maciejon 05.09.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Oj Brzoza, Brzoza ... Nie byłem u Ciebie na ziemniakach z Żubrem a widzę Cię podwójnie Nowe ubranko ładne ale stare lepsze. Jak bedziesz występował? Byle nie schizofrenia Ważne, że jest i ten "spokój" i ta "dzikość" A propos Nalepy, Braekout'ów, bluesow (również w wykonaniu RS'a), to pisząc o tym dotknęliście (Ty i RS) starej, prawie zapomnianej mi epoki. Gdy w latach 60-tych wyjechałem z Podkarpacia to tam gdzieś na zachodzie Polski byłem ogromnie dumny, ze w Rzeszowie jest TAKI zespół. Tak samo jak dumny byłem z pierwszoligowych sukcesów Stali Rzeszów i Stali Mielec, i że z rzeszowskiego są i Lato, i Domarski, ... RS: Twoje zdjęcia zawsze oglądałem z dużą przyjemnością. Teraz widę, że Twoje komentarze do nich świadczą o talentach reporterskich (by nie powiedzieć literackich). Nie tylko zresztą komentarze - ten oroszony jesiennie telefon . Janueszk: Twoje chi, chi, chi o kozicy zabrzmiało mi dziwnie znajomo - "a silnik łi, łi, łi" ? Luśka: jako "podkarpacki element", pozdrawiam i ja Ciebie PS: Mam prawie skończone elewacje. Jest kilka nowych zdjeć w działach: Elewacje i Ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 06.09.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Brzoza, ktoś Ci zafundował lifting? Przegapiłam Twoją przeprowadzkę, gratulacje. Ładnie tam, prawie jak w puszczy. Pozdrowienia dla całej Grupy, czasem wchodzę do sypialni Baru i jak popatrzę na komin Polmosu, od razu mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 06.09.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Brzoza jeszcze przystojniejszy się zrobiłeś!!!! Powiedz, jak to się robi, też chętnie wypiekniałabym !!! Chciałam powiedzieć, się mocno pochwalić, że moje ziemniaczki też były przepyszne Ale użylismy do nich rumu z cola. Też fajniusko. Chociaż pamiętam inną mieszankę z rumem (znaczy: rumu z napojejm czereśniowym) która tak położyła członków załogi jednej łódeczki, że zostalismy z bosmanem sami na pokładzie (w tym ja z pieśnią na ustach i w dytkach grajacą) Ale dopłynęliśmy na kwatery cali i zdrowi. Siła wyższa czuwała chyba nad nami. Januszek: masz rację, ognisko i ziemniaki kojarzą mi się również z dzieciństwem. Kiedy uciekaliśmy z bloku na działkę, zawsze piekliśmy ziemniaki. Nie znałam wtedy grilla. Kiełbaska pieczona była na patykach. A już Sobótki, to było całe wydarzenie Czyli - nie ma jak ognisko, pieczone ziemniaczki (masełko do nich robię czosnkowe - też pyszne), kiłbaska na patyku, jakiś "żuberek" i gitara. Kiedy zainspirowana pomysłem Brzozy, wykonałam takie ognisko u nas, spędziliśmy praktycznie całą noc w ogrodzie. Nie obyło się oczywiście bez wynoszenia pledów i śpiworów Przypomnieliśmy sobie wszystkie biwakowe piosenki. Nawe "Płonie ognisko..." i "Horał". Uświadomiłam sobie, że już niedługo minie rok, odkąd mieszkam w Elizie. To wydaje się tak nierealne Ale po kolei poznaję urok każdej pory roku. I każda jest potrzebna, i każda niesie ze sobą to coś niepowtarzalnego, wyjątkowego.Ale jednak żal jest uciekającego lata. Dobrze, że jeszcze pogoda nas na tyle rozpieszcza, że jest ciepluśko. Niestety, wieczorne mgły wyganiają z ogrodu do domu Zaczynaja mi się jesienne nasady. Ciekawa jestem, ile lat jeszcze trzeba będzie nasadzać, przesadzać, wysadzać i w ogóle "sadzać", aby ten mój ogród zaczął wyglądać tak, jak sobie wymarzyłam W którymś momencie poruszyliście temat materiałów budowlanych zakupywanych na Słowacji. Rzeczywiście, ceny są tam dużo niższe, gorzej z transportem. Ale kiedy ma się kontakt z jakąś firmą spedycyjną, której samochody wracają "na pusto" naprawdę się opłaca. Nie wiem tylko, co z SAD-em w takiej sytuacji? RS: musisz założyć "Kronikę Forum". Z komentarzem. Koniecznie. Rzeczywiście, Twoje zdjęcia są rewelacyjne . Miłego popołudnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza ... 06.09.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Januszku ...na nastepnym spotkaniu postaram sie być ... Brzoza, a dlaczego zmienileś ubranko??? Czy to z powodu przeprowadzki do nowego domu? Pozdrawiam Grupkę Podkarpacką ...... i zazdroszczę jesieni w Bieszczadach, co powoli zacznie przybywać w Wasze strony.... przesympatyczna Lusiu ... jak Ty to robisz ze Jestes coraz piękniejsza .... ? dziękuję, ze wpadłas do nas - podkarpatczyków ... to bardzo miłe ... a czemu zmieniłem ubranko ?- chwilowo nie mogłem sie posługiwac starym a liftting mnie odmłodził jak zauważyła Joskul i Anika - pozdrowienia dla Ciebie i cór równie sympatyczna podkarpacianko, którą losy tak jak Maćka rzuciły do stolicy - kiedy Ty planujesz przeprowadzke ? dawno Cie nie czytałem ... Maćku ... moze wroce do starego ubranka ... na razie nad tym sie nie zastanawiałem Rzeszów był kuźnia wielu talentów ... w pewnym okresie dojeżdzałem codziennie pociągiem z Adamem Sandurskim mistrzem świata w zapasach ... piwo piłem w knajpce w której na codzień spiewała Edyta Górniak ... a mimo, ze byłem zawodnikiem stali Rzeszów ... kibicowałem Resovi ... koszykarzom rzeszowski zużel był jednym z najmocniejszych w kraju ... i do teraz z Wojtkiem Tymowiczem jesteśmy jego pasjonatami ... Aniko ... mieszkam blisko rzeką ... tak jak Ty ... o poranku wychodze w juz jesiennej mgle po suche drzewo ... rozpalam pod kuchnią ... podkowa grzeje mi wode w bojlerze ... a ja gotuje żur ... taki wiejski z zytniej maki ... dadatkiem płatków owsianych ... i otrąb ... niebo w gębie ... mówie Ci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 08.09.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Do zainteresowanych, taki mały spamik; jako ze nam się trochę pozmieniały plany do sprzedania mam 4,2m3 desk calówek obrzynanych (niektóre mają po 7,5m długości) za 1800zł całość oraz stemple 2,6-2,7m długości 160szt + łączniki do deskowania i rynnę metalową do impregnacji więźby dachowej. Dodatkowo tartak kończy nam ciąć więźbę i jeżeli kogoś interesują krokwie o przekrojach 8x16 16x16 (pod dachówkę) długości ponad 10m proszę o kontakt na priv. Cena więźby 540zł za m3. Transport desek i stempli we własnym zakresie, natomiast krokwi do dogadania z włąścicielem tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 09.09.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witaj Brzozo! Dzięki za pamięć, ja już mieszkam, nawet zimowałam. Jest tak pięknie, że w tym roku nie chciało nam się jechać na wakacje w moje rodzinne strony. Ale trochę byliśmy, głównie odwiedzić rodzinę. A ja też mam brzozy, cały zagajnik tuż przy końcu działki i trochę jeszcze ich do nas przyszło...Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 09.09.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witajcie. Ale się porobiło od mojej ostatniej wizyty Brzoza w nowym "ubranku" (to tak na jesień? ), odwiedzili nas Forumowicze z innych regionów - pozdrawiam. Najbardziej żałuję pieczonych ziemniaków i tego klimatu ogniskowo - gitarowego. Kiedyś siedziało się całą noc przy ognisku, grało na gitarze i śpiewało. Teraz tylko grile a śpiewać się nikomu nie chce Oglądnąłem zdjęcia. Rzeczywiście warzywa imponujące . Mam nadzieję, że Agnieszka ich nie oglądnie bo się podłamie bo na naszej grządce w tym roku wyrosły miniaturki Jedynie cukinie obrodziły - niezawodne jak zawsze. Brzoza przejeżdżałem dzisiaj rankiem przez Czudec tą traską co zwykle i znowu zachwycałem się panoramą Czudca. Pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 09.09.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witam wszystkich serdecznie! Czytam Was od dawna, ale dopiero teraz odważyłam się napisać... taka jestem nieśmiała Proszę Was o pomoc. Zamierzamy rozpocząc budowę na wiosnę przyszłego roku. Teraz jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji. Zakupilismy już projekt M02 z Muratora i proszę o wskazówki jak go zmodyfikować, aby był jeszcze bardziej funkcjonalny (dla 4-osob. rodziny). Co o nim myślicie? Muszę dodać, że mamy ograniczone możliwości finansowe i chcemy wybudować dom niedrogi a funkcjonalny (czy to w ogóle możliwe? ). Pozdrowienia dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 10.09.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 To tak chcecie mnie powitać?! Tygodniem ciszy ...!!! Jeden dzień wystarczy ... naprawdę! Kolorowych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 11.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 11.09.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witaj RS Dzięki za sygnał, że żyjecie i dobrze się macie... Postaram się cierpliwie czekać, aż znajdziecie czas, aby pogadać ze mną (wszak cierpliwość jest cnotą!). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 11.09.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam ponownie Wspomnę może o kilku zmianach, które zamierzamy wprowadzić w naszym M02: - powiększyć salon, kuchnię (do 10m2) przez przesunięcie ściany o 90cm, - doświetlić łazienkę na górze i klatkę schodową poprzez dodanie okien dachowych, - zamienić jedną łazienkę na górze na garderobę a drugą łazienkę nieco powiększyć, aby zmieściła się dodatkowo kabina prysznicowa (niestety kosztem jednego z pokoi-tego od strony wejścia), - zlikwidować ściankę i drzwi do sypialni rodziców (te drugie za małą garderobą-szafą), - zlikwidować wejście do garażu od strony spiżarki, - wejście do pomieszczenia gosp. zrobić od strony łazienki (a nie garażu); tam też zrobić pralnię (wprawdzie nie będą tam pełnowymiarowe drzwi, ale może nie będzie źle); dodajemy też tam okno, - może zrobimy mały balkonik od strony sypialni rodziców (aby można było czasami coś wywietrzyć, bez znoszenia np. na taras) - w związku z tym, że wjazd na działkę jest od strony południowej, zmniejszamy okna od strony ogrodu - strona północna (może nawet zrobimy tylko jedno), okno w jadalni na ścianie frontowej robimy małe (takie jak jest w kuchni); pozostaje sprawa tarasu, który wychodzi od strony północnej: chcemy zostawić tę część zadaszoną, ale też dodać "kawałek" od strony zachodniej (np. duże okno w salonie zamienić na drzwi), ale wtedy mamy dwoje drzwi (wyjścia na taras), bo szkoda likwidować te od strony holu (np. ze względu na dzieci), przez które można wyjść na ogród nie przechodząc przez salon, - kolorystykę i rodzaj elewacji też pewnie zmienimy (ale to jest problem na później). No i jak? Pochwalcie co dobre, skrytykujcie co nietrafione, podpowiedzcie co pominięte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.09.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 kajja jeśli zrobisz tak dużą piwnice to powiększą Ci się niesamowicie koszty budowy ja zrezygnowałabym z pokoju hobby w piwnicy na pewno, dość mała kuchnia ale jadalnie masz obok więc może być ok, czyżby był jeden komin ? czyli kominka w salonie chyba brak, choć w opisie piszą że jest wycięty troszku przy wejściu ja tego nie lubię ponieważ to strata powierzchni, ale to kwestia gustu, bardzo dziwne okno w kuchni od frontu, sypialnia 20 nadaje się chyba tylko na garderobę. Jak zlikwidujesz tą ogromną piwnice to dom nie będzie chyba bardzo drogi bo ma małą powierzchnię zabudowy, nie wiem jak z kosztem dachu bo ja mam dwuspadowy, ładny salon, dom zewnątrz też ładniutki choć ja wole bardziej zwartą bryłę. Kupiłaś już ten projekt ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 11.09.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 cześć niecierpliwa kajju na pytanie czy można wybudować za małą kasę odpowiadam można, ale trzeba bardzo dokładnie pilnować wydatków , bardzo a najlepiej jest jak się poda link do projektu wówczas można go skrytykować bez szukania dlatego proszę podaj , a cokolwiek powiemy. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Joskul ja sie przeprowadzałem teraz na przełomie lipca i sierpnia ... pamietsz te upały ... noszenie mebli odczuwam do dzis w ścięgnach a drzewa i krzewy dosadzam ciagle ... córa przywiozła mi duża porcje swierków modrzewi dosadzałem przedwczoraj, a dzieki uprzejmosci RS'a mam juz maliny owocujace całorocznie i śliczne kwiaty których nazwy nie pomne w nowym domu czuje sie równie fantastycznie co TY pozdrówka i wpadaj do nas częsciej ... zapraszamy Grześ ... znajdź chwile i wpadnij zobaczysz jak sie urzadzam ... a te odwiedziny kiedy zaparkowałes samochód przed domem naszego wspólnego forumowego kolegi jednocześnie Twojego z pracy nie zapomne fantastyczny niezamierzony efekt splotu zbiegów okoliczności i przekomiczna sytuacja wynikła dziekuje za pochwały ... za warzywa ... masz okazje pokosztować teraz u mnie winogrona i aronię ... zapraszam witaj kajju wrzuć link do projektu ... skrytykujemy chętnie ... a wiesz ze na podkarpaciu zarobki sa jakie sa ... wiekszość z nas buduje sposobem gospodarczym - bez wynajmowania firm RS - zdradze Wam pieknie kładzie płytki ... oprócz gamy umiejetności ... kolejna opanowana na piatke - brawo ! januszku zapraszam - wpadnij jak bedziesz w mojej okolicy ... pozdrowienia dla całej Twojej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajja 11.09.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam Wszystkich! Wiem, wiem, zapracowani jesteście... Podaję link do mojego projektu: http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=279&action=showProject Tylko proszę nie krytykujcie bardzo, bo ja już ten projekt kupiłam! Uwzględnijcie też propozycje zmian, o których pisałam wcześniej. M02 wydaje mi się niedrogi w budowie, chyba że się mylę _Beti_ dzięki za uwagi, ale chyba odniosłaś się nie do mojego projektu! Spójrz raz jeszcze proszę, link podałam wyżej. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 12.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 kurcze Kajja masz racje są 2 projekty o takiej samej nazwie jak znajde chwilke to go pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 13.09.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam.Potrzebuje namiary na ekipe do tynków. Tynki tradycyjne najlepiej agregaem bo szybko. Interesuje mnie ile płaciliście za robocizne i jakie macie doświadczenia w tej dziedzinie.Serdecznie pozdrawiam.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 13.09.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Znowu nie pisałam wieki... Witaj Kajja w naszym kółku zainteresowań . Chcę się Wam pochwalić, że mam od wczoraj pieska! A właściwie sunię - czernyszkę, prześliczną, dwumiesięczną. Garaż się tynkuje i przymierzam się do zamówienia bramy i drzwi garażowych. Powiedzcie mi, czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą Dops na Okulickiego? Bo tam planuję dokonać zakupów. Wojtek! Ja miałam tynki robione ręcznie, więc namiarów na taką ekipę, jakiej szukasz - nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 13.09.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 wojciechb, nie biez za zadne skarby ekipy do tynkow, czlowieka ktory nazywa sie FLOREK, nie uwzglednia reklamacji, skasuje, pozniej klamie i sam sobie musisz poprawiacchetnie wpisal bym go na liste niesolidnych, przez niego mam straty w wysokosci 1000 do 1300 zlotych, lecz takiej listy nie ma na Podkarpaciu,moze by zrobic i ostrzec innychpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts