Gość 24.02.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 "szlachetne zdrowie ... nikt sie nie dowie ... jako smakujesz ... az sie zepsujesz ..." - mawiał Kochanowski "dobrze jest dac sobie w żyłę ..." mawiałem ja .... i obie sentencje miałem okazje sprawdzic w realu ... dziękuje WSZYSTKIM za życzenia powrotu do zdrowia -życzenia pomogły - jak widac witam pieknie w grupie Oleńke Oleńka - to pewno po chorobie ... mam kłopoty z percepcja ... nie moge wydedukowac czy wybudowałas w 2005 roku Akacja II czy na wiosne planujesz rozpocząć budowe Soprana 4 ... życze dziś wszyskim - usmiechu i miłego dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.02.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 sebo8877 czy ja dobrze zrozumiałam dostałeś taki duży upust, bo pacząc na ich ceny to nie są konkurencyjne np okno 150 na 150 kosztuje 845, a można go kupić nawet za 600zł, więc rozumiem że te ceny są wywindowane troszku bo dają wysokie upusty tak??? Beti tak ceny sa windowane troszku w góre na stronach internetowych. W biurze możesz dostac taki rabat - wyglądał on u mnie tak 36% od katalogu + 4% za zapłacenie gotówka na starcie za weszystko. Okno 175x150 5-cio komorowe - zewnętrzny kolor (zloty dąb) wyniosło mnie 676 zł brutto. W pamoplascie jest jeszcze jedna ważna zaleta nie ma podziału na okna typowe i nietypowe - płacisz za materiał i im mniejsze okno tym mniej kosztuje Cześć Brzoza witaj wśród zdrowych - jak się czujesz (po daniu se w żyłe) jak nowo narodzony. idzie wiosna tak więc optymizm i hart ducha niech zagosci w Twym sercu Kubolotku - najlepiej zadzwoń do tych biur - oni często odbieraja maile co kilka dni. U mnie na 15 wysłanych zapytań wróciło 4 - nie mailem czasu ani siły użerać się z ich urzędniczą forma i prowadzilem pertraktacje tylko z firmami które odpowiedziały na mojego maila - w związku z powyższym wypadlo na Pamoplast i nie żałuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Cześć Brzoza witaj wśród zdrowych - jak się czujesz (po daniu se w żyłe) jak nowo narodzony. idzie wiosna tak więc optymizm i hart ducha niech zagosci w Twym sercu optymizmem tryskam a hart ducha w drodze dzięki Sebo okazuje sie ze zyłe mam dość pojemna ... są jeszcze luzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 24.02.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 okazuje sie ze zyłe mam dość pojemna ... są jeszcze luzy ... Czyżbyś coś sugerował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tem tego ... żyła luzy ma ...ale nie na wode ... płyny zasadowe ... na wysoki oktan jej lubuja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 24.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Brzoza witaj wraz z słońcem PRAWIE wiosennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 witaj Gosiu - jakby nie ten wiatr - to juz bym sie opalał korci mnie Słoneczko ... ale chyba tak mamy wszyscy ... my sierpniowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.02.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 tem tego ... żyła luzy ma ...ale nie na wode ... płyny zasadowe ... na wysoki oktan jej lubuja ... Słowa Twe toż to: "Serce na mój miód" Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 24.02.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ... ale chyba tak mamy wszyscy ... my sierpniowi sąsiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 sąsiedzi... siedza sobie dwa zajączki za miedzą ... nic o sobie nie wiedząc ... ...."Serce na mój miód" Sebo8877 a bo myśmy jacy tacy ...? od macochy czy co ...? składa nam sie i składa ..ale jak sie uskłada będzie chyba do boląca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 24.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 http://plaatjessite.mine.nu/hazen/haas-02.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 http://plaatjessite.mine.nu/hazen/haas-02.gif ładny piesek ... Słowa Twe toż to: "Serce na mój miód" Sebo8877 Sebo u januszka trenowalismy "zwierzyńca" (to taka rozgrzewka przed prawdziwą walką - tak jak mniej wiecej cwiczy bohaterskie Wojsko Polskie w Iraku ... w Babilonie ...) http://www.lechista.webpark.pl/pijcie.jpg a "zwierzyńca" prosto z Bieszczad przywiózł nam Wojtek Tymowicz .... pzdr dla Wojtka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.02.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 ...."Serce na mój miód" Sebo8877 a bo myśmy jacy tacy ...? od macochy czy co ...? składa nam sie i składa ..ale jak sie uskłada będzie chyba do boląca ... O matko ja my sie Brzoza spotkamy to naprawde bedzie do boląca A czym bedziem trenować - to juz sprawa wyboru uczestników treningu Brzoza toż to nie jest piesek - yno chazok (zając po śląsku) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.02.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Od wczoraj mogę legalnie mieszkać w domku. Przebrnęłam wszystkie papierkowe zawiłości.Ja również gratuluje i mam pytania, bo tez czeka mnie odbiór. O jakich zawiłościach piszesz? Na co zrócić uwagę przygotowujac dokumenty? Jak długo to trwało? Wiem jakie dokumenty sa potrzebne i wiem, że w każdym powiecie można spotkać lokalną specyfike. Nie mniej Twoje doświadczenie z pewnością sprawi, że będę w tej materii mądrzejszy W sumie było spokojnie. Zebrałam wszystkie potrzebne dokumenty tj. dziennik budowy oświadczenie kierownika (trzeba było przepisywać bo formułka lekko się nie zgadzała) projekty do wglądu inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza protokoły odbioru z przyłącza wodociągowego, kanalizacyjnego, gazowego i elektrycznego. Zerowanie wewnętrznej instalacji elektrycznej Odbiór kominiarski Odbiór wewnętrznej instalacji gazowej to chyba tyle. Dokument z Nadzoru dostałam po tygodniu, byłoby wcześniej gdyby z oświadczeniem było wszystko ok. Brzoza cieszę się bardzo , że wyzdrowiałeś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.02.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dziekuje i pytam: oświadczenie kierownika (trzeba było przepisywać bo formułka lekko się nie zgadzała)Czy to niezgadzanie to specyfika Twojego odbioru czy też coś bardziej powszechnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 27.02.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 chodziło o to aby był to osobny dokument i miało dodatkowo adnotację, że budowa była wykonana zgodnie z pozwoleniem budowlanym wydanym przez ... znak .... z dnia ...... . A wcześniej oświadczenie miałam wpisane w dziennik budowy jako ostatni wpis w tabeli wpisów realizacji robót i ich przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 27.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Brzoza toż to nie jest piesek - yno chazok (zając po śląsku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 27.02.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A tak w ogóle to na targi ktoś się wybiera ?? Bo ja nigdy nie byłam na takich czy na naszym etapie to warto, czy się zdołujemy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 27.02.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Na wstepie jak zwykle pozdrawiam starych i nowych forumowiczów Anetko gratulacje - w końcu na swoim. A jak ze starym mieszkaniem? Sprzedane? Brzoza, Sebo8877 - no ładnie się zapowiada - nie potrzebujecie pomocy do treningu ....... myślę, że forumowiczów chętnych do trenowania tego i owego będzie więcej. (Brzoza po chorobie tak trenuję, że widzi pieski zamiast kicajców) Beti - ładnie "mkniesz" - dopiero co pisałaś o kupnie pustaków, a tu na targach chcesz kupować już wszystko do elektryki DaKar - co do targów do praktycznie odkąd zaczęłam myśleć o budowie to zaczęłąm tam chodzić. Zbierając wszelkiego rodzaju makulaturę mogłam spokojnie w domu zapoznać się za różnego rodzaju technologiami. Pomogło mi to zaplanować z czego i jak będę budować. Na targach też można coś niecoś zamówić w mniejszych pieniądzach. Wiele Firm przygotowuje się do targów obniżając ceny lub robiąc jakieś ciekawe promocje. Nie wiem czy akurat to dobry przykład, ale od 1 marca Brass i Rupp będą mieć dużo niższe ceny. W tamtym roku najniższe ceny dachówek były podobno około kwietnia - maja. Mam zatem dylemat czy rezerować sobie teraz czy jeszcze czekać????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 27.02.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dzisiaj miałam wycieczke po salonach z oknami i tak , wyobrazcie sobie , ze oknores wycenił mi 5 tys. drozej okna od innych czterech firm tj.: pamo-plast, budmar, drebud i stobpol, czy spotkaliscie sie z ktoras z tych firm, ktora mozecie polecic? chodzi mi o te cztery, i jeszcze jedno pytanie jakie macie okna 5-komorowe czy 3-komorowe?byłam zdecydowana na 5 ale dzis dwoch sprzedawcow mi powiedzialo ze pomiedzy nimi jest minimalna roznica w przepuszczalnosci ciepla a roznica jest tylko w cenie ,poradzcie Sebo8877 dzieki za namiar na pamo-plast, jestem w tej chwili najbardziej na nia zdecydowana, az sie dziwili tam gdzie ja ich znaazla bo si ngdzie nie reklamuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts