flisoft 21.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam. Przeglądając sieć znalazlem właśnie ten post na forum. Ktoś pytał o domy drewniane więc strona http://www.domzbieszczad.pl została wzbogacona o więcej informacji na ten temat. Firma realizuje projekty domów muratora w technologi domów z bali drewnianych (półbali). Tak więc odsyłam pod podany link bo tam jest wszystko co w tej chwili mógłbym powiedzieć na ten temat. Pprojekt muratora zrealizować w tej technologi. Pozdrawiam. Można tam znaleźćrównież mapkę realizacji i pooglądać jak domki wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 edytowano....Słoneczko co do podłóg - najbardziej miarodajne sa opinie Boorga moge tylko dodac ze w ksiązkach z zakresu różdżkarstwa, promieniowania, itp panuje opinia, ze brzoza aby mogła naturalnie oddawać swoje własciwości mieszkańcom domu powinna być zabezpieczona nie lakierem a parafiną w płynie i terpentynąmysle, ze z olejowaniem poradzicie sobie sami, natomiast trudno mi powiedziec czy po olejowaniu nie trzeba będzie jeszcze polerowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.02.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Bry Jako że niedługo narodzi mi sie tyn mój mały synuś - proszę Doswiadczonych o letkom lekcje papierkologii związanej z becikowym Pozdrawiam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.02.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Bry Jako że niedługo narodzi mi sie tyn mój mały synuś - proszę Doswiadczonych o letkom lekcje papierkologii związanej z becikowym Pozdrawiam Sebo8877 Jak to - kurde - niedługo??!! To co Ty przed kompem robisz paskudo jedna? Z żoną do szpitala zapychaj, za rączkę potrzymać, pić dać, posłuchać jak mamrocze pod nosem różne rzeczy coby nie krzyczeć ( he he przynajmniej ja tak miałam przy pierwszym porodzie). Potem jak już będzie po, należy syna - bo z reguły tatusiowie dostają to małe kwękające zawiniątko (o ile oczywiście jest wszystko ok) - poprzytulać! Nie bój się, nie zgnieciesz go! Ani nie połamiesz!! A jak już i żonę Ci oddadzą - masz z nią zrobić to samo - tyle, że w tym przypadku stresa nie będziesz miał, bo wiesz, że jej nie uszkodzisz. Potem mój mąż udawał się był na ochlajstwo z kumplami (nasze dziewczyny rodziły się wieczorem więc pora odpowiednia była). Na nastęny dzień wypatrywałam go rano z jedzeniem bo głodna byłam jak cholera, bo żarcie szpitalne było ... jakie było... a on biedny kaca leczył... A mnie się nóż w kieszeni otwierał - do tej pory mu to wypominam jak się wkurzę na niego A z rzeczy prozaicznych to do 14 dni należy potomka zgłosić w usc - niech żona zapisze imiona na kartce, żeby Ci się nie pomyliły bo i takie historie bywały. No i jeszcze jak nie macie wybranej położnej środowiskowej (czyli normalnie mówiąc z przychodni do której jesteście zapisani - ale niekoniecznie) to jeszcze czeka cię wizyta w takim przybytku w celu zgłoszenia faktu narodzin potomka. Po kilku dniach położna powinna się u was pokazać, pooglądać dziecię, odpowiedzieć na wszystkie nurtujące was pytania dotyczące dzidziusia, karmienia piersią, pielęgnacji pępka, popękanych brodawek ( - tu polecam niebieski bephanten) i innych takich... To tak w skrócie - jakby co - to dzwoń, będziemy Was wspomagać Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 22.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A z rzeczy prozaicznych to do 14 dni należy potomka zgłosić w usc - niech żona zapisze imiona na kartce, żeby Ci się nie pomyliły bo i takie historie bywały. bywają, np. mojemu tacie się pomieszało i inne imię dostałam niż było ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.02.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Sebastian z tego co pamiętam to pojechałam do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w miejscu zameldowania mojego synka wypełniłam jakiś wniosek i musiałam się pozbyć jednego z trzech oryginałów odpisu skróconego aktu urodzenia podałam numer konta i po sprawie. Jeśli opłacasz sobie ubezpieczenie grupowe w pracy to wpadnie ci jeszcze jakieś 1000-1500zł - tak samo w pracy u żony. Nie wiem czy możesz sobie "odpisać dziecko w US" ale chyba nie, bo urodzi się w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.02.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ooo fakt - o becikowym zapomniałam!! Tylko nie wiem czy ono przysługuje teraz wszystkim czy tylko tym, którzy nie przekraczają dochodu ileś tam na twarz... ale sprawdzić nie zawadzi... A odpisać małego będzie sobie mógł dopiero za 2008 rok. Brzoza! Na e-dziecku to ja już wtedy nie bywałam, na http://www.blizniaki.net przesiadywałam I faktycznie w tej klasie to Was trochę musiało być, skoro to nie wszyscy...(jesteś trzeci od prawej może? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Baru masz dobre oko a fora to mi sie cos pomyliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 22.02.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Baru masz dobre oko a fora to mi sie cos pomyliły Wybaczam! Ale i tak pokazałeś niezłą znajomośc tematu Chyba mnie jakieś choróbsko bierze... wszystko mnie boli... A tak w tema ie naszej klasy... dzięki naszej koleżance mieszkającej we Francji dowiedzieliśmy się, że doceniono naszego kolegę: http://www.nowiny.jgora.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=774&Itemid=2 http://www.nowiny.jgora.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=726&Itemid=2 Zawsze z niego był kawał gościa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 faktycznie - kawał gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.02.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Z najnowszych doniesień Ostawiam moją ciężarówke dziś na Chopina. Chyba sie zaczyna Kolo mój jest duzy i ponoć nie da rady sie juz obrócić. Po mamie to ma że dupa blisko Ziemi obrócony pośladkowo - tak więc cięcie cesarskie - ale kiedy nie wiem. Wierzę zeto juz nieługo potrwa Trzymcie kciuki Dzieki i pozdrawiam Sebastian P.S. Marcin z tą halą to przełóżmy za jakiś czas. Dzieki za wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ................Trzymcie kciuki ...... Ja trzymam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 22.02.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 witam moze ktos chce kupic pustaki porotherm 44 - tanio dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.02.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Najnowsze doniesienia O 21:00 jade na przecięcie pępowiny Licze ze tam nie wykituje - winno być ok. Dzieki wszystkim za pomoc wirtualną Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 22.02.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 witajcie planuje rozpoczęcie budowy domku energooszczędnego na jesień 2008 lub wiosna 2009. szukam dobrej ekipy, która podejmie się tego ambitnego zadania(ambitnego bo dom energooszczędny wymaga dużej dokładności). Mam namiary na jedną firmę, byłem już u nich, ale szukam dalej....różnie to bywa.Myślę,że fajnie mieć jakąś możliwość wyboru, porównania. Jeżeli macie kogoś do polecenia bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 sebastian trzymam kciuki ja też rodziłam na Szopena i miałam tam cesarke.Minusem jest to że trudno dostać się ojcu do dziecka i żony a pozatym byłam zadowolona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 22.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 SEBO juz po 21 ,mam nadzieje że wszystko poszło dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 22.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Seba, ja tez trzymam kciuki. Dawaj znac i to szybko - tzn. przed wyjściem z kumplami na chlanie W sprawie takich tam róznych rzeczy zwiazanych z maluszkiem tez moge pomóc. Co jesc a czego nie jak sie karmi itd. Pisz jak tylko trzeba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 22.02.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Najnowsze doniesienia O 21:00 jade na przecięcie pępowiny Licze ze tam nie wykituje - winno być ok. Dzieki wszystkim za pomoc wirtualną Sebo8877 Sebo, pisz no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 23.02.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ten to potrafi trzymac ludzi w napieciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts