Gość 08.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 a ja mam juz kilka stołów, pólke i listwy cokolikowe do 2 pomieszczeń i jestem na pólmetku prac stolarskich ... robisz te meble dla siebie ? Kilka stołów ???? Reniu do tej pory miałem umeblowany parter i jeden pokój na poddaszu teraz czas na pozostałe pokoje ... przy 180 m2 pow uzytkowej jest miejsce i na stoły ma ktos może namiary na podbiciówke/boazerie od zaraz od ręki i za mniej niż 20pln?? ... "mój" stolarz robi podbiciówke "od ręki" - 5 zł/m2 warunek - musza byc deski i człowiek do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Reniu do tej pory miałem umeblowany parter i jeden pokój na poddaszu teraz czas na pozostałe pokoje ... przy 180 m2 pow uzytkowej jest miejsce i na stoły Wszystkie meble robisz sam ? Jesli tak, to jestes wielki ! No tak sobie mysle, że nie ma chyba takiej rzeczy, której nie umiałbys zrobić. Jestes samowystarczalny i jeszcze inni korzystaja z Twojej wiedzy - mozna ja czerpac jak ze studni wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 08.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 a urodziny w sierpniu ma nie tylko Sebo ... Brzoza ty też? Jeśli tak to kiedy można składac życzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 miło słuchac pochwał Reniu - ale te sa niezasłuzone meble robi stolarz i maszyny - ja pomagam /inna sprawa ze po kilku dniach "praktyki" pewne czynności staja sie rutynowe i kazdy - chyba - moze je opanowac/ a ze stolarz jest dobry - nie boi sie zrobic zarówno schodów jak i drzwi, komody jak i łóżka - więc korzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Brzoza ty też? Jeśli tak to kiedy można składac życzenia? strasznie trudne i podchwytliwe pytania zadajesz ... Aga mysle ze po Sebo a przed DaKar natomiast czy nie dzieli nas jeszcze Anika i Januszek - głowy sobie nie dam obciąc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 09.08.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 SebaRadości z każdego dnia i szczęścia, które wiecznie trwa. Sukcesów w każdej dziedzinie życia, z całego serca Tobie życzę.MOja budowa jest do ogladniecia tu: http://foto.onet.pl/6z5nz,40gbn8c0busn,u.html?P=6 Zapraszam:)Proszę doradzcie mi co mam zrobić.Zastanawiamy sie nad pokryciem dachu:początkowo planowaliśmy blachodachowke bratex era ponieważ moj teść kryje blachodachowką wiec odpadl by nam koszt krycia.Ale wahamy sie tez czy nie wybrac dachowki nelskamp finkerberger ponieważ bartdzo nam sie podoba niestety za pokrycie musielibysmy zaplacic,a poza tym nie mam brygady żadnej na oku czy mogę prosić o radę i ewentualne namiary.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.08.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzieki Wielkie za wszystkie szczere życzenia:) Brzoza - widzę ze sierpień jest obfitszy niz by sie wydawało.. musze Cie powiedziec jedno - zazdroszczę Ci.... Mialem okazje wczoraj być w miejscowości w której mieszkasz - toz to zagłębie samych pięknych kobiet... szczególnie w Urzędzie Gminy Aga2302 - jak nie grzeszysz brakiem kasy - bierz dachówkę. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Sebo az nie wiem co powiedziec ... to moze zmienie temat własnie robia rewizje w Biurze CBŚ ... i byc moze wyleci kolejna wazna osobistość z wierchuszki władzy ... p.s. Ziobro, ma jednak "łeb jak sklep" jak mówi _Beti_ (a ciekawostka - dziadkowie pana ministra - z linii męskiej - pochodzą z mojej miejscowości ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 09.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dzięki Seba:)Wiesz co w moim przypadku różnica w cenie materialu wynosi miedzy 1000 a 2000 wiec chyba nie dużo no tylko przy dachowce musze dodac robocizne a tu juz sie koszt zwieksza: czekam na opinie innych pozdrofki dla wszystkich forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 09.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dzięki Seba:)Wiesz co w moim przypadku różnica w cenie materialu wynosi miedzy 1000 a 2000 wiec chyba nie dużo no tylko przy dachowce musze dodac robocizne a tu juz sie koszt zwieksza: czekam na opinie innych pozdrofki dla wszystkich forumowiczów:) Wiesz, ja nie miałam darmowych fachowców, wiec za dachówke i za blache musiałam zapłacić.. noże troszke mniej za blache ale jednak.. wiec sytuacja troche inna niż u ciebie , ale z decyzji o kryciu dachówką jestem najbardziej zadowowlona z wszystkich podjętych na tej budowie. Naprawde.. bardzo sie cieszę że wzięłam dachówke. B@ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 09.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 ja mam dachówkę euronit perła (chyba taka sama jak ma B@ha).Fajnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 09.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 ja mam dachówkę euronit perła (chyba taka sama jak ma B@ha). Fajnie wygląda... tak tak. sliczna jest. prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 09.08.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 noooo...wszyscy tak mówią...nie chwaląc się oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 09.08.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jeszcze o jednej rzeczy nie wspomniałem - o konstrukcji dachu!!! Jeżlei policzona na blachodachowke -to SORRY - musi byc blacha - jeżlei natomiast policzona na dachówkę - to oczywiście mozna zamienić. Zwróć Aga na to uwagę !!! Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 09.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 aga2302 miałem bardzo podobny dylemat, koszt materiału w przypadku dachówki był ok 1000 zł wyższy. Ale nie miałem teścia blacharza, a to oszczędność kolejnych kilku tys. Gdybyś jednak zdecydowała się na dachówkę, to masz okazję zatrudnić teścia do obróbek blacharskich. Wtedy koszt krycia bez obróbek powinien być niższy a przede wszystkim teść będzie miał oko na całość. Radzę przed zamówieniem więźby (jeśli jeszcze nie zamówiłaś) konsultacje z cieślą, który będzie ją stawiał. W moim przypadku, uwzględniając że będzie dachówka, cieśla odchudził więźbę o 4 kubiki (ponad 2 tys w kieszeni). Projekty często są przewymiarowane. Na wszelki wypadek można skonsultować jeszcze te odchudzone wymiary więźby z dekarzem od dachówek, który potwierdzi czy są wystarczające. Jeśli masz projekt pod blachę, to myślę że przeliczanie jej przez projektanta żeby była pod dachówkę nie ma sensu. Każdy cieśla czy dekarz skoryguje Ci wymiary na podstawie doświadczenia. Zresztą nawet w tartaku dobrze wiedzą jakie krokwie i kantówki wycinają pod blachę a jakie pod dachówkę. Życzę owocnych przemyśleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 09.08.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bardzo dziekuje za wszystkie rady.Dziś widzialam sie z dekarzem ktory napredzej znajdzie wolny czas na polowe pazdziernika, z latowaniem ma wziąć 30 zl za metr kwadratowy(czy to drogo???)polecil mi dachowkę mullera Pierwszy raz slysze o tej dachowce.Czy ktoś z was nią kryl??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 09.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bardzo dziekuje za wszystkie rady.Dziś widzialam sie z dekarzem ktory napredzej znajdzie wolny czas na polowe pazdziernika, z latowaniem ma wziąć 30 zl za metr kwadratowy(czy to drogo???)polecil mi dachowkę mullera Pierwszy raz slysze o tej dachowce.Czy ktoś z was nią kryl??Pozdrawiam http://www.dachlux.com.pl/producenci/von_muller/oferta.php http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/WBArticle/ArticleText05&cid=1126591406812&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1077526663248 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 09.08.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 szukam ekipy do tynków cementowo-wapiennych, bo piwnice i łazienki będę robił właśnie takie, do gipsowych ekipa wchodzi dzisiaj, wiec w miare szybko pasuje mi robic c-w. Będę wdzięczny za pomocpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.08.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mac, tu jest taka czarodziejska stronka: http://www.tiny.pl/ Wklejasz w okienko za długi adres i... zobacz co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 10.08.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 szukam ekipy do tynków cementowo-wapiennych, bo piwnice i łazienki będę robił właśnie takie, do gipsowych ekipa wchodzi dzisiaj, wiec w miare szybko pasuje mi robic c-w. Będę wdzięczny za pomoc pozdr ekipa tynków wew. cementowo-wapiennych niedrogo, sprawnie, równo p. Grabarz 17-2424391 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts