Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a jeśli chodzi o sprawy budowlane to po dłuższej nieobecności śpieszę pochwalić się, że wylewki zrobione zostały w listopadzie zgodnie z planem. Wprawdzie trochę sypało ale ekipę mogę pochwalić bez wyrzutów sumienia.

Jutro instalacja gazowa wewnętrzna, pojutrze drzwi wejściowe.

Pozdrawiam

Jonasz

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale mi wstyd że wczorajszym solenizantkom nie złozyłem życzeń. Troche tych Baś tu mamy tak więc proszę Was o wybaczenie :D

W ramach mojego niedopatrzenia malutki prezencik (tylko dla Was kochane Basie)

Och.. taki sernik...(bo johnniewalker nie dla mnie narazie.. ;)...

Spóźnienie zostaje Ci wybaczone Sebo... Dzięki :p

http://bd.lilypie.com/U0C7p2.png

A mnie chwilke nie bylo na forum i wroce do tematu komina z klinkieru. Ja nie mam tak jak to sie zwyklo robic ze dół cegła zwykla a od dachu klinkier. Ja mam oba kominy Scheidla i obmurowuje je klinkierem na takiej wybetonowanej podstawie. Niedługo zrobie zdjecia to bedzie widac. Wyszly kolosy ale moim skromnym zdaniem ładne kolosy. Chociaż wiem ze o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam

... Niedługo zrobie zdjecia to bedzie widac. Wyszly kolosy ale moim skromnym zdaniem ładne kolosy. Chociaż wiem ze o gustach sie nie dyskutuje. Pozdrawiam

zdylatowane od scian i stropu ? przymocowane do dachu ?

bo jak to wiatr rozchwieje ...

Witam Wszystkich.

Jeszce tutaj nie zaglądałem, a jesteście z moich okolic :oops: ...

witaj Listek - wydaje mi sie ze do kadiya masz blisko

dostaliscie juz cos od Mikołaja ?

ja rózge ... :-?

Witam wszystkich i na początek serdecznie pozdrawiam.

Zamierzam na wiosnę 2008 ruszyć z budową domku - projekt smolik.

Czy posiadacie namiary na ekipę budowlaną (oczywiście solidną; godna polecenia) - nie wiem czy nie zabrałem się za późno za poszukiwania, no ale cóż - lepiej późno niż wcale.

Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

Początkujący

Witam wszystkich podkarpowiczów!!!!!

My tez jestesmy z podkarpacia, okolice Krosna :D .

Mamy pytanko, czy orientuje sie ktos w plycie legalett?Czy sa w naszych okolicach ekipy,ktore wykonuja takiego rodzaju fundamenty? Moze jest wsrod Was ktos ,kto wybral ten rodzaj fundamentu i jest chetny aby podzielic sie doswiadczeniami??? My sie narazie zastanawiamy, ale na wiosne chcemy zaczac, wiec duzo czasu nie ma a nadal sie nie mozemy zdecydowc... Dopiero fundamenty, a juz takie dylematy...

MAM CÓRĘ!

Gratuluję najserdeczniej mamie no i tacie też :) - zdrowia dla Was wszystkich życzę w tej zakichanej aurze . Napisz cos więcej ile waży, ile mierzy czy na cycu czy na sztucznym ??? :) itp ???-Sebo8877

Sorki, że tak późno odpowiadam, ale wybaczycie "młodej mamie", otóż właśnie 4 grudnia okazało się, że ten dostęp do sieci to podpucha, ale Córę mam naprawdę, a zdjątka na dowód.

Córeczka ma na imię Helenka, urodziła się 21.11 o 9.20, ważyła 3,20 kg, 54 cm długa, a wyglądała tak:

http://images32.fotosik.pl/74/259388e5c049f9d0m.jpg

Wygląda na to, że ma o wszystkim własne zdanie, nie słucha mamy nic a nic. W brzuszku tłukła mnie głową po żebrach, a do świata ustawiła się pupą i nie chciała się odwrócić - więc urodziła się przez cięcie cesarskie :-?

Je oczywiście tylko z cycusia i tylko wtedy kiedy ona chce, bo szybko zasypia i za nic nie chce otworzyć dziuba. :wink:

Jest bardzo grzeczna, śpi około 22 godzin na dobę, jak jest głodna to się wierci (co 3 godziny), ale oczki otwiera tylko czasem. Bardzo się cieszymy z tego, że starszy brat też ją uwielbia. :p

Tutaj Helenka z Ciocią Basią:

http://images34.fotosik.pl/75/33fef3b33aa5d869m.jpg

Wszystkim Barbarkom spóźnione, ale szczere Najlepsze życzenia imieninowe zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka.

A Cioci Basi :evil: jeszcze całusy urodzinkowe,

a wszystkim Nowym Rodzicom by oczekiwanie i narodziny były wspaniałym szczęśliwym przeżyciem.

...A Cioci Basi :evil: jeszcze całusy urodzinkowe,

a wszystkim Nowym Rodzicom by oczekiwanie i narodziny były wspaniałym szczęśliwym przeżyciem.

czemu przy zyczeniach dla Cioci Basi jest kotek ... ?

wracając do mertum czyli Twojej córeczki Aldio

myslę, ze będzie to ktoś wyjątkowy ...

dlatego ze Helenka urodziła sie na przełomie dwu znaków /skorpiona i strzelca/

a ludzie urodzeni w takich momentach /na dodatek urodziła sie rano/

bywaja wyjątkowi ...

...A Cioci Basi :evil: jeszcze całusy urodzinkowe

czemu przy zyczeniach dla Cioci Basi jest kotek ... ?

...

.. że sie wtrące.. to nie kotek tylko niejawne podanie mojego nazwiska ;)

Pozdrawiam wszystkich z rana. Czy Wam też sie chce tak okropnie spac? taki dzien?

U nas właśnie panowie wylewaja beton pod brame garażową, myślicie że dobrze robimy że teraz jeszcze brama i kostka? Całe ogrodzenie juz pewnie na wiosne.