Mac Iek 12.02.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ...czy wola byc pochowani tam ... w Afganistanie ... czy tu ... na miejscu ... .....też się czasami zastanawiam czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 "... Gdyby nie kolejne najazdy wojsk obcych mocarstw, możnaby przypuszczać, że Afgańczycy żyjący od setek lat w zamkniętej strukturze rodowo-plemiennej nie mieliby szans na kontakt z obcą cywilizacją. Kraj podbijany na przestrzeni wieków, wchodził w skład imperium perskiego, grecko-macedońskiego, arabskiego i tureckiego, przejmując zwyczaje i kulturę, język i religię zwycięzców. To stanowi o obecnej etnicznej, kulturowej i religijnej różnorodności jego mieszkańców. Gdy w XVIII wieku rodziło się niepodległe państwo afgańskie, wydawało się, że nadchodzi kres wojen. Niestety, Brytyjczycy i Rosjanie swoimi imperialnymi zapędami nie pozwolili Afgańczykom na życie w pokoju. Bitne plemiona obroniły państwowość ..." z książki Afganistan gdzie regułą jest brak reguł - Krzysztofa Korzeniewskiego wtedy kiedy Rosjanie okupowali Afganistan - polscy przywódcy perfidnie rzucali hasłami typu "ręce precz od Afganistanu" mineło kilka lat a perfidia wyszła jak szydło z worka dzis sami z goł d,upa - bo chca zamykac szpitale w co drugim czy co trzecim powiecie (z braku kasy) - ale z szabelka u pasa ... pętaja sie jak przydupasy obcych mocarstw ... dobrze ze juz oznaki wiosny ... moze odpoczniemy od tej perfidi na budowach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.02.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dobrze ze juz oznaki wiosny ... moze odpoczniemy od tej perfidi na budowach ... ....może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 13.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 sie politycznie zamartwiacie, ale każdy temat dobry by odsapnąć od budowania, ale może nie aż taki nerwowy. Bo dla mnie wydarzenia polityczne są bardzie wpieniające niż stawianie. a z rzeczy doczesnych : potrzebuję geodety do wytryczenia domu. Mam już kierownika ... za 1000 za całość do zakończenia. Co sądzicie o cenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 kierownik ... mysle, ze dobra cena geodeta ... Tomek bedziesz potrzebował do wytyczenia ławic: stemple, deski, gwoździe - wiesz o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Brzoza ważna rzecz- prostytuowanie się - żolnierz też czlowiek Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Sebo oficjalnie w Kabulu prostytuowac sie nie mozna (religia) ale czegoz sie nie robi dla klientów ... sprowadzone chińskie k ...y maja umilac zycie zołniezom na osłode tego co ich tam czeka ... bo po przylocie jest takie przysłowie "Przylatujesz, trzy dni sraczki, a później jest już tylko gorzej ..." sikac mozna tylko na srodku drogi - bo pare kroków w bok i mozna wrócic wysikany ... ale bez nogi (miny) no i trudny temat: jadowite gady, skorpiony, pająki i zmije ... po ukąszeniu kobry indyjskiej w wyniku zaburzeń pracy mięśnia sercowego i porażenia mięśni oddechowych śmierćmoże nastąpić w ciągu kwadransa ... dlatego tak o budowe szpitali w Afganistanie gryzli sie w rzadzie ... az sie pogryzli ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 13.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam budujących... i nie tylko. Czy mogę Was prosić o namiary na elektryków, z których jesteście zadowoleni i podanie cen za jakie u Was robili. W kwietniu/maju bedę robił elektrykę na poddaszu i fachowiec będzie mile widziany. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cbartek 13.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, Ma może ktoś z was stemple do odsprzedania?. jesli tak to proszę o kontakt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 14.02.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam, Ma może ktoś z was stemple do odsprzedania?. jesli tak to proszę o kontakt. Pozdrawiam Nasze stemple się zwolniły Kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Najlepszego na dzień św Walentyny (od Tiereszkowej )- wszystkim sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 14.02.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 ooo Sebo, jakiś mnie nie było a Ty taki erotyczny się zrobiłeś.... Miał ktoś może godną polecenia ekipę do więźby dachowej albo całego dachu ? Wprawdzie nie mam jeszcze murów ale wiem że tartaki więźbę już na lipiec sprzedają ... Pozdrawiam wszystkich Jonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Najlepszego na dzień św Walentyny (od Tiereszkowej )- wszystkim sebo8877 a dziękuje, dziękuje wzajemnie Sebo Walentyna, Walentyna Już gwiazd kraina ją dobrze zna Były kwiaty dla Gagarina A Walentyna twista ma Walentyna, Walentyna To pierwsza w świecie podniebna miss Jej imieniem więc się zaczyna Najnowszy "Walentyna twist" Jonasz ekipa to szumna nazwa u mnie robił 1 ciesla wraz z synem, ja byłem 3 - ci do kompletu ... nie jestem pewien czy ten ciesla jeszcze praktykuje ale słyszałem ze przeszkolił brata ... jesli bedziesz zainteresowany to nazwisko znam ... co smażycie w tłusty czwartek ... pączki czy chrust ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 15.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 jonasz, o ekipie która u nas robiła więźbę, dachówkę, rynny pisałam jakiś czas temu - my byliśmy z nich bardzo zadowoleni. Jeśli będziesz zaineresowany podrzucę telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.02.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ooo Sebo, jakiś mnie nie było a Ty taki erotyczny się zrobiłeś.... Jonasz Trza tu trocha ożywiienia wnieść Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 16.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 chcę kupić styropian na elewacjeczy ktoś ma może jakiś dobry kontaktBo na razie najlepszą cenę mam z allegrohttp://www.allegro.pl/item166121108__styropian_eps_70_133_zl_transport_caly_kraj_.htmlmoże ktoś od nich kupował juz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciechb 16.02.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 chcę kupić styropian na elewacje czy ktoś ma może jakiś dobry kontakt Bo na razie najlepszą cenę mam z allegro http://www.allegro.pl/item166121108__styropian_eps_70_133_zl_transport_caly_kraj_.html może ktoś od nich kupował juz???? Witam.Zadzwoń do NTB w Głogowie poproś o rabat. Może kupisz troszke drożej ale napewno sprawdzony i lepszy towar niż magbud.Pozdrawiam.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 16.02.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 a magbud nie jest dobrym styropianem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 heeelp mam pytanie za 1 000 000 pkt. czy ktoś ma zdanie nt. betonowych pustaczków stropowych teriva bardzo zalezy mi na opiniach. < < < < < dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 17.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 jonasz, o ekipie która u nas robiła więźbę, dachówkę, rynny pisałam jakiś czas temu - my byliśmy z nich bardzo zadowoleni. Jeśli będziesz zaineresowany podrzucę telefon. Również bym prosił (na PRIV)...o ile można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts