Renia 04.07.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Hej,wielkie dzięki gospodarzom i gościom za przemiłą atmosferę, myślę, że żadna inna grupa na forum nam nie dorównuje pod żadnym względem.Z przyjemnością dowiedziałam się o tym, że nawet Wielki Brat chciał z nami wczoraj pobiesiadować, ale nic z tego nie wyszło (może to i dobrze).Jestem pod wrażeniem wszelkich dokonań Januszka, przekonałam się ostatecznie do pastelowych ponadczasowych kolorów w łazience. Trzymam kciuki za to, żeby Wam się szybko udało zamieszkać.Wszystkim życzę dużych postępów na budowach i dobrych humorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 04.07.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Oj, Brzoza, Brzoza... Nie wiedziałeś, że Janon ma taki refleks? Ja też nie! Ale właśnie wczoraj u Januszka się przekonałam. Dziękujemy Januszkowi i Gosi za gościnę i obiecujemy, że damy im chwilę odpocząć. Było odjazdowo, a ten księżyc to faktycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 04.07.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Ja też chciałem się zameldować, że już wstałem i sedecznie podziękować za wczorajszy wieczór. Było naprawdę PRZESUPER !!! Szczególne podziękowania oczywiście dla gospodarzy czyli Januszka i jego rodzinki, dla Organizacji za organizację i dla Was wszystkich za wspaniałą atmosferę i cieplutkie przyjęcie nas - nowych. ... już nie mogę się doczekać następnej imprezki, która - mam nadzieję - będzie u nas ! Całuski dla Wszystkich także od mojej żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 04.07.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 KOCHANI BYŁO PYSZNIE Cudowni ludzie.............cudna atmosfera.............jestem pod wrazeniem. Januszkowi i Gosi ..........za użyczenie miejsca.Anice.............za całokształtGeorgowi i Uli.............za odwiezienieCałej Organizacji.............za to ze jesteściehttp://www.nev.pl/grafika/gify/milosne/usta1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 05.07.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kochani, my z Grześkiem jesteśmy zachwyceni - było super! Dziękujemy bardzo wszystkim Organizatorom i gospodarzom (następnym razem ja też coś wyszykuję, jak się ząbkowanko młodej nie włączy ) , ciekawa jestem tylko, o której Januszkowy junior padł i do której spał rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 05.07.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Dziękuję Wszystkim za wspaniałe spotkanie, Januszkowi i jego żonie za gościnę. Organizacji za rozplanowanie Gregowi i Stokrotce za odwiezienie oraz Wszystkim za obecność i miłą atmosferę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 05.07.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witajcie Również chciałam podziękować. Wszystkim za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 05.07.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 CZEŚĆ WSZYSTKIM ! Moja pmniejsza połowa oraz ja serdecznie dziękujemy po kolei: JANUSZKOWI I MAŁŻONCE - za wspaniałą gościnę i atmosferę. Januszek pogratulowa raz jeszcze wspaniałej myjki ciśnieniowej haha i pytanie czy ten taniec z rurką to byla premiera czy nie. STOKROTCE Z MĘŻEM - za dużo tematów do rozmów. ANICE - za zebranie takiej ekipy i jej sterowanie medialne. TATANCE- za szybką dostawę mnie do punktu około domowego RS - za ciekawe wiadomości na temat oaz spokoju. WSZYSTKIM OBECNYM TEGOŻ PAMIĘTNEGO WIECZORA - za ciepło, które z siebie dali bo nie zmarzłem, oraz za rewelacyjną atmosferę, która bezkolizyjnie dla zdrowia przeniosła mnie na niedzielę i ciągle we mnie siedzi. Pozdrawiamy wszystkich gorąco i oby wszystkim starczyło sił w realizacji swoich pomysłów. Na razie hej - teraz ostro muszę popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatanka26 05.07.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witajcie RODZINO internetowa, Czołem biję dla dokonań Januszkowych, medal Ci się Januszku i Małgosi należy, za odwagę przyjęcia tak licznej naszej rodziny , nie wspominając już o rurce.... ( Ten złoty medal, to chyba spacerował właśnie między szeregówkami, a potem sobie poszedł - razem z nami ) Wielki medal należy się Anice za organizację! A nam wszystkim należy się po małym medalicku, żeśmy się oderwali od swoich cioraczek i spotkaliśmy się!!! Dzięki za to WSZYSTKIM a teraz b. proszę o przesyłanie Waszych prac fotograficznych na krzynkę, albo wiadomość jak odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 05.07.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kochani mam do Was prośbę.Proszę napiszcie z czego macie zbudowane ścianki działowe.W projekcie mam na parterze pustaki keramzytobetonowe gr. 11.5 cm na poddaszu płyty GKF.Chciałabym mieć ściany murowane na parterze i poddaszu.Jak myślicie zamówić keramzyt czy coś tańszego. Jeśli tańsze to co?Dużo tańszy jest siporex ok. 20 zł/m2 (to jest taniej o ok10 zł/m2), ale mam do niego jakieś anty nastawienie, a porotherm i pustak ceramiczny w podobnych cenach.Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.07.2004 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 wypadałoby wspomniec o dyplomach ... wiec powiem, że za wybitny wkład w rozwój Grupy Podkarpackej ORGANIZACJA ( rekoma i ustami januszka) przyznała dyplomy, które zostały wreczone uroczyscie w swietle jupiterów, błysku kamer-filmowała Anetka i otrzymali je m.in. Anika, RS i Greg RS i Greg za najdłuzszy i aktywny staż Anika za wkład organizacyjny i rozruszanie grupy GRATULACJE, BRAWO Stokrotko - JUNIOR - Januszek jest wspaniały i On był z nami do końca ! Anetko proponuje Ci głogowski beton komórkowy nie tylko ze wzgledu na koszty ale ze wzlędu na mozliwośc 1. łatwego w nim kucia bruzd dla instalacji elektrycznej 2. jak zechcesz powiesic obrazek na scianie to wbijasz gwóźdź nie szukasz wiertarki i dybli 3. lekkość bloczków - wazne dla scianek poddasza ... 4. ciecie pustaków - tniesz zwykła piła a "anty nastawienie" zostało Ci prawdopodobnie zakodowane po bloczkach stalowowolskich- ( tych stalowo sinych) do których dodawano popioły wielkopiecowe a pustaki te określano jako "niezdrowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 06.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Hmmm, zeżarło mi posta. A dlaczego??? Jeszcze raz, więc... Uprzejmie informuję, że pozapychałam Wam skrzynki zdjęciami. Fachura ze mnie żadna Cóś będę kombinowała Tatanka: obiecany adres do meblarza kuchennego: Rewera Mieczysław 86 340 69 602 355 781 Ciekawa jestem wrażeń AnetaS: ścianki działowe z białego siporex'a są spoko. Nastaw się pozytywnie: lekki, nieszkodliwy, dobry do cięcia i kucia... Muszę zrobić odprowadzenie wody deszczowej. Nie umiem. Polecicie mi jakiegoś fachowca??? Pozdrawiam i dużo słoneczka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 06.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Może ma ktoś podobne doświadczenia. W planie domu mam piwnice pod częścią dokładnie na połowie. Może lepiej zrobić pod całością budynku, prawdopodobnie koszt nie będzie dużo większy, gdyż teraz (fundament) trzeba łączyć jedną część z drugą schodkami tak jest w planie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.07.2004 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 AnetaSJa będę mieć ścianki działowe z maxa 25 cm i 12 cm, ale u mnie ściany zewnętrzne też są z maxa, więc nie zmieniam.Myślę, że powinnaś wziąć pod uwagę taką sprawę: jak później będziesz wieszać jakieś szafki, obrazy itp. lub drążyć jakieś przewody, w niektórych materiałach jest łatwiej w innych trudniej. Akustyczność ścianek też jest ważna. Musisz zdecydować co ważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 06.07.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Anika serdeczne dzieki za fotki, widac ze milo sie bawiliscie a Januszek obiecany taniec przy rurce wykonal fantastycznie i pogode mieliscie bardzo ladna pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 niestety wojtkub - bedzie duuuzo wiekszy - tak mysle to nie tylko sciany i strop a równięż tynki i posadzi i instalacje to po prostu kolejne pomieszczenia, które bedziesz chciał wykończyc i wyposarzyc jak innne pomieszczenia Aniko podałem Ci moja poczte i usmiecham sie o zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 07.07.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Witajcie. Dopiero teraz mam okazję coś napisać od naszego spotkania. Chcę wszystkim gorąco podziękować za spotkanie. Januszkowi i jego rodzinie za miłe przyjęcie oraz Organizacji - tak jak pisałem wcześniej nawet pogoda była załatwiona i dopisała Żałuję tylko, że nie starczyło czasu na dokładne pooglądanie tych wszystkich wynalazków w domu januszka. Może przy innej okazji Aneto ja mam działówki z ceramiki tak jak reszta domu. Aniko a gdzie chcesz tę wodę odprowadzać? Do przydrożnego rowu czy jakieś rozsączenie na działce? wojciechb moim zdaniem częściowe podpiwniczenie opłaca się wykonywać tylko przy dużym domu. jeśli domek jest niewielki lepiej go podpiwniczyć pod całością. Ja pierwotnie planowałem podpiwniczyć tak jak Ty połowę ale ostatecznie wykonałem pełne podpiwniczenie i nie żałuję. Te dodatkowe pomieszczenia bardzo są przydatne. Owszem doszła powierzchnia do tynkowania i wylewki ale dalsze wykończenie nie musi być w piwnicy z najwyższej półki. Ja np. wszystkie drzwi w piwnicy i wykładziny mam z odzysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 08.07.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 No i, Grzesiu, będziesz miał tam swoją "świątynię dumania" więc całkiem rozumiem, że agitujesz A tak poważnie, to zależy wszystko od podłoża. Jeżeli jest takie jak u mnie (mokro!) to kondygnacja piwnic trochę więcej kosztuje. A reszta się zgadza. Wojciechu, będziesz chyba sam musiał podjąć decyzje. Weź pod uwagę, ile masz miejsca dodatkowego w domu na pomieszczenia gospodarcze, ewentualny budynek gospodarczy i rachunek jest prosty. A wiesz co, jeszcze? Posłuchaj swojej żony. To ona będzie musiała poupychać różne badziewie. Podpowie Ci najlepiej Greg - odprowadzenie będzie do drenazu, który był robiony jeszcze przed fundamentami, a później do rzeki ("nad rzeczką, opodal krzaczka" ). Tylko mam wielki problem z samym systemem. Teoretycznie - wiem co i jak. Obczaiłam nawet sprzęty. Tylko nie umiem sobie poradzić z odprowadzeniem deszczówki z podwórza: zrobić odwodnienie w poprzek drogi dojazdowej do garażu? ścieżki, prowadzącej do schodów wejściowych? dlatego trza mi fachowca. Rowki i spady wykonam człowiekiem To all: resztę zdjęć powysyłam Wam jutro - mam okrutne urwanie głowy, a musze obczaić kto czego nie dostał. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 08.07.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Wy tu o piwnicach, drenażach... a ja tak od góry zacznę.Mianowicie: czym obić część dachu (od wewnątrz oczywiście, więźba z folią wysokoparo...): jakieś dechy czy płyty - myślałam o takich, z jakich Januszek stół biesiadny zrobił. Bo ta część tyż będzie poniekąd użytkowa - tam wylądują wszystkie pudła i inne "przydasie" oraz suszarnia ma być czyli nie może zostać w takiej postaci jak obecnie.Poproszę o rozsądne propozycje i o ile to możliwe, to z cenami materiału. A teraz Wam powiem, że mój pokój na dole - salon znaczy się - wygląda... wygląda... nooo.... zarąbiście!!!! Czyli tak, jak powinien salon wyglądać!! Jak mi jeszcze gość tak wszystko zrobi, co ma zrobić (znaczy poprawić po tych imbecylach niby-tynkarzach), to... Muszę się w końcu nauczyć wklejać jakieś rysunki, wtedy będzie mi łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 08.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Nooooo. zalogować mnie nie chciał! Basia: jak Twój salon wygląda to szkoda gadać - peany słyszę na cześć! Kasę bęiesz pobierała za wstęp - jak Grześ za Niedźwiedzia i zrobisz sobie poddasze A czemu tak kombinujesz z tym poddaszem? zrób normalny drewniany strop - grosze kosztuje - i nie kombinuj. Musisz na to wleźć i łazić po tym, co się będziesz stresowała? A jak Pan Mąż przytyje???? Bo nam to nie grozi Nie kombinuj, tylko dawaj wymiary - coś wymyślimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts