Gość 27.09.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 czarne chmury nad rzeszowskim zuzlem ... stadion ma byc przekazany miastu, a Marma wycofuje sie ze sponsoringu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 27.09.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wszystkie systemu wg mnie są do bani - zbyt duże napręzenia temp na poszczegolnych el konstrukcji. 10-15 lat i taki system do wymiany - cegła pełna Cie przeżyje TO moje zdanie - można sie z nim zgadzać lub nie sebo8877 Zgadzam się w 100%. A teraz z innej beczki !! Błagam pomóżcie !! Ile się stanawia na tzw. wiechę ? Goście zalali fundament, jutro szalują i znowu zalewają napewno będa chcieli żeby coś postawić ??!! Pytam ile flaszek Są: Majster i trzech pomocników. Czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 co do kominów systemowych - myśle tak Wy ! ... i nie przekonuje mnie gwarancja 30 letnia ... kto znajdzie w domu swistek sprzed 30 lat to jedno ... a dwa producent wykpi sie i wykaże, ze nabywca uzytkował komin niezgodnie z instrukcją ... a przyczepić sie moze o każdy drobiazg ... ...Pytam ile flaszek ... mr_kuba po jednej na głowe o,75l oczywiście przynajmniej my tak pijemy na spotkaniach grupy podkarpackiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 27.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 (...) po jednej na głowe o,75l oczywiście (...).. ...a tak na poważnie przynajmniej my tak pijemy na spotkaniach grupy podkarpackiej ... Ja to rozumiem, ale nie chcę ich rozpieszczać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 28.09.2006 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam Serdecznie wszystkich moich "ziomkow" z Podkarpacia po dlugiej letniej przerwie.Prace przy mojej budowie troszke zwolnily tempa ale mam juz zniwelowany teren pod przyszly dziedziniec, okna, okablowanie, hydraulike i byc moze wkrotce i elektryke? Te trzy ostatnie holernie niewdzieczne bo niczego nie widac (lacznie z kasa...)Zamiescilem nowe zdjecia na mojej stronie i jak zwykle zapraszam wszystkich do jej odwiedzeniaDwa swieze linki to: http://republika.pl/siedlisko2005/niwelacja.html http://republika.pl/siedlisko2005/okna.html I raz jeszcze goraco wszystkich witam po dlugiej przerwie MonteChristohttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_71.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 28.09.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 dom jest piękny w moim stylu jednak nie na moją kasę widzę że kupiłeś okna w kolorze, jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.09.2006 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 czarne chmury nad rzeszowskim zuzlem ... stadion ma byc przekazany miastu, a Marma wycofuje sie ze sponsoringu ... Brzoza pisz szczegóły - co i dlaczego - przeciez Pani Póltorak do niedawna jeszcze zapewniała ...... MonteChristo - pięknie .... ot tyle co mi sie ciśnie na usta. Gratuluje. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 ...a tak na poważnie mr_kuba myśle, ze 2 flaszki ... ale 1 na wszeki wypadek trzeba miec w pogotowiu ...na zapas MonteChristo - pałac nabiera szlifów ! Sebo - z tego co zrozumiałem - stadion nie spełnia warunków na ekstralige Marma jest zainteresowana wyłacznie sponsorowaniem zawodników a nie zapleczem pytanie - czy miasto zechce wziąść stadion ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 28.09.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 ...a tak na poważnie mr_kuba myśle, ze 2 flaszki ... ale 1 na wszeki wypadek trzeba miec w pogotowiu ...na zapas MonteChristo - pałac nabiera szlifów ! Sebo - z tego co zrozumiałem - stadion nie spełnia warunków na ekstralige Marma jest zainteresowana wyłacznie sponsorowaniem zawodników a nie zapleczem pytanie - czy miasto zechce wziąść stadion ... Ja słyszałem że jak miasto nie właczy sie w właśnie finansowanie żużla o którym piszesz Marma szczeli tym w cholerę sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 28.09.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Szukam już ekipy do budowy od fundamentów po dach, mam dwie wyceny, które zwaliły mnie z nóg więc szukam dalej... Witam AAgnieszko, czy możesz się podzielić informacjami na temat tych ekip? Jak już pisałem w wątku o więźbie w przyszłym roku wiosną chcę ruszyć z budową. Właśnie jestem na etapie szukania ekip. Z tym że ja chcę to podzielić na kilka etapów: najpierw wziąć firmę która zrobi mi od A do Z piwnicę (będzie miała swoje koparki, swoje szalunki, swój beton, gruchy, pompę itd). Wiem że to wyjdzie drożej ale przynajmniej w 3-5 tygodni będę miał gotową piwnicę ze stropem. Drugi etap to ekipa która pociągnie dalej stan surowy otwarty. A dalej... to będzie z grubsza za rok więc w tzw. międzyczasie będę szukał albo przedłużę prace tej ekipie od stanu surowego jeśli będzie dobra. Na dniach chciałbym pogadać z ekipami, dać im projekt do wyceny... Na razie mam na oku firmę z Hoczwi - w przyszłym tygodniu mają mi robić wycenę. W każdym razie wszelkie namiary mile widziane. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 29.09.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 ...a tak na poważnie mr_kuba myśle, ze 2 flaszki ... ale 1 na wszeki wypadek trzeba miec w pogotowiu ...na zapas ... Bylo tak: Szybkie rozdanie 0,75, doszliśmy do połowy, przyjechał beton, chłopaki nabrali chęci do pracy (a była już 18:30) o 19:15 beton był wylany wyrównany do poziomu, dokończyliśmy wspomnianą 0,75, a że umorowali się przez cały dzień z szalunkami to mi się ich trochę szkoda zrobiło więc jeszcze 0,5 'pękło' Na grilla umówieni jesteśmy dopiero na wiosnę jak będą płytę wylewać Pozdowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Szukam już ekipy do budowy od fundamentów po dach, mam dwie wyceny, które zwaliły mnie z nóg więc szukam dalej... Witam AAgnieszko, czy możesz się podzielić informacjami na temat tych ekip? Jak już pisałem w wątku o więźbie w przyszłym roku wiosną chcę ruszyć z budową. Właśnie jestem na etapie szukania ekip. Z tym że ja chcę to podzielić na kilka etapów: najpierw wziąć firmę która zrobi mi od A do Z piwnicę (będzie miała swoje koparki, swoje szalunki, swój beton, gruchy, pompę itd). Wiem że to wyjdzie drożej ale przynajmniej w 3-5 tygodni będę miał gotową piwnicę ze stropem. Drugi etap to ekipa która pociągnie dalej stan surowy otwarty. A dalej... to będzie z grubsza za rok więc w tzw. międzyczasie będę szukał albo przedłużę prace tej ekipie od stanu surowego jeśli będzie dobra. Na dniach chciałbym pogadać z ekipami, dać im projekt do wyceny... Na razie mam na oku firmę z Hoczwi - w przyszłym tygodniu mają mi robić wycenę. W każdym razie wszelkie namiary mile widziane. Z góry dziękuję. Projekt w takiej sytuacji musi Ci grać na 102 - nikt nie może popełnic rzadnego błędu!!! bo jeżlei powalą cos Ci z wymiarami czy poziomami w piwnicach ci na piętrze będą kleli lub co gorsza zaczna przerabiać. Jeztem za tym byś zdecydował sie na jedną firmę od piwnić po dach. - jeżlei gdzieś popelnią jkaiś błąd (a tego raczej nie unikniesz) będą go z konsekwencją toczyli do samej góry.. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.09.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 ...a tak na poważnie mr_kuba myśle, ze 2 flaszki ... ale 1 na wszeki wypadek trzeba miec w pogotowiu ...na zapas ... Bylo tak: Szybkie rozdanie 0,75, doszliśmy do połowy, przyjechał beton, chłopaki nabrali chęci do pracy (a była już 18:30) o 19:15 beton był wylany wyrównany do poziomu, dokończyliśmy wspomnianą 0,75, a że umorowali się przez cały dzień z szalunkami to mi się ich trochę szkoda zrobiło więc jeszcze 0,5 'pękło' Na grilla umówieni jesteśmy dopiero na wiosnę jak będą płytę wylewać Pozdowionka Kuba - ciesze sei ze chłopcy wypili- robotę skończyli a Ty jesteś zadowolony. Tylko tak dalej. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 29.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jeztem za tym byś zdecydował sie na jedną firmę od piwnić po dach. - jeżlei gdzieś popelnią jkaiś błąd (a tego raczej nie unikniesz) będą go z konsekwencją toczyli do samej góry.. Sebo8877 sebo8877 - Popieram w 100% ansemo - Unikniesz narzekania a co za tym idzie dodatkowych kosztów Bo co zrobisz jak ta druga ekipa powytyka błędy tej pierwszej ...? ....Ty za to zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Bylo tak: Szybkie rozdanie 0,75, doszliśmy do połowy, przyjechał beton, chłopaki nabrali chęci do pracy (a była już 18:30) o 19:15 beton był wylany wyrównany do poziomu, dokończyliśmy wspomnianą 0,75, a że umorowali się przez cały dzień z szalunkami to mi się ich trochę szkoda zrobiło więc jeszcze 0,5 'pękło' mr_kuba - doping jest wAżny ! (stosowany w odpowiednim momencie i stężeniu ... oczywiście ) kiedy zawodnik pod koniec dnia traci siły - bez koksu ani rusz .... GRATULACJE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.09.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Sebuś, pytałam Cię wyżej o okna, a Ty jakbym w czapce niewidce była Jeśli chcesz, wykasuję te fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 29.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ansemo piszę na priv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 29.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Projekt w takiej sytuacji musi Ci grać na 102 - nikt nie może popełnic rzadnego błędu!!! bo jeżlei powalą cos Ci z wymiarami czy poziomami w piwnicach ci na piętrze będą kleli lub co gorsza zaczna przerabiać. Jeztem za tym byś zdecydował sie na jedną firmę od piwnić po dach. - jeżlei gdzieś popelnią jkaiś błąd (a tego raczej nie unikniesz) będą go z konsekwencją toczyli do samej góry.. Sebo8877 Racja, racja, tym bardziej ze wszyscy znamy możliwości naszych fachowców Nawet u prawie sąsadów mam przykład, mogę komuś ODRADZIĆ ekipę jakby co, ale z powiatu strzyżowskiego to nik się na razie nie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 dwu sie wybudowało - mieszka juz ... a czy ktoś jeszcze .... wiesz, ze nie wiem ... DaKar ... a co u sąsiadów schrzanili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 29.09.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Projekt w takiej sytuacji musi Ci grać na 102 - nikt nie może popełnic rzadnego błędu!!! bo jeżlei powalą cos Ci z wymiarami czy poziomami w piwnicach ci na piętrze będą kleli lub co gorsza zaczna przerabiać. Jeztem za tym byś zdecydował sie na jedną firmę od piwnić po dach. - jeżlei gdzieś popelnią jkaiś błąd (a tego raczej nie unikniesz) będą go z konsekwencją toczyli do samej góry.. Sebo8877 Kurcze, to teraz zabiłeś mi ćwieka... Do piwnicy chciałem brać firmę która ma cały sprzęt (łącznie z gruchami, pompami itd) swój. Oczywiście taka firma będzie w stanie wybudować dalej ale obawiam się wtedy kosztów... Można też wziąć ekipę tańszą która zacznie od piwnicy i pociągnie dalej, ale wtedy musiałbym dodatkowo szukać koparki, szalunków, samemu kupować beton, załatwiać sprzęt itd... Muszę to wszystko sobie przekalkulować. W każdym razie dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts