jestem pod wrażeniem twojej stonki- cholerny swiat nie mogę jakośsię zabrac za aktualizacje mojej Pozdrowionka Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 15.02.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witajcie. Postanowiłem wkońcu i ja przypomnieć o swoim istnieniu Wprawdzie jestem prawie na bieżąco co dzieje się w Grupie bo czytam Was w miarę możliwości. Brzoza wracaj szybko do zdrowia. Sebo8877 ma rację. Grzaniec jest dobry na wszystko Coś złego przytrafiło się RSowi Wprawdzie nie wiem co się stało ale jeśli tylko mógłbym w czymś pomóc... W każdym razie trzymam kciuki. Nie piszę często bo za bardzo nie ma o czym. Życie szybko się toczy. Trochę nas zasypało ale nie mogę narzekać na zimę bo póki co dojeżdżamy do domu. Baru ja się umówiłem prywatnie na odśnieżanie z moim sąsiadem Cały czas powolutku w wolnych chwilach wykańczam łazienkę na poddaszu. A że nie mam tych chwil za dużo wszystko idzie bardzo wolno. Maciejon, monteChristo jestem pod wrażeniem Waszych domów Sebo przypomniałeś mi czasy mojej budowy Zwłaszcza przed przeprowadzką kiedy podobnie jak Ty siedziałem do północy na budowie Teraz nie mam już takiego zapału Wojciechb u mnie też trochę nawiewa śniegu ale pod gąsiory. Na szczęście nie są to duże ilości i nic się nie dzieje. Wołaj gości co robili i niech poprawiają. Moich tynkarzy raczej nie polecę bo poza tym, że zrobili tanio to więcej pozytywów o ich robocie nie można wymienić Ale u kumpla robili super goście. Jak chcesz to zdobędę namiar i Ci podam na priw. Majka jutro będę w Krakowie. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.02.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 witam wszystkich:), powiedzcie mi kiedy wkoncu przyjdzie wiosna juz sie nie moge doczekac zeby cos zrobic w domku, maja przyjsc tynkowac jak sie tylko ociepli, ale juz bylam na ogledzinach i znalazlam grzejniki(24zl za zeberko-chyba tanszych nie ma)aluminiowo krzemowe oczywiscie cena taka jesli wezme na firme ale da sie zrobic, a i kupujemy tez juz piec bedzie to sas tez na firme bo wyjdzie taniej, a wogole to pojawil sie problem bo che wanne 135/135 mniej wiecej takahttp://img147.imageshack.us/img147/760/naroznexwn01300212001pd7qp.jpgale jak ja mam ja wniesc do lazienki na poddasze? jak mam wejscie prostoz metr i w lewo po katem i co mam teraz zrobic?http://img106.imageshack.us/img106/2854/laz2rz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 15.02.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Rs łączę się z Tobą Trzymaj się pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 16.02.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ale jak ja mam ja wniesc do lazienki na poddasze? jak mam wejscie prostoz metr i w lewo po katem i co mam teraz zrobic?A gdyby postawić wannę pionowo (oczywiście bez osłon i nóg), po przekątnej. Zmierz w tej pozycji ile miejsca zajmuje wytłoczenie. Po zdjeciu skrzydła drzwi do łazienki wniesienie wanny wygląda realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 16.02.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Kubolotku Nie wiem, jak Ci pomóc, ale wanna super. ja też bym kiedyś chciała mieć taką na poddaszu to będe śledzić czy Ci się uda ja wtaszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 16.02.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witam Wszystkich podłączam się do prośby wojciechb w sprawie dobrej ekipy do tynków. Mam zamiar w większości pomieszczeń położyć tynki gipsowe maszynowo a w łazienkach, garażu i kotłowni tynki tradycyjne. Mam już namiary na ekipę gdzieś z okolic Przemyśla, robiła na naszym terenie w ubiegłym roku, ale chciałbym poznać też innych wykonawców a co za tym idzie także ich ceny. maciejon jeśli możesz podeślij mi te namiary na priv`a. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts