Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na poczatku chcialbym sie sie przywitac z Grupa Podkarpacka :)

Jestem z okolic Lancuta. Dom w stanie surowym zamknietym. Stoje wlasnie przed wyborem kotla. Musze przyznac, ze im wiecej czytam forum tym bardziej skleniam sie ku kotlom firmy Termet. Znalazlem kilka opini swiadczacych o tym ze serwisant serwisantowi nierowny...

I tu rodzi sie moje pytanie:

czy ktos moglby mi polecic przedstawiciela/serwisanta z regionu (najlepij z okolic L)?

Z gory dzieki.

Januszek jeszcze nie objechałem. Dzisiaj wracam ale już z Chełma. A śnieg sypie........ :-? :-?

Baru ja mam wkład kominkowy Supra. Model Altima 105. Ale nie kupowałem w firmie o którą pytasz.

Witaj coonts. Ja najpierw kupiłem kocioł a potem znalazłem serwisanta z dołączonej listy. Mój sewrisant z tego co pamiętam obsługuje też Termety. Ale jest z Rzeszowa.

A ja tak czułem przez skórę że niektórzy nic nie piszą ale czytaja (ech te pedzące konie i rozwiana grzywa) :wink:

pozdrawiam

pozdrawiam panie które cokolwiek zrozumiały i już myślą pozytywnie o imprezce, ale poczekajmy na tych co jeszcze się nie ujawnili (wiadomo o kim mowa) i jescze nie zrozumieli że bez imprezki żyć się nie da, proszę o cierpliwość. no chyba że w skromniejszym składzie :-?

Witamy nowego podkarpadczyka, o serwisie kotłów termetu niewiele mogę powiedzieć ale moim skromnym zdaniem to rozsądny wybór.

greg zlituj się nad nami i zmień opony (przynajmniej płyn w spryskiwaczach) chcielibysmy abyś napisał coś jeszcze. :p :P :p

Acha i jescze w sprawie zimy prawda że cudna i śliczna?

no!!!! skoro już wszyscy widzieli to moze by już wiosna przyszła, ja juz tęsknie do niej.?

pozdrówka :D :D :D

Witaj coonts!

Z okolic Łańcuta czyli skąd? Bo my wybudowaliśmy domek w Łańcucie właśnie i widzę, że przybywa nas tu :p. Co prawda, niektórzy pojawiają się i znikają, ale niektórzy - czyli ja - piszą i to nałogowo :D.

A co do termetu - to jadąc od miasta (Łańcut mam na myśli), zjeżdżasz w dół koło stawu browarnego, skręcasz w lewo na Krzemienicę i za zakrętami, jak już wyjdziesz na prostą, po prawej stronie jest szyld termetu. Może tam spróbujesz? Ja go nie testowałam, będę mieć kocioł innej firmy.

Greg! Może posłuchaj Januszka, co?? Pasowałoby się jeszcze spotkać :lol: :lol: I jeszcze mi powiedz, gdzie kupowałeś tą Suprę?

Pozdrówka dla wszystkich

Czesc Baru!

Tak dokladnie to domek powstaje w Zolyni. A tak bardzo dokladnie to buduja sie moi rodzice :wink: . Niejako z koniecznosci (inwestycja rodzinna :) ) zainteresowalem sie tym jakies 3 lata temu... i o dziwo mnie wciagnelo :wink: . To takie wielkie majsterkowanie :D

O forum dowiedzialem sie juz dawno, ale dopiero niedawno mam stale lacze... no i sie wlasnie zaczelo.

Za Termetem najbardziej przemawia jego cena (oczywiscie przy calkiem niezlych parametrach). A Ty Baru jaki kociolek montujesz?

(w naszym przypadku bedzie to gazowy, jednofunkchjny z otw kom sp.)

Dzieki za info o termecie.

Pozdrawiam.

Witaj Coonts,

Jestem na podobnym etapie budowy i również mam dylemat jaki wybrać kocioł. O termecie jakoś nie myślę. Ale jeśli chodzi o te kotły to na stronie

http://www.termet.com.pl/strony/serwis_podkarpackie.htm podają serwisantów dla Podkarpacia

Greg mam pytanko do Ciebie. Czy Ty masz "niedźwiedzia", czy mi się coś pomieszało? Jeśli tak to proszę o recenzje jak się sprawuje.

Hej.

Jakoś dojechałem chociaż trwało to dużo dłużej niż zwykle. W swoim prywatnym autku opony zmieniłem już dawno. Na wyjazdy dostaję samochód służbowy a w nich jakoś nie zdążyli zmienić na zimówki, że o płynie w spryskiwaczu nie wspomnę :).

Baru Suprę kupowałem u gościa, który wykonywał mi kominek. Najbardziej polecał tę firmę i ten model do mojego domu (pewnie najwięcej na nim zarabia :)). Chociaż miał też Jotule Sphatermy i inne. Gość jest ze Słociny. Trafiłem na niego bo wcześniej robił kominek u mojej ciotki.

Anetko dobrze pamiętasz mam niedźwiedzia :) Jedyne co mi się w nim nie podoba to jego obudowa - średnio dopasowane elementy nienajlepszej jakości. Kotły bardziej renomowanych firm wyglądają lepiej. Ale przecież nie oto chodzi. Zadanie swoje spełnia. Woda ciepła jest i ciepło w domu jest :) Nie mogę jeszcze dokładnie określić ile zużywa gazu przy włączonym co.

Niedużo brakło a nie chwaliłbym dziś tego kotła. Wczoraj wróciłem wieczorem do domu a tu kaloryferki zimne, żona pali w kominku. Poszedłem zobaczyć co się dzieje z niedźwiedziem a tu na wyświeltaluczu błąd F1. Wykonałem wszystkie czynności z instrukcji co by go ożywić a tu nic :( Już miałem dzwonić do serwisanta ale pomyślałem żeby jeszcze sprawdzić czy jest gaz (w instrukcji o tym nie piszą :)) Okazało się, że była przerwa w dostawie gazu i po czymś takim należy przełączyć reduktor w skrzynce gazowej. Gdybyśmy mieli kuchenkę gazową zorientowałbym się odrazu. Na szczęście jest już wszystko ok. :)

Witajcie :D

Może w końcu uda mi się coś skrobnąć. Bo wszelkie dotychczasowe próby kończyły się, niestety, fiaskiem :evil:

Próbowałam poczytac posty, które napisaliście przez ten okres, kiedy tu nie zaglądałam, ale trochę tego jest.

Twardo wykańczam. Głównie się. Wykończyłam już domowe finase, prawie wykończyłam Minia i ekipy pracujące u mnie, Pana w sklepie z farbami i kończę tę moją Elizę.

Januszek: chyba rzeczywiście, za jakiś miesiąc, napiszę: ubrałam choinkę w Elizie. Staje się to coraz bardziej realne. I w tajemnicy przyznam się, że spoglądam pożądliwym okiem na duuuuuże choinki :wink: Nie takie powyżej 1 metra, ale powyżej 2-ch, a może nawet 3-ch :roll: Fajniuśko byłoby...

Widzę, że nie tylko ja borykam się z błockiem przed domem. Teraz, to z dziką satysfakcją mogę powtarzać: a nie mówiłam? Bo chciałam!! nawieźć ziemi przed dom jeszcze jesienią i ułożyć chociaż prowizoryczne chodniki. Stałych się nie da, bo podkładów niet :cry: I ciągle słyszałam: jeszcze nie teraz, jeszcze nie teraz. A teraz, to nawet kajakiem już nie bardzo da się do drzwi dopłynąć. Okręt podwodny jest potrzebny :evil: A jak sobie pomyśle, że to, co w tej chwili ten mrozik odrobinę trzyma w ryzach (już wiem, po co jest zima) lada moment, przy pierwszych plusowych temperaturach, znowu wyrwie się na wolność, to mało mnie nie trafi... ten... no...

Co na budowie...

właściwie jest już wszystko, tylko nie dokończone. Czekają podłogi na cyklinowanie i malowanie (Baru: dziękuję :oops: ), ściany na drugi rzut kolorków, kuchnia będzie montowana w przyszłym tygodniu (nie taka jak chcialam, ale tyz pikna, jak mówią Górale :p ), dwie łazienki skończona, trzecia ma tylko skończone ściany i podłogę, ale "mebli" na razie nie będzie :cry:, drzwi wewnętrzne są (już razem z opaskami). W zasadzie już coś widać.

Ale...

spała będę na dymanym materacu położonym na cudnym stelażu, wykonanym własnoręcznie z desek, które zostały po podłodze, za lampy będą robiły mi gustowne oprawki na drucie, ale za to kupiłam sobie kołatkę do drzwi i lampę zewnętrzną, a co! a ubrania w garderobie powieszę na gwoździach, chyba :roll:

No i okazuje się, że moje cudne :evil: , blokowe meble nadają się do domu jak najbardziej. I nadawały się będą przez najbliższych kilka lat.

I mam pytanie: nie macie jakiejś dobrej metody na pozbycie się tumanów kurzu???? Ile razy nie odkurzałabym, rano wszystko pokrywa nowa warstwa. Skąd się toto bierze w takich ilościach :evil:

Centralne mi się chyba sprawdziło, bo grzeję tylko podłogą (dwa rzuty: rankiem i po południu), a w domu cieplusieńko jak nie wiem. Nawet tam, gdzie tej podłogówki nie ma. A, i palę codziennie w kominku dwa kawałki buka. Temperaturę mam wszędzie przynajmniej 22 st. To mi się podoba :) Żeby tylko nie zapeszyć. No i zobaczymy pierwszy rachunek za gaz. Za dwa tygodnie pożarło mi 95 m3 :roll:

Imprezkę, widzę, planujecie? I bardzo dobrze. Też chcę.

Brzoza: a na diabła Ci zdjęcia z mojej chałupy? Szczególnie wykonane przeze mnie, gdzie widać albo jedną ścianę, albo gustowną lampę, albo nie wiadomo co??? Codziennie, prosto z pracy jadę na budowę (znaczy tak o 5-ej) i jestem tam przynajmniej do 8-ej. Na ogół dłużej, ale 8 to minimum. Zapraszam :)

No, i skończyło się Eldorado... Muszę znowu do roboty :cry:

Buziaczki...

A Ty Baru jaki kociolek montujesz?

(w naszym przypadku bedzie to gazowy, jednofunkchjny z otw kom sp.)

My będziemy mieć jednofunkcyjny z zamkniętą komorą spalania firmy Wolf - a przynajmniej na taki się nastawiamy.

Zapytaj Wojtka Tymowicza - on siedzi w tych kotłach, że tak powiem, zawodowo. On najprędziej Ci coś powie.

Witajcie

Anika gratuluje postepow w domku, lodz podwodna by Ci sie przydala ? duza choinka ? :roll: dobrze wiedziec, wkoncu mikolaj tuz, tuz :wink:

no wlasnie z tymi kotlami, dziwi mnie to ze nie ma czegos takiego jak (kociol najlepszy) w jakiejs kategorii cenowej, ze kazdy inny (swoj) chwali, i badz tu madry

chyba pozostal tylko Wojtek, ale gdzie on jest ?

zapomnial o nas ? chyba bedzie go trzeba odwiedzic.

Halo Coonts :p

Nooo, to kominek zamówiony!! W przyszłym tygodniu ma być.

Nauczona przykrym doświadczeniem, ucieszę się nim tak naprawdę, jak go zobaczę. I wtedy doniosę.

Z rzeczy przyjemnych to finiszuje się gipsowanko ścian, panowie trą i trą i chcą na dniach skończyć! W poniedziałek mają mi drzwi montować. A na początku grudnia przychodzi ekipa od płytek i malować też mają...

A co tu u nas dziś taka cisza??

cisza bo Wszyscy zaciorani :D

witaj Coonts

Brzoza: a na diabła Ci zdjęcia z mojej chałupy? Szczególnie wykonane przeze mnie, gdzie widać albo jedną ścianę, albo gustowną lampę, albo nie wiadomo co??? Codziennie, prosto z pracy jadę na budowę (znaczy tak o 5-ej) i jestem tam przynajmniej do 8-ej. Na ogół dłużej, ale 8 to minimum. Zapraszam :)

No, i skończyło się Eldorado... Muszę znowu do roboty :cry:

Buziaczki...

dzieki Aniko za zaproszenie - moze kiedys sie uda ...

mówiłem Ci juz, ze ciekawia mnie nawet fragmenty "Elizy"

bo projekt masz cymesik i rozwiazania nietypowe

a wiesz, ze i mnie "wessało" w robote po nocach ... :roll:

zaparłem sie na całego... i ciagle betonuje: -?

a praca w chłodku ... brrr

do atrakcji zbytnich nie nalezy

ale

nie narzekam :D

Baru ... panujesz na tym wszyskim dziewczyno ? nad ekipami i materiałami ?

wykończeniówka i mnie wykonczyła tak, ze instalatorom materiały sprawdziłem wyrywkowo, po łepkach

pozniej dowiedziałem sie ze on tez nie tego nie licza

tylko rutynowo wstawiaja do np 1 m rury - 3 kolanka, 1 trojak itp

ciekawi mnie zdanie Wojtka na ten temat

- jak Ty to robisz Wojtku ?

liczysz kazda sztuka czy przyjmujesz norme z cennika ?

Gregor - maile dostałem

ale załączników nie udało sie nietety otworzyc :(

ale i tak dziekuje za pamięć

miłej niedzieli Wszystkim

p.s.

no mam ... narobiłem sobie ! :evil:

przez to klikniecie zmieniła mi sie etykietka ... a tak przyzwyczaiłem sie do starej ... "domownik forum"

:wink: