_Beti_ 23.03.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 AGA44 na 100% blachodachówką ale co do firmy nie jestem pewna chyba z FLORIANA ale u mnie w okolicy dużo biorą z Brateksu czy cos w tym rodzaju np. w Świlczy jak się jedzie z Rzeszowa na Kraków. Szczerze mówiąc z blachą będziemy mieć chyba największy problem bo chcemy aby była dobrze wytłoczona i dość gruba nie chcemy na pewno 5 czy 5,5 więc blacha będzie u nas chyba największym wydatkiem oczywiście oprócz betonu bo jak sobie przeliczamy ile nam kubików pójdzie to głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 24.03.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam wszystkich. Melduje sie dziś na posterunku !!!! szkoda ze nie amm jeszcze neta w domku. Teraz pozostaje mi tylko klikac czasem na forum w pracy hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.03.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Zapodajcie mi kochani jakies sprawdzone namiary na ekipe tynkująca agregatem - tynki gipsowe - ma być odpowiedni stosunek jakosci do ceny - Muszem się z nimi umowic na majowy jakis termin Beti co do blachodachówki - balexmetal wprowadził w listopadzie nowe tłoczenie bardzo wysokie - na dachu wyglada to identycznie jak dachówka - kosztuje też fajnie cos koło 30 zł Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 24.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 AnetaS Właściwie to tylko mnie utwierdziłaś. Wezmę jeden numer niżej od wybranego przez siebie koloru. Jeżeli coś będziesz więcej wiedzieć napisz proszę albo na forum lubelskim albo prywatnie. Było mi bardzo miło Was poznać. Dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 sebo8877 No właśnie chciałabym uniknąć ceny 30 zł bo ni jak ma sie do mojego kosztorysu, ale intensywnie zacznę się na tym zastanawiać za jakieś 3 miesiące teraz mi więźba w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.03.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Beti wracając jeszcze do blachodachówki - wysoki profil to nie wszystko dużo wazniejszy jest kąt nachylenia. Dla blachodachówki nie moze on byc mniejszy niż 30 stopni a raczej nie zaleca się. a wysokośc profila - przełamania to sprawa czysto estetyczna bo najrozsadniejszą sztywność (jeżeli o to chodzi) daje wysokośc 25-35 mm Pozdrawiamsebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 25.03.2006 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No a u mnie nareszcie cos drgnelo na budowie i powolutku zaczeli klasc instalacje do odkurzacza centralnego. http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_20_3.gif Fajna sprawa, niewielki wydatek a wszyscy co to-to maja to bardzo chwalaCzy ktorys z forumowiczow ma zamontowane to urzadzenie?Jezeli tak to napiszcie cos...Juz zamiescilem na naszej stronie kilka fotek z wykonanych prac, zapraszami pozdrawiam wszystkich MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 sporo tych rur MonteChristo ... u Ciebie to sie sprawdzi - masz duzy dom ... i pewno sporo podłóg bedzie w drzewie u mnie to nie ma nawet jak sie rozpędzic ze zmiotka i szufelka ...poza tym mam posadzki które super sciera sie na mokro - dlatego nie montowałem centralnego odkurzacza widze na zdjeciach, ze łasice Ci w drzwiach zakleszczyło ... w mieszkaniu ... ktos zbyt szybko drzwi zamknał i cholerka ... nie zdązyła ... ? a u mnie bocian sie pojawił ... krązy i krąży ... zeby nie wykrążył .... ale sa i optymistyczne akcenty temperatura ostro wali w góre ...juz jest + 8*C i zaczał sie halny ... znaczy ... idzie wiosna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 25.03.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No a u mnie nareszcie cos drgnelo na budowie i powolutku zaczeli klasc instalacje do odkurzacza centralnego. Na jaką firmę się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 25.03.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Centralnego odkurzacza nie ma. Odkurza się tylko w dwóch pokojach (dywany) a poza tym ściera się na mokro. Jak już bociany są to znaczy że wiosna jest. Dwa dni temu patrzę przez okno a tu siedzi lisek. Jaki piękny. Pies sąsiada szczekał na niego, a on nic, siedzi sobie spokojnie i patrzy na kurki. Nie boi się ptasiej grypki. Otworzyłam drzwi balkonowe aby zrobić mu zdjęcie, odwrócił się w moim kierunku i uciekł Nie chciał pozować do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 tam gdzie wczesniej mieszkałem - mieszkała nieopodal rodzinka lisia ... lisy zadomowiły sie w nieczynnym kanale centralnego ogrzewania młode liski były prawie oswojone ... przychodziły na resztki z grilla ... na rzut kiełbaska z lekkim wymachem niestety ... zbyt polubiły kurki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 27.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Głęboka cisza na forum Podkarpackim czyżby Wszyscy wraz ze słoneczkiem zabrali się do pracy przy swoich domach? A może to wiosenne zauroczenie przyrodą i słoneczkiem a zarazem ucieczka z przed komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 27.03.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Hmmmm Ja jestem !!!! Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 ja tez czasem zagladam ale na polu ... bajecznie jest ... wiosna, panie sierzancie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 ja tez czasem zagladam ale na polu ... bajecznie jest ... wiosna, panie sierzancie ... Święte słowa - jutro umowa Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 27.03.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Tak..tak, może wiosna nareszcie rzeczywiście Wystawiłam w sobotę skrzynki z tulipanami (tzn cebulkami) na taras. Całą zimę stały w garażu i mam nadzieję, że ruszą do góry. Jak nie to będzie mi bardzo przykro Ślicznie jest Anetko Miałam się dziś odezwać, ale mam w pracy kołomyje i nie dam rady. Kurcze, z jednej strony czas ucieka a papiery stoją i szlag człowieka trafia,a z drugiej nie chcę tu robić awantury bo pracuję "w środowisku". Sama nie wiem... Na razie na działeczce posadzimy jakieś zarośla, bo to można bez pozwolenia a sąsiada będziemy mieć takiego że mnie i trzeba go zasłonić. Tzn my się musimy osłonić )) Jak macie jakieś sprawdzone ładne bujne zarośla to możecie polecać ) zwł te bujne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 27.03.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ło rany, ło rany!! Tydzień mnie nie było (nooo, może troszkę dłużej) a tu tyyyle nowych twarzy!! Witam wszystkich serdecznie! I mam dziwne wrażenie, że pcia piękna zaczyna nam zdecydowanie przeważać na forum podkarpackim Baby górą!!! Przyznaję bez bicia, że nie przeczytałam wszystkiego co jest przed moim postem, ale zauważyłam pytanie dot. Greinplastu. My mamy tynk akrylowy 4111 . A jak wygląda - można obejrzeć poniżej. Byłam sobie na nartach z małżem moim osobistym, dzieci zostały z babcią i dziadziem. Ehhh.. wybyczyłam się... pojeździłam jak człowiek na trasach troszkę dłuższych niż 700m. Żeby te górki troszkę bliżej były... To na razie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 27.03.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Baru - ale Ci zazdroszczę!!! Przyznaj się bez bicia gdzie to się włóczyłaś po naszej stronie, czy ....? Wiosna przyszła - już za moment ziemia obeschnie i czeba ruszać zbudową. Ludziska zaczynam wpadać w panikę czy dam radę. Zaczynam się gubić co najpierw załatwiać i z kim najpierw rozmawiać. Boję się, że to zadanie mnie przerośnie. Qurczę jak tak dalej będzie to pewnie zgłoszę się do psychologa dyżurnego . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czikita 28.03.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 aga 44, baru, Miło mi Was poznac i ciesze sie że ostatnio dołaczyłam do waszego Klubu. Aga44 nie wpadaj w panike. Baru. Mamy tą samą pasje. My też jeździmy na nartach choć w tym sezonie było cieniutko, NIe było czasu - mąz nawet w niedziele pracował nie mówiąc o sobotach. Masz śliczne kolory na domku. Bedziemy miec podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 28.03.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam wszystkich wiosennie Że to już prawdziwa wiosna to poznać wszędzie i tak : - po forum bo straszny na nim ruch dużo nowych twarzy, które wszystkie witam serdecznie choć ich nie znam, ale także starzy bywalcy się budzą i dają znaki życia - to co najbardziej lubię żużlowe maszyny już brzęczą to najpiękniejszy dźwięk i zapach na wiosnę od ponad 20 lat mojego życia. - i na budowach duży ruch ludziska podnoszą się z marazmu z pięknymi pomysłami. BARU - cieszę się bardzo że w naszej grupie ludziska się sportują, bo ja sam całą zimkę latam za piłką na hali z kadrą nauczycielską uniwersytetui ostro profesorków po nogach kopię haha.Niestety narty nie są moją ulubioną dyscypliną bo zawsze były piłka i użel i tak niech zostanie. BRZOZA - już sezon tuż tuż i znowu przez pół roku będzie się kręcić wszystko w lewo jak na dobrej karuzeli. CZIKITA - nie znamy się osobiście, ale ze względów ,że zawodowo zajmuję się sprawami grzewczymi to zerkałem na dyskusję związaną z twoim zainteresowaniem kotłem na eko-groszek.Ja nie będę chciał Cię odwlekać absolutnie od podjęcia decyzji o zakupie takiego kotła ponieważ jak każde rozwiazanie techniczne ma tyle samo za jak i przeciw ale postaram Ci krótko opisać tak bardziej przystępnie na ile to się da. Nie będę wnikał w sprawy dostępczości paliwa o którym już chyba wszystko wiesz ale musisz wiedzieć takię rzeczy jak;- taki kocioł posiada dużą ilość wody na sobie rzędu około 80 litrów w zależności od producenta podaję dane tych kotłów które znam dobrze bo je mam w swojej ofercie tj. czeskiego Viadrusa.- temperatura na kotle minimalna, aby działało tak jak powinno to działac ma być minimum zalecana około 65 stopni a powrót w granicach 55-60.- taki kocioł wg. przepisów jako stałopalny musi pracować w systemie otwartym z odpowiednimi zabezpieczeniami.- słabe punkty takich kotłów poza automatyką jak wspomniał Brzoza, ale to słaby punkt każdego kotła to również ślimak, i jego silnik. Wszystkie te rzeczy mają wpływ na wykonanie montażu takiego kotła,a po tym jego odpowiedniego użytkowania i koszty z tym związane. Jeśli jednak o tym wszystkim wiesz to teraz troszkę o pluskach:- na pewno jest to rozwiązanie bliższe dyrektywie energetycznej obowiązującej od stycznia 2006 również w Polsce odnośnie ekologii m.in. kocioł Viadrus np. posiada znak bezpieczeństwa ekologicznego i bardzo dużo idzie go do skandynawii bo tam jest tani i dobry u nas z tą taniościątroszkę gorzej.- czas pracy od załadunku do załadunku jest oczywiście znacznie dłuższy niż u tradycyjnych kotłów węglowych i trochę czyściej jest.- jeżeli kocioł ma dobrą automatykę to można nim sterować przygotowanie ciepłej wody i sterowanie z termostatu pokojowego. No to tyle tych mądrości mam nadzieję że coś Ci to pomoże jeśli mógłbym być Ci bardziej pomocny to ja teraz raz na tydzień jestem w okolicach Mielca bo tam prowadzę budowę dużego domu z basenem i instalacjami to można mnie pry okazji " wykorzystać ".Moja wizyta najbliższa jest w środę 29. - gdybyś chciała to można mnie ściągnąć na telefonie ( 603) 67-40-50 - nie ma problemu. Pozdrawiam Was wszystkich i może jakiś plenerek rodzinny by zaplanował z rodzinkami. Na razie żegnam wszystkich i gonię dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts