t-man 03.06.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 RS: Dla formalności informuj, że Tomek będzie moim sąsiadem. Wspólnymi siłami będziemy się teraz zimą przebijać przez zaspy. Powaznie? - super! Jeszcze sie nie przebilem przez wasze "lokalizacje" - ale konsekwentnie nadrabiam straty... jeszcze tylko cholercia 24 strony do przeczytania... Jedyne co moge zrobic na razie to zaprosic Cie na spotkanie na "udeptanej ziemi" , bede na dzialce jutro po pracy. Co do tych zasp - od jakiegos czasu jest lepiej - WSIIZ pilnuje przejezdnosci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.06.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-man 03.06.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 na privie- pustki na przyszlosc: [email protected] - pewnie szybciej... Moja malownicza dzialeczka zlokalizowana jest (zastanawiam sie jak to obrazowo opisac...) bo nr domu Ci nie podam .... Jadac od Tyczyna kilkaset metrow przed ostatnim przystankiem autobusowym (ten z "rondem" ) po drugiej stronie ulicy stoi sobie bialy domek z czerwonym dachem (trapezowka) a przy domku tablica "naprawa pralek i lodowek" - moja dzialka jest naprzeciwko. Obok po prawej tez budowa - cegla, zielona blachodachowka i akwarium (bywalcy beda wiedzec o co chodzi)... Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.06.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-man 03.06.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 tak naprawde mam dwie: jedna przed i jedna za ..... ) z czego w tej "za" ostatnio za mocno grzali .... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.06.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Renia taaakie zdziwko Cię chyci jak zobaczysz ile naciorane. niestety kuchni brak Januszku napewno się przewrócę z wrażenia, chociaż wrażenie to Ty już zrobiłeś raz, tymi swoimi wynalazkami no i starannością wykonania. Twój domek to majstersztyk, a jak go wykończysz to dopiero będzie co podziwiać: energii nie potrzebuje do ogrzewania prawie w ogóle, ściany ciepłe same w sobie chociaż cienkie, kominek ogrzeje całość nawet przy -30 st. mrozu, okien nie otwierasz a powietrze czyste jak kryształ, ciepła woda za chwilę będzie za darmo, nie na próżno ktoś powiedział na forum, że to dom XXII wieku a może XXX ? Powinieneś otrzymać jakieś wyróżnienie albo co ? Organizacja powinna pomyśleć !!! Z niecierpliwością czekam na odwiedziny i oględziny, inni chyba też.... Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Tampiko !!!!! Jak widzę Twoją roztańczoną postać to przypomina mi się to zdjęcie razem tam w Poloni Widzisz brzoza tylko wytrwali cioracze trwają na stanowisu nie wiecie co u pozostałych? moze coś powiedzą o sobie bo nie wierzę że są tak zajęci że nie mają czasu. a tu organizacja duma.. wiesz januszku ze Tampiko potrafi !!! umie i zazartowac i ugotowac i zatańczyc a chyba czego Ona nie umnie łatwiej wyliczyc bedzie... wytrwali cioracze ? no tak jak cioram na budowie ciagnie do ciorania przy kompie a przy kompie na budowe ... cos ze mna nie tak czy TY tez tak masz ? Janon gratulacje ! Tomku witaj RS cha cha cha .... ale bedziesz miał fajnego sasiada ale nowy sasiad chyba musi sie "wkupic"... Wojtku... zaskoczenie niesamowite z Kurmańskim ...zapowiadał ze zrobi to samo co Dados ... ale chyba nikt w to nie uwierzył ... tragedia ... Tampiko, jak dać chłopom mięcha od razu porządnie robią Bardzo podobał mi się ten pierwszy etap budowy. Rosło wszystko w imponującym tempie, było widać, gdzie te pieniążki się topią, a teraz Idzie coraz więcej, a gdzie, to diabli chyba tylko wiedzą własnie ... wykończeniówka Aniko nie wiem co radzic Reni bo wybory takie sa najtrudniejsze czy teraz super ekstra .... a budowac dłuzej ... czy odwrotnie ... taniej, a szybciej zamieszkac ... nie wiem ... bywa tak ze kwiatek drozszy od kozucha a dodatki stanowia podstawe kosztów budowy... a Organizacja duma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.06.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Reniu Ale mi sie zrobiło miło aż w dołku ściska na takie slowa pochwały chyba się rozpłaczę przesadziłaś zapewniam Cię że nie jest tak jak opiszujesz, mimo iż staram się nie jest to dom XXX wieku taka sobie chałupka nagrodę czy powinienem dostać ja już dostałem słoneczko mi świeci i te Twoje słowa pochwały Brzoza ja mam troszkę inaczej z cioraniem i z kompem ja jestem rozerwany po połowie i tu i tu Tak Tak Tampiko Ona to potrafi wiem, tylko nie wiem jakie fi tej rurki, moze panie tańczące coś podpowiedzą jakieś preferencje nie na darmo wykończeniówka tak się nazywa właśnie wykończył mnie stolarz jeśli ktoś bedzie miał zamiar skorzystać z jego usług to organizacja się tym zajmie pozdrówka dla Wszystkich tych co budują i wykończają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 04.06.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.06.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 RS ja mam rurkę wypolerowaną ale cieniutką fi 18mm lub 20 cm która bedzie lepsza do tego celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 04.06.2004 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Ojjjj, Januszek!! No wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.06.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witajcie. Ja jak zwykle ostatnio wpadam na chwilkę, szybko czytam co u Was i melduję co u mnie. Ostatnio głównie maluję. Tylko czemu te próbki tak mało się mają do kolorów na ścianach Januszek pomysł ze szpachelką nie bardzo wypalił. Sprawdziła się taśma malarska ale klejona podwójnie: najpierw wąska (18mm) przy ścianie (lepiej ją docisnąć i dopasować) a dopiero do niej szersza chroniąca sufit. RS u mnie również akryl popękał w niektorych miejscach ale ja już nie mam czasu na dopieszczanie szczegółow. Teraz niestety robię na ilość Aniko jeśli nadal szukasz stolarza od drzwi to mogę polecić Ci mojego. W sumie jestem zadowolony ale wcześniej zapraszam na oględziny u mnie bo ja tak jak pisałem wcześniej nie jestem już wrażliwy na szczegóły i może już nie patrzę tak krytycznie . Jak ostatnio zacząłem wracać o północy z budowy to w sobotę pojawił się u mnie krasnoludek w postaci teścia. Dzisiaj też mówi, że ze mną pojedzie Witaj Tomku. W Kielnarowej mój kolega był kiedyś organistą pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 07.06.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 07.06.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 no tak obiecanki cacanki a jak przychodzi do konkretów to wszystkie takie zawstydzone dobra zostawny tę rurkę coś poradzimy na miejscu. mam do Was kochani pytanie potrzebuję waszej rady odnośnie materacy do spania (i nie tylko ) jakie wg Was są godne polecenia, gdzie mozna kupić dobre i niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 07.06.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 07.06.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 RS z tym akrylem to trzeba ostroznie bo on kurczy sie jak sie utwardza trzeba go nakładać ratami tak aby jedna warstwa nie była zbyt gruba bo właśnie dlatego lubi peknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 07.06.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 zapowiada się tak Do północy było miło O rysunkach się mówiło I o szkole kto ma piątkę, a kto nie Tylko Januszek wzrok miał mętny Rzędząc coś o pracach ręcznych Molekułach, orbitalach itd. Potem każda z par się skryła Wzorem starszych w kontach willi I potrzebne są materace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.06.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Januszek temat materacy mnie również jak najbardziej interesuje. Tzn. chę kupić do sypialni bo na resztę wyposażenia nie starczy Interesuje mnie szerokość 160 cm. Jakie, gdzie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 07.06.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witajcie cieplutko Greg - chcę namiary na stolarza, chętnie zobaczę drzwi "na żywo" najpierw. A widzisz? Nie wierzyłeś w krasnoludki Ty mieszasz kolory w mieszalni? Hmmm, ja mam zamiar wykonać to ręcznie. Po doświadczeniach z kolorkami w mieszalni, sama zaczęłam dobierać sobie barwy i przynajmniej mam takie, jak sobie wymyślę. Tylko zaskoczyło mnie jedno: akryle trzeba nakładać dwa razy??? Qrczę, to ja padnę przy tym malowaniu Tyle metrów??? Teraz w mieszkaniu malowałam raz i wyszło całkiem cacy Januszek, na pewno (z tym podwójnym kładzieniem)? A może tak Ci te rurki i materace zakręciły, ze cóś Ci się pomyliło? A rurki... co zawstydzone, co zawstydzone? czasu nie miałam, coby coś skrobnąć na Forum. Wiesz, opisać się tych rurek nie da (fi..., co ma fi do tego?, byle figlarne były ). Ale powiem Ci, gdzie można je zobaczyć (wybieramy się z lepszą połową tego forum w celach rozpoznawczych) A o tych materacach, to już wiesz... RS: wnoszę, że się udało ? To dobrze. Bardzo się cieszę. Krótki tydzień nam się kroi. Ale nadziałamy na budowach O, własnie. Podzielcie się ze mną doświadczeniami z ocieplania dachu, co? Z poleceniem fachowców włącznie A Organizacja dalej czeka na zgłoszenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.06.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Greg i Januszek!! Ja w kwestii materacy.My kupiliśmy taki 180x200, a Ewci 88x185 (robią na wymiar i nie zdzierają) na ul. Hanasiewicza w Rzeszowie - Centrum Zdrowego Snu to się chyba nazywa. Z przodu od ulicy są biura firmy kurierskiej Stolica a oni mają wejście od tyłu budynku.Łóżka tyż mają, tyż kupiliśmy, ale za ile to mnie zabijcie i tak nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts