Gość 05.10.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 zasada jest taka projekt dopasowuje sie do działki, stron świata i drogi wjazdowej, otaczającej zabudowy itpa nie odwrotnie ...tak wiec nawet napiękniejszy projekt na jednej działce bedzie funkcjonalny, a na innej ani funkcjonalny ani nie pasujacy do otoczenia ... miłego wekendu równiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 z Panem Mężem wsiadamy w autko i sruu z Kraka na Podkarpacie - a dokładniej do Jarosławia. Suuuuper! (pomijając korki) Pozdrawiamy cieplutko Milłego łikendu To mi pomachajcie jak będziecie Łańcut mijać Pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 08.10.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Eadok - no jest to jakaś opcja, choć ma dla mnie pewne wady, bo jednak kotłownia nie jest za wielka (chyba, że taka by wystarczyła na piec np na węgiel), i jest malutki kibelek na dole, a my planujemy wykończyć najpierw dół, a za kilka lat (jak nam się portfele bardziej napchają) kończyć górę, więc przydałaby się wieksza łazienka. Ale dzięki za chęci. No cóż, nic nie jest doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonasz 08.10.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 zasada jest taka projekt dopasowuje sie do działki, stron świata i drogi wjazdowej, otaczającej zabudowy itp a nie odwrotnie ... tak wiec nawet napiękniejszy projekt na jednej działce bedzie funkcjonalny, a na innej ani funkcjonalny ani nie pasujacy do otoczenia ... miłego wekendu równiez Zgadzam się, sam miałem najpierw wybrany (nie kupiony) projekt a po zakupie działki musiałem go zmienić, z czego zresztą obecnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Mam do was żal - słabo trzymaliście te kciuki... Dopiero 33 miejsce na 55 startujących - zawiodła przynęta - nie miałem jak zabrac ochotki... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 08.10.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Mam do was żal - słabo trzymaliście te kciuki... Dopiero 33 miejsce na 55 startujących - zawiodła przynęta - nie miałem jak zabrac ochotki... Sebo8877 zapomniałam, ale chęci dobre miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.10.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Mam do was żal - słabo trzymaliście te kciuki... Dopiero 33 miejsce na 55 startujących - zawiodła przynęta - nie miałem jak zabrac ochotki... Sebo8877 zapomniałam, ale chęci dobre miałam Pozdrawiam cie słonecznie Anetko Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 ... nie miałem jak zabrac ochotki... Sebo8877 a co to "ochotka" ? taka co "na ochotnika"? czy ma "dobre chęci ? mimo wszystko - gratulacje Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 09.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Sebo8877 Dopiero 33 miejsce na 55 startujących - zawiodła przynęta - nie miałem jak zabrac ochotki... Z rybami jak z wyborcami, nie wiadomo co je skusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 09.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam Mam do was żal - słabo trzymaliście te kciuki... Dopiero 33 miejsce na 55 startujących - zawiodła przynęta - nie miałem jak zabrac ochotki... Sebo8877 to AŻ 33 miejsce a nie dopiero 55..... pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 09.10.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tak szybciutko - 2 rzeczy: 1. Styropian na elewację 12 cm lepiej dawać w jednej grubości czy lepiej np. 8 i 4 na mijankę (ponoć nie robią się mostki termiczne ), 2. Do zaczynających na wiosnę 2008 - pod koniec października będę miał do odsprzedania garaż-blaszak .......półroczny...........zainteresowanych zapraszam na P.W..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipacyna 10.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witajcie - ponieważ jestem z Podkarpacia potrzebuje pomocy: wymarzył mi się dom z kolekcji Lipińskich B11. Ma urok, ale w domu oprócz uroku liczy się funkcjonalność. Jedną rzecz bym w nim zmieniła - wyrównałabym ścianę sypialni. Bez tej wypustki. Czy duża jest to zmiana? Pozdarwiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.10.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witaj ipacyna Chodzi o ten projekt: http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61612&page=1 Tak będzie łatwiej dla dopowiadających. Ja przyznam, że nie bardzo wiem o jaką wypustke Ci chodzi? Czy chesz wyrównać ścianę w pomieszczeniu 1.6 czyli zlicowac ja ze ścianą z pomoeszczeń 1.5 i 1.7? Jeżeli chodziło Ci o to, to moim zdaniem jest to duza zmiana. Począwszy od fundamentów a skończywszy na dachu. Moze napisz dokładniej, no i dlaczego chesz to zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witaj Kaśka tak jak pisze Maciejon - każda zmiana w połozeniu sciany nośnej ciagnie sie od fundamentu po dach projektant jesli projektował taki kształt - kierował sie czymś - przeróbkami mozemy zburzyc cała koncepcja natomiast jesli to scianka działowa - to przesuniecie jej powinno byc w zasadzie bezproblemowe ciżeko zgadnąć jenak o jaka wypustka Ci chodzi w projekcie bowiem zaden pokój nie jest nazwany sypialnią mimo ze w 4 pokojach sa łożka a tym bardziej trudno zgadnąc o która z 4 ścian w tych 4 pokojach chodzi tla ułatwienia określenia wkleje rzut http://www.lipinscy.pl/upload_module/view_simple/dc-b011__r0.gif p.s. do wyborów coraz blizej i akcja "schowaj dowód babci" nabiera rumieńców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 11.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witajcie mogę się pochwalić??? (plis pozwólcie.... ) Dzisiaj mają nam wytyczyć domek, jutro zaczynają fundamenty... Czy trzeba coś "zatopić" w fundamencie (nie wiem jakiegoś pieniążka czy coś)- tak coby się szczęściło i takie tam? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 gratulacje Basiu ! w fundamentach dawniej /drzewiej/ w narożach /węgłach/ zatapiano tzw kamienie węgielne /czyli kamienie narożne/ kamienie te miały ustalona biegunowośc /jak magnes/ i chroniły dom przed róznego rodzaju promieniowaniem teraz /podobno/ panuje moda ze własciciel /własciciele/ obsikuja naroza budynku ... moze to tez w jakis sposób zapewnia mentalna ochrone domostwa ... kto wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 11.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 teraz /podobno/ panuje moda ze własciciel /własciciele/ obsikuja naroza budynku ... moze to tez w jakis sposób zapewnia mentalna ochrone domostwa ... kto wie ... mój dom takiej ochrony nie ma. basiah2 życzę przyjemnego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 11.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 gratulacje Basiu ! w fundamentach dawniej /drzewiej/ w narożach /węgłach/ zatapiano tzw kamienie węgielne /czyli kamienie narożne/ kamienie te miały ustalona biegunowośc /jak magnes/ i chroniły dom przed róznego rodzaju promieniowaniem teraz /podobno/ panuje moda ze własciciel /własciciele/ obsikuja naroza budynku ... moze to tez w jakis sposób zapewnia mentalna ochrone domostwa ... kto wie ... dziękuję bardzo strasznie się cieszę, że wreszcie coś się zaczyna dziać co do tego obsikiwania to hmmm ....nie wiem... jakoś ta nowa moda mnie nie przekonuje nie chcę obsikanego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 11.10.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 basiah2 życzę przyjemnego budowania nie dziękuję coby nie zapeszyć wygląda, że ja jakiś chodzący przesąd jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 11.10.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 gratulacje Basiu ! teraz /podobno/ panuje moda ze własciciel /własciciele/ obsikuja naroza budynku ... moze to tez w jakis sposób zapewnia mentalna ochrone domostwa ... kto wie ... Teraz,to wyreczaja w tym inwestorow co niektorzy wykonawcy.Bez dodatkowej oplaty.Na szczescie . Basiu,zakopcie "kaspsule czasu".Niech dzieciaki zrobia rysunki,zdjecia,kosmyki wlosow i takie tam.Wlozcie to do jakiegos sloja.Szczegulnie dzieci beda mialy zabawe i poczucie,ze zaczelo sie cos wielkiego!A starsi...mala buteleczke wina z rocznika w ktorym zaczela sie budowa-tez bedzie zabawa :odkopac to kiedy pragnienie przypili . Pozdrawiam Wszystkich. A wiecie co znalazlam podczas grzybobrania ?? ha! zawilce kwitnace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts