Gość 01.06.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 no, wreszcie sie odezwała .... ufff a my sie zamartwiamy .... same sukcesy i nic sie nie chwali i siedzi cichutko jak Myszka ... tampiko prosze pisac cześciej bo masz talent i sie nam zmarnujesz przy rondlach oj rozpieszczsz chłopów ... rozpieszczasz ... z tym jedzonkiem chłop na budowie ma ciorac a nie delektować sie frykasami !!! leniwieje od tego ! chleb i woda ! trawa juz jest na łace ... ? wysłać na trawe ... szczaw niech jedza ...:D:D co piemy w takim razie ? cytrynówka czy krupniczek ? Gregor ... a gdzie Myszki moga bywać to ja nie wiem ... ale na czerwcówce chyba jedna taka bedzie ... bedzie ? tampiko... miłego dnia :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 01.06.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 A czy na czerwcoweczce Tampiko tez tak ladnie tanczyc bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 01.06.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Tampiko !!!!! Jak widzę Twoją roztańczoną postać to przypomina mi się to zdjęcie razem tam w Poloni tak się cieszę że widzę Ciebie że sobie podskoczyłem od razu wiedzialem że mamy coś ze sobą współnego bo ja też mam dach kryty gontem bitumicznym a co? nie daj się zeżreć tym chłopom bo jeszcze muuuuuusisz zatańczyć na czerwcówce (tak po tym krupniczku ) tak żeby Gregor 456 mógł zobaczyć Widzisz brzoza tylko wytrwali cioracze trwają na stanowisu nie wiecie co u pozostałych? moze coś powiedzą o sobie bo nie wierzę że są tak zajęci że nie mają czasu. a tu organizacja duma....... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 01.06.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 HIHIHI...............Witajcie cioracze ! Januszek.......... jeszcze muuuuuusisz zatańczyć na czerwcówce (tak po tym krupniczku Gregor456......... A czy na czerwcoweczce Tampiko tez tak ladnie tanczyc bedzie Oj......... potańczymy chłopcy.........taniec brzucha ..........a to moze byc ciekawe http://www.cybergif.cad.pl/smieszne/1505.gif Poki co to ide warzyc strawę dla prawdziwych cioraczy Pozdrawiam miultko..........juz jest czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 01.06.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Brzoza . ale na czerwcówce chyba jedna taka bedzie ... bedzie ? tampiko... Tym razem bedzie, ale ja nawet nie wiem gdzie ta czerwcowka ma być Chlop po szczawiu to moze sie tylko opalać a moje chłopy muszą ciorac .........mięcho, mięcho i jeszcze raz mięcho ..........dać zjesc i .......i do ciorania .300 pustaczkow kładą dziennie, kazdy po 20 kg......... musza miec krzepę A na czerwcowce krupniczek tez zjem.........łyżeczką .......dbaj o pszczółki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 01.06.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie przepraszam za chwilową nie obecność , wybaczcie ... wszystko mam na głowie z wyjątkiem czupryny właśnie wróciłem z Elbląga, sympatyczne miasto a kilometry lecą moja budowa ruszyła , mam już fundamenty i na tej opoce postawie dom, jakie to piękne zrobiłem pierwszy kroczek i tak się rozmarzyłem, a budowa to nie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 01.06.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Oj......... potańczymy chłopcy.........taniec brzucha ..........a to moze byc ciekawe Tampiko ratuj poszukaj mi dietę cud, bardzo chcę tak zatańczyć, do 26'06 zostało mało czasu, czy 5 golonek dziennie /do 10 pif-ek/ , pomoże mi zdobyć optymalną figurę ? jestem przekonany, że tak apokaliptyczny poziom ekspresji byłby osiągalny pod warunkiem uzyskania odpowiedniej masy własnej i do tego profesjonalny program treningowy, aby uniknąć ryzyka osiągnięcia masy krytycznej objawiającej się pęknięciem gumki w majtach czy ta czerwona mata treningowa jest nie zbędna mój kotecek już trenuje od dawna, pamiętacie? http://www.gif.marktrad.pl/382koteczek.gif a dziewczyny zatańczą tak http://klub.chip.pl/gekon/rrozne/hula_girl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 02.06.2004 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 widzę że duch podkarpacia jeszcze nie zaginął już widać roztańczone ludki to znak ze budowy Was nie zeżarły do końca Tampiko ta czerwcówka ma być u januszka (tak przynajmniej obiecał) już szykuje skóry tylko nie przed kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-man 02.06.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Czesc budowniczym! Wprawdzie juz tu cos kiedys skrobnolem, ale to bylo dawno........ A wiec od poczatku... Jestem Tomek. Jakis czas temu razem z moja lepsza polowa uznalismy ze dosc juz sluchania sasiadow zza sciany i uznalismu iz trzeba zbudowac dom... Tyle tytulem wstepu. Stan obecny: pozwolenie na budowe, zabawa z przylaczami i WIECEJ PYTAN NIZ ODPOWIEDZI! Dzialeczka 26 arów w Kielnarowej (kilkaset metrów od WSIIZ-u), przy drodze. Zdecydowalismy sie (najprawdopodobniej) na BK 400 z Kolbuszowej. Mozecie polecic dobra ekipe? Chetnie porozmawialbym rowniez o cenach, bo to co mi firmy budowlane na dzisaj oferuja .... , ale istnieje mozliwosc ze to ja jestem niedoinformowany i moze maja racje.... Cokolwiek o moim domku zobaczycie tu: http://www.republika.pl/sten1 Moze ktos z was stawial cos podobnego? Pozdrawiam wszystkich Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 02.06.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 WITAJCIE - wreszcie mogę coś napisać bo dwa dni jestem na miejscu. TOMEK - ten z Kielniarowej witaj nowicjuszu trafiłeś w taki magiczny krąg z którego już nie ma wyjścia haha i będziesz musiał budować tak jak ci zaprojektuje organizacja haha - to oczywiście żart ale lepszych doradców z doświadczeniami nie uświadzczysz. TAMPIKO - step by step i już niedługo wiechowe będzie. Czyli jak długo nie pisze to mocno idzie do przodu. JANON - nie zasuwaj tak ostro po krzyżackich terenach haha. BRZOZA - z tym Kurmańskim to mocny koszmar ale powoli wychodzi jakie ciśnienie w Polsce robią media i ludzie . DO wszystkich te tańce proponowane na czerwcówkę są niczego sobie i widzę że jak dalej tak pójdzie to zobaczymy jakiś pokaz na rurce tylko czy Januszek ma u siebie rurkę taką z sufitu do podłogi lub odwrotnie zamontowaną. Pozdrawiam wszystkich i do następnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.06.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 moja budowa ruszyła , mam już fundamenty i na tej opoce postawie dom, jakie to piękne zrobiłem pierwszy kroczek i tak się rozmarzyłem, a budowa to nie bajka Gratulacje, szybkie tempo...dogoniłeś mnie, a ja stanęłam na etapie zasypywania fundamentów - potrzebuję około 50 kubików darmowej ziemi, może ktoś wie skąd by to skombinować.... Tampiko Też się uwinęłaś szybko z tym fundamentem, widzisz jak to leci....za chwilę ściany, dach i domek gotowy. A ja dzisiaj pojechałam na działkę, a tam prąd podciągnięty, skrzyneczka piękna, popielata, ścian nie ma, a ona osadzona i stoi sobie..... Tak więc trzy media w domu już są. Cieszę się jak dziecko. Januszku pisałeś, że zmieniłam dużo...wozówki niestety nie zastosuję, bo kupiony max 29 już dawno, natomiast nie wiem co jeszcze zmienię, może dużo, bo mój kierownik budowy tak oszczędza, że dzięki temu myślę co by tu jeszcze w tym roku zrobić ponad normę....może parę okien albo przyłącz gazowy ? Okaże się po zrobieniu dachu czy pieniążków zostało czy nie. Dzisiaj znowu miałam z nim posiedzenie, powiedział, że jak bym z nim zaczęła współpracować wcześniej, to ustawiłby mi robotę tak, że za połowę ceny wybudowałabym ten dom, przede wszystkim poleca beton komórkowy 400 (marudzi na maxa, że drogo ściana wychodzi), murowane kominy (marudzi na te Schiedle, że drogie) i nie pochwala izolacji styropianowej na całych ścianach fundamentowych tylko 50 cm od góry. Nie akceptuje izolacji dysperbitem od wewnątrz, a ja ją zrobiłam. No i ekipy zna tanie i dobre- pewnie zmienię pod wpływem jego sugestii. Cieszę się na tę czerwcówkę, bardzo jestem ciekawa jakie postępy na budowie u Januszka, kuchnia i łazienka pewnie już lśnią, w salonie może już jest po czym stąpać ? Zastanawiam się nad tymi nieotwierającymi się oknami.....no i odwieczny dylemat drewniane czy plastiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.06.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 o qfa zapomniałem o rurce takiej wypolerowanej a słup raczej sie do tego nie nadaje moze organizacja coś wymyśli Witaj T-manie juz Cię sobie wyobrażam jak paradujesz w Swoim domku w T-shirt`ach (mam nadzieję że się nie obrazisz) Witamy Cię serdecznie. Renia taaakie zdziwko Cię chyci jak zobaczysz ile naciorane. niestety kuchni brak A ten kierownik to ma ogromny dar przekonywania zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.06.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.06.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witajcie No proszę, kilka dni mnie nie było, a tu tyyyle się działo Janon się objawił (znamy już jego numer na czerwcówkę .Oj upomnimy się, upomnimy ) i Tampiko w końcu doniosła, co u niej. Widzisz Tampiko, jak dać chłopom mięcha od razu porządnie robią Bardzo podobał mi się ten pierwszy etap budowy. Rosło wszystko w imponującym tempie, było widać, gdzie te pieniążki się topią, a teraz Idzie coraz więcej, a gdzie, to diabli chyba tylko wiedzą Januszek - coś mi się wydaje, że kryzys minął, ludziska poukładali sobie robotę i zaczynają tańczyć Chyba, że rzeczywiście tak ostro trenują przed czerwcówką. Coś mi się wydaje, że Organizacja będzie musiała podumać nad parkietem tanecznym... O tej rurze dla Wojtka nie wspomnę. Renia - z tą darmową ziemią to może być trudno. Bo nie wiem, czy wiesz, że ziemia jest zawsze darmowa, tylko płaci się za transport. A ten kosztuje, nie da się ukryć Zastanawiasz się nad nieotwierającymi się oknami? Ja już się zastanowiłam i wykonałam u siebie trzy takie witrynki. Znaczy zamówiłam. Przekonały mnie argumenty pt. "Pani, te łuki się za jakiś czas wypaczą. Nie ma siły. Drewno całe życie pracuje. Lepiej ich nie otwierać" No i będą witrynki. A tak w ogóle, to szukam teraz drzwi wewnątrznych. Już wiem, jaki chcę kolor, tylko nie mam pojęcia, gdzie je zamówić. Januszek, myślałam o Twoim stolarzu, ale chyba mi już przeszło A tak w ogóle, to mocno się zdenerwowałam, bo, qrna, za montaż jednych drzwi krzyczą sobie 95 zł. Wyobrażacie sobie??? Sama chyba zamontuję te drzwi , a za te 700 zł upiję się w czarnoziem t-man - witamy ponownie. Jesteś na tym samym etapie, co kilkoro z nas, więc na pewno coś Ci wydumają. Chętnie poleciłabym Ci ekipę, która budowała u mnie, ale są do końca roku mocno zajęci (wiem, bo siedzą w tej chwili na mojej budowie i robią mi przepiekne tynki ). No i jeszcze sprawa baaardzo ważna i poważna. Otóż: zbliża się termin czerwcówki. Zostało nam trzy tygodnie. Coby więc uniknąć paniki, zgłaszać się do raportu i potwierdzac przybycia z propozycjami kilinarnymi. Później Organizacja rozdysponuje obowiązki. Bardzo mnie cieszy to słoneczko Oby zostało jak najdłużej. Uściski dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.06.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Nie mogę... jak tylko objawiła się na forum rurka do tańca od razu mamy RS-a. Cudnie. Czyżbyśmy mogli liczyć na jeszcze jeden ciekawy występ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 03.06.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Aniko o jakim Ty kryzysie mówisz organizacja duma o wszystkim ale sama jest i moze się skończyć na dumaniu 95 zł za montaż drzwi to ja zrobię za połowę ceny (to jest oferta do wszystkich) profesjonalny montaz okien i drzwi januszek tel ble ble ble (wszyscy znają) Rs kiedyś musimy sie umówić może dałoby sie wypożyczyć tego grila na 26 a może jeszcze jakieś inne elenenty są (np: rurka trzeba zacząć ją szlifować no nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-man 03.06.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Hej, Wojciech Tymowicz napisal: TOMEK - ten z Kielniarowej witaj nowicjuszu trafiłeś w taki magiczny krąg z którego już nie ma wyjścia haha i będziesz musiał budować tak jak ci zaprojektuje organizacja haha - to oczywiście żart ale lepszych doradców z doświadczeniami nie uświadzczysz. Lubie magiczne kregi (szczegolnie w zbozu) a na powaznie: jestescie skarbnica wiedzy i co najwazniejsze chcecie sie nia dzielic, a ja lajkonik w budowaniu bardzo tej wiedzy potrzebuje - Panie, Panowie - czapki z glow przed wami.... januszek napisal: juz Cię sobie wyobrażam jak paradujesz w Swoim domku w T-shirt`ach (mam nadzieję że się nie obrazisz) i w dresach.... ale mam dylemat: 2 czy 3 paski... (zainteresowanych odsylam do nowego miesiecznika "Dres Polski" ) anika napisala: Jesteś na tym samym etapie, co kilkoro z nas, więc na pewno coś Ci wydumają. Chętnie poleciłabym Ci ekipę, która budowała u mnie, ale są do końca roku mocno zajęci (wiem, bo siedzą w tej chwili na mojej budowie i robią mi przepiekne tynki ). Milo uslyszec ze jednak mozna byc zadowolonym z ekipy... Zazdroszcze. Powodzenia... Mial ktos z was do czynienia z firma Wispro, biuro na Rejtana? Ogladalem ich budowy - trzeba przyznac ze robia to "ksiazkowo"- ale cena .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 03.06.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Januszek - miałam na myśli kryzys czasowy A poleruj rurkę, poleruj... Tomek: skoro pytasz o Vispro, rozumiem, że szukasz ekipy budującej "pod klucz"? Napisz trochę szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.06.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-man 03.06.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 faktycznie Vispro a nie Wispro Co do wykonania to raczej nie mam jeszcze sprecyzowanej wizji budowy. Mozna powiedziec ze sonduje rynek. Z jednej strony nie mam miliona zl kazdego ranka przed sniadaniem na koncie, moje 20 baniek trafil wczoraj ktos z Wawy (czy to nie smierdzi?? ) i przy budowie waznym (najwaznejszym ?) czynnikiem bedzie kasa. Ale teraz przy tym popie.... Vacie mam mozliwosc rozliczyc sie z firma bud. ryczaltem za calosc; tzn nie bedzie wyszczegolnienia na fakturze na mat. bud., robocizne, ale kwota za calosc z 7% vatem. Oszczednosci - pozorne? - wlasnie tego jeszcze nie wiem. Na jutro mam obiecany kosztorys mojego domku, podziele sie informacjami i poprosze o wasze opinie na ten temat. Z drugiej strony podoba mi sie wizja jednej ekipy przez caly okres budowy a co za tym idzie jednego "odpowiedzialnego" za calosc. Nie mam ochoty slyszec ze "Panie ci poprzedni tak spier.... sciany, ze jak ja mam teraz dach zrobic...?" Jak bede mial wycene to pojade w sobote do znajomego "developera" z Lancuta (niestety mi nie zbuduje - terminy ) i popytam gdzie mnie laduja w koszty. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts