bogus33 21.01.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 wojtek I: bede rozmawial z wykonawca jeszcze i zorientuje sie na okulickiego jak finansowo wyglada wynajecie szalunkow hunk 1 tez juz zamowilem wiezbe, tez jodla, cena tez dobra, i tez na pogorzu. deski tez zamowilem troche swoich troche gosc co robi wiezbe. brzoza: ja chcialbym szalowac, z cyrkularka nie ma problemu, kolkow tez roznych rozniastych bedzie sporo, jesienia i zima wycinalem drzewo tak , ze przy przecieraniu bedzie troche tego. acha, deski szalunkowe zamowilem 32mm, a nie 25mm- co zostanie to potne na laty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 acha, deski szalunkowe zamowilem 32mm, a nie 25mm- co zostanie to potne na laty. pozdrawiam Bogus, u mnie szalował sasiad któremu pomagał kolega a później i ja szalowanie robilismy w trakcie betonowania na jedną sciane mielismy tylko przygotowane 2 duze blaty (które wczesniej były podłoga do tańca) nie swięci garnki lepią część desek miałem 32 mm ale gross desek pociąłem ekonomiczniej na 28 mm ... ta grubośc sprawdziła mi sie przy szalunkach ... z okazji Dnia Babci - wszystkim babciom, wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.01.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 brzoza tak tylko ze ja najprawdopodobniej nie bede mial czasu na to wykonawca chce akrami bo tak wiecej zarobi, szybciej wykona szalunek a ja mu place od m3 wylanego betonu a nie na dniowki i sadze ze tu jest caly pies pogrzebany.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 21.01.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 z okazji Dnia Babci - wszystkim babciom, wszystkiego najlepszego !Brzoza, czekam, aż mi złożysz życzenia z okazji Dnia Dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.01.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam. Jeśli ktos z Was ma namiary na tani/dobry skład/tartak to prosze o namiary. Podobnie ze stalą. Za info dziekuje juz: hunk1, brzozie, donano, grzesiek_LA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ... place od m3 wylanego betonu a nie na dniowki i sadze ze tu jest caly pies pogrzebany. pozdrawiam yes, yess, yesss - tu jest pogrzebany pies ... tak spiewa kabaret Rak ze Śląska i jesli nie wiadomo o co chodzi - to prawdopodobnie chodzi o pieniadze to prawda, ze ekipy odkryły starą maksyme "minimum wysiłku - maksimum kasy" z okazji Dnia Babci - wszystkim babciom, wszystkiego najlepszego ! Brzoza, czekam, aż mi złożysz życzenia z okazji Dnia Dziadka to dopiero jutro, Maćku duzo masz wnuków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 listek:jesli chodzi o stal to kupowalem w dobrej cenie w RESTALU w rzeszowieul. Baczynskiego 9tel. 8538240 / 8507393mozna negocjowac cene , transport w cenie, przytrzymaja zakupiony towar na placu. acha, podaj im metry biezace i niech ci przelicza na kg. bo z przelicznikami na skladach bywa roznie.inny sklad z dobrymi cenami i obsluga to gor-hut na sieminskiego w rzeszowie, mialem z nimi wielokrotnie kontakt i zawsze bylo oki.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.01.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 to prawda, ze ekipy odkryły starą maksyme "minimum wysiłku - maksimum kasy" niestety, tak jest, jednak znajomy budowlaniec mawia: to inwestor rzadzi bo on ma kase dla mnie , ja dodaje :poki ma kase pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 21.01.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 OOOO Zuzolka witaj -jak mi sie ułozy kostka to poproszę Cię o pare podpowiedzi - wierzę że będziesz stale na naszej grupie. I co? "Układa się?" Do Borku mamy blisko! Ale służę tez na Forum podpowiedziami. ...A my wciąż Walczymy z adaptacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 21.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Maćku duzo masz wnuków ? Dwóch (7 i 2 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Maćku duzo masz wnuków ? Dwóch (7 i 2 lata) Maćku gratulacje u mnie wnuków niet', ale ... jak sypnie to moge mieć i to bardzo duzo ... bo warunki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 21.01.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jak juz ktoś wpadnie do Gór-Hutu to zapraszam do siebie na mała czarną Vis-a vis jest firma BJS - tam teraz pracuję - może sie dogadamy na tej kawie w kwestii jakiś robót Tworze własnie ekipy do prac budowlanych tak wiec zapraszam - może coś z tego wypali Przepraszam Was za tak parszywą reklamę - ale chyba mi wybaczycie:) Jakby co mail do mnie w sprawch służbowych to [email protected] Pozdrawiam z nowego miejsca pracy - narazie jest cool Sebo8877 Zuzolka nie omieszkam skorzystać z Twoich porad osobiście - niech tylko się ociepli - juz Cię zapraszam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 gratulacje Sebo ciesze sie ze jest cool staromiescie i bjs ... może Ci podesle sezonowych trzymam kciuki abys sie zadomowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 21.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Listek nie ma sprawy daj znac jaka cene dostałeś na więżbe. Ja płaciłam o 100 drozej niz za deski 32. Co do stali to jak kupowałam i obdzwoniłam składy to najtaniej mieli w firmie Promat - na Wetlińskiej. Cena razem z transportem. A ja potrzebuję jeszcze 4 dni pogody zeby skończyc dach. A najsmieszniejsze jest to ze juz wybieramy płytki - maja w marcu iść w góę o 15 % więc chyba już kupimy. Juz nawet z wykonawca rozmiawiałam, żeby zobaczył ile ma do roboty. A z elektrykiem jestem ugadana na piatek, a chudziaka jeszcze nie mam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.01.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 sebo8877 bywam czasami w firmie BJS, czyli mozna cie znalezc w plytkach a nie tam na koncu na mat. bud? tam na koncu czesciej bywalem. pozdrawiam i milego i owocnego pracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 ...juz wybieramy płytki - maja w marcu iść w góę o 15 % ... Hunk, wszstkie (hiszpańskie , włoskie, tureckie itd) czy tylko polskie ? o pogode (ładną) bedzie cięzko - jak widac za oknem ... z okazji Dnia Dziadka - wszystkim dziadkom wszystkiego najlepszego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.01.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Po długiej i walce zbliżam się do końca papierologii (po 7 miesiącach pozostało złożenie dokumentacji do urzędu powiatowego i czekanie na pozwolenie). Mam nadzieję, że tu już nie będzie niespodzianek. Ale chciałem o czym innym, szukam mianowicie teraz ekipy do wykonania stanu surowego otwartego (Fenix z dobredomy.pl). I tu dopiero jest ciekawie. Miałem namiary (dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów) na solidnego wykonawcę za rozsądne (jak sądzę) pieniądze, ale ten chciał zaczynać jesienią (bo w sezonie ma już pełny kalendarz) kiedy jeszcze nie miałem żadnych dokumentów . Rozmawiam też z innymi wykonawcami i ci albo są chętni, ale za dużo więcej niż pierwsza oferta, albo kręcą w stylu nie "odmawiam i nie potwierdzam" (widocznie czekają na większe roboty, ale chcą też mieć coś na wszelki wypadek). Jak wy dotarliście do swoich ekip? A może jeszcze ktoś podzieli się jakimiś namiarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 22.01.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 eadok my dotarlismy z przypadku do ekipy, choc musimy jeszcze dograc pare szczegolow:zajechalismy na nowo powstajace osiedle domkow i zapytalismy okazalo sie ze taki , ktory udezyl nas schludnoscia wykonanych prac nalezy do ludzi z ktorymi znamy sie z widzenia i oni dali nam namiar na te ekipe...czy sa dobrzy bede mogl powiedziec jak zakoncza robote, czy tani ? sa tansi, jedna tylko oferte mialem drozsza.trza sie wybrac i pojezdzic, ja troche km lansu na to poswiecilempozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.01.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Tak to jest dobra metoda, sam też próbowałem. Puki co jednak mieszkam 50 km od Rzeszowa i na takie regularne objeżdzanie okolic Rzeszowa zostają mi tylko weekendy, a wtedy wiadomo rodzina itp. Niniejszym próbuję więc innych sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 22.01.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Brzoza,nie wiem czy zagraniczne płytki ida do góry, wiem ze polskie. Mnie interesuje Plich i Tubadzin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts