Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

RS:

Dla formalności informuj, że Tomek będzie moim sąsiadem. Wspólnymi siłami będziemy się teraz zimą przebijać przez zaspy.

Powaznie? - super! Jeszcze sie nie przebilem przez wasze "lokalizacje" :oops: - ale konsekwentnie nadrabiam straty...

jeszcze tylko cholercia 24 strony do przeczytania...

Jedyne co moge zrobic na razie to zaprosic Cie na spotkanie na "udeptanej ziemi" :D , bede na dzialce jutro po pracy.

Co do tych zasp - od jakiegos czasu jest lepiej - WSIIZ pilnuje przejezdnosci.....

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na privie- pustki :-?

na przyszlosc: [email protected] - pewnie szybciej...

Moja malownicza dzialeczka zlokalizowana jest (zastanawiam sie jak to obrazowo opisac...) bo nr domu Ci nie podam .... :D

Jadac od Tyczyna kilkaset metrow przed ostatnim przystankiem autobusowym (ten z "rondem" :) ) po drugiej stronie ulicy stoi sobie bialy domek z czerwonym dachem (trapezowka) a przy domku tablica "naprawa pralek i lodowek" - moja dzialka jest naprzeciwko. Obok po prawej tez budowa - cegla, zielona blachodachowka i akwarium :lol: (bywalcy beda wiedzec o co chodzi)...

Zapraszam

Renia taaakie zdziwko :o :o :o Cię chyci jak zobaczysz ile naciorane.

niestety kuchni brak :cry:

Januszku napewno się przewrócę z wrażenia, chociaż wrażenie to Ty już zrobiłeś raz, tymi swoimi wynalazkami no i starannością wykonania. Twój domek to majstersztyk, a jak go wykończysz to dopiero będzie co podziwiać:

energii nie potrzebuje do ogrzewania prawie w ogóle, ściany ciepłe same w sobie chociaż cienkie, kominek ogrzeje całość nawet przy -30 st. mrozu, okien nie otwierasz a powietrze czyste jak kryształ, ciepła woda za chwilę będzie za darmo, nie na próżno ktoś powiedział na forum, że to dom XXII wieku a może XXX ?

Powinieneś otrzymać jakieś wyróżnienie albo co ? Organizacja powinna pomyśleć !!!

Z niecierpliwością czekam na odwiedziny i oględziny, inni chyba też....

Serdecznie pozdrawiam.

Tampiko !!!!! :p :p :p :p :p

Jak widzę Twoją roztańczoną postać to przypomina mi się to zdjęcie razem

tam w Poloni :D

Widzisz brzoza tylko wytrwali cioracze trwają na stanowisu

nie wiecie co u pozostałych? moze coś powiedzą o sobie bo nie wierzę

że są tak zajęci że nie mają czasu. :(

a tu organizacja 8) duma..

:D :D :D

wiesz januszku ze Tampiko potrafi !!!

umie i zazartowac i ugotowac i zatańczyc a chyba czego Ona nie umnie łatwiej wyliczyc bedzie... :D

wytrwali cioracze ? no tak jak cioram na budowie ciagnie do ciorania przy kompie

a przy kompie na budowe ... cos ze mna nie tak czy TY tez tak masz ? :roll:

Janon gratulacje !:D

Tomku witaj

RS cha cha cha .... ale bedziesz miał fajnego sasiada

ale nowy sasiad :-? chyba musi sie "wkupic"... :roll::wink: :lol:

Wojtku... zaskoczenie niesamowite z Kurmańskim ...zapowiadał ze zrobi to samo co Dados ... ale chyba nikt w to nie uwierzył ... tragedia ... :cry:

Tampiko, jak dać chłopom mięcha od razu porządnie robią Bardzo podobał mi się ten pierwszy etap budowy. Rosło wszystko w imponującym tempie, było widać, gdzie te pieniążki się topią, a teraz Idzie coraz więcej, a gdzie, to diabli chyba tylko wiedzą

własnie ... wykończeniówka Aniko

nie wiem co radzic Reni bo wybory takie sa najtrudniejsze

czy teraz super ekstra .... a budowac dłuzej ...

czy odwrotnie ... taniej, a szybciej zamieszkac ...

nie wiem ... :-?

bywa tak ze kwiatek drozszy od kozucha a dodatki stanowia podstawe kosztów budowy...

a Organizacja duma ... 8)

Reniu

Ale mi sie zrobiło miło aż w dołku ściska na takie slowa pochwały chyba się rozpłaczę :cry: :cry: przesadziłaś :oops:

zapewniam Cię że nie jest tak jak opiszujesz, mimo iż staram się nie jest to dom XXX wieku taka sobie chałupka

nagrodę czy powinienem dostać :-? :-?

ja już dostałem :p :p :p słoneczko mi świeci i te Twoje słowa pochwały

Brzoza ja mam troszkę inaczej z cioraniem i z kompem ja jestem rozerwany po połowie i tu i tu :D :D :D

Tak Tak Tampiko Ona to potrafi :wink: wiem, tylko nie wiem jakie fi tej rurki, moze panie tańczące coś podpowiedzą jakieś preferencje :wink: :oops: :oops:

nie na darmo wykończeniówka tak się nazywa

właśnie wykończył mnie stolarz :x :x :evil:

jeśli ktoś bedzie miał zamiar skorzystać z jego usług to organizacja 8) się tym zajmie :evil:

pozdrówka dla Wszystkich

tych co budują i wykończają się. :wink:

Witajcie.

Ja jak zwykle ostatnio wpadam na chwilkę, szybko czytam co u Was i melduję co u mnie. Ostatnio głównie maluję. Tylko czemu te próbki tak mało się mają do kolorów na ścianach :-?

Januszek pomysł ze szpachelką nie bardzo wypalił. Sprawdziła się taśma malarska ale klejona podwójnie: najpierw wąska (18mm) przy ścianie (lepiej ją docisnąć i dopasować) a dopiero do niej szersza chroniąca sufit.

RS u mnie również akryl popękał w niektorych miejscach ale ja już nie mam czasu na dopieszczanie szczegółow. Teraz niestety robię na ilość :-?

Aniko jeśli nadal szukasz stolarza od drzwi to mogę polecić Ci mojego. W sumie jestem zadowolony ale wcześniej zapraszam na oględziny u mnie bo ja tak jak pisałem wcześniej nie jestem już wrażliwy na szczegóły i może już nie patrzę tak krytycznie :).

Jak ostatnio zacząłem wracać o północy z budowy to w sobotę pojawił się u mnie krasnoludek w postaci teścia. :o Dzisiaj też mówi, że ze mną pojedzie :o

Witaj Tomku. W Kielnarowej mój kolega był kiedyś organistą :)

pozdrówka

no tak obiecanki cacanki a jak przychodzi do konkretów to wszystkie takie zawstydzone :oops: :oops: :oops:

dobra zostawny tę rurkę coś poradzimy na miejscu.

mam do Was kochani pytanie potrzebuję waszej rady odnośnie materacy do spania (i nie tylko :oops: ) jakie wg Was są godne polecenia, gdzie mozna kupić dobre i niedrogie.

zapowiada się tak

Do północy było miło

O rysunkach się mówiło

I o szkole kto ma piątkę, a kto nie

Tylko Januszek wzrok miał mętny

Rzędząc coś o pracach ręcznych

Molekułach, orbitalach itd.

Potem każda z par się skryła

Wzorem starszych w kontach willi

I potrzebne są materace :p :p :p :p

Witajcie cieplutko :D

Greg - chcę namiary na stolarza, chętnie zobaczę drzwi "na żywo" najpierw. A widzisz? Nie wierzyłeś w krasnoludki :wink:

Ty mieszasz kolory w mieszalni? Hmmm, ja mam zamiar wykonać to ręcznie. Po doświadczeniach z kolorkami w mieszalni, sama zaczęłam dobierać sobie barwy i przynajmniej mam takie, jak sobie wymyślę.

Tylko zaskoczyło mnie jedno: akryle trzeba nakładać dwa razy??? Qrczę, to ja padnę przy tym malowaniu :-? Tyle metrów??? Teraz w mieszkaniu malowałam raz i wyszło całkiem cacy :-?

Januszek, na pewno (z tym podwójnym kładzieniem)? A może tak Ci te rurki i materace zakręciły, ze cóś Ci się pomyliło? A rurki... co zawstydzone, co zawstydzone? czasu nie miałam, coby coś skrobnąć na Forum. Wiesz, opisać się tych rurek nie da (fi..., co ma fi do tego?, byle figlarne były :p ). Ale powiem Ci, gdzie można je zobaczyć (wybieramy się z lepszą połową tego forum w celach rozpoznawczych) :wink: A o tych materacach, to już wiesz...

RS: wnoszę, że się udało ? To dobrze. Bardzo się cieszę.

Krótki tydzień nam się kroi. Ale nadziałamy na budowach :D O, własnie. Podzielcie się ze mną doświadczeniami z ocieplania dachu, co? Z poleceniem fachowców włącznie :)

A Organizacja 8) dalej czeka na zgłoszenia...

Greg i Januszek!!

Ja w kwestii materacy.

My kupiliśmy taki 180x200, a Ewci 88x185 (robią na wymiar i nie zdzierają) na ul. Hanasiewicza w Rzeszowie - Centrum Zdrowego Snu to się chyba nazywa. Z przodu od ulicy są biura firmy kurierskiej Stolica a oni mają wejście od tyłu budynku.

Łóżka tyż mają, tyż kupiliśmy, ale za ile to mnie zabijcie i tak nie pamiętam.