Gość 22.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Na moje oko, czeka na flaszkę DaKar ... ja mówi, ze "pisze ..." to znaczy ze mu tusz we wkładzie do długopisu zasycha ... flaszke trza dac ... _Beti_ - projekt inwestprojektu kupiłem "na sztuke..." zeby miec podkładke ... i zaraz go przerobiłem ... dom poszerzyłem, wywaliłem z domu garaż, przeniosłem kotłownie, dorobiłem piwnice itd potem okazało sie ze i tak dom wybudowałem podobny do innego projektu inwestprojektu ... o inwestprojekcie mam dobre zdanie - w zwiazku z tym ... (a ze bałaganiarsko układaja rysunki w projekcie ... to juz inna sprawa ... ) ceny masz OK u mnie tartak to 50zł/m3 transport 20 zł/m3 z czarnej wozili mi kruszywo wiec wydaje mi sie ze wiem gdzie jest połozona czarna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 22.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Brzoza Jak mówi, że PISZE, to znaczy że nic mu nie zaschło ! A flaszki to ja mam komu dawać a nie dupkowi (sorry) co ma zrobić to co do niego należy. Mi tu w pracy nikt flaszki nie daje za to że wykonuję swoje obowiązki, Przy tej budowie to i tak bedę miała komu wódkę stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 uwazaj DaKar... zeby Ci sie nie zbiesił ... ten urzednik mi sie tak jeden zbiesił ... zgubił moje papiery ... i zrób mu co ... to moze go psychologicznie "na blondynke" albo na ładne oczy ... podejsc ... co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 22.03.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 sebo 8877 Z tą kotłownią to tak palnelam. A tak poważnie to zastanawiamy sie nad sposobem ogrzania naszego domu. W gre wchodził piec ostatnio na wegiel i miał. Musimy miec piec z zasobnikiem. Nie uśmiecha sie nam czesto dokładac do pieca. Idealnym rozwiazaniem bylby ten groszek ale te problemy z transportem. Juz mi sie cos dzieje na samą mysl o tym. W tym roku na poczatek lata zakladaja gaz . Ale gaz bedzie nam potrzebny tylko pewnie do kuchenki i latem na ciepla wode. Wkurzamy sie bo kazdy mówi co innego. Nie wioadomo kogo słuchac. Mój dom to projekt z firmy archi-projekt i nazywa sie APS 104. Link: http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty trzeba poszukac po nazwie aps 104 a jezeli ktoś ma ochote zobaczyc dokładniej domek to zapraszam na strone z linkiem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/noonbvzbij044571.html Akurat jestem na etapie układania albumu ze zdjeciami z budowy. Chętnie przyjme każdy komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 22.03.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 _Beti_ a o ktora czarna ci chodzi? niedaleko jednej mieszkam czikita jesli chodzi o piec to niedawno taki azkupilismy(pisalam juz o tym tutaj) i jes na wszystko i tez wystarczy go zaladowac raz na 12 godzin sebo8877 napisz szybko jak bedziesz wiedzial co z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.03.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam ! Sebo8877 oczywiście znane są mi projekty archipelagu....chyba nie ma takiej pracowni, której projektów bym nie widziała , ale ciężko znależć coś niedużego, interesującego z zewnątrz," przestrzennego" w środku itd,itd...w końcu, gdy byłam już blisko, mój wybór okazywał sie pomyłką Ale kciuki oczywiście trzymam .... Czikita czy jesteś zadowolona z projektu? Twój aps-104 rewelacyjny...jak dla mnie za duży metraż, szukam czegos do 190 netto.Myślę o aps-148 ze zmianami, co o nim sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czikita - domek masz OKco do opału - trudno mi Ci podpowiadac rodzaj paliwa - nie znając Twoich mozliwości finansowych ... ale jesli zdecydowałaś sie na ekogroszek - to mysle ze albo powinns dogadac sie z punktem sprzedazy (nawet wpłacając zaliczke zeby sprzedawca był pewien nabywcy - bo byc moze nie ma wielu chetnych na ten asortyment wegla ...)lub wejsc w kontakt z posrednikami handlującymi węglem ze Sląska tu gdzie mieszkam dowoża węgiel ze Sląska na telefon ... tanszy o ok. 70 -100 zł od oferowanego w na składach opału dowoża - jak twierdzą - z kopalni Piast Sebo - orientujesz sie w jakosci wegla z tej kopalni ?bo mam ochote spróbowac ominac oficjalne składy opału ...pale drzewem ale minimalna ilosc wegla na podtrzymanie palenia zuzywam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 sebo8877 z balcodachówką na razie dałam sobie spokój bo może przywiezie mi ją znajomy prosto z huty Florian po niższej cenie i podobno że grupszą ale wszystko wyjdzie w praniu, jak to nie wypaliło wtedy będę się martwić i szukać. Teraz mam problem z wyborem Tartaku bo drzewa wycięte w sobotę je wyciągamy z lasu a tartak i transport nadal nie wybrany, może macie jakieś sugestie Na razie mam jedną ofertę 60zł tniecie kubika drewna na dach 30zł na deski 20 zł przywóz od kubika Czy to są dobre ceny ??? Na 12 jadę z mężem po asygnatę więc może jeszcze pojedziemy do jakiś tartaków po drodze A las mam z Czarnej, zna ktoś te okolice?? Beti zadzwoń se do Czarnika Rudna Mała - tam jest firma Drew wiór czy wiór drew oni maja tu usługi tartaczne, drewno, deski itp rzeczy -powiem Ci że może będzie taniej nie wiem, ja dostałem dobre ceny za łaty pod blachodachówke ???? Tu masz telefon tel. (017) 851-66-66 popros że chcesz z tartakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 22.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 aagnieszka@Szukaliśmy pół roku projektu dla nas. Mieliśmy z męzem inne upodobania. Ja chciałam mniejszy dom z dwuspadowym dachem. Ale nieststy mój małżonek uparł sie na skomplikowany dach i doidatkowy pokój na dole. Taki firmowy mały gabinecik. No i znaleźliśmy ten projekt. Nasz etap budowy jak chcesz mozesz sobie oglądnąc na stronie podanej w poprzednim post. Powinna byc na górze opcja "pokaż inne zdjecia użytkownika" Czy jest projekt dobry okaże sie "w praniu" jak zamieszkamy. Mi sie bardzo podoba ale faktycznmie mógłby być mniejszy. Chociaż planujemy tylko narazie wprowadzic sie na dół. Góre zostawimy do późniejszego wykończenia. Tzn tynki i wylewki zrobimy. Ale bez podłogi, mebli i łazienki. Powinno nam wystarczyc narazie. Całe zycie spedzilismy na blokach wiec nasza dzielka wydaje sie nam wystarczajaca chociaz wiekszosc snajomych twierdzi ze za mala (mamy 7 arów) Dla nas ważne bylo to ze jeden dom dzieli nas od naszych przyjaciół i nie bedziemy sie czuc samotni w nowym domu. Nie dla nas jakies samotne dzialki bez sasiadów, do wszytskiego daleko. Do centrum miasta mamy 5 km wiec na piechote na upartego dojdziemy. kubolek O jakim piecu mówisz : Na wegiel czy na ekogroszek? te 12 godzin to dla nas troche za mało. Jakby było 24 godziny to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.03.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czikita - domek masz OK co do opału - trudno mi Ci podpowiadac rodzaj paliwa - nie znając Twoich mozliwości finansowych ... ale jesli zdecydowałaś sie na ekogroszek - to mysle ze albo powinns dogadac sie z punktem sprzedazy (nawet wpłacając zaliczke zeby sprzedawca był pewien nabywcy - bo byc moze nie ma wielu chetnych na ten asortyment wegla ...) lub wejsc w kontakt z posrednikami handlującymi węglem ze Sląska tu gdzie mieszkam dowoża węgiel ze Sląska na telefon ... tanszy o ok. 70 -100 zł od oferowanego w na składach opału dowoża - jak twierdzą - z kopalni Piast Sebo - orientujesz sie w jakosci wegla z tej kopalni ? bo mam ochote spróbowac ominac oficjalne składy opału ... pale drzewem ale minimalna ilosc wegla na podtrzymanie palenia zuzywam ... Brzoza sprawa wyglada tak - ten groszek luzem jest dostepny w kopalni Marcel w radlinie (Jastrzębska spółka węglowa) co do jakości jak mieszkałem na ślasku to nim paliłem,ojciec pali nim poł na poł z orzechem - wegielek pierwsza klasa - zero szlaki, mało kwarcu. jest drobny to fakt ale do dolnego spalania nadaje sie idealnie. Tu masz Brzoza stronę www http://www.kwsa.pl/ a tu obecny cennik http://www.kwsa.pl/index.php?m=32 na dzień dzisiejszy 307 zł brutto loco kopalnia Brzoza co to za firma co wozi ci na telefon??? I ile tego musisz wziąc - mozesz np tonę ??? Czikita spojrzyj na ten kociol http://www.ekokotly.com.pl Ferum Fex 30 Sebo8877 Dzieki że 3macie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.03.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 kubolotek chodzi o Czarną Sędziszowską Wróciłam przed chwila z lasu leśniczy odbił nam asygnatę, jednak nie zrobił tego na jednym drzewie, które sie zawiesiło i powiedział że on na to drzewo takiej asygnaty nie da kurde przecież mógłby na chybił trafił podać długość drzewa i jego średnice ( numerek dało się nabić bez problemu), ale on chyba chciał flaszkę tak wyczuł mąż a myśmy takowej nie mieli Wogóle to mył bardzo niemiły, sami ścinaliśmy drzewa aby było taniej mój teść ma już wprawę a ten się drze że pień jest krzywo ścięty, że to fachowcy powinni robić, darł się że gałązki nie uprzątnięte ( ale w takie śniegi to dość ciężka robota a teraz nas do pracy jest tylko troje ), później spytał sie kto nam wyciągnie to drzewo bo on ma specjalistę za 13 zł za kubik. Po prostu męża szlak trafił i chodzi ciągle i mówi specjalista specjalista Ogólnie było niemiło, ale mamy 20 drzew odbitych i w sobotę zwozimy. Byłam też w innym Tartaku na Kawęczynie ( z polecenia) tam proponują cenę 40zł za deski i więźbę ale nie mają jak go przywieść więc będę chyba szukać transportu. Ogólnie dzień nie był miły dzięki gburowi leśniczemu. A czy cos wogóle ja mam mu zapłacić? czy on nam nadał te asygnaty za darmo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 22.03.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Cześć. Jestem sąsiadką Waszą z północy. Mam nadzieję na uzyskanie odpowiedzi. Jaką renomę w Waszych stronach ma firma Greinplast? Przymierzam się do zew. elewacji i jeden z macherów ma układy z nimi. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Sebo - dzieki za wyjasnienia co do wegla ta "firma " - wyglada mi na to ze to jest kierowca majacy do spółki pomagiera do wnoszenia wegla w szafliku do piwnicy ..."firme" poznałem przypadkiem jak zrzucali węgiel w domu w poblizu sasiad twierdzi ze woza mu na telefon ...zamawia tyle ile mu potrzeba ... chce tone to mu tone zrzucają ...oni prawdopodobnie zbieraja zamówienia na czesc ładunku telefonicznie a czescia szukaja zbytu będac na miejscu ... u nas ja kupiłbym juz wtedy u nich nawet poł tony ... na próbe ( bo mieli jeszcze 1/3 samochodu) ale ....bali sie ze utopia ciezki wóz na rozmiekłej drodze ...pod nogami była braja i był juz zmierzch ..._Beti_ - jak dzwoniłem do nadlesnictwa tam uzyskałem informacje ze sie płaci ... od sztuki ...natomiast gdy zgłosiłem wycinke własciwemu gajowemu - odbił pnie "od reki" - na telefon przyjechał ... i powiedział ze nie ma teraz opłat ...asygnate wypisał w lesie i dał mi do reki witaj justyna99 jesli chodzi Ci o materiał z "Greinplastu" - to mają najwyższej jakości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.03.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 DaKar, zadzwoń do gościa ponownie i zapytaj czy już napisał, jeżeli powie, że pisze to niech się określi ile jeszcze mu zejdzie. Jeżeli powie, że będzie gotowe np. na poniedziałek to w poniedziałek dzwonić i pytać czy jest już napisane i czy zostało wysłane do uzgodnień itd. Ja bym flaszki nie dawała. Justyna99 ja mam zrobione ocieplenie i elewację z materiałów tej firmy, robiłam rok temu i na dzień dzisiejszy jestem zadowolona. Problemów z dostawami nie było, bo mój wykonawca również miał układy z nimi i wszystkiego pilnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 22.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 czikita mowie o piecu na wegiel itp, ale ty jestes wygodny, co 24 h..._Beti_ to nie ta czarna hihi tzn mieszkam koło innej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.03.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 no widzisz Czarnych jest duzo się okazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nodi 22.03.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 macie może namiary na jakieś sprawdzone, solidne, rzetelne ekipy do wykonania stanu surowego? Cześć, Dzięki wszystkim za namiary i opinie nt. ekip. Niedługo będę musiał kogoś wybrać. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś namiary na solidne ekipy (na razie do fundamentów - będą lane najprawdopodobniej w szalunkach acrow) to poproszę na priva. DaKar, oprócz nękania telefonicznego urzędników można nękać osobiście, a przy każdej okazji dawać do zrozumienia, że zależy ci na czasie, bo to, bo tamto. Znam też taki przypadek gdzie ktoś, któremu się szczególnie śpieszyło miał mozliwość i osobiście wybierał z gminy pisma do sąsiadów, jechał do nich, podpisywali że brak uwag, wracał na drugi dzień i był kilkanaście dni do przodu. Co prawda wyręczał urzędników i pocztę, ale zyskał za to dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 czikita - nie mysl ze chce Cie odwieść od ekogroszku i kotłów na wegiel groszek ale ... przytocze Ci opinie konstruktora kotłow o elektronice w kotłach Po ubiegłorocznym sezonie mam dość kotłów na ekogroszek na najbliższy sezon przynajmniej . Porąbana elektronika w 90%. Tak mi się trafiło. Marża poszła na wypłatę.....elektronikowi. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67160 miłego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.03.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 czikita dostalam dokładne rzuty z archi-projekt do wglądu i zauważyłam w przekroju na poddaszu ramy stalowe - czy dachy czterospadowe powinny miec takie ramy, czy TY miałaś coś takiego w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 23.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 DaKar, zadzwoń do gościa ponownie i zapytaj czy już napisał, jeżeli powie, że pisze to niech się określi ile jeszcze mu zejdzie. Jeżeli powie, że będzie gotowe np. na poniedziałek to w poniedziałek dzwonić i pytać czy jest już napisane i czy zostało wysłane do uzgodnień itd. Ja bym flaszki nie dawała. Justyna99 ja mam zrobione ocieplenie i elewację z materiałów tej firmy, robiłam rok temu i na dzień dzisiejszy jestem zadowolona. Problemów z dostawami nie było, bo mój wykonawca również miał układy z nimi i wszystkiego pilnował. AnetkoS. Tylko jeszcze jedno pytanie. Czy kolor, który wybrałaś z testera Greinplasta odpowiada temu co potem wyszło na ścianie? Jakie masz wrażenie całości? Powinno się brać ton niżej od wybranego koloru czy ten odcień, który się podoba. Mnie sie podoba F1921, ale boję sie, że na całości wyjdzie za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts