maciejon 03.03.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 najsympatyczniesze jest to, ze ludzie u nas sa weseli, potrafia sie zabawic, pozartowac,No i ten spokój traw! No i ten dziki wiatr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.03.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 najsympatyczniesze jest to, ze ludzie u nas sa weseli, potrafia sie zabawic, pozartowac,No i ten spokój traw! No i ten dziki wiatr!! Ten dzik to w nim siedzi Maciej masz racje Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.03.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 jadę koło 14 na targi i jeż nie mogę się doczekać, wydrukowałam sobie kilka razy jakie są mi potrzebne okna, biorę projekt i do dzieła Chyba nie usiedzę na miejscu ratunku a co to będzie jak zaczną murować ściany, chyba zwariuje ze szczęścia a czy ktoś dziś się wybiera ?? na targi czy wszyscy na weekendzie jadą takie wstępnie mam zapotrzebowanie na okna, trochę pozmieniałam jak mąż zobaczy to nie wiem czy będzie zadowolony Okna Balkonowe pojedyncze x 4 2000 x 900 Balkonowe podwójne x1 2000 x 1800 Balkonowe potrójne x1 2200 x 2700 Okno x1 1500 x 1800 Okno x2 1500 x 1500 Okno x2 1500 x 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 No i ten spokój traw! No i ten dziki wiatr!! Ten dzik to w nim siedzi Maciej masz racje Sebo8877 :lol: Kubolotu miałem byc tam właśnie w tej chwili tak wyszło, ze nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 No i ten spokój traw! No i ten dziki wiatr!! Ten dzik to w nim siedzi Maciej masz racje Sebo8877 :lol:Taki dzik w trawie pachnie mi Żubrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 03.03.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Do której godziny (dzisiaj) trwają targi budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 woj-jur dzis i jutro od 10 do 18 w niedziele od 10 do 17 bilet 5 zeta Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 03.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Dzięki - sebo8877 Ja bym się wybrał dziś na zamknięcie, bo nie wiedzieć, czemu myślałem, że do 21 Interesuje mnie szalunek styropianowy na fundament. (cena). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 właśnie zobaczyłam że w Nowinach jest darmowy bilet wstępu dla całej rodziny na targi budowlane więc kupujcie bo sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.03.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 a mnie na targach nie będzie Cosik mnie dopadło, i nie opuszczam toalety na dłużej niż 40 minut. A jutro to ja muszę być na chodzie. Macie jakieś dobre rady. Chyba zjadałam wczoraj coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.03.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Anetko zalecam to: NA BIEGUNKĘ SĄ SPOSOBY By zapobiec odwodnieniu organizmu, popijaj przegotowaną wodę lub herbaty (najlepiej ziołowe, np. z rumianku, mięty). Nie pij zaś soków owocowych, ponieważ zawierają cukry, które mogą pogorszyć twój stan przez fermentację w jelitach. Jako lek pierwszej pomocy sprawdza się Smecta. 1-2 saszetki rozpuść w wodzie i pij 3 razy dziennie. Możesz zażyć węgiel leczniczy w dużych ilościach: 10-12 tabletek rozpuść w 1/2 szklanki wody i wypij, a potem, do ustąpienia objawów, co 4 godziny wypijaj jeszcze po 6 rozpuszczonych tabletek. Możesz też zażyć tzw. lek zapierający, np. Laremid (początkowo tabletki w dawce 4 mg, potem 2 mg po każdym płynnym stolcu), Imodium (początkowo 2, potem 1 kapsułkę po każdym płynnym stolcu). Bardzo ważna jest również dieta. Pierwszy dzień - tylko picie, drugi dzień - suchary, trzeci dzień - kleik ryżowy lub grysik, kolejne dni - włączanie normalnych produktów, ale lekkostrawnych. Jeśli biegunka ma cięższy przebieg, towarzyszą jej gorączka i wymioty, możesz zażyć np. Nifuroksazyd. Jednak generalnie jest to wskazanie do jak najszybszej wizyty u lekarza. Gdy masz biegunkę z krwią lub mimo domowego leczenia trwa ona dłużej niż 3 dni, idź do lekarza! POMOCNICY Z OGRÓDKA Herbatki oraz napary z niektórych ziół mogą wesprzeć leczenie zastosowane przy zatruciu pokarmowym. Napar z mięty. Działa odkażająco, przeciw- zapalnie, ściągająco. Łyżkę ziela mięty zalej 2 szklankami wody o temperaturze pokojowej. Ogrzewaj pod przykryciem przez 20 minut, ale nie dopuszczaj do wrzenia. Przecedź. Pij gorący napar (po 2-3 łyżki stołowe) od 3 do 6 razy dziennie. Napar z szałwii. Łagodzi stany zapalne przewodu pokarmowego, działa odkażająco i ściągająco na śluzówkę jelit. Łyżkę ziela szałwii zalej 2 szklankami wody o temperaturze pokojowej. Mieszając, ogrzewaj pod przykryciem przez 30 minut. Nie dopuszczaj do wrzenia. Przecedź. Pij 4-5 łyżek ciepłego naparu od 5 do 8 razy dziennie. Wywar z owoców czarnej jagody. Działa ściągająco i odkażająco w stanach zapalnych jelit, łagodzi biegunki.Łyżkę suszonych lub starannie umytych świeżych (albo mrożonych) jagód zalej szklanką ciepłej wody i gotuj przez 5-7 minut. Przecedź. Pij gorący wywar od 2 do 3 razy dziennie, po pół szklanki. To co wygrubione obowiązkowo sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.03.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 O ile dobrze pamiętam nazwę to Nifuroxazyd - nie wiem czy to sie tak pisze... Taka wściekle żółta zawiesina, ale coś mi się po łebie plącze, że to ino na receptę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.03.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 dzięki Sebo kubek mięty już wypiłam, nic nie jem. Smecte powinnami mieć w domu, zaraz poszukam. Nie mam czasu na jakieś chorowania, musi szybko przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.03.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.03.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Cześć RS co u Ciebie nowego??? Kurcze mialem wpaśc do ciebie z tym z czym mialem wpaśc i wpaść nie moge chyba spale się ze wstydu Cholernie brakuje mi czasu, juz nie bedę obiecywał tylko przyjade. Ale się wstydze jasny gwint Co do sierpnia to masz racje mozna zrobic go nawet w grudniu Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj-jur 03.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Na dolegliwości żołądkowe niema to jak sok z orzechów, a dla chorych powyżej 18 roku życia orzechówka, – czyli ten sok majony ze spirytusem. 100% pozytywnego działania – oczywiście poprawia też humor w czasie choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.03.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A i glowa po tym to nie boli Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 03.03.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A i glowa po tym to nie boli Sebo8877Od orzechów? Coś mi chodzi po głowie, że od orzechów to mogła bolec nie głowa lecz d... No chyba, że to była niegłowa Jagienki z Krzyżaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 03.03.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Aaale Was wzięło Wiosna to chyba... A mi już prawie nic z drewna nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 03.03.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts